Dodaj do ulubionych

Złote tarasy - NEXT :))

05.02.07, 12:19
Ale fajnie, wreszcie będzie sklepik NEXT w Polsce, już w środę(7.02)
otwierają Złote tarasy i będzie tam sklepik NEXT.Cieszę się, nareszcie nie
trzeba będzie kupować za pośrednictwem kogoś tylko samemu i w normalnych
cenach smile)Na pewno trochę osób sprowadzających ubranka będzie
niepocieszonych, ale jeszcze zostaną inne marki jak GAP i Old Navy smile)
Pozdrawiam-Monika
Obserwuj wątek
    • alcantra Re: Złote tarasy - NEXT :)) 05.02.07, 12:32

W normalnych cenach? wink

A wiesz, że normalne ceny to są tylko w UK? U nas są wyższe mniej więcej o 30%.
      Być może nie dotyczy to Next, ale Mothercare na pewno. Niestety sad
      • monjar6 Re: Złote tarasy - NEXT :)) 05.02.07, 12:36
        Wiem, niestetysad(Na szczęście NEXT przelicza ceny jak H&M więc wszędzie są
        takie same, tyle że nasze zarobki nie są sad(Aczkolwiek raz na jakiś czas można
        będzie coś kupić bo z zamawianiem za pośrednictwem to już się nie kalkulowało
        przy pojedyńczych rzeczachsmile)
        Pozdrawiam-Monika
        • patatajowa Re: Złote tarasy - NEXT :)) 05.02.07, 13:35
          niestety ceny nie są takie same.Ceny ubranek dziecięcych Nexta w Pradze np sa
          właśnie o te ok.30 procent wyższe w porównaniu do cen w UK.Napewno u nas będą
          wyższe o 22% bo w naszym kochanym kraju jest Vat na ubranka(mniejszy na ubranka
          poniżej rozm.86).Jakoś tłumów wykupujących wszystko tam nie przewiduję wink)))
          • patatajowa Re: Złote tarasy - NEXT :)) 05.02.07, 13:38
            no i jeszcze jedno.Bedzie wiecej nowych ubranek next na Allegro wink)Bo nie każdy
            też mieszka w warszawce i specjalnie do nexta jeździł nie bedzie wink
            • pitu_finka Re: Złote tarasy - NEXT :)) 05.02.07, 15:52
              A prawie nowe ciuchy Nexta i tak najlepiej kupuje sie w Lumpexachsmile
              • mikoa Re: Złote tarasy - NEXT :)) 16.02.07, 23:25
                Złota prawda, trzeba tylko mieć taki dobry lumpeks pod bokiem.Jak tylko znajdę
                się w Toruniu u mamy, zaraz robię skok na świetny lumpeks cały z ciuszkami z
                Anglii i wychodzę z niego z poczuciem dobrze spełnionej misji zachowania kilku
                ładnych złotówek w domowym budżecie (wracając złotówki te szybciutko
                przekierowuję w myślach z rubryki ubranka do rubryki np. książeczki dla
                dzieci).W siatce mam ciuszki marek Early days, Next, George, jak nowe.Lubię,
                kiedy rzeczy wykorzystywane są przez kolejne osoby, świat zachodni zbyt dużo
                produkuje i zbyt dużo jest marnotrawstwa.
            • ana119 Re: Złote tarasy - NEXT :)) 05.02.07, 16:16
              smile z tego wątku sprytne mamusie kupują na wyprzedażach (i nie tylko) i
              sprzedają na allegro, żeby zrefundować koszty zakupów dla swojego dziecka.
              zupełnie jak kiedyś kupowało się bilety przed kiniemsmile taka dziś złośliwość
              mnie naszła
              • dzidzia_ch Re: Złote tarasy - NEXT :)) 05.02.07, 18:21
                ja tam sie ciesze ze bedzie w warszawie smile!
                przejedziemy sie na wycieczke do stolycy i poogladamy nowa kolekcje
                przymierzymy,obmacamy a i tak pewnie kupimy u Beaty bo ceny napewno u niej beda
                konkurencyjne
                ale nareszcie zakupy nie beda niespodzianka co do rozmiaru i koloru smile!
                • sowa73 Re: Złote tarasy - NEXT :)) 06.02.07, 17:31
                  dzidzia_ch napisała:

...a i tak pewnie kupimy u Beaty bo ceny napewno u niej beda
                  konkurencyjne...

kto kupi, ten kupi. Moim zdaniem drogo sobie liczy ta Beata. (wedlug jej
                  warunkow cena katalogowa w funtach razy 7.20, daje rownowartosc w zlotych) i
                  dlugo trwa zanim otrzyma sie zamowione rzeczy.

Tez sie ciesze, ze w Polsce bedzie ta firma. Byc moze sprzedajacy na allegro
                  beda musieli obnizyc swoje kosmiczne marze.
                  • dzidzia_ch sowa73 06.02.07, 18:15
                    20% marzy to wedlug Ciebie duzo?!w porownaniu ze 100% przebiciem na allegro...
                    a jak mowi Beata co do kursu funta zawsze sie mozna dogadac
                    czy Twoim zdaniem ma kupowac i wysylac ciuszki charytatywnie dokladajac jeszcze
                    do interesu?
                    • sowa73 Re: sowa73 06.02.07, 19:28
                      Nie chodzi mi o dzialalnosc charytatywna.
                      Dziewczyna mnozy ceny katalogowe razy 6 i dolicza marze 30%, a przy
                      zamowieniach powyzej 400 zl (czyli ok. 65 funtow, liczac wg cen z katalogu)
                      20%. Zarabia wiecej, bo kurs funta jest nizszy niz 6 zl. Przeciez to drozej niz
                      ceny w Next w Polsce z doliczeniem 22% VAT. Byc moze oplaca sie kupowac poprzez
                      posrednika, ale wowczas, gdy ktos robi naprawde duze zakupy.

• k_wroblewska Re: sowa73 07.02.07, 20:05
                        Co Ty opowiadasz. Porównaj sobie ceny w Mothercare - w sklepie w Polsce i w
                        katalogu. Np. siedmiopak body - w Polsce 109 zł, w katalogu 10-11 funtów. Przez
                        pośrednictwo nadal bardzo się to opłaca. Sądzę, że podobnie będzie z Next.
                • oliwkar Re: Złote tarasy - NEXT :)) 13.03.07, 19:53
                  witam!!!
                  Dziewczyny kto to jest Beata i jak można się z nią skontaktować?
                  Ja bym bardzo chciała zamówić ciuszki z NEXT ale nie mam komu to zlecić,
                  zastanawiałam się również czy z angielskiej strony internetowej NEXT można
                  zamówić paczkę do Polski i jaki byłby to koszt. Ja jestem z zachodniej Polski
                  może ktoś z mojego terenu zajmuje się pośrednictwem, dajcie namiarysmile

Sylwia
                  • dzidzia_ch odbierz poczte gazetowa 13.03.07, 20:33

• oliwkar Re: odbierz poczte gazetowa 13.03.07, 20:57
                      Dziękuję za szybką odpowiedź.

Pozdrawiam i życzę miłych snów.
                      Sylwia
              • kumakk Re: Złote tarasy - NEXT :)) 05.02.07, 20:53
                Hm, a ciekawe co w tym widzisz na tyle niestosownego, zeby serwowac drobne
                zlosliwosci? Zwykle prawo popytu i podazy. Jezeli na dana rzecz jest klient za
                dana cene to niby czemu tego czegos nie sprzedac? Ja akurat jeszcze nie
                korzystalam z uslug pan posredniczacych w zakupach, chociaz mam zamiar i nie
                widze niczego dziwnego w tym, ze chca tak zarobic na ciuchy dla swoich dzieci.
                A niby dlaczego mialabym oczekiwac, zeby robily to altruistycznie, chocby
                kosztem czasu jaki moga poswiecic swoim dzieciom? Kazdy jakos zarabia, one
                akurat tak, i dobrze, bo sa obrotne i znalazly luke w rynku.
                • ana119 Re: Złote tarasy - NEXT :)) 05.02.07, 21:23
                  miałam na myśli osoby wystawiają na Allegro towary zakupione w popularnych
                  sieciach a nie te które proponują na tym forum pośrednictwo w zakupach
              • kanna Re: Złote tarasy - NEXT :)) 08.02.07, 20:27
                Ja jestem taka sprytną mamusią smile Jeżeli ktoś nie chce, albo nie moze jechać na
                wyprzedaż, to czemu mam nie pomóc? Ja jestem zadowolona i kupujący też, bo ma
                rzecz przynajmniej 30 % taniej...
                Nie ma obowiązku kupować na Allegro.

Ale Złote tarasy będę bojkotować, póki nie wprowadzą bezpłatnych parkingów.
                Czyli chyba już zawsze.

pozd. Ania
                • ana119 Re: Złote tarasy - NEXT :)) 09.02.07, 12:21
                  mam tylko nadzieję, że równocześnie nie marudzisz na tym forum (tak jak te inne
                  sprytne!) jakie to wszystko drogie i masz mało pieniążków...
                  • kanna Re: Złote tarasy - NEXT :)) 10.02.07, 19:27
                    Ja generalnie mało marudzę smile)
            • magdakb1 Re: Złote tarasy - NEXT :)) 05.02.07, 18:44
              A bedzie sprzedaż przez internet
    • ursgmo Re: Złote tarasy - NEXT :)) 05.02.07, 21:43
      Od radości powstrzymuje mnie jedynie brak jakichkolwiek informacji o planowanym
      otwarciu konkretnie sklepu next - żadnych bilbordów , reklam itp. - bo to że
      otwierają złote tarasy to jeszcze nie wszystko. A bo to raz było tak że
      otwierali centra handlowe a niektóre sklepy ruszały dwa - trzy miesiące
      później ??
      • katka74 Re: Złote tarasy - NEXT :)) 06.02.07, 14:57
        Wczoraj czytałam, że tak własnie ma być. To tylko oficjalne otwarcie a część
        sklepów rusza dopiero po jakimś czasie. Być może Nexta to nie dotyczy, tego nie
        napisano...
        Sprytnie tez zagrali z parkingiem. Płatny 5 zl za godzinę, weźcie to pod uwagę
        przy okazji zwiedzania Złotych Tarasówsmile
      • kropkacom Re: Złote tarasy - NEXT :)) 06.02.07, 17:45
        W dzisiejszej gazeta.pl piszą o Złotych Tarasach. Wymienili kilka sklepów jakie
        tam mają być ale o NEXT ani słowa. Wiem ze to były tylko przykłady ale pierwszy
        sklep w Polsce tej sieci a żadnej reklamy?
        • sowa73 Re: Złote tarasy - NEXT :)) 06.02.07, 17:52
          przecież piszą o Next: dom.gazeta.pl/nieruchomosci/1,73497,3897614.html
        • ursgmo Re: Złote tarasy - NEXT :)) 06.02.07, 17:52
          www.zlotetarasy.pl/ wpisz next w wyszukiwarce
    • efka.konefka1 :-))) 06.02.07, 20:27
      będę jutro lub w czwartek w Centrum koło Centralnego
      zamierzam wejść do Złotych Tarasów w celu obejrzenia innych sklepów i mogę
      zerknąć do NEXT smile
      • emamaa Re: :-))) 06.02.07, 21:06
        Też tam jutro się wybieram, ale z tego co widze next mały bedzie, nie ma
        porównania z hm.
    • kcr2 do dziewczyn, które będą w Next 06.02.07, 22:29
      dziewczyny!
      Jeśli Wam się uda zajrzeć do Next'a - dajcie znać, czy jest dział dziecięcy i
      jakie ceny smile
      Pozdrawiam
      • loganmylove Re: do dziewczyn, które będą w Next 06.02.07, 23:13
        Pracuję tuz obok i postaram się podejśc ale to zależy od ilości ludzi-jak
        będzie ich zbyt wielu na razie sobie daruję.Chociaż sama jestem ciekawa co tam
        będziesmile
        • emamaa Re: do dziewczyn, które będą w Next 06.02.07, 23:58
          ja napewno zdam relacje
    • formelka1 Re: Złote tarasy - NEXT :)) 07.02.07, 00:33
      Spokojnie jutro NEXT się otworzy i zapewniam ,że nie na chwilę.Sieć jest w
      trakcie szukania nowych lokalizacji(wiele zależy od odzewu na markę w pierwszym
      sklepie),kolejnym krokiem będzie sprzedaż online,ale w tym roku to chyba nie
      jest jeszcze realne.

pzdr
      • pade Re: Złote tarasy - NEXT :)) 07.02.07, 11:06
        To z powodzeniem mogą się otwierać we Wrockusmile))
        Ja na pewno będę stałą klientką, a ze mną tysiące innychsmile
        Miejsce na lokal też się znajdzie, tyle nowych galerii powstaje...
        • erin24 Re: Złote tarasy - NEXT :)) 07.02.07, 11:20
          Pade ja tez będe staal w kolejcewink no o ile nie przesadzą z cenami..
          Może w pasażu na grunwaldzkim otworza???
          • k1234561 Re: Złote tarasy - NEXT :)) 07.02.07, 11:47
            Czy byłybyście tak miłe i jako znawczynie tej marki możecie oświecić mnie czy w
            tym Next to są też ubranka dla dzieci w rozmiarze 134-140 itp.Niestey nie
            miałam okazji mieć niczego z tej firmy dlatego pytam.

Dzięki
            Anika
            • aleksandra1977 Re: Złote tarasy - NEXT :)) 07.02.07, 12:56
              są ubrania dziecięce (od noworodka wzwyż), damskie, męskie, artykuły do domu,
              sprzęt elektorniczny.
              Zajrzyj sobie na stronę: www.next.co.uk/
            • lulubell Re: Złote tarasy - NEXT :)) 09.02.07, 11:55
              HeJ!wink
              Oczywiście ,że są ciuszki w tych rozmiarach najwiekszy rozmiar to 16
              lat ,dziewczęcy i chłopięcy smilePolecam napewno będziesz zadowolonasmile))
        • magdakb1 Re: Złote tarasy - NEXT :)) 08.02.07, 16:07
          O taak ja też mam nadzieję że otworzą we wrocławiu
    • antoszki Re: Złote tarasy - NEXT :)) 07.02.07, 17:31
      Byłam dzisiaj w złotych tarasach. W sklepie NExta nie było tłoku, raczej
      pustawo. (byłam o trzeciej). Dział dziecięcy jest największy ze wszystkich
      działów tzn. jest jeszcze męski i damski. No cóż... rzeczy ładne, ale zupełnie
      inne (z małymi wyjątkami) niż te w sklepie internetowym.
      Co do cen - chyba trochę wyższe niż te w Anglii.
      Oto przykłady - czteropak rajstop dziewczęcych 3-4 lata 60 złotych ( w Anglii
      między 9 a 10 funtów), dwupak bluz z aplikacjami - 60 złotych, czteropak bluz
      gładkich 60 złotych, spodnie dresowe dwupak welur 70 złotych, bawełniane
      spodnie dresowe 30 i 70 złotych.
      Panie ekspedientki mówiły że jeszcze będą stopniowo wprowadzać nowe rzeczy. Na
      przykład dzisiaj były dla dziewczynek dwa rodzaje piżamek, może jeszcze
      sprowadzą dwa wzory.
      O to tyle uwag na gorąco
      Pozdrawiam Maryna
      • pia_ A czy są jeansowe princeski z wróżkami? 07.02.07, 17:50
        To moje ulubione ubranka tej firmy, czy są i po ile? Interesuje mnie też kurtka
        wiosenna na 4-5 lat, lekko ocieplana - były takie?
        • sylaluk do pia... 07.02.07, 18:20
          Hej
          Jak chcesz to mogę Ci jakąś princesske zakupić w UK, bede we Wrocławiu w
          przyszłym tygodniu, wtedy mogłabyś odebrac.(cena do uzgodnienia)Daj znac jakby
          co...mam Nexta pod nosem.
          pozdrawiam
          Sylwia i Hubi(24.09.2003)
          • pia_ Re: do pia... 07.02.07, 18:53
            Pytałam z ciekawości, bo na razie pustki w portfelu, a w szafie pełno princesek
            kupionych na allegro (z wróżką trafiłam tylko jedną, bo inne osiągały zawrotne
            ceny). Ale wielkie dzięki za propozycję, pewnie kiedyś skorzystam smile. Swoją
            drogą, to zerknij z ciekawości, jeśli tam byłabyś, czy są takie princeski i po
            ile, a także czy są może jeszcze na wyprzedaży stroje karnawałowe? Z góry
            dzięki smile)).
            • pyza_uk Re: do pia... 07.02.07, 19:08
              Nie wiem jakie ceny sa na allegro, ale taka sukienke, uzywana, mozesz z
              powodzeniem kupic na angielskim ebayu; zaloz sobie konto na paypal i poszukaj
              sprzedawcow ktorzy wysylaja poza UK (jesli w aukcji wymienione jest tylko UK to
              i tak warto wyslac zapytanie, czy nie wyslaliby do PL); przesylka i opakowanie
              nie powinno kosztowac wiecej jak 4-5 funtow.
              • loganmylove Re: do pia... 07.02.07, 19:41
                Ja teżpodeszłampo pracysmile Potwierdzam słowa poprzedniczki dodam tylko,że są
                też tańsze bluzeczki bawełniane po 30zł, śliczne spódniczki po ok 50-70zł.
                Towar jest inny niż w ncie bo to jest kolekcja jesienna-otwarcie sklepu
                planowane było na październik(jest tak na pewno bo po 1 mam kilka ciuchów które
                dziś widziałam na półkach a dla pewności spytałam sprzedawcę) Dowiedziałam
                się,że kolekacja letnia jest już na cargo i pojawi się za kilka dni-rozumiem że
                wtedy przecenią tą?smile Pani pochichotała i stwierdziła że tak powinno być.
                Ogólnie sklep mi się podoba na dobry początek kupiłam ładny zestaw dwa topy z
                bluzeczkąsmile Jest jeszcze jeden fajny sklep z ubraniami dla dzieci do którego
                dotarłam-Petit Patapon-bardzo ładne rzeczy francuskie ale w cenach zporowychsmile
                Więcej nie zauważyłam bo musiałam iść po młodą do przedszkola.
                • efka.konefka1 Moje wnioski :) 07.02.07, 20:22
                  Byłam, weszłam do kilku jedynie sklepów ;/
                  ogólnie centrum wielkie ale mniejsze od Arkadii takie bardziej skupione wink tłum
                  ludzi, na środku jakaś estrada z muzyką, rozdawali karty rabatowe po które
                  ustawiały się ogonki chętnych smile
                  w sklepach np. w tym NEXT niemiłosiernie gorąco od świateł i ogrzewania, nie da
                  się wytrzymać w kurtce zimowej dłużej niż kilkanaście minut ;/
                  nie polecam wybierania się z dziećmi w te tłumy bo mogą człowieka stratować ;/

wypisałam kilka cen:
                  3-pak body na 6-9 mcy 75 zł
                  kurteczka na futerku na 6-9 mcy 120 zł
                  spodnie ala bojówki na 152 cm wzrostu 60 zł
                  cienka bluzeczka z długim rękawem dziewczęca na 116 cm 70 zł
                  2-pak bluzeczki z długim rękawem 6 mcy 50 zł
                  chłopięce sweterki do roczku 70 zł
                  chłopięce bluzy do roczku 60 zł
                  ja niestety nie znam cen NEXTA w UK albo na Allegro więc nie mogę porównać
                  Ewka

• oliwkar Re: do pia... 13.03.07, 20:01
            Witamsmile
            Czytałam Twoją wiadomość na forum, czy istnieje możliwość aby zamówić przez
            Ciebie ciuszki w NEXcie w Angli z wiosennej kolekcji, bardzo mi na tych
            ciuszkach zależy a nie znam nikogo, kogo mogłabym poprosić o taką przysługę.
            Jeśli to możliwe to proszę o kontakt na gg 3780554.

Pozdrawiam Sylwia
        • ko_a Re: A czy są jeansowe princeski z wróżkami? 08.02.07, 21:21
          Sa w komplecie z body i rajstopkami - 95 zl. Kupilam wczoraj.
          • dzidzia_ch ko_a 08.02.07, 21:38
            a w jakim rozmiarze kupilas?
            i czy rzeczy 12-18 misiecy tez sa tansze niz te wieksze tak jak to jest w next
            w Anglii?
            • aagulek a w bhs (Arkadia)robicie zakupy? 08.02.07, 22:44
              tak pytam z ciekawosci, bo sama tam czasem kupuje ciuszki dla coreczki, jakosc
              podobna do mothercare i nexta ceny bywaja bardzo atrakcyjne, na pewno bardziej
              niz te w next
              • duszka30 A ja tam wolę Zarę!! 09.02.07, 07:50
            • ko_a Re: ko_a 09.02.07, 21:01
              Ja kupilam 6-9 miesiecy, a na wieksze nei zwracalam uwagi
              • dzidzia_ch Re: ko_a 09.02.07, 21:20
                a kupialas ta granatowa czy z przecieranego jeansu?
                sorki ale zakupy bedzie robil moj Maz i musze mu wszytsko dokladnie
                powiedziec smile!
                • ko_a Re: ko_a 15.02.07, 22:13
                  ta z przecieranego jeansu
          • pia_ Re: A czy są jeansowe princeski z wróżkami? 09.02.07, 08:19
            Hmm, mnie interesują princeski jeansowe na 5 lat, więc komplet z body odpada smile
    • agach77 Re: Złote tarasy - NEXT :)) 07.02.07, 21:34
      Jestem szczęśliwa, że moje ulubione ubranka dla dziecka moge juz kupic w
      warszawskim sklepie. Ceny oczywiście zbytnio się nie różna od cen w innych
      markowych sklepach. Np. spodnie dla facecika kosztuja 70zł, pojedyncze bluzy po
      45 zł, skarpetki 5 szt. 20-35zł. Mi udało się zakupic 3pak bluzeczke z długim
      rękawem za 50zł i uwazam ze cena atrakcyjna, na allegro ten sam 3pak juz w
      zupełnie innej wysokiej cenie.
      Jedynie czego nie da sie znieśc w sklepie Next to brak klimatyzacji - straszny
      ukrop w sklepie, ale w innych tez nie lepiej. Chyba nie zdazyli z instalacja
      klimatyzacji.
    • emamaa Re: Złote tarasy - NEXT :)) 07.02.07, 22:13
      Byłam w sklepie, kolekcja z października. Ceny takiej jak w Angli czyli funt
      razy 6.
      Pozdrawiam
      • weronka77 Re: Złote tarasy - NEXT :)) 07.02.07, 23:38
        Eee to wcale niedrogo chyba.
    • garfield9 Re: Złote tarasy - NEXT :)) 09.02.07, 09:31
      Pech chciał że byłem niecałe 2 miesiące temu w Londynie, jakoś marka Next nie
      była mi znana, ale po wejsciu do kilku sklepów zuważyłem że mają całkiem niezłe
      ciuchy. Efektem czego przywiozłem 27 kg ciuchów firmy next do Polski.
      Pech polega na tym ze wczoraj byłem w Złotych Tarasach, poszedłem specjalnie do
      nexta żeby uzupełnić garderobę, porównać ceny, itd.
      Niestety kopara mi opadła i szukałem jej z 10 minut. Byłem w szoku totalnym.
      Dla porównania:
      Spodnie bojówki w Londynie 15 funtów, tutaj 220 zł ?!?!
      Koszula na krótki rękaw w Londynie 10 funtów, tutaj 135 zł.
      Jedynie portfel był zbliżony cenowo bo zaledwie 20 zł droższy...
      Nie wiem skąd te marże, myślałem że 50 zł wiecej to max, ale to mnie przerosło,
      uśmiałem się nieźle i wyszedłem. Zresztą jak zauważyłem jeszcz inne osoby
      porównywały ceny do Londyńskich. A nie wszędzie udało im się zaklepić ceny w
      funtach, więc o porównywania łatwo.
      Wniosek.
      Jeśli miałbym kupić ze 3 pary spodni i koszule, to kupił bym bilet na samolot,
      poleciał na dzień do Londynu, zrobił zakupy i wyszło by mnie to samo albo i
      nawet taniej niż w Polsce. Takie są fakty niestety. A wybór tam jest kilkaset
      razy większy.

Już nawet nie mówię że tam za dwie godziny najgorszej pensji można kupić
      spodnie, u nas na te same musze pracować 2,5 dnia i wcale najniższej pensji nie
      mam.
      Jakoś ogromnych utargów temu sklepowi nie wróżę.
    • agnieszka_z-d Re: Złote tarasy - NEXT :)) 09.02.07, 14:51
      Zachęcona tyloma entuzjastycznymi opiniami na forum poszłam wczoraj do tego
      Nexta w Złotych Tarasach.
      Pomijając fakt, że się mało co nie udusiłam taki tam gorąc panuje, to... bez
      rewelacji. Chciałam coś kupić, ale boshhh... Za bluzę polarkową z kapturkiem na
      3 miesiące 55 PLNów?? Wszystkie prawie ciuszki (bluzeczki nawet zwykłe!) 70 PLN
      albo i drożej. No i dla dziewczynek wszystko jest różowiaste z jakimiś
      puchatymi akcentami. Nie cierpię takich przesłodzonych słodziszków. Nie
      spodobał mi się ten sklep.
      Ale co osoba to opiniasmile
      • duszka30 Re: Złote tarasy - NEXT :)) 09.02.07, 16:09
        A najgorsze jest to, że to kolekcja grubo sprzed zimysad( albo i jeszcze
        wcześniejsza. Tak jak z innymi sklepami, to co u nas wchodzi jako nowość w
        Berlinie juz jest dawno przeceniana jako poprzednia kolekcjasad( Och My Polacy!!!
      • aleksandra1977 Re: Złote tarasy - NEXT :)) 09.02.07, 16:11
        To, czy Ci sie podobaja te rzeczy, to kwestia gustu.
        A odnosnie cen, to myslalas, ze beda jak w sklepie z tania odzieza?
        Gdyby ta bluza polarowa na 0-3 miesiace kosztowala 5,50, to bys byla
        usatysfakcjonowana.
        Jesli chodzi o jakosc ubran Next'a, to naprawde wielu polskich producentow musi
        sie jeszcze duzo nauczyc, aby dorownac Next'owi. Dotyczy to rowniez ubran dla
        doroslych.
        Nidzie na swiecie jakosc nie jest za darmo.
        • agnieszka_z-d Re: Złote tarasy - NEXT :)) 09.02.07, 16:57
          Wiesz... Spodziewałam się innych cen. Bo np. za swój polar zapłaciłam 169
          PLNów, za Męża 189 PLNów i są to polary firmy Hatok, która się właśnie w
          odziezy tego typu specjalizuje, a nie jest to firma, która z odziezy to w
          zasadzie ma wszystko (więc tu akurat kwestia jakości jest moim zdaniem
          nieporównywalna). Poza tym z mojego polarka dałoby się uszyć 4 do 5 sztuk
          takich niemowlęcych, więc nie wiem za co płacić 55 PLNów. Tak serio serio to
          cenę w okolicy 35 PLNów bym przełknęła bez gadania.
          A co do jakości... Nie wypowiadam się, bo się nie użytkowałam jeszcze ciuszków
          Nexta i raczej nie będę.
          • dzidzia_ch to jak to w koncu jest z next?!!!! 09.02.07, 17:02
            dziewczyny zdecydujcie sie w koncu!!!
            jakie sa ceny - drozej niz w Anglii czy jak ktos pisal funt razy 6
            kolekcja jesienno-zimowa czy wczesniejsza jeszcze
            chce wyslac Meza jak bedzie na delegacji w Warszawie nie wiem czy warto bo sa
            tak sprzeczne informacje...
            moze wypowie sie mama zorientowana w cenach i kolekcjach next
            bardzo prosze!!!
            • leigh4 Re: to jak to w koncu jest z next?!!!! 09.02.07, 17:50
              Takie same ceny. Komplet dla dziewczynki: princeska dżinsowa, bluzeczka i
              rajstopki-9ozł, w Anglii 15 funtów. Co do kolekcji, to część jest już rzeczy z
              nowej kolekcji( wiosennej) część chyba z tej zimowej-ale zimowych ubranek nie
              ma. Ceny porównywalne do Zary albo trochę niższe-porównywałam ubranka chłopięce.
    • dudi76 Re: Złote tarasy - NEXT :)) 09.02.07, 17:49
      Witam.
      Ja również byłam wczoraj w Złotych Tarasach. Mam kilka ubranek dla córki z
      Nexta i uważam, że są bardzo dobrej jakości. Bardzo się ucieszyłam, ze będę
      mogła je kupić bezpośrednio w W-wie. Na samym wejściu, oodrazu zniechęca
      straszny ukrop i zaduch w sklepie !!!!! Można zemdleć!!!!
      Ceny są faktycznie, porównywalne jak w Anglii.
      Towar jak towar, żadnych ubranek rzucających się w oczy.
      Ponieważ panował tam upał, szybko wyszałam.
      Wnioski:
      - ceny w miarę normalne,
      - ubrania napewno, nie z bieżacej kolekcji (porównując stronę nexta i to co
      sprzedaje się na allegro),
      - są dwu i trzypaki, ale mały wybór
      Można coś wybrać, ale myślałam ,że będzie więcej fajnych ubranek, no i
      oczywiście promocji.
    • antoszki Re: Złote tarasy - NEXT :)) 09.02.07, 17:59
      Jeśli chodzi o ceny to można wyczytać z postów tego wątku ile co kosztuje w
      Złotych Tarasach. Potem wejść na stronę Nexta, wybrać rzeczy podobne (bo jak
      wiadomo w Złotych Tarasach nie jest najnowsza kolekcja) np. czteropaki
      rajstop, bluzy z aplikacjami, bez aplikacji itd. i cenę pomnożyć razy 5,85.
      Wtedy bedzie wiadomo czy się opłaca czy nie.
      Jeszcze jedna refleksja - kiedy oglądałam stronę Nexta z myślą o zakupach w
      Anglii to lista rzeczy którą chciałam kupić moim dziewczynom była długa. Kiedy
      szłam do Złotych Tarasów bałam się czy nie przekroczę limitu na karcie smile
      Niestety (czy też może i dobrze ze względu na stan konta) rozglądałam się długo
      zanim coś wybrałam. Teraz się zastanawiam czy wybrałam dlatego że moja Starsza
      idzie od poniedziałku do przedszkola i musiałam Jej kupić kilka rzeczy (cena 15
      złotych za parę rajstop - czteropak po 60 - wydawała mi się rozsądna)?
      Wniosek po przemyśleniach - trochę ładnych rzeczy ale generalnie nie rzuca
      sklep na kolana.
      Martynka
      <a href="lilypie.com
      alt="Lilypie Baby Ticker" border="0" />Małgosia</a>
      src="<a href="b2.lilypie.com/-
      ZgDp2.png"" target="_blank">b2.lilypie.com/-ZgDp2.png"</a> alt="Lilypie 2nd
      Birthday Ticker" bor
      • amr9 Re: Złote tarasy - NEXT :)) 09.02.07, 19:44
        mam pytanko, czy są jakieś ciuchy i buty damskie i jakie są ceny?
        • lenka72 Re: Złote tarasy - NEXT :)) 09.02.07, 20:06
          Ja mam pytanko czy byly dostepne np. torebki damskie?
          A z dzieciowych buty?
          • agach77 Re: Złote tarasy - NEXT :)) 09.02.07, 20:32
            w dziale dziecięcym były trampeczki, adidaski i kapcie. Bardzo mizerny wybór i
            mało tego asortymentu.
      • faustine Re: Złote tarasy - NEXT :)) 09.02.07, 22:30
        Zapytam jeśli pozwolisz - czy rajstopy Nexta są równie dobrej jakości jak
        pozostałe ubrania? Chodzi mi o to czy po kilku praniach nie " kulkują się"?
        Z góry dzięki\uję za odpowiedź
        • jusienka Re: Złote tarasy - NEXT :)) 09.02.07, 22:57
          Rajstopki sa rewelacyjne, bardzo dobrej jakosci.
          • renata28 Re: Złote tarasy - NEXT :)) 11.02.07, 14:30
            Używamy rajstop Nexta od ok. dwóch lat. Uważam, że są świetne. Nie mechacą się,
            nie ściągają. Jestem bardzo zadowlona, a przerobiliśmy już mnóstwo par.
        • minkapinka Re: Złote tarasy - NEXT :)) 09.02.07, 23:12
          rajstopy nexta sa bardzo złej jakości, bardzo mechacą się.
          Poza tym sa krótkie, mają bardzo długie stopy i wyrobioną piętę. Po naciągnięciu
          ( a trzeba naciągać bo są krótkie)pięta jest na wysokości kostki. Nie polecam.
          Miałam kilkanascie par tych rajstop i wszystkie były takiej samej jakosci.Na
          moja córke rajstopy na 5-6 lat były za małe juz w wieku czterech lat, a jest
          normalnego wzrostu i szczupła.
          • jusienka Re: Złote tarasy - NEXT :)) 11.02.07, 23:23
            Ja mam zdecydowanie inne wrazenia, moja corka tez przeszla spokojnie przez
            kilkanascie par.
            Ani jedna para rajstop nie zmechacila nam sie, pozniej je oddajemy innym
            dzieciom gdy Maja wyrosnie i podobno wedruja jeszcze dalej bo nadal dobrze
            wygladaja. W zaden sposob nie dbam o rzeczy corki specjalnie, rajstopki razem z
            innymi rzeczami pakuje do pralki jak leci i piore jak wszystko w 60 lub 90
            stopniach. Moja 2,5 latka z milym brzusiem, o wzroscie 94cm dopiero niedawno
            wyszla z rozmiaru 1,5-2, wiec zdecydowanie uwazam, ze wcale nie sa krotkie.
            Mam wrazenie, ze wyzej przeczytalam zupelnie o innych rajstopach surprised)
    • tonia2005 Re: Złote tarasy - NEXT :)) 09.02.07, 23:12
      Uwielbiam rzeczy z NEXTA, kupuje je dla siebie i małej przez internet, przywozi je dla
      mnie mój mąż, który pracuje w Londynie, w ciągu 3 m-cy wydałam u nich ponad 1000 funtów, za 3 tygodnie jadę do Anglii to wtedy dopiero pszaleje i oczywiście
      żałuję, że nie ma NEXTA na ślasku.
      • weronka77 Re: Złote tarasy - NEXT :)) 10.02.07, 01:35
        1000 funtów na Next?? Nie przesadzasz z tą jakością?Jest ok ale wśród całej
        gamy marek dostępnych w UK na pewno nie aż tak rewelacyjny,a raczej przeciętny
        rzekłabym.Ja wolę GAP i fatycznie da się tam "zainwestować" ja "naklikałam" za
        450$wink
        • dzidzia_ch Re: Złote tarasy - NEXT :)) 10.02.07, 08:39
          rajstopki next sa beznadziejne
          po pierwszym zalozeniu cale "skulkowane" i rzeczywiscie sa male
          • faustine Re: Złote tarasy - NEXT :)) 10.02.07, 16:40
            Dzięki za opowiedzi smile
    • wiktorka99 Re: Złote tarasy - NEXT :)) 10.02.07, 10:01
      Z racji tego ze mam meza anglika bardzo czesto jestem w londynie, dlatego make
      NEXT znam bardzo dobrze. Z ciekawosci poszłam do warszawskiego NEXT niestety
      nie sa to kolekcje które sa w UK , ceny bardzo podobne,nie wiem czy
      zauwazylyscie ale czesc ubranek ma made in turcja hmm....... kupilam córce
      kilka rzeczy z ciekawosci zeby sprawdzic ich jakosc.Chociaz juz wiele razy
      pisaam czasami zdarzylo mi sie ze niektore rzeczy byly zlej jakosci wydaje mi
      sie ze czasami trafi sie na inny material i tak niestety jest.
      Ja z rajstopek jestem bardzo zadowolona a widze ze niektorzy nie.
      Ostatnio jak bylismy w Hiszpanii kupilam w zarze malej plaszczyk , z ktorego
      zrobila sie szmata ......
      Tak wiec wydaje mi sie ze w kazdej dobrej firmie znajdzie sie produkt "czarna
      owca"
      • romarzena Re: Złote tarasy - NEXT :)) 11.02.07, 19:43
        Wiktorka99 dziwne rzeczy piszesz. Mam ubranka z Next zamawiane u p.Beaty i
        niemal wszystkie mają na metkach napisy "made in china" itp.
        • sylaluk Re: Złote tarasy - NEXT :)) 11.02.07, 23:38
          Ja tez sie zdziwiłam tym postem wiktorka99 co do metek.Mieszkam w UK i mój syn
          ma sporo ubranek Nexta i wcale mnie nie dziwi ze na nich jest- made in
          Egypt,Tunezja czy Chiny...Czy to taka lepsza bawełna od tej z Turcji???Wątpię
          (-:. Jak dla mnie jakośc ubranek Next jest ok(a i damskie jeansy są fajne).

pozdrawiam juz prawie z samolotu do Polski(-:
          Sylwia i Hubi(24.09.2003)
    • szpulakasia Re: Złote tarasy - NEXT :)) 10.02.07, 19:10
      Rajstopki do bani dokładnie takie jak opisała minkapinka....
    • ana119 Re: Złote tarasy - NEXT :)) 14.02.07, 11:43
      byłam i ceny mnie powaliły - koszula dla chłopczyka (2-4lat) 80pln, koszulka
      bawełniana z długim rękawem 70pln.
      będę jednak robić zakupy w H&M czy Zara, bo maluchy szybko rosną i nie chcę
      płacić za ubranka tyle co dla dorosłej osoby
      • leigh4 Re: Złote tarasy - NEXT :)) 14.02.07, 12:55
        Hmm... Ja miałam wrażenie, że jednak ceny są niższe od zary... W zarze za
        spodenki dla synka płacę od 99zł wzwyż. Tu są juz po 89zł. Bluzy 79zł- w zarze
        99zł...Bezrękawnik 89 zł, w zarze b. podobny 129zł.
        • pade do leigh4:) 14.02.07, 13:32
          Byłaś może dziś w next czy jutro będziesz?
          buziakismile
          • rysia30 Re: do leigh4:) 14.02.07, 19:02
            Ja jutro prawdopodobnie będe, więc wszystkim zainteresowanym moge służyć
            pomocąsmile)
            • emamaa Ciekawa jestem czy jest coś już nowego od otwarcia 14.02.07, 23:24
              Czy jest już coś nowego, bo na otwarciu, wszystko było jesien-zima?
              Jak ktoś będzie prosze o wiadomość czy zmienili już kolekcję lub coś dodali,
              może jakis termin powiedzą nowej dostawy
              Pozdrawiam
              • iwek33 Re: Ciekawa jestem czy jest coś już nowego od otw 15.02.07, 09:38
                Mój mąż wczoraj próbował kupić tam kurteczkę wiosenną dla synka. Owszem, jedna
                mu się nawet podobała, granatowa podszyta polarkiem, ale cena go powaliła: 170
                zł. ( nie wiem, czy to z kolekcji jesiennej czy wiosennej, a niestety uzyskać
                odpowiedź od faceta na takie pytanie jest rzeczą prawie niemożliwąsmile
                W końcu kupił w H&M, za 69 zł, śliczną! ( Czekoladowy brąz z turkusowymi
                delikatnymi wykończeniami, do tego czapka w czekoladowo-oliwkowo-turkusowe
                paseczki ) Jak na faceta, który rzadko kupuje samodzielnie ciuszki dzieciom
                spisał się nieźlesmile
                Tak więc przygoda z Next zakończyła się fiaskiem ...
                • ana119 Re: Ciekawa jestem czy jest coś już nowego od otw 15.02.07, 09:44
                  w H&M mają fajne prezenty na otwarcie i np. dla chłopców są piżamki flanelowe w
                  paseczki w cenie 29,9pln. wykończenia i lamóweczki wyglądają jak kopia tych
                  dorosłychsmile
                • romarzena Re: Ciekawa jestem czy jest coś już nowego od otw 15.02.07, 09:54
                  A w jakich rozmiarach były te kurtki w H&M?
                  • iwek33 Re: Ciekawa jestem czy jest coś już nowego od otw 15.02.07, 10:06
                    Te kurtki były w rozmiarach na pewno do 128. My mamy na 116, były jeszcze 104 i
                    110 ale czy mniejsze to już nie wiem. W trzech wersjach kolorystycznych:
                    czerwone, granatowe i te czekoladowe.
    • lis888 Re: Złote tarasy - NEXT :)) 15.02.07, 16:18
      Dzisiaj byłam w Nexcie - kolekcja nadal jesienna z roku 2006, a nawet widziałam
      tam bluze welurowa rózową, która kupiłam mojej corze w Londynie dokładnie rok
      temu!!! Wyobraźcie, jakież było moje zdziwienie, gdy ją zobaczyłam w sklepie za
      80 coś tam zł (ta sama cena, bo kosztowała 14,99)! Mają czelnośc wciskac nam
      starocie, które zalegają im magazyny, za takie drakońskie ceny, które nijak sie
      nie mają do tych angielskich. Dla przykładu - kurtka zimowa z futerkiem
      chlopięca - 250 zł! W październiku 2006 w Londku szła od 20 do 28Ł w zależności
      od rozmiaru. Teraz juz wszędzie wisi kolekcja wiosenna, tylko nie w Nexcie,
      gdzie maja nas najwyraźniej za murzynów, co to im wszystko można wcisnącsad((
      Pomijając to, że wisi mniej więcej 1/4 towaru, i powierzchnia sklepowa raczej
      nie nastraja, że będzie go więcej... Uważam, że ten "sklepik" to totalna
      porażka, bo
      - ceny sa z sufitu;
      - opóźniona kolekcja o pół roku;
      - mało tego wszystkiego, jak na lekarstwo.
      Pozostało, jak przedtem dwa razy do roku do Londra na wyprzedaż, a póki co
      wkurzona poszłam do H&M i obkupiłam od stóp do głów moje dzieciaki, bo i ceny
      fajne, i wybór duzo większy.
      • pia_ Re: Złote tarasy - NEXT :)) 15.02.07, 18:04
        Z tego co dowiedziałam się od leigh4, która wizytowała dzisiaj Nexta w
        poszukiwaniu min princeski z wróżkami dla mojej córki, to kolekcja wiosenna
        wchodzi od przyszłego tygodnia, jednocześnie jesień-zima będzie przeceniana.
        Raczej nie uważam, aby traktowano nas jako "gorszą nację", kolekcja jesień-zima
        była przygotowana na otwarcie, które się opóźniło. Jakoś nigdy nie spotkałam
        się z tym, aby jakikolwiek sklep na otwacie robił od razu wyprzedaż (chociaż o
        takiej sytuacji jako konsument marzę smile). To naturalne, że próbowali jeszcze
        coś sprzedać, zanim obniżą ceny, princeski z wrózkami na pewno nie doczekają
        wyprzedaży, bo już ich nie ma buuuuu.....
    • marta76 Re: Złote tarasy - NEXT :)) 15.02.07, 19:51
      co to za wróżki?Mam córeczke szwagierki i ciekawa jestem co to za cudna
      sukienczka,bo wiele z was zachwala.
      • pia_ Re: Złote tarasy - NEXT :)) 15.02.07, 20:53
        Hmm, wiele osób uzna ciuszki z wrózkami za totalny kicz i tandetę, ale ja mam
        chyba jakieś braki z dzieciństwa w tym kierunku, bo jestem w tych motywach
        zakochana, choć generalnie nie cierpię różowego - tu jednak zrobię wyjątek smile
        A oto próbki:
        www.allegro.pl/item151741247_next_cudna_haftowana_z_wrozkami_80_cm.html
        www.allegro.pl/item164921631_next_genialna_princeska_jeansowa_z_wrozkami.html
        www.allegro.pl/item156161205__she_next_princeska_z_wrozkami_r_104cm.html
        www.allegro.pl/item158873306_urocza_princeska_z_wrozkami_next_dla_3_latki.html
        www.allegro.pl/item162167676__next_cudna_jeansowa_sukienka_z_wrozkami_68.html
        www.allegro.pl/item160853006_next_turkusowa_na_lato_z_wrozkami_110_bdb_cudo.html

• minkapinka Re: Złote tarasy - NEXT :)) 15.02.07, 21:40
          Na pocieszenie dodam, że z tego sie wyrasta smile Ja taz byłam uzalezniona od
          nextowych sukienek z wróżkami, a teraz wielką ulga się ich pozbyłam.
          • magdakb1 Re: Złote tarasy - NEXT :)) 15.02.07, 21:46
            Potrzebuję dziewczęcych pajaców do spania.W jakich cenach są w warzsawskim NEXT
            i jakie(czy można je zobaczyć na stronie NEXT) i czy ewentualnie ktoś mogłby
            zakupić i wysłać.A może ktoś sprzedaje na allegro.Dziękuję
          • pia_ Re: Złote tarasy - NEXT :)) 15.02.07, 21:46
            O żesz, szkoda, że nie wiedziałam wcześniej, że chcesz się ich pozbyć, bo bym
            chętnie odkupiła (nie zależy mi na nowych ciuchach). Buuu.....
            • minkapinka Re: Złote tarasy - NEXT :)) 15.02.07, 21:53
              jeden z linków, który podałas był do mojej aukcji, jeansową sprzedałam w
              listopadzie. Obydwie były 2-3 razy założone, bo ja takie sukienki bardziej lubię
              w szafie niz na mojej córce smile
              • pia_ Re: Złote tarasy - NEXT :)) 15.02.07, 22:02
                Pamiętam tę aukcję smile, ale o ile się nie mylę, to sprzedawałaś rozmiarówkę 104?
                Ja cały czas poluję na 110, ale w tym rozmiarze z wróżkami nie ma nigdy nic -
                oprócz tego nowego kompletu w astronomicznej cenie sad
    • pia_ Każdy chce zarobić, ale to już przesada :-( 15.02.07, 21:58
      Ponoć ten komplet był po 90 zł?
      www.allegro.pl/item165205467__aa_next_nowy_przepiekny_zwrozkami_3cz_110.html
      • minkapinka Re: Każdy chce zarobić, ale to już przesada :-( 15.02.07, 22:03
        a zdjęcia w czarnej ramce kojarzą mi się z nekrologiem...
        i tak znajda się chętni.
        ostatnio sprzedałam używaną jeansowa princeskę z bluzką za 143 zł
        • emamaa Re: Każdy chce zarobić, ale to już przesada :-( 15.02.07, 23:16
          Moja siostra pytała się dziś w nexcie o ten komplet i Panie były bardzo
          zdziwnione i mówią, że sobie nie przypominają gosad
          Nowa kolekcja niby za 2 tygodnie, zwodza jak moga to samo słyszałam na otwarciu:
          (
          • mokrasa Re: Każdy chce zarobić, ale to już przesada :-( 28.02.07, 13:21
            Ja dziś byłam i jestem b. zadowolona z zakupów. Spodziewałam się dużo wyższych
            cen. Kupiłam dwupak spodenek dresowych w stylu vintage za 55 zł i 4-pak
            bluzeczek za 70zł (rozmiar 2-3 lata) więc uważam że to bardzo dobre ceny.
            • lenka72 Re: Każdy chce zarobić, ale to już przesada :-( 28.02.07, 16:03
              Mozesz podac numery katalogowe ciuszkow ktore kopulas w takich cenach?
              wewnetrzna metka, chcialabym porwnac ceny ze strona internetowa.
              • mokrasa Re: Każdy chce zarobić, ale to już przesada :-( 28.02.07, 16:39
                Bluzeczki 104-758 - o ten numer chodzi? A spodenki już upchałam do rzeczy na
                przyszłość. Daj znać jak znajdziesz te bluzeczki
                • lenka72 Re: Każdy chce zarobić, ale to już przesada :-( 28.02.07, 16:43
                  Bluzeczki znalazlam, rozmiar 2-3 lata kosztuje 11 funtow. Takie ecri, biala,
                  fioletowa, brazowa.
                  • lenka72 Re: Każdy chce zarobić, ale to już przesada :-( 28.02.07, 16:46
                    A sa juz letnie sukienki moze?
                    • mokrasa Re: Każdy chce zarobić, ale to już przesada :-( 28.02.07, 16:48
                      Wisiało chyba kilka, ale bez rewelacji. Trochę było bluzek z krótkim rękawem,
                      ale generalnie to chyba jeszcze nie za dużo jest w wiosennej kolekcji
                      • mokrasa Re: Każdy chce zarobić, ale to już przesada :-( 28.02.07, 16:53
                        Czyli cena wychodzi mniej więcej jak przeliczona z funtów
        • iwonabw Re: Każdy chce zarobić, ale to już przesada :-( 16.02.07, 21:16
          Widziałam tę Twoją aukcję smile Fakt, że ceny Nexta na Allegro sa szalone, ale
          skoro jest popyt, to w sumie nie mam co się dziwić. Podejrzewam, że nowa taka
          princeska z bluzką mogła kosztować ok. 80 zł. I kupiłam taką sama sukienkę na
          Allegro, co prawda w innym rozmiarze, ale za 40 zł smile
      • mielin Re: Każdy chce zarobić, ale to już przesada :-( 16.02.07, 13:05
        Hej Pia!
        Byłam w Nexcie w Tarasach 0,5 godz po otwarciu i potem kilka dni poźniej też.
        Tego kompletu z wróżką nigdy nie tam było bo on był z kolekcji tzw. Christmas z
        listopada, a oni w sklepie mają wyłącznie część kolekcji jesień 2006 (czyli tej
        która wyszła w sierpniu). W ogóle z wróżkami mieli tylko 1 rodzaj bluzeczek za
        50 zł. Ta princeska o której była mowa w wątku jest tam dostępna ale jest z
        kolekcji newborn czyli do 9/12 (niestety)i w komplecie z body oczywiście.
        Wiem wszystko tak dokładnie do też mam OBSESJĘ na punkcie wróżkowych strojów
        Nexta i mam też tę princeskę ktora ci się tak podoba ale z Ebaya.uk.

Pozdrawiam, mielin
        • mielin Re: Każdy chce zarobić, ale to już przesada :-( 16.02.07, 13:20
          Acha, odnośnie wróżkowych obsesji smile)). Next to jeszcze nic, Monsoon to
          dopiero robi princeski i resztę z wróżkami i baletnicami... no ale cent tez sa
          zabójcze. A
          • leigh4 Re: Każdy chce zarobić, ale to już przesada :-( 18.02.07, 16:44
            No coś Ty Mielin! Przecież ten komplet wisi cały czas w sklepie, tylko
            rozmiarówka już mała została! Dla zainteresowanych: idąc od wejścia po prawej
            stronie, obok kasysmile
            Dziewczyny, nie przesadzajacie z tym narzekaniem na nexta. Ceny rzeczywiście
            nie niskie, ale przecież w zarze czy mexx są również wysokie(albo i wyższe).
            Poza tym również w Anglii ten sklep nie należy do najtańszych(podobnie jak
            mothercare). Starzyzny wielkiej tam nie zauważyłam(na metkach jest rok
            produkcji i był rok 2006, więc nie tak dawnosmile Osobiście fanką nexta nie byłam
            nigdy i po wizytacji w sklepie również nie jestem, ale uczciwie musze się
            przyznać, że kilka ciuszków dla synka kupiłam i wyglądają bardzo ok(nie prałam
            jeszcze więc nie wiem, jak będzie po praniu).
      • agajot_2007 Re: Każdy chce zarobić, ale to już przesada :-( 21.02.07, 10:13
        moja droga,
        stara zasada ekonomii mówi, że towar jest tyle wart ile klient chce za niego
        zapłacić. każdemu wolno podać dowolną cenę. nie ma obowiązku kupowania akurat u
        tego sprzedawcy. ja nie kupiłabym tego kompletu nawet za 90 zl i to jest
        właśnie wolny rynek.
        a tak przy okazji to dodam, że wiele tych NEXT'ów z allegro to zwykle ciuszki
        np. ze stadionu dziesięciolecia z wszytymi metkami NEXT nie mającymi nic
        wspólnego z tą marką.

• emamaa Czy Jest Wreszcie Już coś Nowego? 20.02.07, 20:30

• lenka72 Re: Czy Jest Wreszcie Już coś Nowego? 25.02.07, 13:09
        Podciagamsmile.
        Jest juz ta wiosenna kolekcja w ZT?
        • dzidzia_ch mokrasa!napisalem na gazetowego!odpisz mi prosze! 05.03.07, 15:02

• dzidzia_ch :)! 13.03.07, 20:17
            a ja kupilam dzis na allegro sukieneczke z wrozkami smile)))!
            i zaplacilam niewiele wiecej niz w next w ZT a sukienka jest nowa
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka