Dodaj do ulubionych

nawilżacz powietrza-proszę o pomoc!!

01.02.07, 09:32
mam pytanie; chcę kupić nawilżacz ale niestety nie znam sie na nich i proszę
o pomoc jaki jest lepszy na parę czy mechaniczny?
bardzo proszę o pomoc, jest mi bardzo potrzebny i chcę go kupić jak
najszybciej...
Obserwuj wątek
    • wiktorka99 Re: nawilżacz powietrza-proszę o pomoc!! 01.02.07, 12:35
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=583&w=53521187&v=2&s=0
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=583&w=54425838&v=2&s=0
      poszukaj na forum jeszcze takich tematów bylo sporo
    • mmarysia Re: nawilżacz powietrza-proszę o pomoc!! 01.02.07, 21:48
      polecam venta- drogi ale skuteczny, wpisz w wyszukiwarkę znajdziesz wiecej
      mam go już kilka lat, w ubiegłym roku kupili tez moi rodzice są takze bardzo
      zadowoleni
    • urszulas1 Re: nawilżacz powietrza-proszę o pomoc!! 02.02.07, 20:51
      Odradzam Bionair, nie dość , ze sam drogi ok. 300 zł to jeszcze filtr 70 zł,
      trzeba zmieniac co miesiąc !!!! Mój problem to taki , ze ten filtr po 2 dniach
      zaczyna śmierdzieć !!!! koszmar!!!!fuj! wydałam tyle pieniędzy i na darmo,
      reklamacji nie uwzględniają, bo jak udowodnić, że filtr był używany krótko a
      śmierdzi?! Na 5 zakupionych przeze mnie w ubiegłym zesonie 3 były ok, i
      mieszkanko było super nawilżone, ale 2 filtry były złe, więc sama widzisz, że
      tego to lepiej nie kupuj....
      dodatkowo, mycie pojemnika jest dosyć niewygodne oraz suszenie go...

pozdrawaim
      • mikuna Do urszulas1 04.02.07, 13:36
        Gdzie kupowałaś filtr do Bionair?
        Ja, gdy włączam nawilżacz mam wszystkie meble spowite białym nalotem. Nie wiem,
        czy jest to kwestia wody czy niewymienionego filtra, a może jednego i drugiego.
        • malgosiadab Re: Do urszulas1 27.02.07, 18:17
          no właśnie, co z tm białym nalotem po uzyciu nawilzacza BIONAIRE-u mnie jest to
          samo.jakis piep.bubel.?
          • malinka255 Boneco 02.03.07, 22:53
            Ja kupilam na allegro nawilzacz Boneco z odkamieniaczem, za 300zl; na poczatku
            bylo ok, ale teraz wlasnie tez smierdzi jakby...sikami; nie wiem dlaczego;
            uzywalam go moze z 3 tyg;
            Fakt, odkamieniacz powoduje, ze nic sie na meblach nie osadza, ale skad ten
            zapach?
            malinka
        • cobia Re: Do urszulas1 03.03.07, 18:57
          bialy nalot jest typowy dla wszystkich nawilzaczy ultradzwiekowych - pojawia
          sie wczesniej, czy pozniej - to jest jedna z ich najistotniejszych wadsad.
    • cobia Re: nawilżacz powietrza-proszę o pomoc!! 03.03.07, 19:08
      podobnie jak mmarysia - polecam venta. kupilam pare tygodni temu (w saturnie sa
      najtansze - 539 pln, na allegro najtansze sa po 599) - to nawilzacz i
      oczyszczacz w jednym. Mechaniczny, na zimno odparowuje wode, wyjatkowo cichy
      (chodzi cala noc i dzien). wybitnie latwy w czyszczeniu, nie ma filtrow, b.
      latwy w uzytkowaniu. W przeciwienstwie do ultradzwiekowych mechaniczne nie
      zostawiaja nalotu, woda nie skrapla sie tez na plaskich powierzchniach (np
      podlodze).

Dla lepszego oczyszczania i nawilzania (to drugie zauwazalne golym okiem po
      zuzyciu wody) mozna stosowac bioabsorber - plyn, dodatkowo do kupienia, 60 pln
      butelka starcza na pol roku. Do nawilzacza "na start" dolaczone sa 2 male
      butelki - starczaja na ok. miesiac.
      Bioabsorber nie jest oczywiscie obowiazkowy.

Zaleta mechanicznych to takze to, ze mozna do nich dolewac roznego rodzaju
      olejki - polecam.

Wada - brzydkismile - ot, niemiecka estetyka. No i stosunkowo drogi - za 539
      kupilam ten najmniejszy (na 17m powierzchni nawilzania), sa jeszcze 2 rozmiary:
      1000 pln i 1600 pln. Ultradzwiekowe maja wiekszy zasieg nawilzania
      (powierzchnia).
    • babynet Re: nawilżacz powietrza-proszę o pomoc!! 05.03.07, 23:29
      Ja polecam turbinowy nawilzacz Triada.
      Zasada dzialania to zassanie powietrza, oczyszczenie go w 100%
      w wodzie, a nastepnie nawilzenie go i wydmuchanie do pomieszczenia.
      Osobiscie uzywam tego nawilazacza juz 7 rok i zadnych problemow z nim nie ma.
      pracuje jak nowy, zadnego nalotu, specjalnych filtrow, odkamieniaczy,
      po prostu leje sie wode, wlacza i nawilzacz moze pracowac rok non-stop
      (przeznaczony jest nawet do pracy ciaglej) Wiecej o nim mozna przeczytac tutaj:
      www.baby.com.pl/szczegoly.php?grupa_p=1&przedm=184538
    • monikaj21 Re: nawilżacz powietrza-proszę o pomoc!! 06.03.07, 10:16
      Ja też odradzam Bionaire - co prawda nie śmierdział ale te nawilżacze są bardzo
      awaryjne - popsuł nam się jeden (w czasie gwarancji), wymieniono na drugi,
      który popsuł się w identyczny sposób. Facet w serwisie odradził nam wymianę na
      kolejny - powiedzial, że są bardzo awaryjne i w ostatnim czasie (nie pamiętam w
      ciągu ilu tygodni) dostali około 30 tych nawilżaczy do oceny uszkodzeń (podobno
      zwykle psuje sie to samo i nie nadaje się do naprawy).
      Polecił nam Humy i ten kupiliśmy. Nie jest niestety tak wydajny jak Bionaire
      (tzn. wzrost wilgotności przy tamtym był dużo szybszy - ten musi dłużej
      pracować).
      A co do osadu - tak jak pisały dziewczyny to nie kwestia konkretnej marki.
      • agapy Re: nawilżacz powietrza-proszę o pomoc!! 10.03.07, 15:54
        kupiłam nawilżacz Bionaire(ultrasonic humidifier) pół roku temu i jestem z
        niego bardzo zadowolona.zapłaciłam niecałe 200 zł. jeśli chodzi o jakikolwiek
        nalot to u mnie się nie pojawia. jednak możliwe ze to wina wody? zniszczyłam
        już zwykłą wodą z kranu żelazko na parę i ekspres do kawy sad więc teraz do
        wszystkiego uzywam wody przefiltrowanej i mam problem z głowy smile))
        naprawdę gorąco polecam

• bea116 Re: nawilżacz powietrza-proszę o pomoc!! 11.03.07, 07:34
      odradzam Bionairesad( Miałam ultradźwiękowy, nienajtańszy, więc myślałam, że będzie dobry... Filtry drogie, po pewnym czasie w pokoju śmierdziało zgnilizną - pomimo wymiany filtra, sam sprzęt trudny do czyszczenia i w zakamarkach nawilżacz robił się grzyb. Po około 1,5 roku używania - początkowo było OK, zepsuła się część wytwarzająca parę. Biorąc pod uwagę mankamenty i cenę naprawy,zostawiliśmy nawilżacz panu w serwisie na części...
    • koma.edziecko Re: nawilżacz powietrza-proszę o pomoc!! 11.03.07, 08:24
      Dziewczyny a gdzie w bionaire znajduje się ten filtr? bo ja mam taki nawilżacz
      ale w instrukcji nie ma słowa o żadnym filtrze ani o jego wymianie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka