Dodaj do ulubionych

fotelik samochodowy dla 3 latki

IP: *.* 20.03.03, 14:36
Muszę cos kupić i to bardzo pilnie. Moje poprzednie fotelikowe zakupy okazały się totalną porażką (oprócz mydelniczki, renoluxu, która jest na prawdę niezła ;)Doradźcie mi więc proszę na co powinnam zwrócić uwagę aby ponownie nie kupić bubla.Pozdrawiam Gośka mama Marianny i Majeczki
Obserwuj wątek
    • Gość: agnysek Re: fotelik samochodowy dla 3 latki IP: *.* 21.03.03, 10:27
      niedawno ktos pytal o fotelik do 36 kg, bylo kilka odpwiedzi.
      • Gość: 21081970 Re: fotelik samochodowy dla 3 latki IP: *.* 21.03.03, 11:06
        Tak, tak. Pytał o firmę fotelika. Ja fotelik raczej będę miała niefirmowy :( więc po prostu chciałabym wiedzieć na jakie CECHY fotelika zwracać uwagę przy zakupie. A to nie to samo co nazwa firmy. Tamten post czytałam.Pozdrawiam Gośka
        • Gość: kn Re: fotelik samochodowy dla 3 latki IP: *.* 22.03.03, 21:54
          Witaj :)przede wszystkim radziłabym Ci wybierany fotelik obmacać (ups, sorry)- w tych tanich, promocyjnych, firmy "krzak", itp. gąbka (czyli wymoszczenie, że się tak wyrażę ;) )jest często cieniuteńka, wyraźnie można pod nią wyczuć elementy konstrukcyjne, twardawe siłą rzeczy; siedzenie na tym może być dla dziecka mało wygodne.Warto dokładnie obejrzeć wykończenie - szwy, łączenia, itp - pod kątem ryzyka prucia się całości lub fragmentów przy gwałtowniejszym ruchu małej wiercipięty ;)Przydatność funkcji typu odchylenie oparcia czy zaokrąglony zagłówek musisz ocenić sama, w zależności od tego czy dziecko śpi w samochodzie, czy często jeździsz w dłuższe trasy, itd.Na pewno fotelik powinien mieć regulację wysokości oparcia (wtedy rośnie razem z dzieckiem i dłużej posłuży) i możliwość "odjęcia" oparcia a pozostawienia samego siedziska (argument jw).Znak bezpieczeństwa i atest - to już oczywiste.Jeśli fotelik nie ma własnych pasów, trzeba sprawdzić jak zapina się pas samochodowy pod kątem pozycji siedziącego w foteliku malucha, tzn. czy pas nie będzie przechodził blisko buzi (w dobrym foteliku jest specjalne zabezpieczenie).To chyba tyle.Pozdrawiam i życzę najlepszego wyboru :)Kasia mama Krzysia

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka