Dodaj do ulubionych

fotelik dla noworodka

IP: *.* 30.08.02, 08:06
kolega powiedział mi, że do 2 miesięcy woził swoje dziecko w samochodzie w gondoli, ponieważ takiego maluszka nie przewozi się w foteliku samochodowym; czy to prawda i czy robiliście podobnie??? nie wydaje się to bezpiecznesad i nie wiem nawet czy chcę gondolę kupowaćsad
Obserwuj wątek
    • Gość: Aluc Re: fotelik dla noworodka IP: *.* 30.08.02, 09:09
      Woziłam w foteliku do 10 kg od samego początku. Można dostać różne materacyki i podkładki redukcyjne, żeby bobasowi głowa na wybojach się nie urwała :lol: a zimą w śpiworku nawet na noworodka niewiele miejsca zostaje.
    • Gość: altro1 Re: fotelik dla noworodka IP: *.* 30.08.02, 20:45
      Nie wydaje mi się żeby w gondoli malec był bezpieczniejszy niz w foteliku. Są teraz fajne foteliki do 10 kg np. bebe confort i inglesina, ten drugi się rozkłada do pozycji prawie leżącej. Ale uważaj , bo jak maluch bedzie szybko rósł to na długo nie wystarczy hihi. Pewnie, że nie mozna przesadzać z długością pokonywanych tras.aga
    • Gość: 21081970 Re: fotelik dla noworodka IP: *.* 31.08.02, 01:35
      Jak moja 2,5 letnia Marianna była maluteńka to wiem, że można było kupić takie specjalne gondole do przewożenia dzidziusia samochodem ale 1. to nie była zwykła gondola z wózka tylko jakoś tam dostosowana do jazdy samochodem 2. jak dokładnie to wyglądało to nie wiem bo ja i tak Marysię woziłam w foteliku samochodowym z wkładką redukcyjną. Nie jest to zbyt zdrowe dla noworodka ale moim zdaniem noworodek i samochód to w ogóle nie jest najlepsze połączenie, chociaż czasami nieuniknione. Pozdrowienia Gośka
    • Gość: jaha Re: fotelik dla noworodka IP: *.* 31.08.02, 13:49
      Z tego co wiem do niektorych gondoli mozna dokupic specjalna rame do zamontowania w samochodzie (np. Bebe Comfort). W takiej gondoli musza byc tez pasy do przytrzymania dziecka. Nie jest to jednak zbyt dobry sposob, dziecko jedzie bokiem i nie jest to bezpieczne.My bardzo dlugo nie moglismy sie zdecydowac, w koncu kupilismy fotelik Chicco (teraz pewnie kupilabym inny). Chodzilo nam o pozycje dziecka (prawie siedzaca) W kazdym sklepie nam tlumaczono ze jest to najbezpieczniejsza pozycja dla dziecka w razie ... . Nie protestowalismy. Zreszta tak naprawde za czesto z takim maluszkiem nie podrozowalismy, a poza tym tak szybko rosnie ze przestalo to przeszkadzac. No i taki fotelik ma przewage ze mozna go latwo wyjac i pojsc z Niunia na zakupy czy gdziekolwiek.Aga
    • Gość: agniesia1 Re: fotelik dla noworodka IP: *.* 31.08.02, 16:15
      ja urodziłam synka w zimie i prawde mówiac nie wuobrazałam sobie abym malego włozyła do fotelika jaj jest mróz.dlatego do póki mały nie skonczył 2 mies. to woziłam go w gondoli od wózka na tylnim siedzeniu
      • Gość: 21081970 Re: fotelik dla noworodka IP: *.* 31.08.02, 20:52
        No cóż twoje dziecko i twoje ryzyko...Gośka
      • Gość: Aluc Re: fotelik dla noworodka IP: *.* 31.08.02, 20:55
        mama Oli i Maćka napisała/ł:> ja urodziłam synka w zimie i prawde mówiac nie wuobrazałam sobie abym malego włozyła do fotelika jaj jest mróz.czemuż??? sorki, ale kompletnie nie jarzę (Maksio urodził się w lutym i jak go wiozłam do poradni laktacyjnej po 3 tygodniach, to był nawet mróz trzaskający z opadami śniegu)
    • Gość: Marzena69 Re: fotelik dla noworodka IP: *.* 13.09.02, 21:44
      Najlepsze dla noworodka jest maxi cosi.Mozna dokupic do niego bude,pokrowiec ocieplajacy i przeciwdeszczowy,a nawet wozek.Pozwala dziecko wyciagnac bez budzenia z samochodu,a w domu moze sluzyc jako lezaczek.POLECAM sama wyprobowalam na dwojce dzieci!!!
    • Gość: Ania1 Re: fotelik dla noworodka IP: *.* 14.09.02, 08:58
      Ja mam fotelik Play - ma regulowane oparcie od pozycji leżącej do siedzącej, jest jednym z największych na rynku . W wyposazeniu ma budę i pokrowiec na nóżki.Słuzy nam w domu jako leżaczek . Gdybym kupiła mniejszy typu Chicco czy Maxi-Cosi Ola już by sie do niego nie zmiesciła ( a ma 5 m-cy). Z Play"a też powoli wyrasta , ale myslę, że posłyzy nam jeszcze 2-3 m-ce.Pozdrawiam Ania
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka