Dodaj do ulubionych

nocnik dla chłopca

IP: *.* 19.10.01, 07:09
Poruszam po raz kolejny temat nocnika. Pomimo tego, ze wcześniej przejrzałam na ten temat wszystkie posty.Mam jeszcze z córy tradycyjny nocnik z przyklejona kaczuszką, niezniszczony, bo ta dość szybko nauczyła się załatwiać na sedesie.Michaś (16 m-cy) już od jakiegos czasu jest przyuczany do nocnika, ale od niedawna zauwazam, że on chyba się w nim nie mieści(?).Ciągle go przesuwam do tyłu, ale, gdy on sie sam dopasuje siedząc przez chwilę, to siusiak mu wystaje nad nocnikem (nad podwyższonym wykrojem). Ostatnio siusamy tylko w kuchni (płytki), bo coraz częściej zalana jest podłoga a nocnik pusty. Jest niemozliwoscia, abym podczas jego siedzenia na nocniku coś robiła obok, ciągle go przesuwam do tyłu, żeby siusiak się schował. Wkurza mnie to, bo wiem, że tak nie powinno być. Tym bardziej że ten klasyczny model nocnika ma chyba naprawdę wysoki brzeg z przodu. A może synek jest za pulchny??? Jednak Kasia też kiedyś była pulchna, może bardziej (teraz chudzielec) tyklo, że ona nie miała problemu ...z siusiakiem :-)Mamy chłopców pomóżcie radą, jak to u Was było?Miśka
Obserwuj wątek
    • Gość: guest Re: nocnik dla chłopca IP: *.* 19.10.01, 07:40
      U nas było to samo, mimo, że Adaś jest chudzielcem. Te nocniczki z kaczuszką maja zbyt małe podwyższenie z przodu. Ja w końcu dostałan nocnik w IKEI z w miarę wysokim przodem. Starczyło na jakiś czas, a potem Adaś zaczął siusiać na stojąco. Najpierw podtrzymywał sobie nocnik (bo zdarzało się, że siusiak się gdzieś zawinął i w pierwszym momencie nie trafiał do nocnika), a potem to nocnik stał już na ziemi.Pozdrawiam
      • Gość: guest Re: nocnik dla chłopca IP: *.* 20.10.01, 14:35
        Też miałam ten problem i wydawało mi się, że mam "złą technikę" sadzania synka na nocnik. Aż wymyśliłam, żeby go sadzać na odwrót tzn. oparciem do przodu. I wyobraźcie sobie, że to się sprawdziło, mimo że synuś jest dużym chłopczykiem. Siedzi grzecznie na nocniku, więc widać jest mu wygodnie.Pozdrawiam
        • Gość: guest Re: nocnik dla chłopca IP: *.* 22.10.01, 09:08
          Posadziłam tak Michasia. Ma niestety zbyt duży luz miedzy nocnikiem i soba i ... łatwo bawi sie siusiakiem. a jak nie to wrzuca przez dziurę swoje małe zabawki lego duplo i inne takie. Gdy normalnie siedział na nocniku, pakował zabawki do dresików, teraz - do nocnika.:-)Miśka

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka