Dodaj do ulubionych

mata z zabawkami?

IP: *.* 19.11.02, 09:14
Witam mam pytanie czy ktoś z Was używał maty z zabawkami? (taka z melodyjkami, wiszącymi zabawkami itp.) Czy ona się sprawdziła Wam - tzn maluszki lubią się tam bawić czy nie. Zastanawiam się czy kupić bo wydaje mi sie dobrym pomysłem na wyjścia lub gdy są goscie zby przez chwilę moja Zuzka się tam bawiła. Monika
Obserwuj wątek
    • Gość: mysiam Re: mata z zabawkami? IP: *.* 19.11.02, 10:30
      MOniko,Ja co prawda dopiero w lutym przywitam mojego bobaska na świecie ,ale już dziś wiem ,że taką matę mu na pewno sprawię.Moja siostra ma 4 miesięczną córeczkę ,dla której kupiłam taką matkę w prezencie .Od jakiegoś miesiąca malutka jest zachwycona pobytem na"placu zabaw"Może tak sobie leżeć godzinami ,przeglądać si ę w lusterku i sięgać rączkami do zawieszonych na pałąkach zabawek.Siostra twierdzi ,że jest to idealne dla maluszków.Ja kupiłam tę matkę z firmy TINY LOVE.Nie jest to mały wydatek (ta wersja najbardziej rozbudowana-z lusterkiem - kosztuje ok.250 zł)-ale warto.Są też takie matki "podróby" polskie w granicach 80-90 zł .Ale o wiele bardziej ubogo wyposażoneNa marginesie : w ostatnim numerze MAMY I DZIECKA jest test zabawek-ta mata otrzymała 10 punktów na 10pozdrawiamy.mama i 27 tyg. brzusio
    • Gość: Agnieszka.Z Re: mata z zabawkami? IP: *.* 19.11.02, 19:56
      Ja mam odmienne zdanie i uważam ,że taka mata jest zbyteczna może dlatego ,że moj młody nie za bardzo chciał na niej leżeć. teraz ma 10 mies. i raczej ją ciąga za sobą niż na niej leży. A co do firm to ja nie kupywałam firmowej i dałam za nią 75 zł i uważam ,że jest b.dobrze wykonana ( ma lusterko,grzechotki. piszczałki )
    • Gość: guest Re: mata z zabawkami? IP: *.* 19.11.02, 20:34
      My mamy mate Tiny Love w wersji bialo-czarno-czerwonej. Moja coreczke kladlam na niej od samego poczatku. Teraz ma dwa i pol m-ca i moze na niej lezec godzinami (z przerwami na jedzonko). Uwielbia krzyczec do zabawek i usmiechac sie do wlasnego odbicia. Jej ulubiencem jest czerwony kwiatek z melodyjka. Dla starszego i lepiej widzacego dziecka wersja kolorowa moze byc ciekawsza. Osobiscie goraco polecam.
    • Gość: Dyska_ Re: mata z zabawkami? IP: *.* 19.11.02, 23:05
      Taka mata jest fajna właśnie na początku. Mój synek, mający obecnie 5 m-cy, leży na niej już bardzo krótko (chociaż wcześniej też nie był "długodystansowcem") i jedyne na niej zajęcie to próba przyciągania wiszących zabaweczek w celu pogryzienia :lol: Po prostu trudno stwierdzić, co dzieciaczkowi będzie odpowiadać. A może masz kogos znajomego, kto pozyczyłby Ci taką zabawke na kilka dni? Wtedy przekonałabys się, czy dla Zuzi jest interesująca. Życzę podjęcia dobrej decyzji i miłej zabawy :)Dyśka
    • Gość: emama Re: mata z zabawkami? IP: *.* 19.11.02, 23:30
      Witaj.My mamy taką matę od 3 mies. Kupiliśmy ją, bo ja się uparłam :cry:. Później trochę żałowałam, bo to to duży wydatek jak na naszą kieszeń, a mała nie chciała na niej leżeć. Teraz trochę ją polubiła, zobaczymy co będzie dalej. Podzielam zdanie Dyski, pożycz od kogoś. Jak maluszek będzie zainteresowany to dopiero wtedy kup.Pozdrawiam. Asik.
    • Gość: MAMAKACPERA Re: mata z zabawkami? IP: *.* 20.11.02, 09:31
      Monika!Kacperek też miał taką matę, ale z tą różnicą, że tylko leżącą - bez pałąków z zabawkami. Sprawdziła się super bo mały prawie całe "niemowlęctwo" spędził na niej a potem kiedy był większy zawieszałam ją na łóżeczku i rano po obudzeniu (oczywiście latem jak było jasno w pokoju) mały super się nią bawił. Jak mu się znudzi to chowam ją do szafy i wyciągam za kilka tygodni - i znowu przez kilka tygodni bawi się nią jak nową zabawką. Nasza mata to produkt Fisher-Price ale ja byłam w tej dobrej sytuacji, że dostałam ją w spadku po synku koleżanki. O ile dobrze pamiętam też ma lusterko, jakieś zwierzątka, z których jedno piszczy, słoneczko szeleści folią, i taki gryzaczek - jabłko. A może uda Ci się dostać używaną w komisie? Na pewno można je prać. Zawsze to parę groszy w kieszeni. Pozdrawiam Andzina
    • Gość: gulka Re: mata z zabawkami? IP: *.* 20.11.02, 11:05
      no coz, u nas to nie sprawdzilo sie zupelnie ale chyba jestesmy wyjatkiem. Mati interesowala sie zabawkami 3 minuty i to wszystko. Mialam mate tiny love - sliczna i b droga. Niepotrzebny wydatek.Za to karuzelka tiny love sprawdzila sie wysmienicie, Mati zdecydowanie wolala ja zamiast maty i rozwalila ja zupelnie bo byla w uzyciu chyba do 7 miesiaca. Zostaly strzepy z karuzeli a mata jak nowa.Teraz mala ma rok i mata spokojnie lezakuje na antresoli i czeka na nastepnego uzytkownika jezeli sie pojawi w towarzystwie ;)))pozdrowionka, Aga
      • Gość: guest Re: mata z zabawkami? IP: *.* 20.11.02, 12:55
        Witajcie Dziewczyny!Ja jestem mama dwojki i mate mam od urodzenia sie pierwszej corki (prezent na chrzciny).Posiadamy Tiny Love wersja kolorowa i jestem z niej BARDZO zadowolona.Czesto klade bobasy (jeden juz nie bobas) na tej macie na podlodze (co oczywiscie super wplywa na malutki kregoslup) i Amelka moze lezec wiekami na niej.Zawsze jak cos tam pociagnie to zagrucha,zobaczy sie w lusteku i ma fun a jak chce jej sie zjesc jakiegos wieloryba to jej go odczepiam. Czesto zmieniam jej polozenie maty,raz w pokoju,raz w sypialni,raz na podlodze,raz na lozku,czasem w lozeczku.I jeszcze jedno pralam ta zabawke,mate w pralce a czesci recznie (nie ryzykowalam tylko grajacej zabawki).Pozdrowienia i szampanskiej zabawy.AGA>

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka