Dodaj do ulubionych

Czy ktoś kupował takie bluzeczki Cichlid?

28.02.07, 15:21
Widziałam je na żywo (w sklepie są za 37 zł !!!) i bawełna choć cienka
wygląda ok, ale pamiętam, że niektóre forumowiczki narzekały, że kurczy się w
praniu.
www.allegro.pl/item166867732_cichlid_nowa_dziewczynki_z_pieskiem_super_116.html
www.allegro.pl/item166889962_cichlid_nowa_dziewczynka_z_pieskiem_i_kotkiem_122.html

To ma być prezent, więc nie chciałabym później świecić oczami, że dałam byle
co.
Obserwuj wątek
    • pade Re: Czy ktoś kupował takie bluzeczki Cichlid? 28.02.07, 17:08
      Pia_ jeśli mam być szczera lepiej kupić jedną w h&m z porządnej bawełny, albo z
      kappahla niż te całe Chichild. Ja miałam jedną i już więcej nie kupię. Skurczył
      się tylko tułów, rękawy nie, więc została mi bluzka z pępkiem na wierzchu. To
      samo george z allegro, bawełna cieniutka, chociaż milsza w dotyku niż chichild
      to dekolt jakiś taki rozchełstany. Próbowałam ostatnio pooszczędzać, efekt
      taki, ze przepraszam bluzeczki z hm i wracam do nich. Bluzeczki z c&a za 14,9zł
      tez się trochę kurczą i tez widać, ze bawełna nie najwyższych lotów.
      Jestem zbyt biedna żeby kupować tanio więc w/w firm już nie kupięsmile
      • kuczynska78 Re: Czy ktoś kupował takie bluzeczki Cichlid? 28.02.07, 17:15
        Kupiłam te bluzeczki, ale jeszcze nie prałam. Zamierzam włozyc córce w przyszłym
        tygodniu. Ale mam inna, z innym wzorkiem i po dwóch praniach szew sie
        przekrzywił, nieznacznie, ale juz mnie denerwuje, że jest z przodu. Jestem też
        zła, bo kupiłam bluzke z H&M, z wycieta metka i mam wrażenie, że to podróba. Po
        praniu nadaje się do wyrzucenia-rękawy zbiegły się nierówno, jeden jest krótszy
        jakieś 3 cm. Kupując w regularnym sklepie nigdy nic takiego mnie nie spotkało.
        Aga
        • pia_ Re: Czy ktoś kupował takie bluzeczki Cichlid? 28.02.07, 18:18
          Mam prośbę, jeśli wypierzesz te bluzeczi, to daj mi znać, jak się sprawują
          (rozumiem, że kupiłaś te dwa wzory?). Chodzi o to, że akurat one są w stylu
          dziewczynki, której chciałam zrobić prezent i wiem, że byłaby nimi zachwycona.
          • kuczynska78 Re: Czy ktoś kupował takie bluzeczki Cichlid? 28.02.07, 18:21
            Kupiłam obydwa wzory. Jak tylko wypiorę, to napiszę.

Aga
          • kuczynska78 Re: Czy ktoś kupował takie bluzeczki Cichlid? 28.02.07, 19:01
            Specjalnie dla Ciebie zmieniłam koncepcję. Oliwia zalozy jedna bluzeczke jutro,
            druga w piatek. W weekend wypiore i zobaczymy
            Aga
            • pia_ do kuczynsa78 28.02.07, 19:21
              Dzięki smile))
    • alojw Re: Czy ktoś kupował takie bluzeczki Cichlid? 28.02.07, 18:26
      Mam jedną bluzeczkę tej fimy i jest rewelacyjna. Nic się nie skurczyło itp.
      Bluzka nie jest z grubej bawełny, tylko takiej cieńszej. Używana od listopada i
      nadal jest w super stanie (prana co najmniej raz w tygodniu). Tylko, że moja
      kosztowałą 30 zł a nie 20. Może to nie oryginał. Też kupowałam na allegro tylko
      u innego sprzedawcy.
      • loganmylove Re: Czy ktoś kupował takie bluzeczki Cichlid? 28.02.07, 18:36
        Dziewczyny wytłumaczcie mi proszę jak się ta firma ma do Next? Bo taką bluzkę z
        kotkiem mam z nexta i na pewno oryginał-to mozliwe,żeby rózne firmy miały
        identyczne wzory?
        • pade Re: Czy ktoś kupował takie bluzeczki Cichlid? 28.02.07, 19:08
          możliwe, dziś widziałam bluzeczki Chchild o identycznych wzorach jakie miał h&m
          • kuczynska78 Re: Czy ktoś kupował takie bluzeczki Cichlid? 28.02.07, 19:09
            Tak często jest. Np. Cherokee kopiuje również wzory Next, sezon, dwa sezony
            później.
            Aga
      • pia_ Co do sprzedawcy Cichlid 28.02.07, 19:25
        Wybrałam akurat tego sprzedawcę po przeczytaniu tego
        www.allegro.pl/my_page.php?uid=6004759
        No i wszystkie komentarze 100% od zachwyconych klientów. Nie bez znaczenia jest
        fakt, że firma jest z Wrocławia i akceptuje odbiór osobisty.
        • leigh4 Re: Co do sprzedawcy Cichlid 28.02.07, 20:38
          Kupiłam, co prawda u innego sprzedawcy, ale również bluzeczkę tej firmy. Wzór
          inny(dla chłopca). Jeszcze nie prałam, ale "na oko" wygląda bardzo dobrze.
          Bawełna jest mięciutka, niezbyt gruba, ściągacz przy szyi nie wyglada na
          nierozciągliwy. Niestety jeszcze jej nie prałam, więc nie wiem, jak będzie z
          zachowaniem rozmiaru i kolorów(ta nasza to brąz łączony z białym).
          Kupiłam też "za jednym zamachem" bluzeczkę firmy adams i już wiem,że to był
          pierwszy i ostatni zakup ubranka tego producenta. Bluzeczka jest z bardzo
          cienkiej bawełny, jest wąska, a bardzo długa, ściągacze równiez pozostawiają
          wiele do życzenia(tj. ich elastyczność).
          • monika121975 Re: Co do sprzedawcy Cichlid 28.02.07, 21:09
            Kupiłam 3 bluzeczki u tego sprzedawcy, którego wybrałaś. Prałam 1 raz i nic się
            nie zdeformowało. Bluzeczki cienkie i czekają na wiosnę smile
            • pipeta Re: Co do sprzedawcy Cichlid 28.02.07, 22:43
              Ja mam jedną taką bluzeczkę (dla chłopca)- co prawda nie skurczyła się, ani nie
              zdeformowała, ale bawełna jest rzeczywiście bardzo cienka i ogólny efekt jest
              mało atrakcyjny.
              Chichild to marka turecka i niestety to przekłada się na jakość.
              Pozdr.
              • pia_ Re: Co do sprzedawcy Cichlid 28.02.07, 23:01
                Że turecka to nic złego smile, ja kupuję ciuszki węgierskiej firmy Cactus Clone
                (sprzedawane min w Auchan), dziewczyny z forum też ją krytykowały, a my mamy
                już kilka ich rzeczy bawełnianych i są świetne. Faktem jest, że są rózne
                rodzaje bawełny, ale jak "pomacam" to od razu wiem, czy warto smile
                • ursgmo Re: Co do sprzedawcy Cichlid 01.03.07, 08:48
                  Mam ok 20 bluzeczek tej firmy dla dzieciaków, modele i chłopięce i dziewczęce.
                  Oprócz jednej , wszystkie (od września) wyglądają super. Chichild ma dwa
                  rodzaje bawełny , choć i te i te to 100% bawełny , to jeden rodzaj ma jakby
                  dodatek streczu ? ,choć na metce nie jest to opisane, a drugi to typowy
                  rozciągas. Ja tego rozciągasa mam jednego, prany ręcznie wygląda dobrze po
                  praniu w pralce wyglądałby gorzej . No cóż, wzór mnie skusił smile.

Ten model bluzeczki którą pokazała pade , z trzema dziewczynkami ma i moja
                  córka ,zawiera ten strecz i wygląda super.

Ogólnie chłopięce modele są jakby zdecydowanie lepszej jakości , połowę
                  przedszkolnych bluzeczek synka mam tej firmy . Piorę cały wsad w
                  jednym "kotle" , nic nie farbuje, i w zasadzie nawet nie ma konieczności
                  prasowania bo tak ładnie się materiał układa.
                  Podobają mi się ich wzory i już zbieram nowe na wrześniowa wyprawkę smile
                  • mikita10 Re: Co do sprzedawcy Cichlid 01.03.07, 09:27
                    Hmm, ja bardzo lubię Adamsa. Miałam z tej firmy bluzeczki, spodnie i kurtkę.
                    Wszystko się super nosiło i prało. Żadnych zmechaceń. Nawet granatowe ciuchy
                    nie traciły koloru. Naprawdę dla mnie jakościowo rewelacja.
    • dudi76 Re: Czy ktoś kupował takie bluzeczki Cichlid? 01.03.07, 11:58
      Ja mam tą bluzeczkę z kotkiem i dziewczynka, kupioną właśnie od tego
      sprzedawcy. Nie prałam jej jeszcze. Ale jest z dobrego gatunku bawełny. mam
      kilka bluzeczek z tej firmy Cichlid i nigdy nic mie się z nimi nie działo (nie
      zbiegają się w praniu, nie tracą kolorów!!!!). Ja jsetem bardzo zadowolona.
      Ostatnio też kupiłam u tego sprzedawcy kilka bluzeczek firmy Athem na lato, z
      krótkim rękawkiem, ze śmieszne 10 zł (jedna sztuka). Ale są naprawdę super. Ja
      polecam Ci te bluzeczki.
      dudi
      • kuczynska78 Piorę 03.03.07, 08:19
        Pia, wrzuciłam bluzki do pralki. Jak je wyciagnę, to dam znać, co się stało.
        Bluzeczkami w przedszkolu były zachwycone wszytskie dziewczynki i panie.
        Naprawdę super się prezentują.
        Aga
        • iwek33 Re: Piorę 03.03.07, 10:11
          Ja też kupiłam takie bluzy dla synów, prałam już ze trzy razy i są jak nowe.
    • kuczynska78 Wyprałam! 03.03.07, 10:40
      Pia, a więc tak. Bluzeczka dziewczynka z pieskiem i kotkiem super po praniu.
      Możesz kupować.
      Niestety dziewczynki z pieskiem to porażka. Szew już się przesunął, więc jest
      krzywa, w dodatku materiał się rozlazł i zrobiła się szmatka. Właśnie stoję
      przed dylematem, czy mam to Oliwce jeszcze założyć...

Prałam na 40 stopni, program bawełna intensywna.

Pozdrawiam
      Aga
      • mamkube Re: Wyprałam! 09.03.07, 18:24
        ja kupuje zawsze u dziewczyny z nikiem nefruta, te akurat nie kupowałam tylko
        mackaysa, i były bardzo fajne
    • katarzyna2222 Re: Czy ktoś kupował takie bluzeczki Cichlid? 11.05.07, 09:52
      a czy ktoś kupował i użytkuje
      bluzeczki ze słonikiem i kotkiem?
      www.allegro.pl/item193144102_cichlid_sliczna_%5Ewesoly_kotek%5E_ecru_r_98.html
      www.allegro.pl/item192038895_cichlid_%5Elife_is_beautiful_%5E_ze_sloniem_r_98.html
      moja córeczka zwierzątkowa byłaby zachwycona smile
      i jeszcze jedno, czy gdzieś w Poznaniu można ubrania tej firmy zobaczyć na żywo?
      • monix123 Re: Czy ktoś kupował takie bluzeczki Cichlid? 11.05.07, 10:14
        Hej Kasiusmile
        Ja niestety w zwierzątkowych nie pomogę..ale ostatnio kupilam taką:
        www.allegro.pl/item193404262_cichlid_nowe_cudne_^dziewczynka_w_sadzie^_10
        4cm.html#photo i jeszcze jedna, ale juz jej tu nie widzę. Bo my jesteśmy
        zdecydowanie "lalusiowe".
        Marta zachwycona lalusiami, ciągle chce w nich chodzićsmile
        A jakość..hmm..nie wiem,prałam raz dopiero.Juz nie są takie ładne jak na
        początkuwinkale nic specjalnego sie z nimi nie stało. Niestety to chyba zależy od
        konkretnego "modelu" jak wynika z tego wątku.Myślę jednak,ze cena ciut za
        wysoka..no, al eteraz sezonsmile
        Aaaa...i jesczze jedno..długo zastanawiałam sie nad rozmiarem i jednak kupiłam
        na 104cm i na moja 3 latkę sa w sam raz, tak więc dobrze pomyśl nad rozmiarem.
        Ja kupowałam u tank-t1..wszytsko było w najlepszym porządku.
        Zastanawiam się jeszcze nad jakąś z "lalusiami"-czyt.dziewczynkami, elfami lub
        wróżkamiwink bo Młoda byłaby zachwycona.
        Chyba nie pomogłam zbytniosmile

• katarzyna2222 Re: Czy ktoś kupował takie bluzeczki Cichlid? 11.05.07, 10:41
          witaj monix
          jak zawsze mogę na Ciebie liczyć smile
          pomogłaś pomogłaś, dzięki
          ta dziewczynka w sadzie wydaję się podobna do tych zwierzaków jakościowo...
          i dzięki za sugestię odnośnie rozmiarów..
          bo ja przymierzałam się do 98 a może rzeczywiście trzeba pomyśleć o 104???
          pozdrowionka
          • lizbetka Re: Czy ktoś kupował takie bluzeczki Cichlid? 11.05.07, 14:46
            Kupiłam jedną - z elfami . jeszcze nie prałam ale na dotyk , jakościowo - super .
            Natomiast kupiłam równiez u tego sprzedawcy sporo koszulek H&M ( ze Snoopym ,
            Hello Kityy i Myszką MIki ). I miłe zaskoczenie - kolory , krój , materiał SUPER .
            Moja córka jest nimi zauroczona .
            I jeszcze jedno - moja córka ma pięć lat ale jest niska ( ma 99 cm ) i na nią
            rozmiar 104 jest ciut przyduży ale bałam się wziąc mniejsze .
            Pozdrawiam . Lizbetka
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka