Dodaj do ulubionych

Bebecar-jaki jest?

IP: *.* 27.08.01, 12:35
Witamsmilemam pytanko czy moze ktos jest szczesliwym-nieszczesliwym posiadaczem wozka Bebecar Raider AT+?Jesli tak to jakie sa Wasze opinie na jego temat?Czy go polecacie?PozdrawiamMicky
Obserwuj wątek
    • Gość: guest Re: Bebecar-jaki jest? IP: *.* 27.08.01, 12:54
      Mój szymek jeździ w takim wózku. Przesiadł się do niego, gdy miał rok. Za kilka miesięcy będzie w nim jeździć młodsza pociecha. Dokupię do wózka torbę - gondolę i małe będzie miało głęboki wózek. Wózek spisuje się znakomicie. Jeździ prawie sam, co doceniłam dopiero, gdy parę razy przewiozłam dziecko parasolką Peg Perego. Duże pompowane koła są świetne, siedzisko b.szerokie. Może trochę za wysoko zawieszone, ale to pewnie dlatego, aby po założeniu gondoli maleńkie dziecko było na odpowiedniej wysokości. Po złożeniu i zdjęciu kół mieści się do bagażnika Cinquecento (z kołami nie). Koła zdejmują się łatwo. Tapicerka zdejmuje się i można prać w pralce. Ma pojemny kosz i kilka schowków w budzie, które można wykorzystać na drobiazgi. Gorzej, gdy zdejmiemy budę (jak ja w upały). Wtedy schowków brak.Minusy: 1. w wersji AT+, która charakteryzuje się skrętnymi przednimi kołami, po zablokowaniu nie trzymają one kierunku "na wprost". Mają trochę luzu. Nie jest to duża uciążliwość, ale mnie trochę denerwuje. Jest wersja AT, bez skrętnych kół, ale chyba w ogranizonej kolorystyce2. tapicerka pod nóżkami dziecka nie jest przymocowana na całej długości, zwija się, gdy dziecko kopie nóżkami. Po upraniu tapicerka trochę się ściera w tym miejscu. Generalnie zalety przewyższają wady.Gdyby były jeszcze jakieś pytania - chętnie odpowiem.Pozdrawiamagata
      • Gość: guest Re: Bebecar-jaki jest? IP: *.* 27.08.01, 13:14
        Agata dziekuje,dziekuje, dziekujesmileJeszcze jedno pytanie jak z waga?Czy jest ciezki?Mieszkam na 3 pietrze (brak windy) stad to pytanko?Jak myslisz czy spacerowka+torba gondola sprawdzi sie tez w zimie? Moje dzieciatko ma sie urodzic na poczatku stycznia,jesli bedzie odpowiednia pogoda sadze, ze w lutym rozpoczniemy spacerki,ale zastanawiam sie czy jesli kupie ta torbe to nie bedzie Mu za zimnoPozdrawiamMicky
        • Gość: guest Re: Bebecar-jaki jest? IP: *.* 27.08.01, 13:47
          Ostatnio jestem w temacie, a więc 11 kg sama spacerówka!Mieszkam na 4 piętrze, więc u mnie odpada ze względu na ciężarsad((
          • Gość: guest Re: Bebecar-jaki jest? IP: *.* 27.08.01, 13:59
            O kurcze!:( jak cos przyzwoicie i solidnie wyglada to musi miec wage czolgu?
        • Gość: guest Re: Bebecar-jaki jest? IP: *.* 27.08.01, 16:54
          Otóż to, waży około 11 kg. Niestety, najwięcej ważą koła. Dlatego trójkołowce ważą podobnie (bo pompowane),ale jednak trochę mniej (bo koła trzy). ja mam dobrze, bo mieszkam w nowym domu z windą, ale trudno mi sobie wyobrazić dźwiganie ustrojstwa na 3 piętro.Niestety, nie można mieć wszystkiego, musisz chyba poszukać czegoś lżejszego.Pozdrawiam i życzę trafnej decyzji.agata
          • wieczna-gosia Re: Bebecar-jaki jest? 30.07.03, 10:59
            do gory
        • dar20001 Re: Bebecar-jaki jest? 30.07.03, 11:35
          Ceść,
          na trzece piętro bez windy wyłącznie wózki na zwykłych kołach!!!
          W Family Shop na Grójeckiej stoi Tracker City Bebecara ma to samo co Tracker
          na kołach pompowanych a dużo lżejszy . A jeszcze jedno jak jedziecie na
          wakacje to dokupujesz sobie komplet kół pompowanych z Trackera i masz dwa
          wózki w jednym - lekki do miasta i wersję " terenową " na kołach pompowanych.
          Tada
      • Gość: guest Re: Bebecar-jaki jest? IP: *.* 07.11.01, 13:37
        Witam serdecznie.Pozwolcie ze wlacze sie jeszcze na chwile do starego watku... Bardzo mnie zainteresowal poniewaz po zapoznaniu sie ze wszystkim co jest na rynku stanelo wlasnie na Raider AT+. Moje pytanie wprost dotyczy fotelika samochodowego. Czy slyszalas cos o opiniach, lub moze juz masz taki wlasnie do modelu AT+ i jak sie sprawuje...Poza tym z wypowiedzi zrozumialem, ze spacerowka w wersji max. rozlozonej niezle sprawuje sie w wersji "niby gondoli".Nasza perelka pojawi sie w marcu wiec myslimy o ominieciu zupelnie etapu klasycznej gondoli...
        • Gość: guest Re: Bebecar-jaki jest? IP: *.* 07.11.01, 14:39
          Widzialam ten wozek "w akcji" u znajomych latem, gdy bylismy razem na urlopie. Spokojnie sie mozna obejsc bez gondoli - mozna zamiast niej kupic taki usztywniony spiworek, ktory sie wklada do rozlozonej spacerowki, tyle ze maluszek nie ma na tyle duzo miejsca, zeby sie "rozlozyc" jak w tradycyjnej gondoli. Ale gondola Bebecar tez nie jest duza. Wiec to jest raczej wybor miedzy tradycyjnym wozkiem a tym... A Raider AT+ super jezdzi nawet po plazy!!
        • Gość: Agata Re: Bebecar-jaki jest? IP: *.* 07.11.01, 16:43
          Mam taki wózek, jeździ nim mój synek (18 m-cy). W marcu urodzi się drugi maluch i prawdopodobnie kupię tzw. miękką gondolę (torbę - nosidło z usztywnionym dnem). Jej minus jest taki, że dziecko jedzie tyłem do mamy (tradycyjną gondolę montuje się przodem do mamy, ale zakłada się ją na spacerówkę, co zdaje się tworzy niebagatelny ciężar). Widziałam też mamę wożącą noworodka w rozłożonej spacerówce, taka opcja też jest możliwa. Tylko że ten wózek nie ma w ogóle żadnej miękkiej podściółki, stelaż spacerówki jest tylko pokryty materiałem, więc trzeba by chyba podłożyć dziecku jakiś materacyk lub cienką a sporą poduszkę pod całe ciałko.
          • Gość: PiotrC Re: Bebecar-jaki jest? IP: *.* 07.11.01, 18:19
            Dziekuje bardzo za info. Przeczytalem zreszta chyba wszystko co bylo i jest o tym wozku na forum i ... decyzja w 98% podjeta. Wahalem sie pomiedzy nim a Graco Voyager Air6 i Chicco Pick Up Top Air. Oba sa tansze ale, chyba warto nieco dodac i miec na naprawde dlugo solidny sprzet.Obiecuje zrelacjonowac swoje wrazenia po testach terenowych. Malenstwo bedzie z nami od marca i bardzo nie moge sie juz doczekac...PS. Podpisuje sie pod opinia jednej z rozmowczyn na forum. Mothercare - rewelacyjna obsluga. Spedzily wczoraj chyba 1h z nami pokazujac, demonstrujac, wyjasniajac i odpowiadajac na najbardziej wyszukane pytania upartego konsumenta... Wlasnie w kwesti Bebecar AT+
            • Gość: guest Re: Bebecar-jaki jest? IP: *.* 07.11.01, 23:37
              Hej,Ja byłam w 95% zdecydowana na Bebecar Raider AT+ (nawet pytałam o niego na forum), ale po dokładnym (bardzo dokładnym - w sklepie Mothercare właśnie) obejrzeniu go zdecydowałam się (w 99,9%) na Bebecar Style AT. Oczywiście Raider AT+ jest fajny i wygląda super ale niestety spacerówka jest zamontowana na stałe tyłem do mamy, co wydaje mi się nie najlepsze dla malutkiego dziecka. Poza tym fotelik i gondolę mozna zamocować tylko na spacerówce - powstaje trochę dziwny twór (ja akurat jestem zdecydowana na gondolę). A w dodatku mimo bajeranckich amortyzatorów wydawał mi się bardzo "twardy" i ciężko było mi podnieść przednie koła, kiedy "wjeżdżałam na krawężnik", w sklepie oczywiście.Z kolei Style AT wygląda podobnie, nie ma wprawdzie skrętnych kół i takich amortyzatorów, ale jest bardziej "elastyczny", można montować w obie strony, ma regulowaną rączkę. Ale za to jest sprzedawany jako komplet - gondola ze spacerówką.Oczywiście nie próbuję nawet Was przekonywać, że "moje lepsze", chciałam się tylko podzielić swoimi spostrzeżeniami.A tak w ogóle to udało mi się spotkać młodych rodziców zarówno z Style AT, jak i Raiderem AT+. Jedni i drudzy byli zachwyceni swoimi wózkami! :love:Tylko nie myślcie sobie, że jestem jakimś przedstawicielem Bebecara :lol:. Po prostu bardzo mi się one podobają :).Pozdrawiam serdecznie,Magdzi
              • Gość: PiotrC Re: Bebecar-jaki jest? IP: *.* 08.11.01, 10:55
                Witam raz jeszcze.Dzieki za refleksje w odniesieniu do AT i AT+. Powiedzialbym klamka zapadla - ale twoje argumenty sa na pewno godne rozpatrzenia. Z drugiej strony moglbym powiedziec ze wersja AT+ jest bardziej "meska". Ale tu musze dodac ze moja BARDZO Kobieca (zona, dziewczyna i kochanka w jednym) jest jednak bardziej za AT+. Co mnie bardzo cieszy. I nie wiem czy to skretne kola sa takim atutem czy po prostu ogol.Nie chce nic mowic ale nie spotkalem niezadowolonej osoby z AT i AT+ (poza tym nikt generalnie nie chce sprzedac uzywanego) wiec moze warto zalozyc fanAT Club ?
        • Gość: guest Re: Bebecar-jaki jest? IP: *.* 09.11.01, 12:12
          O foteliku słyszałam od sprzedawców, że niestety pomimo, że posiada atesty firmy "wózkowej", to niestety nie ma atestów producentów samochodów a raczej, że go nie testują. Powinno się zwrócić uwagę na rączkę od fotelika (tego od noworodka) czy składa się tworząc tym samym większą strefę zgniotu. Tak czy inaczej my też chcemy kupić ten wózek - po obejrzeniu i podnoszeniu całej masy innych....PozdrawiamKatarzyna
          • dar20001 Re: Bebecar-jaki jest? 30.07.03, 11:27
            Cześć,
            wszyskie fotele bebecara mają homologacje zgodności z normą ECE 44/03 jest to
            zaznaczone również na fotelu a sam fotelik od 0 do 13 kg otrzymał "na
            zachodzie" nagrodę " najlepszy zakup ".Sprzedawcy mówili Ci nieprawdę.
    • edytkus Re: Bebecar-jaki jest? 31.07.03, 05:42
      My jezdzimy AT+ juz jedenascie m-cy. Nic nie jest doskonale ale ten wozek jest
      niemal perfekcyjny. Nie bede sie rozpisywac nad zaletami i wadami bo robilam to
      juz tyle razy na forum ze nie chce sie powtarzac, ale polecam zarowno
      spacerowke jak i gondole (moje dziecko bylo spore a przejezdzilo w niej 7 m-cy).
      Tylko jedno, ktos wyzej pisal ze ciezko mu bylo wjezdzac na "krawezniki" w
      sklepie. Ja nie mam takiego problemu, kola sa na tyle duze ze niemal same
      pokonuja przeszkody, wystarczy tylko lekko je uniesc i pchnac wozek do przodu.
      I jeszcze ktos napisal o zbaczaniu zablokowanych kol. W instrukcji jest
      napisane ze moga zjezdac po skosie nawet pol metra, w rzeczywistosci jada
      calkiem prosto, trzeba sie tylko "nauczyc" prowadzic (samo przychodzi, kwestia
      przyzwyczajenia). Inna sprawa ze nawet calkiem wyprostowane kola maja
      odchylenie na nierownych powierzchniach (samochod tez nie jedzie prosto) a
      zadne chodniki nie sa idealnie plaskie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka