Dodaj do ulubionych

Trójkołowe spacerówki...

IP: *.* 25.01.02, 08:33
Wkrótce zamierzam kupić spacerówkę, mąż jest za trójkołowcem, ale ja jakoś niespecjalnie jestem do tego przekonana. Może się mylę? Czy taki wózek jest wygodny w prowadzeniu i funkcjonalny? Jakie są Wasze opinie na ten temat? Może znacie konkretne modele warte polecenia?PozdrawiamMagda
Obserwuj wątek
    • Gość: mariolar Re: Trójkołowe spacerówki... IP: *.* 25.01.02, 08:49
      Cześć Magdo!Ja nabyłam taką trójkołową spacerówkę, jako drugi wózek. Jeden jest u babci, i żeby tak ciągle nie wozić kupiliśmy drugi. Przez zupełny przypadek, mąż mój wylicytował go na aukcji, sprowadzony z Holandii, bez zadnej firmy,made in Taiwan, kosztował tylko 300 zł, wprawdzie ma jedną wadę:nie rozkłada się siedzenie do leżenia, ale za tę cenę nie można mieć wszystkiego.Wózek w użytkowaniu okazał się super. Jeździmy dużo po terenach niechodnikowych. Przeżył wakacje w Puszczy Augustowskiej po bezdrożach, piachach. Przeżył wyjazdy do Sobótki na Ślężę.Prowadzi się go lekko, duże pompowane koła amortyzują wszelkie nierówności.Teraz znając wszysktie zalety takich wózków kupiłabym chyba chicco, kosztuje koło 900 zł. We Wrocławiu można kupić na ul. Krupniczej w sklepie Kuba, i w centrum handlowym Arena. Ale moja dzidzia wyrastać zaczyna powoli z wózka, chce dużo biegać, chodzić. pozdrawiammariola
    • Gość: melania Re: Trójkołowe spacerówki... IP: *.* 26.01.02, 13:27
      czesc.miesiac temu zastanawialam sie nad spacerowka wybieralam ,przebieralam,az w koncu wybralam:trojkolowca.wozek koloru czerwono-szary,pompowane kola pompka w standarcie,5-cio punktowe pasy ,podnozek,regulowana raczka z hamulcem recznym dodatkowo przyczepia sie folie przeciwdeszczowa(standard) wozek jest francuskiej firmy NANJA i kosztowal 499.00 to nie drogo bo porownywalam ceny.jestem bardzo zadowolona, jest super wygodny maly moze w nim spac,jest lekki.co najwazniejsze moge na nogi zalozyc rolki i smigac z wozkiem po bulwarze gdynskim.polecam.mela Magda napisała/ł:> Wkrótce zamierzam kupić spacerówkę, mąż jest za trójkołowcem, ale ja jakoś niespecjalnie jestem do tego przekonana. Może się mylę? Czy taki wózek jest wygodny w prowadzeniu i funkcjonalny? Jakie są Wasze opinie na ten temat? Może znacie konkretne modele warte polecenia?> Pozdrawiam> Magda
      • Gość: Mela Re: Trójkołowe spacerówki... IP: *.* 26.01.02, 23:40
        Hi, mela, widac mamy nie tylko ten sam nick ale rowniez spacerowki - tez ma trzykolowca bebe-confortu i polecam, jeszcze raz polecam.Mam goraca prosbe - czy mozesz zmienic troszke nick zebysmy sie nie mylily?? Swoj uzywam od roku i trodno byloby mi przyzwyczaic sie do nowego. Moze cyferka ??? Z gory dziekuje Mela
        • Gość: Kachna29 Re: Trójkołowe spacerówki... IP: *.* 27.03.02, 12:18
          Hej Mela,Zastanawiam się właśnie nad trójkołowcem Bebe-Confort. Możesz mi napisaćcoś więcj o tym wózku? Chodzi mi głównie o to czy nadaje się on do wożenia niemowlaka 5 -6 miesięcznego? Czy jest wyłożony miękkim materacem i czy jest dobrze wyprofilowany, tak aby maluszek, który jeszcze nie chodzi mógł w nim spędzać wygodnie sporo godzin?Kachna
    • Gość: Mira Re: Trójkołowe spacerówki... IP: *.* 27.01.02, 17:54
      Ja posiadam trójkołowca Chicco runner. Uważam, że jest super. Świetnie się prowadzi, sprawdza się na nierównych terenach, rozkłada się do pozycji leżącej. Kupując taki wózek należy jednak wziąć pod uwagę rozmiar bagażnika w samochodzie, a także np. rozmiar windy lub innych pomieszczeń, do których będziemy chcieli wjeżdżać z racji tego, że jest on dosyć długi. Także wnoszenie go po schodach wydaje mi się bardzo trudną sprawą - zwłaszcza z dzidzią w środku. Dla małej dzidzi trzeba też przewidzieć koniecznie śpiworek. Generalnie jestem zadowolona. :hello:
      • Gość: krecik Re: Trójkołowe spacerówki... IP: *.* 27.03.02, 01:16
        Mam jedno pytanie-czy da się znim wtarabanić do autobusu i tramwaju?
