Dodaj do ulubionych

odkurzacz piorący?

IP: *.* 13.08.02, 13:12
Trzy lata temu kupiłam odkurzacz piorący Moulinex i mam go dość. Odkurzacz miał jedną zaletę: był dość tani, ale po trzech latach stwierdzam ,że hałas jaki się z niego wydobywa jest na dłuższą metę męczący, gabaryty zdecydowanie za duże ( zajmuje mi połowę dolnej części szafy ubraniowej , a końcówki dodatkowe miejsce), a brak rury teleskopowej utrudnia jego użytkowanie. Widziałam w Dziecku ( chyba) reklamę piorącego odkurzacza DeLongi, wydaje się mniejszy, z opisu wynika ,że jest dość niegłośny i że ma rurę teleskopową, ale jak to wygląda w praktyce? Czy jest tu jakiś zadowolony użytkownik tego odkurzacza?A może ktoś mógłby polecić jakiś jeszcze inny w miarę niegłośny i nieduży (jeśli można proszę o podanie wymiarów) odkurzacz piorący, pozbawiony wymienionych przeze mnie wad?
Obserwuj wątek
    • Gość: agacz2905 Re: odkurzacz piorący? IP: *.* 13.08.02, 16:10
      Wiesiu, ja tydzień temu kupiłam odkurzacz piorący Zelmera "wodnik".... jestem zadowolona, naprawdę. Z tym, że jeśli chodzi o gabaryty - Ty chyba nie byłabyś zadowolona. Jest wysoki - ok.40 cm, do dolnej półki mojej szafy ubraniowej wchodzi na wysokość niemal "na styk"...długość nieco mniej niż 50 cm, szerokość - w najszerszym miejscu jakieś 30 cm (ma opływowy kształt, ale to i tak kawał maszyny)Hałasu wg. mnie zbytnio nie produkuje, a jestem osobą raczej wrażliwą na dźwięki. Co najważniejsze - nie wydala z siebie kurzu, więc ja, mąz i synek odetchnęliśmy wreszcie po kilku odkurzaniach....z ulgą :)Pozdrawiam Cię :hello:Agnieszka, mama Szymka
    • Gość: bridgett Re: odkurzacz piorący? IP: *.* 13.08.02, 21:54
      A ja odradzam Wodnika do prania - nie wciąga jak należy wody z powrotem, system pompy też jakiś kulawy - do tego stopnia zniechęciłam się do prania dywanów przy jego pomocy, że zabieram się do ręcznego wyprania dywanu w pokoju syna. Natomiast odkurzam nim raz w tygodniu cały dom, ponieważ ma tzw filtr wodny i faktycznie nie wypuszcza kurzu - różnica jest znaczna w porównaniu z tradycyjnym odkurzaczem (a mam taki z systemem filtrów dla alergików i tu jednak Wodnik bije go na głowę) Z wad: jest duży i OKROPNIE ciężki.
      • Gość: 21081970 Re: odkurzacz piorący? IP: *.* 15.08.02, 00:44
        Moi rodzice mają wodnika i do odkurzania zabierają ode mnie mój zwykły odkurzacz bo jest łatwiejszy w obsłudze a ja dwa razy próbowałam nim uprać dywan i też wolę ręcznie... Ale ich wodnik ma już kilka lat i teraz może są jakieś lepsze modele.
        • Gość: wiesia Re: odkurzacz piorący? IP: *.* 20.08.02, 12:54
          Dziękuję za opinie o Wodniku- na niego się nie zdecyduję właśnie ze względu na wymiary i wagę- ta sama wada co w moim Moulinexie. Jak się ma mieszkanie po powierzchni 46m2 i jedną szafę ubraniową w przedpokoju, to taki odkurzacz uniemożliwia znalezienie miejsca na powieszenie zimowego płaszcza. Dlatego mam tylko kurtki zimowe, które kończą się ponad tym nieszczęsnym odkurzaczem ;-) Proszę o dalsze opinie i porady.
    • Gość: AneczkaG Re: odkurzacz piorący? IP: *.* 20.08.02, 18:49
      Wiesiu, moim teściowie maja odkurzacz, który się nazywac chyba VAX. Jest super - moim zdaniem oczywiście. Cicho chodzi. Ale jest ogromny, większy od wodnika, niestety, jak większość odurzaczy piorących.DeLongi z tego co wiem, w ogóle są jakieś mniejsze, ale nie wiem, czy piorący też. No i nie wiem, jaki jest w użytkowaniu.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka