Dodaj do ulubionych

Strajk listonoszy-do allegrowiczek:)

21.11.06, 10:10
Dziewczyny, zastanawiam się czy w związku ze strajkiem wystawiać zabawki po
swoich dzieciach czy nie. Obawiam się, że tydzień to za mało na to by dotarła
paczka, nawet priorytetowasad((
Sama czekam od zeszłego czwartku na priorytetsad
Co o tym myślicie?
Obserwuj wątek
    • ewamariusz7573 Re: Strajk listonoszy-do allegrowiczek:) 21.11.06, 10:14
      Ja czekam na paczkę z allegro od 15.11,
      ale przecież się doczekamsmile
    • dorcia72 Re: Strajk listonoszy-do allegrowiczek:) 21.11.06, 10:15
      Możesz poczekać na wyjaśnienie sytuacji. Ja czasem otrzymuję paczki z 8 dniowym
      opóźnieniem, a strajk nie ma tu wiele do rzeczy. Po prostu opieszałość Poczty
      Polskiej sad
      • radzik233 dorcia 21.11.06, 10:44
        zastanów sie co piszesz nie masz chyba pojecia jak pracuje listonosz, w upał
        czy mroz 20 stopniowy na rowerku lub pieszo zapitala zeby ci przyniesc list,
        kilogramy zasranych ulotek ktore lus=dzie od razu wywalaja do kosza - za ktore
        zreszta nie ma placone i na domiar tego to wszystko robi za 800 zl miesiecznie,
        wiem bo moja mama jest kierowniczka i jestem troche obeznana w tej kwesti
    • indiaaa Re: Strajk listonoszy-do allegrowiczek:) 21.11.06, 10:20
      Czekam na piorytety dwa od czwartku i piątku, nie wiecie do kiedy ten strajk?
    • pade Czyli co? wystawiać? czy nie? 21.11.06, 10:23
      Tylko wiadomo, ze kupujący chcieliby otrzymać paczkę przed Mikołajem...
      A tego nie jestem w stanie zagwarantowaćsad
      • mamaemmy Re: Czyli co? wystawiać? czy nie? 21.11.06, 10:24
        Ja wystawiam.
        • pade Re: Czyli co? wystawiać? czy nie? 21.11.06, 10:25
          Na ile dni? 5,7 czy 10?
          • radzik233 pade 21.11.06, 10:46
            spokojnie mozesz wystawiac bo paczki beda doreczane strajkuja listonosze a
            paczki sa dostarczane - wiadomo z opoznieniem a slyszalam ( wyjasnienie od kogo
            w watku wyzej) ze poczta ma firme do rozwozenia wynajac takze bez obaw wystaw
            przedmioty.
            • angelka2 Re: pade 21.11.06, 11:00
              No wlasnie ale dzisiaj to sie moze zmienic, fakt oaczki rozwoża specjalni
              przewoźnicy ale juz wczoraj rozwozili tylko priorytety i dzis nie wiadomo czy
              wogole beda jeździć.Pracuje na poczcie na okienku i sama mam obawy przed
              kupowaniem teraz czegos na allegro.Bo nie wiadomo ile to potrwa, przecie
              polecone nie sa wogole roznoszone, z paczkami moze byc tak samo.Ale lada dzien
              powinno sie to wszystko skonczyc ale troszke czasu zajmnie by uporządkowac ten
              balagan po strajku.
              • ewadorotaola Re: pade 21.11.06, 11:19
                wczoraj sprzedajacy wysłał mi paczke, dzis ja otrzymałam tak wiec nie wiem o
                jakim strajku mówicie ?
                widze ze otrzymał dzis 4 komentarze czyli paczki dochodza normalnie
    • kropka1907 Re: Strajk listonoszy-do allegrowiczek:) 21.11.06, 11:21
      Ja wysyłałam do dziewczyny paczkę w czwartek (priorytetem), do dzisiaj jej nie
      otrzymała. A zależało jej na szybkim dostarczeniu przesyłki, więc kiedy tylko
      wpłynęły pieniądze na moje konto poleciałam na pocztę. I obie się teraz
      wkurzamy...
    • w1paula Re: Strajk listonoszy-do allegrowiczek:) 21.11.06, 12:11
      No ale przecież zależy też od tego z jakiego i do jakiego miasta idzie
      przesyłka. U nas nie strajkują (jeszcze) i wszystko dochodzi bez problemów
    • betty1234 Re: Strajk listonoszy-do allegrowiczek:) 21.11.06, 12:17
      U nas (mieszkam w Pile) też nie strajkują ale tydzień temu 13.11 wysłałam list
      polecony priorytetowy do Opola i babka wczoraj jeszcze go nie miała sad
    • fidodido4 Re: Strajk listonoszy-do allegrowiczek:) 21.11.06, 12:22
      ja tez czekam na paczke od 1411 mial byc priorytetcrying(
    • koma.edziecko Re: Strajk listonoszy-do allegrowiczek:) 21.11.06, 12:22
      U mnie w Warszawie paczki idą nawet dwa tygodnie,priorytety też.
    • pade Ale co radzicie kochane? Wystawiać czy nie? n/t 21.11.06, 12:43

• czarna_maruda Re: Ale co radzicie kochane? Wystawiać czy nie? n 21.11.06, 13:07
        O żesz kurczaki!
        Wszytskie prezenty zamówiłam na Allegro!!!!!
        Dojdą do 2 grudnia? Bo wtedy u nas w domciu jest "oficjalny" Mikołaj z
        babciami...
    • marta76 Re: Strajk listonoszy-do allegrowiczek:) 21.11.06, 13:17
      ja tez,ale nie panikuje jeszcze jest dużo czasu.
      • monix123 Re: Strajk listonoszy-do allegrowiczek:) 21.11.06, 14:06
        Ło matko...a ja sie zastanawiałam dlaczego paczka do mnie juz tak długo nie
        przychodzi...mial być priorytet.ha!zagadka rozwiązana.jakoś mnie zamroczyło
        chyba...
        pade chyba decyzję musisz podjąć samodzielniewink
    • patrywi Re: Strajk listonoszy-do allegrowiczek:) 21.11.06, 14:53
      A do mnie, do Warszawy doszła wczoraj paczka. Została wysłana z Nysy w czwartek
      16.11, myślę że to zależy od miasta.
      • duszka30 Re: Strajk listonoszy-do allegrowiczek:) 21.11.06, 15:10
        Oni podobno paczki dostarczają listów tylko nie, tak powiedziała mi pani na
        poczcie.
    • mama1_24 a czy można odbierać listy na poczcie??? 21.11.06, 15:45
      no właśnie czekam na list z uczelni i u nas listonosz nie chodzi, więc czy mogę
      iść sama na pocztę po ten list?
    • iwek33 Re: Strajk listonoszy-do allegrowiczek:) 21.11.06, 15:56
      Do mnie do wczoraj docierało wszystko i listy i paczki. Priorytetowe po jednym
      dniu od nadania. Na szczęście wszystkie prezenty świąteczne już są schowane w
      szafach i pod łóżkiem smile Myślę, że na razie opóźnienia są w niektórych
      miastach, gorzej, jeśli faktycznie zacznie się strajk generalny w całym kraju.
      Ale będzie potem zamieszanie jak poczta będzie zasypana przesyłkami...
      • marta76 Re: Strajk listonoszy-do allegrowiczek:) 21.11.06, 18:49
        u nas pod Warszawa dzisiaj strajk.Nic nie nosili.Ja czekam na jeszcze jeden
        prezent,ale dopiero na 24 grudnia,więc się doczekam.
        • monika_wroclaw Re: Strajk listonoszy-do allegrowiczek:) 21.11.06, 19:08
          Oczywiście, że wystawiać... Ja wystawiam na 5 dni...Też robię miejsce na nowe,
          te którymi się nie bawią sprzedaję wink

Nie wszyscy kupują na Mikołaja, niektórzy już na gwiazdkę, więc na pewno zdąży
          dojść smile
    • betty1234 Re: Strajk listonoszy-do allegrowiczek:) 21.11.06, 19:48
      No widzę, że zespół Allegro już też o strajku informuje:
      www.allegro.pl/announce.php?cat=2&item_pos=1#1307
      Ja wystawiam zabawki na licytację na 7 dni, a te z opcją kup teraz na 14.
      Mam nadzieję, że to co ma dojść na Mikołaja a później na Wigilię dotrze na
      czas.
      • bgoralska1972 Re: Strajk listonoszy-do allegrowiczek:) 21.11.06, 23:55
        Nie wiem jak jest gdzie indziej ale moja poczta dzis normalnie pracowała. Chyba
        sie wyłamali. Choc dostałam maila od innej kobiety z Krakowa ze nie moze mi
        wyslac przesylki sad
        Nic z tego nie rozumiem.
        • agadzie1 Re: Strajk listonoszy-do allegrowiczek:) 22.11.06, 00:01
          według info z mojej poczty (w-wa jelonki) listy nie są dostarczane, natomiast
          paczki tak, ponieważ ich dostarczaniem nie zajmują sie listonosze. poczta
          pracuje normalnie jedynie listonosze strajkują!
    • mama1_24 CZY MOżNA odbierać listy samemu ? 22.11.06, 08:54
      no właśnie czekam na list z uczelni i u nas listonosz nie chodzi, więc czy mogę
      iść sama na pocztę po ten list?
      • angelka2 Re: CZY MOżNA odbierać listy samemu ? 22.11.06, 09:53
        w zasadzie mozesz pojsc na poczte i dowiedziec sie czys jest dla ciebie list,
        jak bedzie to ci wydadza.Gorzej z jego znalezieniem.U mnie na poczcie jest
        tragedia wczoraj przywiezli nam ok 500 listów poleconych ktore musialysmy
        zaawizowac, udalo nam sie zrobic to z 300 reszta czeka na dzis.ale co z tego ze
        wysylamy awizacje do klientów jak i tak listonosze ich nie rozniosa.Wiec
        niestety kazdy musi sam sie dowiadywac czy nie ma dla niego zadnej przesylki!
    • hratli wczoraj dostalam paczki 22.11.06, 11:18
      smile moze u mnie jest wyjatek
      • leigh4 Wawa Stary Żoliborz-paczki dowożą 22.11.06, 13:04
        W Warszawie(stary żoliborz) paczki rozwożone są normalnie-własnie wróciłam do
        domu i wyjęłam ze skrzynki awizo. Ale dowozi je inna firma niż poczta polska-
        chyba jakaś firma, która ma podpisaną umowę z pocztą. Listów nie ma. Wybiorę
        sie więc na pocztę i zapytam czy nie ma jakichś poleconych-czekam na zamówione
        książki.
        Co do allegro, to myślę,że wysyłać można. Tłumaczenie, że ktoś nie może wysłać
        nie jest w porządku. Poczty przyjmują paczki. Nawet jeśli najbliższa nas nie
        pracuje, to przeciez można nadać paczkę z poczty głównej. ja dostałam własnie
        paczkę z Krakowa, więc ta sprzedająca, która powołuje się na niemożność
        wysłania jej z Krakowa, zbyt uczciwie nie postępuje.
        Ja na razie z zakupami na allegro przystopowałam. Boje sie, że niestety jest
        sporo nieuczciwych sprzedających, którzy będą chcieli wykorzystać strajk
        listonoszy do swoich nieuczciwych celówsad Smutne to, ale znając życie, tak
        pewnie będziesad
        • mamaemmy Krakow 22.11.06, 13:10
          moja poczta działa i przyjmują za to u mojej mamy-niee...
          Paczki noszą,listów i przesyłek poleconych nie,wszystkie leżą w worach
          -dzowniłam znając nr przesyłki,ale dowiedziałam sie ze nie mam szans tego
          odnalezc,dopiero musza posegregowac,przypisac do ulicy itd.
          Ale stwierdził,że do dwóch dni ma zapasc decyzja co i jak,więc moze wszystko
          ruszy.Listonosze chcą 1500zł.
    • agata9991 Re: Strajk listonoszy-do allegrowiczek:) 22.11.06, 13:14
      a ja czekam na zwykły list wysłany priorytetem, a w środku książka, której
      szukam od dawna, a którą udało sie kupic mojej koleżance. Boje się, że się nie
      doczekam sad(( Do kiedy w Warszawie ten cholerny strajk, ktoś wie?
      • mamaemmy Re: Strajk listonoszy-do allegrowiczek:) 22.11.06, 13:18
        przeczytaj moja wypowiedz powyzej-tylko tyle sie dowiedzialamuncertain

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka