Dodaj do ulubionych

Co dostana Wasze 2,5 - 3 latki na Gwiazdke ? :-)

15.12.06, 11:43
Jest lista pomysłow dla 4,5 latkow wiec zrobmy dla 2,5 -3 latkow, bo brakujje
mi troche pomyslow dla corki, a rodzinka pyta.

Na razie od nas dostanie:

głowny prezent - magnetofon karaoke Fisher Price

2 rozne zestawy drewnianych zwierzatek bo mamy juz zestaw farma i super sie
nimi bawi
www.allegro.pl/item146495350_zwierzeta_z_arki_noego_z_drewna.html
puzzle drewniane z Janoshem
www.allegro.pl/item150642647_puzzle_drewniane_48_elementow_przyjaciele.
html
kastaniety www.allegro.pl/item148542272_kastaniety_pszczolki.html
ksiazeczke rozkladana Farma www.badet.pl/go/_info/?id=27011
i 4 ksiazeczki o Kamyczku

a co u was dostana maluchy w tym wieku?
Obserwuj wątek
    • kinia0422 Re: Co dostana Wasze 2,5 - 3 latki na Gwiazdke ? 15.12.06, 11:53
      Wiatam
      Moja prawie 2,5 latka dostanie kuchnie, lego duplo doemk dla lalek, lalke
      Jaggets, materiałowy rozkładany domek (taki ogrodowy)- tyle wiem na pewno, a
      pozostali nie zdradzaja smile
      pozdrawiam
      k.
      • zlotobrzuszka Re: Co dostana Wasze 2,5 - 3 latki na Gwiazdke ? 15.12.06, 12:18
        a jaka kuchnie? moja na razie kuchniami nie zainteresowana choc zastanawialam
        sie nad ta Kubusia Puchatka bo jego uwielbia ale ona strasznie malutka jest, (a
        wcale nie tania)
        • kinia0422 Re: Co dostana Wasze 2,5 - 3 latki na Gwiazdke ? 15.12.06, 12:32
          tak kubusiowa kuchnia wlasnie mala dlatego wybralam wieksza i kupiłam w
          selgrosie za niecałe 200 zł tę:
          www.ebaja.pl/product_info.php?cPath=5&products_id=1490
          moja dziewczynka jest wlasnie na etapie robienia w domu obiadków i kawek smile
          pozdrawiam
          k.
    • betty1234 Re: Co dostana Wasze 2,5 - 3 latki na Gwiazdke ? 15.12.06, 12:24
      My dla naszego 2,5 latka mamy:
      - duży zestaw z kolejka Lego Duplo 3772,
      - ciastolinę z Biedronki
      - namiot z bohaterami z ulicy Sezamkowej - ma być do tego jeszcze śpiworek z
      Elmo ale nie wiem czy zdąży dolecieć
      - książeczki z Franklinem
      - pojazdy Boba Budowniczego
      - piżamki z Noddym i Bobem Budowniczym

Jego 3,5 letni kuzyn dostanie:
      - lego duplo statek
      - Furby
      - cistolinę
      Szukamy jeszcze z babcią jakiegos fajnego autobusu i smieciarki dla niego.
      • staszka1974 Re: Co dostana Wasze 2,5 - 3 latki na Gwiazdke ? 15.12.06, 12:44
        Moja 2,5-latka dostanie: kuchnię (taka samą jak w linku powyżej), do tego
        artykuły spożywcze, dla równowagi zestaw do majsterkowania (plastikowy stół,
        imadło, narzędzia, śróbki itp.), ciastolię, ubranka na zmianę dla lali i ...
        reszty prezentów nie znam.
        • katka74 Re: Co dostana Wasze 2,5 - 3 latki na Gwiazdke ? 15.12.06, 13:22
          Moja za 2 mies 3 latka dostanie:
          -pociąg (od obu babć)- fascynacja ze sklepu, gdzie go wypatrzyła i namiętnie się
          bawiła a że braciszek w drodze, więc się zdecydowaliśmy smile
          -pralka i odkurzacz (sprzęty domowe górą)
          -samochód z otwieranymi drzwiami (to bardzo ważne!) i lalką, pieskiem i innymi
          akcesoriami
          -puzzle, ksiązeczki z serii o Kamilce i Franklinie
          -wanienka dla lalki

Lalkę funkcyjną, nosidło, akcesoria i pewnie wózek dostanie na urodziny ale już
          kupionesmile
          A`propos kuchni to u nas był to hit w zeszłym roku ale bawi się do dziś także
          prezent dla dziewczynek (i nie tylko) jak najbardziej trafionysmile
    • renata28 Re: Co dostana Wasze 2,5 - 3 latki na Gwiazdke ? 15.12.06, 14:43
      Moja córeczka (2,5 roku) dostanie: hulajnogę Kettlera, brykającego tygryska,
      duży zestaw lego zoo, chodzącego krecika, mnostwo książeczek, zestaw maly
      lekarz, zestaw przedszkole little people, i pewnie jeszcze najnowszy odcinek
      Tubisiow
    • abajerek Re: Co dostana Wasze 2,5 - 3 latki na Gwiazdke ? 15.12.06, 15:37
      moja prawie 2,5 latka dostanie wózek dla lalek 3 funckyjny, zestaw little
      people zoo plus 6 zwierzatek do tego, kase sklepowa, nosiedłko-leżaczek dla
      lalki i jeszcze 2 prezentow nie znamysmile
      • monika121975 Re: Co dostana Wasze 2,5 - 3 latki na Gwiazdke ? 15.12.06, 16:09
        U nas górą Little People wink (mój mąż sie śmieje, że to działa jak pokemaony na
        nas czyli "collect them allwink- w prezencie mamy farmę i Ricka-Segregatora ze
        śmieciarką; od chrzestnej Marta dostanie plac zabaw a co wymyśli reszta rodziny
        to nie wiem smile
    • pia_ Re: Co dostana Wasze 2,5 - 3 latki na Gwiazdke ? 15.12.06, 16:47
      Moja 3,3 latka od całej rodziny znajdzie pod choinką:
      - tubę XXL 250 klocków lego duplo,
      - wielką płytkę konstrukcyjną lego duplo,
      - ciastolinę Play-Doh: zestaw brokatowy i fryzjera,
      - chrupki do lepienia PlayMais z książeczką,
      - zestaw do malowania paluszkami wraz ze stempelkami,
      - grę Pory Roku Granny,
      - grę Rodeo Hasbro,
      - 3 pary majteczek z KappAhl w świąteczne motywy,
      - bluzę-kangurkę białą w czerwone serduszka z H&M (wczoraj kupiłam ją
      za ...19,90 i nie była to wyprzedaż),
      - książki: "Cyrk" z serii Bawidoc Larousse, "Calineczkę" z ilustracjami E.
      Mills, "Tort urodzinowy" oraz "Kiedy mały Findus się zgubił" S. Nordquista.

Jeszcze będzie prezent-niespodzianka od cioci.

• kuczynska78 Re: Co dostana Wasze 2,5 - 3 latki na Gwiazdke ? 15.12.06, 16:57
        Moja 2,1 latka dostanie od całej rodziny:
        -szmaciana lalkę
        -pościel z Twety
        -zestaw kuchenny do gotowania z Lidla
        -kupione na allegro, używane-Ciasteczkowy Potwór, Elmo, Ernie-maskotki
        -książeczka materiałowa i zwykła z ulicą Sezamkową
        -książeczke z Teletubisiami
        -mały zestaw do Little People

Agnieszka

• zlotobrzuszka Re: Co dostana Wasze 2,5 - 3 latki na Gwiazdke ? 15.12.06, 17:19
        seria BAWIDOC jest super! mimo ze jest przeznaczona dla starszych dzieci u nas
        to jedne z bardziej lubianych ksiazeczek a mamy ich 4 z tej serii (kupione
        zreszta na allegro jako uzywane ale jk nowe za 1/4 swojej cenysmile))
        • mamadawida1 Re: Co dostana Wasze 2,5 - 3 latki na Gwiazdke ? 15.12.06, 17:43
          Mój 3-latek dostanie duży parking Wadera i 4 samochodziki dopupione do niego,
          grę Elefun, paly-doh Fryzjera i Boogiego, może jeszcze dokupię jakieś
          książeczki, kusi mnie jeszcze jakać gra, ale wszystko co fajne już w tej chwili
          ciężko dostać więc nie wiem. Od rodziny jakieś drobiazgi.
    • dollores1 Re: Co dostana Wasze 2,5 - 3 latki na Gwiazdke ? 15.12.06, 17:54
      moja córka kilka dni temu obchodziła 3 urodziny
      ze wszystkich prezentów najbardziej do gustu przypadła jej: kasa "Agatka" i
      farby do malowania palcami

• monika78kr Re: Co dostana Wasze 2,5 - 3 latki na Gwiazdke ? 15.12.06, 21:15
      Widze, ze moja 2.5 latka dostanie popularne w tym roku prezenty:
      - Lego Duplo domek
      - magnetofon Fisher Price
      - puzzle z Janoshem
      - plyte "Domisiowe spiewanki"

Ciastoline z Biedronki tez mamy i jest to super zestaw, dopiero teraz wiemy co
      to zabawa z ciastolina!
    • agacz2905 Re: Co dostana Wasze 2,5 - 3 latki na Gwiazdke ? 15.12.06, 22:11
      Moja Agatka dostała już "od Mikołaja" auto na baterie (na kabel, z otwieranymi
      drzwiami) i komórkę na baterię z "dziewczyńskim" futerałem. No i oczywiście
      furę słodyczy. Nie wiem co dostanie pod choinkę, ponieważ u nas w rodzinie jest
      podział - na Mikołaja prezenty kupujemy my, pod choinkę moi rodzice (ściślej:
      moja mama). Na pewno wiem, że dostanie lalkę Agatkę, która mówi i śpiewa po
      polsku. Moja Agatka ma 3 lata (mam na myśli córkę, nie lalkę smile.
      • angelka2 Re: Co dostana Wasze 2,5 - 3 latki na Gwiazdke ? 15.12.06, 22:32
        Mój synek ma urodzinki zaraz po świetach wiec pewnie połowę zabawek dostanie na
        urodziny, ma 3 latka:
        Duża autostrada wadera, gra elefun, mini laptop i komputerek (bardzo fajny
        kupiony w auchan-pan sie pyta np gdzie jest trabka i dziecko ja musi znależc,
        albo do kogo nalezy ten dzwiek i trzeba znalezc ten przedmiot lub zwierze),
        latarke little tikes szkieletora (ma obsesje teraz na punkcie duchóe itp, bajki
        scooby doo, figury ze scooby doo,jakies ukladanki,i msiążeczki.Pozdrawiam
    • mama-smyka Re: Co dostana Wasze 2,5 - 3 latki na Gwiazdke ? 15.12.06, 23:33
      Ciężko byłoby mi napisać, co kupiliśmy my lub rodzina na Święta dla Antosia, bo
      trochę się w tym pogubiłam. smile
      Mały (jak zwykle...) miał serię infekcji i był taki bidulek, że każdy się
      litował i dawał to, co już kupił na gwiazdkę, zupełnie bez okazji, byle małego
      czymś zająć i rozweselić.
      Napiszę po prostu, jakie były nasze pomysły i co jeszcze mi wpadło w oko w
      ostatnim czasie.
      Oczywiście nie wszystko z tego mały dostał/dostanie. wink

-bajki na DVD: dwa nowe odcinki Teletubisiów: Wesołych Świąt oraz Śnieg,
      Zakochany Kundel, Cars smile, Toy Story 1 i 2
      -książeczki: tematyczne o Bożym Narodzeniu, bajkowe: Auta smile, z magnesami,
      książeczki Baby Einstein (Antoś je uwielbia a nie ma wszystkich)
      -puzzle 24 elem. Cars i Toy Story smile
      -drewniana kolejka Tchibo:
      allegro.pl/item149528508_drewniana_kolejka_tcm_sliczna_i_elektryczna_.html
      (łączy się z elementami kolejki Ikea, Brio, Tesco)
      -dodatki do rozbudowy powyższej kolejki
      -Lego tuba XXL 250 klocków Duplo
      -Lego Wesołe Zoo lub inne zestawy odpowiednie dla 2-3 latka
      -kanion Step2 z blatem: www.all4kids.pl/go/_info/?id=649
      -konik Rody
      -piesek Cienki z Toy Story (albo np. Buzz Astral, Jessie, Chudy, Hamm, Rex, pan
      Bulwa)
      -kuchnia z lodówką, piecykiem, zlewem, zmywarką, deską do prasowania i
      żelazkiem smile
      -ciastolina zestaw fryzjer, fabryka śmiechu lub pompka
      -wyspa kąpielowa Tomy Thomas
      -chrupki do klejenia różności PlayMais
      -piesek interaktywny (tylko KTÓRY? oto jest pytanie)
      -domek miejski Little Tikes
      -pojazdy Litte Tikes - maszyny budowlane, różne lawety, śmieciarki, ciężarówki -
      marzenie każdego chłopaka
      -słonik Elefun
      -hamak:
      allegro.pl/item138351874_nowosc_hamak_samolot_airplayne_amazonas.html
      lub np. takie wiszące cudo z Ikei z poduchą:
      www.ikea.com/webapp/wcs/stores/servlet/ProductDisplay?
      topcategoryId=15567&catalogId=10103&storeId=19&langId=-
      27&parentCats=15567*16113*16263*16165&categoryId=16165&productId=16269&chosenPar
      tNumber=S19809351
      -"rowerek" bez pedałów:
      allegro.pl/item123912186_rowerek_biegowy_panther_junior_nowosc_w_polsce.html
      allegro.pl/item135575694_rowerek_biegowy_panther_junior_susi_willi.html
      allegro.pl/item134217684_twoj_pierwszy_rowerek_puky_nowy_.html
      -koparka:
      allegro.pl/item149928862_duza_koparka_sterowana_dzwigniami_na_kolach_nowe.html

Poza tym olbrzymią kopanią fantastycznych prezentów sa sklepy:
      www.nowaszkola.pl
      www.novumgrom.pl/shop/index.phpwww.pentomino.pl

Pominę temat ciuszków czy przebranek na bale, bo to oczywiste no i każdemu co
      innego się podoba.

Ale najbardziej zachwyciły mnie Playsety z bajki Auta. Wypatrzyłam je na
      amerykańskim eBayu i zachorowałam. smile
      Jest sklep z oponami Luigiego, jest bar u Flo/Loli jak kto woli i właściwie
      chyba wszystkie budynki z Chłodnicy Górskiej. smile Jest też rozkładany Maniek i 2
      tory wyścigowe - górski, błotny wink i taki jak na zawodach.
      Pomijam komplet 18 metalowych samochodzików-resoraczków z filmu Cars, bo to
      pewnie każdy fan ma, chociaż w jakiejś części, ale np. fajne są też takie
      rzeczy do pokoju z motywem Carsowym: tapety, bordery, ogromne naklejki na
      ścianę, lampki, budziki, pościel, koce... smile

Fajnym pomysłem jest domek i wyspa Teletubisiów, o których już było wiele razy.
      Albo znikopis, mata Aquadoodle.
      ALbo latarka-zwierzątko z LIttle Tikes. smile
    • agni71 Re: Co dostana Wasze 2,5 - 3 latki na Gwiazdke ? 16.12.06, 00:14
      Moja córka w Wigilię będzie miała niespełna 2,5 roku.

Dostanie:
      Lego Duplo pociąg
      puzzle
      ksiązki
      misie Chicco do kąpieli
      tunel z IKei
      wyspę Teletubisiow na spółkę z siostrą
      maskotkę z Epoki Lodowcowej

aga
      • anieees Re: Co dostana Wasze 2,5 - 3 latki na Gwiazdke ? 16.12.06, 10:03
        Dziewczyny, zastanawiam się nad tym, czy gdy nasze pociechy dostaną pod choinkę
        na raz aż taką górę zabawek to czy będą potrafiły sie nimi cieszyć? Pamietam,
        jak sama 20 lat temu dostaam od mikołaja blok rysunkowy, mazaki i kolorowankę. I
        nie zapomnę mojej radości...
        Teraz mam dom i już jest problem z ilością zabawek...
        • iwek33 Re: Co dostana Wasze 2,5 - 3 latki na Gwiazdke ? 16.12.06, 10:44
          Cieszyć to się pewnie będą ( na razie, bo później coraz trudniej będzie
          zadowolić takiego malucha, który ma wszystko)
          ale o czym te dzieci będą marzyć????

Ja już wyleczyłam się z zarzucania dzieci górą prezentów ( też tak robiłam przy
          pierwszym synku, ale widziałam z biegiem czasu, że robię przyjemność sobie
          kupując wszystko, co można kupić dziecku, a dziecko nie potrafiło bawić się
          niczym, miotało się między zabawkami, i nie cieszyło się potem już z niczego)
        • zlotobrzuszka Re: Co dostana Wasze 2,5 - 3 latki na Gwiazdke ? 16.12.06, 10:46
          Ja pamietam jak dostałam od mamy 6 par podkolanowek ktore powiazala w dluugiego
          weza a do kazdej skarpetki powkladala pomarancze, orzechy i cukierkismile coto
          byla za radosc rozsuplywanie tych 12 wezlow z niespodziankamiwink))

ale czasy sie nieco zmienily, dostepnosc zabawek rowniez...

a zeby w domu nie bylo za duzo zabawek ja 2 razy do roku robie wyprzedaz co
          najmniej tylu ile przewiduje ze corka dostanie, wiec i przed dniem dziecka i
          przed Gwiazdka sprzedaje z 4-6 duzych zabawek i kilka mniejszych, tych z
          ktorych wyrosla, tych nietrafionych i tych ktore jej sie juz znudzily. w ten
          sposob mamy stala bardzo rozsadna ilosc samych najlepszych i
          najatrakcyjniejszych i jedyne czego nam przybywa to ksiazeczki bo te zostawiam
          dla nastepnego malucha i moze jeszcze nastepnego smile

w sumie przez te coroczne wyprzedaze juz drugi rok niewiele dokladam do nowych
          prezentow bo sila rzeczy odzysk gotowki jest duzy, na allegro firmowe uzywane
          zabawki sa dosc drogie, smiejemy sie z mezem ze to az nieprzyzwoite ze
          dokladamy dziecku z 40 zl do swiatecznego przezentu, a reszte ma ze swojej
          kasywink)
          • agni71 Re: Co dostana Wasze 2,5 - 3 latki na Gwiazdke ? 16.12.06, 13:06
            Ja staram się nie kupować baaardzo dużo, ale jednak wolę nie ograniczyć się do
            jednego prezentu (a myśleliśmy z mężem, żeby kupić córkom starszym tylko po
            większym zestawie tematycznym Lego Duplo), tylko chcę, żeby dostała każda kilka
            rzeczy z różnych kategorii. Stąd i Duplo (bo wiem, że będzie w użyciu przez
            cały nast. rok), i puzzle i książki i coś do zabawy ruchowej (tunel) i miśki do
            kąpieli.
            Niestety, i tak akumuluje sie u nas dużo zabawek, bo nie sprzedaję i nie
            rozdaję ze względu na najmłodszą córcię, która ma teraz 4,5 miesiąca. Wyrzucam
            jedynie, jeśli cos się zepsuje, ale nie ma tego dużo, bo sama kupuję dobrej
            jakości zabawki, a badziewnych od rodziny na szczęście az tak duzo nie
            dostają smile

aga
            • bomaki Re: Co dostana Wasze 2,5 - 3 latki na Gwiazdke ? 16.12.06, 15:03
              Mój 3-latek dostanie kilka zestawów lego duplo, ma już tego trochę i bawi się
              rewelacyjnie.
              • mamajka6 Re: Co dostana Wasze 2,5 - 3 latki na Gwiazdke ? 16.12.06, 16:04
                Widzę, że szalejecie z prezentami, bo u nas skromniutko.Domek teletubisiów od
                nas i Dziadków oraz pianinko od chrzestnego. No i paczka ze słodyczami z pracy
                Męża.Zaraz wpadnę w kompleksy ....
                • majkagra Re: Co dostana Wasze 2,5 - 3 latki na Gwiazdke ? 16.12.06, 17:30
                  Mamajka6, nie miej absolutnie kompleksów! Chwilami mam wrażenie, że
                  najwazniejsze dla niektórych osób, powtarzam niektórych, są w tych Swiętach
                  prezenty a jestem pewna, że dziecko tak samo ucieszy się z dwóch czy trzech jak
                  i z dwudziestu - tylko tym w drugim przypadku bedzie miało dylemat czym się
                  najpierw bawić...

• mama.zosi75 Re: Co dostana Wasze 2,5 - 3 latki na Gwiazdke ? 16.12.06, 18:48
          Też tak sie zastanawiam, czy dzieci, które dostaną tyle prezentów będą się nimi
          wszystkimi cieszyć. Ale oczywiście każdy robi, co uważa za słuszne. Moja
          córeczka dostanie jeden wspólny prezent od nas i rodziny i kilka książeczek. To
          tak na marginesie. Pozdrawiam.
          • zlotobrzuszka Re: Co dostana Wasze 2,5 - 3 latki na Gwiazdke ? 16.12.06, 19:03
            Dziewczyny, watek mial sluzyc jako zrodlo pomyslow tym ktorzy jeszcze nie
            zdecydowali, nie maja pomyslu co kupic niezaleznie od tego czy chca kupic 1, 5
            czy 10 prezent. Ni klocmy sie i nie nie dziwmy bo to chyba oczywiste ze kazda
            ma inny sposob na wychowywanie dzieci a wiec na ilosc prezentow tezsmile)

• mama.zosi75 Re: Co dostana Wasze 2,5 - 3 latki na Gwiazdke ? 16.12.06, 20:00
              Masz rację, dlatego dodalam, że wypowiadam sie na marginesie, może
              niepotrzebnie, przepraszam. Ale to chyba nie żadna kłótnia?smile A te propozycje
              zlotobrzuszki super, od razu zerknęłam na wszystkie przedmioty tego sprzedawcy
              z allegro, bardzo mi sie spodobały, no i ceny przyzwoite, tylko nie ma już tych
              zestawów Arka Noego. Szkoda.
          • pia_ Re: Co dostana Wasze 2,5 - 3 latki na Gwiazdke ? 16.12.06, 22:32
            Dziewczyny, nie popadajmy w skrajności w skrajność. Święta to tak naprawdę
            oprócz urodzin i Dnia Dziecka, jedyna okazja do obdarowania malucha tym
            wszystkim, czym będzie się bawił przez najbliższy rok. Więcej szalejemy przy
            zakupach, bo promocje nęcą smile. Ja w zeszłym roku nakupowałam tyle zestawów
            ciastoliny, że starczyło do dzisiaj, a nawet coś jeszcze zostało. Również w tym
            roku zdecydowałam się na wielką wyprzedaż zabawek i sprzętów po mojej córce, w
            ten sposób zarobiłam prawie 1000 zł, dlatego też zakupy świąteczne nie odbiły
            się u mnie finansową czkawką i jeszcze starczyło na nowy fotelik samochodowy
            dla małej. To, że dziecko może być oszołomione ilością podarków, jest dla mnie
            oczywiste, ale co mam powiedzieć naszej licznej rodzinie: dajcie kasę, zamiast
            prezentów dla dzieci! W dzieciństwie święta spędzaliśmy w malutkim gronie:
            rodzice i my z siostrą, prezentów nie było dużo, ale zawsze były to rzeczy, o
            któryś śniłyśmy po nocach smile. Wcale nie uważam, że obecnie moje dziecko ma
            lepiej, albo gorzej - teraz jest inaczej. I to, aby święta były udane, nie
            zależy od tego czy prezentów jest dużo, mało, czy w sam raz. Trochę to wszystko
            chaotyczne, ale mam nadzieję, że rozumiecie o co mi chodziło smile. Pozdrawiam
            cieplutko smile)))
            • katka74 Re: Co dostana Wasze 2,5 - 3 latki na Gwiazdke ? 17.12.06, 12:36
              Oj, dziewczyny nie nakręcajcie się, bo skończy sie jak w zeszłym roku wielka
              kłótnią na temat ilości i zasadności obdarowywania dzieci prezentami.
              Ustalmy, że wnioski zostawiamy dla siebie a tu tylko wymieniamy co kupiłyśmy.
              Ten wątek miał być zapewne inspiracją dla mam na teraz i przyszłość a nie
              licytacją na temat zasobności portfela-przynajmniej mam nadzieję, że o to
              chodziło autorce postu.
              Pozdrawiam świąteczniesmile
              • zlotobrzuszka Re: Co dostana Wasze 2,5 - 3 latki na Gwiazdke ? 17.12.06, 12:53
                oczywiscie ze o tosmile)))

• dorotafx Re: Co dostana Wasze 2,5 - 3 latki na Gwiazdke ? 17.12.06, 14:05
                  nasz 2,7 lat (fan aut)dostenie
                  ogórka
                  książeczke o autach
                  bajke o autach dostał na mikolaja
                  ciastoline kuchnie
                  wieeeeeeeeeeeeelką koparke na której można siedzieć i są drążki do sterowania łyżka
                  oraz mały zestaw thomasa
                  książkę o bobie
                  oraz duży zestaw narzędzi
                  i moze jeszcze garaz wadera albo jakiś zestaw duplo bob budowniczy od cioci ale
                  to narazie tajemnica
                  • turkusova Re: Co dostana Wasze 2,5 - 3 latki na Gwiazdke ? 17.12.06, 17:57
                    moja 2 latka dostanie maskotke kota, dość spory (40cm) a nie wydaje dzwięków
                    ani nie siusia smile

i małą pachnącą laleczkę.
    • katarzyna2222 Re: Co dostana Wasze 2,5 - 3 latki na Gwiazdke ? 17.12.06, 19:49
      moja 2,5 latka

dostanie
      -zestaw playmobil krokodyle
      -zestaw playmobil pandy
      -zestaw playmobil małpki

(uwielbia zwierzątka i playmobilowe zestawy... w liście do mikołaja narysowała
      całe zoo wink )

(kupione w super cenach co bardzo mnie cieszy wink )

od jednych dziadków
      - żelazko i deskę do prasowania
      - puzzle z mysią

od drugich dziadków
      - układankę drewniwne elemnty na magnetycznej tablicy a wszystko to w fajnej
      drewnianej skrzyneczce smile

• gucci77 Do Katarzyny2222 18.12.06, 10:38
        Kasiu a jak wyglądają te zestawy playmobil?
        • leigh4 prezenty dla 3 latka 18.12.06, 11:32
          gra rodeo
          koparka i podnosnik boba budowniczego lego duplo
          zabawka do kąpieli z lokomotywą thomas
          zygzak mcqueen z filmu cars
          flamastry
          książki: o bobie budowniczym i o Bożym Narodzeniu.

Dziewczynka 3 latka (kuzynka mojego synka)dostanie od nas:
          -lalkę baby born płaczącą
          - książeczke o Bożym Narodzeniu.
        • katarzyna2222 Re: Do Katarzyny2222 18.12.06, 13:26
          spory wybór na
          www.miki.com.pl
          tylko nie mogę dać linka
          szukaj w zabawki, klocki, playmobil
          są to takie bardzo ładnie wykonane i trwałe
          moje dzieci uwielbiają te zestawy
          bo każdy w playmobilu znajdzie coś dla siebie
          podzielone zestawy na grupy temtyczne
          wszystko można zobaczyć na stronie
          www.playmobil.de
          jedyna wada to drogie są sad
          ale tak jak pisałam udało mi się kupić na super promocjach w Niemczech za
          znacznie mniej niż pół ceny smile
    • twarz2 Re: Co dostana Wasze 2,5 - 3 latki na Gwiazdke ? 18.12.06, 12:29
      Moj 2,8 latek dostanie:
      stolik+krzesełko Ikea z serii MAMMUT
      klocki Lego (ale nie duplo) tylko takie dla starszych dzieci:LEGO 4495173 700
      klockow w skrzynce - łączą sie z duplo, ma już taki malutki zestaw i bawi się
      nim świetnie, więc myślę że to udany prezent będzie
      + jakieś pierdółki typu naklejki, malowanki itp.
      Co od dziedków nie wiem.
      • mama-smyka Re: Co dostana Wasze 2,5 - 3 latki na Gwiazdke ? 18.12.06, 12:41
        A Antoś tak ściśle pod choinką znajdzie tylko kolejkę Tchibo, puzzle 24 elem.
        Cars, Cienkiego z Toy Story (taki plastikowy piesek ze sprężyną, klasyczna
        zabawka jeszcze z lat 50-tych smile) i tubę XXL z Lego Duplo.
        W sumie dużo i mało, ale mam postanowienie na Nowy Rok, że poza wyprowadzeniem
        swojego zdrowia na prostą i zrzuceniem "kilku" kilogramów wink zrobię generalny
        porządek w domu, co wiąże się nie tylko z remontami czy wyrzuceniem/sprzedaniem
        połowy zawartości szaf i szafek, ale też ze zmniejszeniem ilości kupowanych
        rzeczy, w tym głównie zabawek.
        Ciekawe, czy wytrwam. wink
    • bea-ta Re: Co dostana Wasze 2,5 - 3 latki na Gwiazdke ? 18.12.06, 12:35
      U nas dla 2,5 latka zgdonie z zamówieniem ciuchcia- wybrałam Lego Delux, bo
      najbardziej lubi te zestawy oraz auto- z Wadera betoniarka, bo obok koparki to
      jest na topie mojego samochodziarza. Zaś co do ilości zabawek to moim
      postanowieniem noworocznym jest - kupowac mniej zabawek!!!!Bo tez syn od
      nadmiaru głupieje, a nie ma zamiaru na 5 urodziny kupować zestawu kina domowego
      i mercedesasmileBeata
    • karanissa Re: Co dostana Wasze 2,5 - 3 latki na Gwiazdke ? 18.12.06, 13:44
      No, to ja teraz podam dluuuuga liste dla synka, lat 3. Troche tego nakupowalam,
      ale zakupy robilam juz od listopada i nazbieralo sie tego:

- 8 ksiazek (m.in. Pan Kuleczka, O zebrze, ktora chciala byc w kwiatki,
      Wieczorynki z Kotem Miskiem i Wieczorynki z Zolwiem Antosiem A. Onichimowskiej,
      50 bajek do czytania na glos i cos tam jeszcze, nie pamietam w tej chwili)

- zestaw ludzikow-budowlancow razem z budowlanymi akcesoriami typu betoniarki,
      rusztowania, szpadle itd - cudo, moim zdaniem,

- 4 gry planszowe Granna (m.in. Mala myszka - duza myszka i Domino)

- kredki, farby i ksiazki do kolorowania i wycinania,

- zestaw plastikowych zwierzatek (lwy, tygrysy i takie tam),

- klocki-puzzle ze zwierzetami,

- ukladanka typu literki i cyferki do wciskania w plansze,

- ukladanka magnetyczna - kolorowe figury geometryczne,

- i od dziadka jakis pojazd kosmiczny (bo synek sobie zazyczyl smile

Nastepna okazja do hurtowego obdarowania dopiero 1 czerwca smile
    • ana119 Re: Co dostana Wasze 2,5 - 3 latki na Gwiazdke ? 18.12.06, 15:11
      synek 2,2 pod choinka znajdzie:
      od nad - rozbudowujemy kolejkę Brio (pociągi to jego pasja!) więc dostanie
      kolejne elementy
      od dziadków - garaż Wadera,
      od mojej siostry - znikopis (FP?)
      ubranka i książeczeki dostaje na bieżąco, a poza tym jest z tych dzieci którem
      nadmiarem zabawek nudzą się i też będę musiała pochować część bo tylko zalegają
      w pokoju...
      • gucci77 Do katarzyny222 18.12.06, 22:29
        Dzięki smile
    • dorotaifilip Re: Co dostana Wasze 2,5 - 3 latki na Gwiazdke ? 18.12.06, 23:28
      Synek 2 lata i 8 miesięcy dostanie od całej rodziny, czyli nas, dziadków,
      wójków, ciotek.
      1. Kolejka Tchibo (z torami, lokomotywa taka jeżdżąca samodzielnie), jako
      dodatek do już istniejącego stosu torów i wagoników.
      2. Zestaw "Przyjazne Zoo" Lego Duplo, jako uzupełnienie już istnejącego dość
      sporego zestawu zwierzątek małego.
      3. Zestaw ciastoliny (jakiś duży z foremkami w kształcie zwierzątek i literek).
      4. Duuuży pluszak Hipopotam (z Ikei).
      PS. A mi się marzy dać małemu zestaw Lotnisko Duplo (ale cena nie do
      przeskoczenia), bo czuję, że latałby tym samolotem na innne kontynenty do tych
      zwierzaków, a tak musi tłuc się pociągiem do Krakowa do Lippy&Messy.
      PS2. Polecam dvd Lippy & Messy ( dla małego to hit od 2 urodzin, gdyby nie
      ograniczania z naszej strony, to leciałoby na okrągło dzień w dzień).
      dorota
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka