Dodaj do ulubionych

Fotelik przypinany pasem biodrowym

IP: *.* 19.11.01, 14:08
Moi drodzy,Mam pytanie. Czy kto? wie co? na temat fotelików samochodowych przypinanych na tylniej kanapie samochodu pasem biodrowym czyli na ?rodku? Wiem, że sš takie foteliki np. Shuttle Chicco ale one akurat sš do?ć drogie. Spodziewam się trzeciego dziecka, dwójka już je?dzi w fotelikach ale je można montować tylko pasami bocznymi. Będę wdzięczna za wszystkie uwagi i opinie.PozdrawiamMarta
Obserwuj wątek
    • Gość: guest Re: Fotelik przypinany pasem biodrowym IP: *.* 20.11.01, 09:16
      Mam ten sam problem... i fotelik Maxi Cosi - niestety jeden z najdroższych. Ale można przecież kupić używany na pół ceny.
    • Gość: guest Re: Fotelik przypinany pasem biodrowym IP: *.* 21.11.01, 08:24
      Wydaje mi sie, ze pasem biodrowym mozna przypinac fotelik evenflo, ktory wystawilam w sklepiku. Poszukaj w sklepie fotelikow tej firmy do obejrzenia.M.
    • Gość: guest Re: Fotelik przypinany pasem biodrowym IP: *.* 10.01.02, 01:26
      Kupilismy fotelik Concord 9-36kg (bodajze FixMax czy jakos tak sie nazywa) - wedlug instrukcji moze byc przypinany pasem biodrowym. Poza tym, dla wiekszych dzieci, mozna odpiac oparcie z pozostawieniem samego podwyzszenia na siedzenie. Mozna tez dokupic klin, ktory podlozony pod fotelik przechyla go do pozycji pollezacej . Nie jest najtanszy, ale tez nie jest najdrozszy: w hurtowni zaplacilismy miedzy 300 a 400 zlotych, nie pamietam dokladnie (to byla hurtownia importera, cena fotelika byla okolo 80-100 zl nizsza niz w sklepach)
      • Gość: guest Re: Fotelik przypinany pasem biodrowym IP: *.* 10.01.02, 09:27
        Dziękuję za odpowiedzi. Ja niestety potrzebuję takiego fotelika od 0 do 18 kg - moje trzecie dziecię urodzi się w marcu. Dwoje już je?dzi w fotelikach 9-36 kg ale tych też nie da sie zamontować pasem biodrowym. Ponieważ stary dla niemowlaka jest już nieco wyeksploatowany przez 6 lat użytkowania to umy?liłam sobie kupno nowego, który będzie można zamontować na ?rodku tylniej kanapy. Starsi chłopcy będš rozdzieleni i nie będš w czasie jazdy rozrabiać a i mnie będzie łatwiej dosięgnšć do malucha. My?lałam nawet, że na zakup fotelika przeznaczę zasiłek porodowy. Niestety zasiłek "nasz kochany rzšd" przeznaczył na ważniejsze cele.PozdrawiamMarta

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka