Dodaj do ulubionych

Jaki auto-fotelik?

IP: *.* 21.02.02, 21:27
Jestem mamą 11 miesięcznego chłopca,który waży 10kg. Jego babcia powiedziała,że zasponsoruje kupno fotelika samochodowego,ale nie wiem jaki wybrać. Przeglądałam oferty i mam coraz większy mętlik w głowie,choć zainteresowaly mnie najbardziej 2 foteliki:- maxi-cosi od 9 do 18 kg i- play -beat do 25 kg.Dziewczyny, pomózcie mi w tym trudnym wyborze,moze któraś z Was ma fotelik tych firm, albo też dobre innych. Niezdecydowana Marzena.Jeszcze jedno pytanko w jakim wieku szkrab może osiągnąć wagę 18 kg.
Obserwuj wątek
    • Gość: eMka Re: Jaki auto-fotelik?Podpinam sie IP: *.* 22.02.02, 07:14
      No właśnie jaki???Moja cora dobija do 9kg.Proszę poradzcie.Moze jeszcze eweneualnie gdzie taki kupic w Warszawie albo w internecie.W sklepach spotykam na ogol 2 do3 firm.Bardzo pozdrawiam i dzieki
    • Gość: Marta_B Re: Jaki auto-fotelik? IP: *.* 22.02.02, 07:45
      Jeśli Twój synek już teraz waży 10 kg, to chyba nie ma sensu kupować fotelika do 18 kg. Mój syn ważył 18 kg w wieku 5 lat, ale 10 kg to on ważył jak miał 3 lata. Więc najlepiej zainteresuj się fotelikiem takim - trójrozmiarowym, tzn. taki z wkładką dla niemowlęcia (chociaż niewiem czy ona Ci się jeszcze przyda), z regulowanym oparciem i w końcu z odejmowanym oparciem, żeby zostało samo siedzisko, ale to na dużo później.Tj. fotelik od 9-36 kg. Ale jakiej firmy to niewiem. Może Renolux, nie są drogie, a fajne. Albo Safety Baby. Albo Jane.Niewiem czy pomogłam........Marta
    • Gość: sylwias Re: Jaki auto-fotelik? IP: *.* 22.02.02, 09:15
      Zgadzam się z poprzedniczką, że kupowanie fotelika do 18 kg dla dziecka które tyle waży nie ma sensu. Lepsze są te trójsystemowe. Moim zdaniem dobry foetlik przede wszystkim powinien: - być miękki (renoluxy i camy są strasznie twarde)- mieć dodatkowe zagłówki na główkę- mieć regulowaną wysokość- mieć regulowane zapięcia pasów- mieć możliwość odchylania Mówię to z doświadczenia innych mam i swojego własnego. Moje dziecko wyrosło z kołyski juz w wieku 9 miesięcy i zanim kupiłam nowy fotelik przestudiowałam prawie wszystko co jest na rynku. Najlepsze (oczywiścei znów moim zdaniem) jest Maxi Cosi (ale ten do 18kg starczy na krótko), myślę że bardzo dobry jest też Play (chociaż nie znam nikogo kto by go używał). Sama mam Deltim "Mały podróznik", bardzo dobra jakość po bardzo przystępnej cenie (jest o prawie połowę tańszy niż Maxi Cosi).Ale gdyby cena nie grała roli wolałabym jednak Maxi Cosi. sylwia
    • Gość: marzenarutkowska Re: Jaki auto-fotelik? IP: *.* 22.02.02, 23:01
      wgghbnmhjhjuyi
    • Gość: marzenarutkowska Re: Jaki auto-fotelik? IP: *.* 22.02.02, 23:10
      Dzięki dziewczyny za pomoc !!!Jutro idę z teściową na zakupy. Zdecydowałam się na fotelik play-beat do 25 kg, jest on droższy o ok. 100zł od maxi-cosi, ale przecież starczy na dłużej. Nie jest to tani fotelik ,bo kosztuje 560zł,ale połowę dokłada mama męża.Myślę, że będzie to dobry zkup ,najbardziej zależy mi na bezpieczeństwie dziecka, a my dużo podrużujemy, no a przecięż coraz bliżej wakacje. Jeszcze raz dziekuje i pozdrawiam - Marzena.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka