Gość: 1501 IP: *.* 26.11.02, 10:59 Gdzie w Warszawiw można najtaniej kupić kolejki firmy BRIO, i gdzie jest największy wybór?kaka Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: niki1 Re: kolejka BRIO IP: *.* 28.11.02, 13:48 Witaj!Najdroższe są części do kolejki Brio chyba w galeri mokotów, w smyku na kruczej jest taniej o 10-20 zł. A żeby było ciekawie, to poza Warszawą ceny części Brio są niższe nawet o 50 zł na sztuce. Patrzyłam zestaw poza w-wą 250 zł w W-wie 370! Niezła różnica, warto patrzeć.Niki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MarzenaB Re: kolejka BRIO IP: *.* 28.11.02, 16:37 Cześć,Nie wiem na jakim etapie kompletowania Brio jesteś. Ale jeżeli masz dopiero teraz zacząć kompletować to może spróbujesz naszego sposobu. Fakt, że w W-wie (nie wiem jak jest gdzie indziej) Brio jest przerażająco drogie, zmusił nas do eksperymentu. Na początek kupiliśmy dwa podstawowe zestawy w IKEI po ok. 50 i 30 zł. Zestawy składały się z kilku sztuk torów (łuków i prostych, wiaduktu i rozjazdu) oraz kilku wagoników. Z tego co widziałam, to takie zestawy Brio kosztowałyby ze 250-300 zł. Potem kupiliśmy za trzydzieści parę złotych komplet składający się z 4( SIC!) łuków Brio i okazało się, że są one całkowicie kompatybilne z kolejką kupioną w Ikea. Ponadto, spotkaliśmy elementy do właściwie identycznej kolejki w Tesco, a ostatnio wyszperałam w Smyku kolejki ("Tommy"s" bodajże). W tym samym Smyku widziałam także zestaw podstawowy (podobno 9 m), ale niestety nie wiem za ile, ale jestem pewna, że ceną Brio nie przebije. Prawdą pozostaje ("niestety") fakt, że elementy Brio są najładniej i najdokładniej wykonane. Przyznaję, że nigdzie, do tej pory, nie spotkałam tak pięknych mostów, przejazdów, budynków, pojazdów etc. jak te z serii Brio. A muszę się przyznać, że od kilku miesięcy zaczynam się już specjalizować w kolejkach Brio-podobnych. Ale cena Brio poraża. Patrząc na radość naszego niespełna czteroletniego synka, który bez większych problemów sam sobie składa tory kolejki, postanowiliśmy, że ze względu właśnie na ceny, będziemy kupować tańsze podstawowe elementy, a kiedy już nie wytrzymamy, to i może zaszalejemy i kupimy coś ekstra z Brio (razem z synkiem marzymy o fajnym moście, najlepiej zwodzonym).Pozdrawiam i życzę dobrej zabawy.MarzenaB Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MarzenaB Re: kolejka BRIO - ps IP: *.* 28.11.02, 16:43 Poprzednio się rozpisałam, a może wcale o to Ci nie chodziło. Przyznam się, że nie wiem, gdzie są najtańsze Brio, ale spory wybór jest we wspomnianym już Smyku (ja byłam na Kruczej), a także w sklepach Kuzyn Clown (ja znam ten w Sadyba Best Mall na ul. Powsińskiej, jest też w Klifie na ul. Okopowej). Swego czasu widziałam też w sklepie z zabawkami na E. Plater.Cześć,MarzenaB Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 1501 Re: kolejka BRIO - dziękuję IP: *.* 28.11.02, 22:57 Marzena bardzo dziękuję Ci za wyczerpujące odpowiedzi, jestem dopiero na etapie "chorowania" na Brio. Jeszcze nic nie kupiliśmy, chociaż mam zamiar mojej niespełna 2-letniej córci zrobić prezent na Gwiazdkę (pewnie Rodzice będą się lepiej bawić niż ona). Napisz w jakim wieku był twój mały jak zaczęliście się bawić kolejkami?jeszcze raz dziękikaka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MarzenaB Re: kolejka BRIO - dziękuję IP: *.* 29.11.02, 09:45 Cześć,Doskonale Cię rozumiem co to znaczy "chorować na Brio". U nas zaczęło się od tego, że mały nie mógł się "odkleić" od pokazowej kolejki w sklepie. Ale kolejkę zaczęliśmy kompletować kiedy miał już ponad trzy lata. Obawiam się, że dwa latka to może być mało na samodzielne budowanie kolejki, ale jakieś małe kółeczko zbudowane z pomocą rodziców będzie z pewnością wielką frajdą (masz rację, że dla rodziców również). Parę dni temu widziałam w Smyku kilka małych dziewczynek bawiących się właśnie taką pokazową kolejką i były to malutkie dziewczynki. Poza tym, w przyrodzie nic nie ginie i nawet jeżeli Twoja córeczka teraz się nie zachwyci to jest szansa, że chwyci o co chodzi za kilka miesięcy.Pozdrawiam,MarzenaB. Odpowiedz Link Zgłoś