sallyx 01.02.07, 09:32 mam pytanie; chcę kupić nawilżacz ale niestety nie znam sie na nich i proszę o pomoc jaki jest lepszy na parę czy mechaniczny? bardzo proszę o pomoc, jest mi bardzo potrzebny i chcę go kupić jak najszybciej... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wiktorka99 Re: nawilżacz powietrza-proszę o pomoc!! 01.02.07, 12:35 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=583&w=53521187&v=2&s=0 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=583&w=54425838&v=2&s=0 poszukaj na forum jeszcze takich tematów bylo sporo Odpowiedz Link Zgłoś
mmarysia Re: nawilżacz powietrza-proszę o pomoc!! 01.02.07, 21:48 polecam venta- drogi ale skuteczny, wpisz w wyszukiwarkę znajdziesz wiecej mam go już kilka lat, w ubiegłym roku kupili tez moi rodzice są takze bardzo zadowoleni Odpowiedz Link Zgłoś
urszulas1 Re: nawilżacz powietrza-proszę o pomoc!! 02.02.07, 20:51 Odradzam Bionair, nie dość , ze sam drogi ok. 300 zł to jeszcze filtr 70 zł, trzeba zmieniac co miesiąc !!!! Mój problem to taki , ze ten filtr po 2 dniach zaczyna śmierdzieć !!!! koszmar!!!!fuj! wydałam tyle pieniędzy i na darmo, reklamacji nie uwzględniają, bo jak udowodnić, że filtr był używany krótko a śmierdzi?! Na 5 zakupionych przeze mnie w ubiegłym zesonie 3 były ok, i mieszkanko było super nawilżone, ale 2 filtry były złe, więc sama widzisz, że tego to lepiej nie kupuj.... dodatkowo, mycie pojemnika jest dosyć niewygodne oraz suszenie go... pozdrawaim Odpowiedz Link Zgłoś
mikuna Do urszulas1 04.02.07, 13:36 Gdzie kupowałaś filtr do Bionair? Ja, gdy włączam nawilżacz mam wszystkie meble spowite białym nalotem. Nie wiem, czy jest to kwestia wody czy niewymienionego filtra, a może jednego i drugiego. Odpowiedz Link Zgłoś
malgosiadab Re: Do urszulas1 27.02.07, 18:17 no właśnie, co z tm białym nalotem po uzyciu nawilzacza BIONAIRE-u mnie jest to samo.jakis piep.bubel.? Odpowiedz Link Zgłoś
malinka255 Boneco 02.03.07, 22:53 Ja kupilam na allegro nawilzacz Boneco z odkamieniaczem, za 300zl; na poczatku bylo ok, ale teraz wlasnie tez smierdzi jakby...sikami; nie wiem dlaczego; uzywalam go moze z 3 tyg; Fakt, odkamieniacz powoduje, ze nic sie na meblach nie osadza, ale skad ten zapach? malinka Odpowiedz Link Zgłoś
cobia Re: Do urszulas1 03.03.07, 18:57 bialy nalot jest typowy dla wszystkich nawilzaczy ultradzwiekowych - pojawia sie wczesniej, czy pozniej - to jest jedna z ich najistotniejszych wad. Odpowiedz Link Zgłoś
cobia Re: nawilżacz powietrza-proszę o pomoc!! 03.03.07, 19:08 podobnie jak mmarysia - polecam venta. kupilam pare tygodni temu (w saturnie sa najtansze - 539 pln, na allegro najtansze sa po 599) - to nawilzacz i oczyszczacz w jednym. Mechaniczny, na zimno odparowuje wode, wyjatkowo cichy (chodzi cala noc i dzien). wybitnie latwy w czyszczeniu, nie ma filtrow, b. latwy w uzytkowaniu. W przeciwienstwie do ultradzwiekowych mechaniczne nie zostawiaja nalotu, woda nie skrapla sie tez na plaskich powierzchniach (np podlodze). Dla lepszego oczyszczania i nawilzania (to drugie zauwazalne golym okiem po zuzyciu wody) mozna stosowac bioabsorber - plyn, dodatkowo do kupienia, 60 pln butelka starcza na pol roku. Do nawilzacza "na start" dolaczone sa 2 male butelki - starczaja na ok. miesiac. Bioabsorber nie jest oczywiscie obowiazkowy. Zaleta mechanicznych to takze to, ze mozna do nich dolewac roznego rodzaju olejki - polecam. Wada - brzydki - ot, niemiecka estetyka. No i stosunkowo drogi - za 539 kupilam ten najmniejszy (na 17m powierzchni nawilzania), sa jeszcze 2 rozmiary: 1000 pln i 1600 pln. Ultradzwiekowe maja wiekszy zasieg nawilzania (powierzchnia). Odpowiedz Link Zgłoś
babynet Re: nawilżacz powietrza-proszę o pomoc!! 05.03.07, 23:29 Ja polecam turbinowy nawilzacz Triada. Zasada dzialania to zassanie powietrza, oczyszczenie go w 100% w wodzie, a nastepnie nawilzenie go i wydmuchanie do pomieszczenia. Osobiscie uzywam tego nawilazacza juz 7 rok i zadnych problemow z nim nie ma. pracuje jak nowy, zadnego nalotu, specjalnych filtrow, odkamieniaczy, po prostu leje sie wode, wlacza i nawilzacz moze pracowac rok non-stop (przeznaczony jest nawet do pracy ciaglej) Wiecej o nim mozna przeczytac tutaj: www.baby.com.pl/szczegoly.php?grupa_p=1&przedm=184538 Odpowiedz Link Zgłoś
monikaj21 Re: nawilżacz powietrza-proszę o pomoc!! 06.03.07, 10:16 Ja też odradzam Bionaire - co prawda nie śmierdział ale te nawilżacze są bardzo awaryjne - popsuł nam się jeden (w czasie gwarancji), wymieniono na drugi, który popsuł się w identyczny sposób. Facet w serwisie odradził nam wymianę na kolejny - powiedzial, że są bardzo awaryjne i w ostatnim czasie (nie pamiętam w ciągu ilu tygodni) dostali około 30 tych nawilżaczy do oceny uszkodzeń (podobno zwykle psuje sie to samo i nie nadaje się do naprawy). Polecił nam Humy i ten kupiliśmy. Nie jest niestety tak wydajny jak Bionaire (tzn. wzrost wilgotności przy tamtym był dużo szybszy - ten musi dłużej pracować). A co do osadu - tak jak pisały dziewczyny to nie kwestia konkretnej marki. Odpowiedz Link Zgłoś
agapy Re: nawilżacz powietrza-proszę o pomoc!! 10.03.07, 15:54 kupiłam nawilżacz Bionaire(ultrasonic humidifier) pół roku temu i jestem z niego bardzo zadowolona.zapłaciłam niecałe 200 zł. jeśli chodzi o jakikolwiek nalot to u mnie się nie pojawia. jednak możliwe ze to wina wody? zniszczyłam już zwykłą wodą z kranu żelazko na parę i ekspres do kawy więc teraz do wszystkiego uzywam wody przefiltrowanej i mam problem z głowy )) naprawdę gorąco polecam Odpowiedz Link Zgłoś
bea116 Re: nawilżacz powietrza-proszę o pomoc!! 11.03.07, 07:34 odradzam Bionaire( Miałam ultradźwiękowy, nienajtańszy, więc myślałam, że będzie dobry... Filtry drogie, po pewnym czasie w pokoju śmierdziało zgnilizną - pomimo wymiany filtra, sam sprzęt trudny do czyszczenia i w zakamarkach nawilżacz robił się grzyb. Po około 1,5 roku używania - początkowo było OK, zepsuła się część wytwarzająca parę. Biorąc pod uwagę mankamenty i cenę naprawy,zostawiliśmy nawilżacz panu w serwisie na części... Odpowiedz Link Zgłoś
koma.edziecko Re: nawilżacz powietrza-proszę o pomoc!! 11.03.07, 08:24 Dziewczyny a gdzie w bionaire znajduje się ten filtr? bo ja mam taki nawilżacz ale w instrukcji nie ma słowa o żadnym filtrze ani o jego wymianie. Odpowiedz Link Zgłoś