        • Gość: melania Re: Trójkołowe spacerówki... IP: *.* 06.04.02, 19:33
          nie wiem !ale jest wygodniejszy w prowadzeniu od zwyklej spacerowki
    • Gość: Gosia26 Re: Trójkołowe spacerówki... IP: *.* 28.03.02, 09:23
      No, no, moj ulubiony temat ;)Goraca polecam, jesli czlowiek jest niespokojnym duchem wloczacym sie po chaszczach, naturalnie jesli lubi biegac lub gnac na rolkach, jesli ma starsze dziecko uczepione spodnicy ;)Do autobusu tramwaju i na schody wtarabania sie w ten sam asposob: Wlazi sie na schodki, ustawia wozek za soba, ciagnie za raczke i....wozek wjezdza a nasz kregoslup spiewa hymny pochwalne. Oczywiscie ten sposob dotyczy tylko autobusow i tramwajow starego typu- do niskopodlogowych sie wjezdza nawet tego nie czujac ;)Mam takie cudo od tal 6, do autobusu wsiadam z dwojka dzieci w wozku i masa zakupow pod nim, czego nigdy w zyciu bym nie podniosla ;)Pozdrawiam ;)
    • Gość: Monika_A/P. Re: Trójkołowe spacerówki... IP: *.* 06.04.02, 19:57
      Kupilismy Stachowi trojkolowca i powiem, ze jest po prostu super :)Prowadzi sie bardzo lekko, skretny i amortyzowany, sama bym takim pojezdzila :lol:pozdrawiam,Monika A/P.
    • Gość: Marlena Re: Trójkołowe spacerówki... IP: *.* 06.04.02, 23:10
      Moniko- a jaki model, gdzie i za ile. Czy taki wózek ma przekładaną raczkę, osłonkę na nóżki, rozkładane oparcie i pasy na ramiona?Dzięki za ew.informacje Marlena z "problemem wózkowym"
      • Gość: Gosia26 Re: Trójkołowe spacerówki... IP: *.* 07.04.02, 22:13
        Marleno,z tego co wiem zaden z modeli dostepnych na rynku nie ma przekladanej raczki, wiec jesli ci zalezy na tym- odpusc sobie trojkolowce. Chyba ze nie zalezy ci za bardzo- trojkolowce prowadza sie tak samo tylem jak i przodem, wiec nie jest to ich wielki mankament ;)Pozostale elemanty sa w nich obecne jako standard w tej chwili nawet Chicco rozklada siedo poziomu ;)Ceny to od 900 zlotych w gore
    • Gość: Słoneczko Re: Trójkołowe spacerówki... IP: *.* 07.04.02, 19:25
      Ja od 4 miesięcy używam trójkołowca, na razie nie spacerówkę, tylko gondolkę, ale chętnie wypowiem się na temat samego 3-kołowego stelaża.Otóż prowadzi się super wygodnie, łatwo się skęca, super się sprawdza na nierównych powierzchniach, na zaspach śnieżnych itd. I do tego na wąskich dróżkach możesz unieść tył wózka i poprowadzić go dość lekko na jednym przednim kółku! A po schodach super sobie z nim radzę sama, mimo, że sam w sobie zbyt lekki nie jest, ale tak jak pisała Gosia26 to poprostu wciągasz go i tyle.Madzia
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka