Dodaj do ulubionych

*** Prosze o opinie: foteliki 9-36 kg ***

IP: *.* 04.02.02, 17:10
Czy ktoś używa fotelików dla dzieci starszych od 9 do 36 kg, takich z regulowaną wysokością oparcia (zagłówka).Proszę o opinie i ew ceny takich fotelików.Przy okazji pytanko: gdzie w Warszawie lub we Wrocławiu są sklepy z fotelikami samochodowymi?Zbliża się czas zakupu fotelika, a chcemy kupić taki, z którego będziemy zadowoleni.pozdrawiamDorka
Obserwuj wątek
    • Gość: Kasia_M Re: *** Prosze o opinie: foteliki 9-36 kg *** IP: *.* 04.02.02, 17:28
      niezmiennie polecam hiszpański fotelik Jane (produkują też m.in wózki) www.jane.esja kupiłam ten fotelik w sklepie Calineczka na Grochowskiej w W-wie - i jesteśmy bardzooooo zadowoleni :) a najbardziej użytkowniczkacena jest bardzo przystępna w porównaniu z Chicco czy bebe Comfort - zapłaciłam nie całe 400 zł
      • Gość: Misiek Re: *** Prosze o opinie: foteliki 9-36 kg *** IP: *.* 04.02.02, 19:10
        Kasiu, a czy ten fotelik ma możliwość odchylenia oparcia do tyłu? Czy dziecko siedzi w nim zawsze prosto?Gdzie kupiłaś ten fotelik?
        • Gość: Kasia_M Re: *** Prosze o opinie: foteliki 9-36 kg *** IP: *.* 04.02.02, 20:01
          dlatego go kupilismy bo ma mozliwość odchylania oparcia - praktycznei jak się chce - a nie jak np Graco Next Step o max 2-3 cmtne fotelik dostosowuje się bowiem do nachylenia fotela samochodowego - bez ograniczeń - akurat u nas w samochodzie tylna kanapa jest nieco pochylona więc Marta nie siedzi pionowo - a jak jedziemy gdzieś dłużej najzwyklej podkładam w przestrzeń między siedziskiem a kanapą samochodową coś (np. hihi duże opakowanie aerozolu do odmrażania zamków) i wtedy Marta ma pozycję półleżącą - cały ambaras polega na tym żeby dolna część fotelika nie przekroczyła granicy dolnej kanapy samochodowej dodatkowo ma fajne regulowanko koło głowy - można zrobić podpórki żeby dziecku głowa nie opadała lub jeśli nei śpi - to po prostu rozchylić maxymalnie postaram ci znaleźć dokładny link na ten fotelikkupiłam na Grochowskiej na przeciwko Uniwersamu grochów w Calineczce
          • Gość: Misiek Re: *** Prosze o opinie: foteliki 9-36 kg *** IP: *.* 04.02.02, 20:29
            dziękihehe, weszłam na tą stronę i w opis, ale.... non comprendo (nie wiem nawet czy to sie tak pisze :crazy: )Dzięki, podoba mi się.Ja dzisiaj oglądałam fotelik - nie wiem jakiej firmy, bo nie pamiętam - z pompowanymi poduszkami pod pupę, pod łokcie i pod ramiona. Nie wiem, jak to się użytkuje, cena dość wysoka 460,00zł.Pozdrawiam i dziękujęMoże ktoś ma coś innego?
          • Gość: maliza Re: *** Prosze o opinie: foteliki 9-36 kg *** IP: *.* 05.02.02, 08:30
            Kasia_M napisała/ł:> dodatkowo ma fajne regulowanko koło głowy - można zrobić podpórki żeby dziecku głowa nie opadała lub jeśli nei śpi - to po prostu rozchylić maxymalnie Kasiu, jak działa to regulowanie zagłówka ? Czy są tam jakieś blokady czy co ? Ja mam na razie Chicco Shutle ale w nim właśnie jest ten problem, że małej głowa opada na ramię gdy zaśnie podczas jazdy i muszę jej wkładać jakieś pieluszki, sweterki i inne rzeczy żeby jej szyja nie bolała :-(A w dodatku wkładam te "podpórki" z obu stron, na wypadek gdyby na zakręcie główka poleciała jej w drugą stronę :-)
            • Gość: Kasia_M Re: *** Prosze o opinie: foteliki 9-36 kg *** IP: *.* 05.02.02, 16:37
              ja się ciut źle wyraziłam - sorry - regulowane są - "boki" które dziecku o wzroście ok 100-110 cm lub mniejszym (mniejszym to juz ewidentnie jako zagłówki) stwarza zaporę podczas opadnięcia główki - kurcze jak to wyrazić - po prostu dziecko ma o co głowę oprzeć - nie opada na boknajlepiej zajrzyj na strony www któe podawałam tam są dokładne zdjęciapozdrawiam K.
    • Gość: Kasia_M Re: *** Prosze o opinie: foteliki 9-36 kg *** IP: *.* 04.02.02, 20:06
      zajrzyj na stronęwww.jane.es/bodyguard.htmljest to zdjęcie fotelika (my mamy ciut inną tapicerkę - granatową)potem kliknij w napis w niebieskim okienku po lewej zdjęcia"MAS INFORMACION" - zobaczysz jak się go stopniowo reguluje do wieku dziecka (można jeszcze zdjąć oparcie i zostaje siedzisko)i potem jeszcze raz w MAS INFORMACION - zobaczysz możliwości rozsuwania fotelika - to co pisałam wyżejaha - fotelik jest dość lekki co jest dobre jeśli ktośgo musi wyjmować i ciągle wkładać (np przed złodziejami czy w pracy)pozdrawiam
    • Gość: Gosia26 Re: *** Prosze o opinie: foteliki 9-36 kg *** IP: *.* 05.02.02, 02:53
      Ja mam fotelik Concord 15- 36 kg, ale sa tez takie od 9- 36kg.Fotelik jest niemiecki, kupilam go za 250 zl, moj model sie nie odchyla, bo ma juz wylacznie pasy samochodowe, ten mniejszy model ma wlasne pasy, ale nic wiecej o nim nie wiem.
    • Gość: sylwias Re: *** Prosze o opinie: foteliki 9-36 kg *** IP: *.* 05.02.02, 10:23
      My mamy Deltim Mały Podróżnik od 9-36kg. Ogólnie fotelik fajny, miękki, estetyczny, z miękkim oparciem zagłówka, podwyższonymi bokami i miękkim ochraniaczem na pas przedni, z regulowaną wysokością. Odchyla sie do tyłu ale tylko w opcji I, czyli jak jest na takim specjalnym podwyższeniu. Od 10 kg mozna zdjąć już podwyższenie, fotelik jest bardziej "przyklejony" do siedzenia, ale Przemek jak w nim zaśnie na dobre to mu głowa opada. Plusem jest też cena - kosztował 350 zł. sylwia
    • Gość: Misiek Re: *** Prosze o opinie: foteliki 9-36 kg *** IP: *.* 07.02.02, 09:22
      Dziękuję wszystkim za odzew.Kasiu, chyba rzeczywiście Bodyguard - jeśli tylko uda mi się go kupić.Pozdrowienia :)
      • Gość: Kasia_M Re: *** Prosze o opinie: foteliki 9-36 kg *** IP: *.* 07.02.02, 10:15
        jak jesteś z W-wy to możesz kupić w calineczce na przeciwko Uniwersamu grochów - przy Grochowskieja jak nie z wawy to poszperaj w zakupach postu o fotelikach 9-36 ja tam dotarłam do bezpośredniego importera Jane w Polsce (podalam tam telefon ktory juz zgubiłam) - zadzwonisz sobie i powiedzą ci gdzie w kraju kupiszPS co do calineczki - to w styczniu juz nie mieli Bodyguarda bo hihi wykupiłam ostatni - czekali na dostawę w lutym więc jak jesteś z W-wy to leć i kupujsmilepozdrówko
        • Gość: Misiek Re: *** Prosze o opinie: foteliki 9-36 kg *** IP: *.* 07.02.02, 11:12
          Nie jestem z wa-wy, ale juz dzwonilam do importera i wiem, ze w polowie lutego beda mieli dostawe. Tak sie sklada, ze maz w przyszlym tygodniu jedzie do wa-wy - wstapi i zobaczymy czy sie uda.Pozdrówka :) i podziękowania :)
    • Gość: kajaczek Bodyguard w Poznaniu IP: *.* 12.02.02, 11:20
      Muszę się pochwalić,że ja kupiłam Bodyguarda w Poznaniu w sławnej już tu hurtowni Dyzio przy ul. Napoleońskiej,za 354zł.Kupowałam go w zeszły piątek (po lekturze tychże postów)i wzięłam ostatni a Pani nie potrafiła powiedzieć czy następna dostawa nie będzie droższa-ale chyba niemożliwe aby ta cena skoczyła nagle do 460zł.Ale różnica niezła co? Nawiasem mówiąc kupiłam ten fotelik ale nadal nie jestem pewna,które są bezpieczniejsze :te z własnymi pasami- czy te ,które tylko podwyższają ?W każdym bądź razie bodyguard jest na pewno bardzo wygodny.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka