Dodaj do ulubionych

Jak następnym razem przyjdzie mi do głowy wystawić

01.12.06, 08:47
niemowlęce ciuszki po moim dziecku na Allegro, napiszę o tym tu, a Wy
kopnijcie mnie w pewną częśc ciała, OK??

Wystawiłam je od złotówki i... część za tyle właśnie poszła. Rzeczy markowe,
ledwo używane. No wolałabym oddać przechodniowi za darmo, gdybym to
przewidziała. A ja, głupia, kupowałam czasami używane śpioszki na Allegro po
25 zł... (nawiasem mówiąc, kilka z nich, po kupieniu raz użyte, właśnie
sprzedałam po złotówce lub po 3 zł...)
Obserwuj wątek
    • kaprycja Re: Jak następnym razem przyjdzie mi do głowy wys 01.12.06, 09:15
      owianka, to raczej trzeba się kopnąć w kuper jak się jest w amoku licytowania
      używanych rzeczy za kwoty takie jak za nówki. Wprawdzie mam teraz fazę na
      allegro - kupuję dla córci sukienki (głównie to bo one się najmniej niszczą) i
      chyba sama przesadzam - mam mnóstwo rozpoczętych aukcji, ale myślę że sporo
      przegram - oby. Zauważyłam jednak że czasem kobitki mają jakiegoś szała przy
      licytacji, bo idą sukienki używane np za ponad stówkę. Myślę że kwotowo za szt.
      trzymam pewien reżim, ale ilościowo to przeginam.
      Znajomi sprzedawali bartki z kwotą minimalną 55 zł i pomyśłałam kto kupi
      używane buty za 55 zł - poszły za 64. Doliczając za przesyłkę wychodzi 70 zł.
      Może jak wystawiasz to zacznij nie od złotówki a od wyższej kwoty. Pozdrawiam, k
    • kakuba Re: Jak następnym razem przyjdzie mi do głowy wys 01.12.06, 13:24
      jest jeszcze jedna kwestia
      jeśli jesteś początkującym sprzedającym to raczej nie będziesz miała tłumu
      chętnych, sama raczej nie kupuję u sprzedawców którzy maja mniej niż 100
      pozytywnych opinii ze sprzedaży
      wiec moze na początek warto sprzedawać troche taniej, a jak sie juz ma 'renomę'
      to wtedy masz też stałych klientów i wyższe stawki wink

sama oczywiscie też dostaję czasami amoku kupowania (ach ta adrenalinka
      licytowania w ostatnich sekundach aukcji wink)) i pewnie gdybym widziała tą
      rzecz w lumpiku to bym nie kupiła ale jak licytuje to czasami tracę rozum wink

powodzenia smile
      • pati986 Re: Jak następnym razem przyjdzie mi do głowy wys 01.12.06, 14:35
        albo daj kwotę minimalną i napisz o tym, jaka minimalna cena by ciebie
        zainteresowała. widziałam takie aukcje, gdzie tak pisano i ktoś licytował cenę
        minimalnąsmile
      • kropkacom Re: Jak następnym razem przyjdzie mi do głowy wys 02.12.06, 18:53
        kakuba napisała:
        > jest jeszcze jedna kwestia
        > jeśli jesteś początkującym sprzedającym to raczej nie będziesz miała tłumu
        > chętnych, sama raczej nie kupuję u sprzedawców którzy maja mniej niż 100
        > pozytywnych opinii ze sprzedaży
        > wiec moze na początek warto sprzedawać troche taniej, a jak sie juz ma 'renomę'

Ja też zaczynam wyprzedawać ciuszki po moich bliźniakach. Ciuszki są w b.dobrym
        stanie. Nie zamierzam jednak w ramach zdobywania tzw "renomy" wystawiać za
        złotówkę. Po pierwsze dlatego że są warte więcej( nie myśle tu o żadnych
        bajońskich sumach) a po drugie zrobienie takiej aukcji kosztuje mnie i męża
        sporo czasu, którego i tak mamy mało. Jeśli będe chciała oddać ubranka za darmo
        to moge to zrobić w mniej absorbujący sposób niż aukcje na Allegro. Poza tym
        nigdy nie będe mieć setek komentarzy bo sprzedaje rzeczy tylko po swoich dzieciach.
    • agni71 Re: Jak następnym razem przyjdzie mi do głowy wys 01.12.06, 21:42
      Moim zdaniem sama jesteś sobie winna. Jeśli uważasz, że ciuszki warte są
      więcej, to po co wystawiasz od złotówki? Ja wiem, że chodzi o przyciągnięcie
      kupujących niską ceną, ale można się na tym też przejechać, bo ciuszków na
      Allegro zatrzęsienie...
      Ja od złotówki to wystawiam rzeczy, które tylko są dla mnie kłopotem, np
      niedawno starą sofę - gdyby jej ktoś nie kupił, to bym musiała się głowić, co z
      nią zrobić smile

aga
      • oliwe Re: Jak następnym razem przyjdzie mi do głowy wys 02.12.06, 00:23
        sofę? A jak ją wysłałaś? Odbiór osobisty? Mam mnóstwo fajnych gratów, które
        komuś by się przydały zwłaszcza, że za grosze a mi psują koncepcję wnętrza.
        • anusiamilusia oliwe 02.12.06, 17:16
          Jak sprzedawałam regał, to zwycięzca sam sobie transport zorganizował, tak, że
          nawet nie musieliśmy się trudzić z wynoszeniem tego z mieszkaniabig_grin
        • agni71 Re: sofa 02.12.06, 22:39
          Oczywiście z odbiorem własnym. Sprzedałam za ok. 30 zł smile

aga
    • kawkaga Re: Jak następnym razem przyjdzie mi do głowy wys 02.12.06, 19:09
      A czy wystawiajac rzecz od zlotowki i widzac ze nie sprzeda sie nic ponad to
      nie mozna poprostu odwolac aukcji?
      • patatajowa Re: Jak następnym razem przyjdzie mi do głowy wys 02.12.06, 22:02
        kawkaga napisała:
        > A czy wystawiajac rzecz od zlotowki i widzac ze nie sprzeda sie nic ponad to
        > nie mozna poprostu odwolac aukcji?<
        tzn. co masz na mysli pisząc "widząc ze się nie sprzeda"?? Bo najwięcej
        licytujących jest w ostatnich minutach przed końcem aukcji.I ilość obserwujących
        też o niczym nie świadczy- wiem z doświadczenia wink)Jeśli jest choc jeden
        licytujący i aukcja się zakończy to jest to oferta wiążąca- tak jak pisała
        założycielka wątku nawet przy 1 zł.Natomiat możesz zakończyć aukcję z odwołaniem
        ofert i wtedy nie musisz sprzedawać.Chociaż mnie to okropnie denerwuje jak ktoś
        wystawia rzecz bcm a minute przed końcem odwołuje oferty jako powód
        podając-"niezadowalająca cena".albo jeszcze lepiej -aukcja bcm a u dołu dopisek
        "ponizej kwoty.... nie sprzedam".Normalnie wrrrrrrr.
        • kanna Re: Jak następnym razem przyjdzie mi do głowy wys 03.12.06, 10:59
          Ja zgłaszam naruszanie zasad do Allegro, jak ktos w kulki lecii, bo mnie takie
          rzeczy wkurzają.
          Bardzo rzadko wystawiam towar ponizej ceny, za którą sie godzę rzecz sprzedac,
          bo tez potrafie korzystac ze Snipe24... Juz nie bawie sie w przelicytowywanie -
          ustalam cene, którą gotowa jestem zaplacić, licytuje sekundy przed końcem
          aukcji. Uda się - ok, nie - bedzie mnóswo innych szans. Ostatnio jest chyba
          jakiś zastój, rzeczy schodza po bardzo niskich cenach, lubie endo, bluzeczki
          dawało sie kupić 12-15 zł, niedawno koło 3 zł cos poszło.

pozd. Ania
        • oliwe Re: Jak następnym razem przyjdzie mi do głowy wys 03.12.06, 17:36
          rozszyfrujcie mi skrót bcm. Ja dość nowa allegrowicza.
          • driadea Re: Jak następnym razem przyjdzie mi do głowy wys 03.12.06, 18:04
            Bez ceny minimalnej
            • oliwe Re: Jak następnym razem przyjdzie mi do głowy wys 03.12.06, 19:37
              dzięki alem tępak.
        • bgoralska1972 Re: Jak następnym razem przyjdzie mi do głowy wys 03.12.06, 18:24
          Jest to niezgodne z regulaminem allegro i odwołanie oferty tylko dlatego ze cena
          nie zadowala tez jest wiazaca i allegrowicz ma obowiązek sprzedac rzecz nabywcy
          której w ten sposób odwołam - mam oficjalna interpretacje allegro
          • patatajowa Re: Jak następnym razem przyjdzie mi do głowy wys 03.12.06, 20:16
            a mogłabyś mi podeslac na gazetowego tą interpretację? Bo jeśli ktoś wprost
            napisze że odwołuje bo cena za niska to może i tak jest faktycznie.Ale jak ktoś
            napisze że "rzecz uległa zniszczeniu" -to co wtedy zdziałasz-??nic.
            • aldona_t1 Re: Jak następnym razem przyjdzie mi do głowy wys 03.12.06, 20:40
              No właśnie- wkurza mnie niesamowicie, jak kilka sekund przed końcem aukcji
              nagle rzeczy ulegają uszkodzeniu, niszczą się lub gubią- a co za problem
              ustawić cenę minimalną lub rozpocząć aukcję od wyzszej kwoty? Szukam zazwyczaj
              ciuszków bardzo tanich- takich do 5 złotych- moje prawo- ale ci, co wystawiają
              rzeczy od złotówki licząc na to, że pójdą za 20 i potem się wycofują, dziwią
              mnie trochę.
              • leigh4 Re: Jak następnym razem przyjdzie mi do głowy wys 04.12.06, 11:37
                Macie rację. Przeciez istnieje opcja "ceny minimalnej". Nie rozumiem więc
                wystawiania rzeczy od 1zł, a potem wycofywania się ze sprzedaży z powodu zbyt
                niskiej ceny. Przeciez to niepoważne.

Co do renomy wyrabianej sobie przez allegrowiczów. ja mam odwrotnie: nie kupuje
                od osób, które mają zbyt dużo komentarzy jako sprzedający(chodzi mi o
                przedmioty używane), ponieważ obawiam sie, że są to handlarze rzeczami z
                lumpeksów. Sprawdzam, co dana osoba sprzedaje, jakie aukcje ostatnio zakończyła
                i jeśli okaże się, że były to np. zabawki lub ciuszki z przedziału wiekowego od
                1 m-c do lat 99wink od razu z zakupów rezygnuję.
                Poza tym, mam wrażenie, że początujący sprzedający bardziej dbają o klientówsmile
                • pade Re: Jak następnym razem przyjdzie mi do głowy wys 04.12.06, 12:03
                  To prawdasmile z tym przedziałem wiekowymsmile))
                  Tylko, że ja mam np dość dużo komentarzy, a z lumpeksu nie sprzedaję, wystawiam
                  ciuszki po synku, córce, swoje ubrania, zabawki i trochę się tego nazbierało.
                  Hmm, mam nadzieję, że nikt nie myśli, że to ze szmateksusmile))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka