Dodaj do ulubionych

prosze o pomoc dot. wózka

IP: *.* 20.01.03, 19:32
Dziewczyny! Bardzo proszę Was o pomoc w wyborze wózka.Przepraszam, że proszę o to na emamie, ale mam nadzieję, że wybaczyciesmile Pod koniec lutego spodziewam się PIERWSZEGO DZIECKA :-)) i stąd wybór wózka jest dla mnie trudną sprawą. Zastanawiam się pomiędzy Inglesiną (wózek Fuego) i Peg Perego (Venezia). Czy używacie może któregoś z tych wózków? Słyszałyście może jakieś opinie, na ich temat? Bardzo proszę o pomoc :-)pozdrawiam, magdalenka
Obserwuj wątek
    • Gość: glennkon Re: prosze o pomoc dot. wózka IP: *.* 20.01.03, 19:47
      Ja mam peg perego milano i jestem zachwycona, mam tez drugi peg perego pliko matic i tez jest fajny ale juz na wieksze dziecko.Milano jest b. podobny do venezii i poleclabym ci go. Latwo sie sklada, praktycznie 1 reka tzrymajac dziecko w drugiej, sklada sie tak, ze latwo sie miesci w samochodzie, ma resory, jest zwrotny, ladnie jedzdzi po wertepach, dosc pakowny zasobnik na zakupy, mozna pzekladac raczke i w sumie jest dosc lekki.Mialam wczesniej Graco ale ten jest lepszy.
    • Gość: Ika Re: prosze o pomoc dot. wózka IP: *.* 20.01.03, 20:03
      My używaliśmy Inglesiny Fuego i bylismy baaaardzo zadowoleni :) Bezawaryjny zupełnie, wytrzymały, wygodny. Niestety Żuczek zrobił się "szeroki w barach" :lol: a w dodatku zrobiło się zimno i zaczęłam go grubo ubierać, no i wyrósł... musiałam poszukać wyjątkowo szerokiego wózka ;)Ale moja przyjaciółka nadal używa Fuego, jej synek ma prawie dwa latka. Cóż, ja moją Inglesinę muszę sprzedać, choć mi trochę żał.
      • Gość: Ika Re: prosze o pomoc dot. wózka IP: *.* 20.01.03, 20:05
        Miało być "żal" ;)
    • Gość: Lidek Re: prosze o pomoc dot. wózka IP: *.* 26.01.03, 17:14
      Wazne jest, żeby wózek był głęboki, a nie wszystkie takie są /mam na myśli gondolę/ Najlepsze są na dużych kołach. My Mamy BebeCar Raider AT+. Oprócz tego, że ma duże dmuchane przednie koła /z mozliwością dopompowywania/ to przednie są skrętne. Rewelacja jak dla mnie. teraz firma wypuściła doskonalszy model Multipla. Poza tym ważne, żeby wózek miałprzekładaną rączkę i mozliwość regulowania jej wysokości. jeżeli nie decydujesz się na gondolę to polecam śpiwór do wóżka. Jak dziecko podrośnie to do spacerówki będzie jak znalazł. Starcza do ok. 1,5 roku. tzw kokony bardzo niepraktyczne.pozdrawiamLidek
      • Gość: EwaP Re: prosze o pomoc dot. wózka IP: *.* 26.01.03, 22:11
        Mam Venezie i jestem z niej bardzo zadowolona. Oparcie jest regulowane, wiec mozna ustawic na prawie plasko, przy podniesionym podnozku i zalozonej oslonce "w nogach" calosc dziala jak gleboki wozek. Na wierzchu mozna przypiac "kolderke". Dla mnie bardzo wazne bylo zeby raczka byla przekladana - i jest (latwo), a jeszcze i wysokosc mozna regulowac.Wiec jezdzic mozna na poczatku twarza w twarz, a potem jak juz swiat robi sie bardziej interesujacy i nie trzeba tylko na mame patrzec, to plecami do mamy. Poza tym jak slonce swieci albo wiatr wieje w nos to tez mozna jechac tylem .Budke, daszek czy jak to sie nazywa mozna albo wyjac calkiem, albo rozpiac suwak w polowie (w poprzek) i na upaly jest przewiewniej (dolem) a od slonca zaslania (gora).Wozek sklada sie i rozklada super latwo, jak juz ktos wspomnial - jedna reka, druga trzymajac dziecko. Kosz pakowny, chociaz jak oparcie rozlozone na plasko, to troszke trudno sie do kosza dostac. Tak na prawde to narzekac moge tylko na rozmiar kolek, na krzywych chodnikach bywa ciezko. Ale - kolka sa obrotowe, wiec wozek zwrotny. Obrotowe na zyczenie, bo mozna je zablokowac na sztywno (zaleznie od kierunku jazdy, przednie sie obracaja, tylne jada prosto). Zupelnie nie znam Inglesiny, ale Venezia jezdzilo nam sie swietnie. Chociaz nie wiem czy teraz moj syn (2,5 roku) zmiescilby sie wygodnie w calym zimowym rynsztunku... Ostatnio jezdzilismy Venezia jak bylo jeszcze dosc cieplo. Pozdrawiam!Ewa
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka