kurkitrzy 02.05.03, 13:51 Zamierzam zmienić córce fotelik samochodowy. Proszę doraźcie, jaki kupić. Dużo podróżujemy i zależy nam na dobrym wyborze. Pozdrawiam Edyta Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
cimcicha Re: fotelik 9-18 - który kupić 02.05.03, 17:06 Proponuje zastanowić się nad fotelikami f-my Bebe Confort. Drogie ale najlepiej wykonane, przemyslane, mają wiele udogodnień (np kilka pozycji ustawień oparcia itd.). Mam w tej chwili fotelik właśnie tej firmy (ale od 18 kg w zwyż). poprzednio moje dziecko jeździło w Chicco. Nie mówię,że chicco są złe, ale w interesującym mnie przedziale wagowym bebe Confort miał najlepszą ofertę. W przedziale wagowym od 9-18 kg jest bardzo duży wybór tych fotelików. Odpowiedz Link Zgłoś
monad2 Re: fotelik 9-18 - który kupić 02.05.03, 18:42 My kupiliśmy w lutym Maxi-cosi priori i bardzo polecamy. Ponoć to najbezpieczniejsze dostępne na rynku. Mają dodatkowe zabezpieczenia na bokach. Ma 5 pozycji regulacji oparcia, szerokie siedzisko i pasy regulowane jednym przyciskiem w nogach-to bardzo wygodne. Łatwo zmienia się pozycje do spania. Tapicerka ściągalna do prania. Ja polecam i mała też. My zapłaciliśmy 513 zł. A jeszcze ważna sprawa bajecznie prosto montuje się w samochodzie, a to pamietam jak koszmar parę lat temu przy starszej córci. Pozdrawiam i życzę udanego wyboru Monika Odpowiedz Link Zgłoś
agnysek Re: fotelik 9-18 - który kupić 03.05.03, 10:51 Zdecydowanie polecam priori niestety ze wzgledu na zmiane Vat w tym roku jest to juz wydatek blisko 600zł (Xp jeszcze droższy). Razem z Mikolajem uzywamy od zeszlego roku i naporawde polecam. Wygodny, obszerny, latwa zmian pozcyji i co najwazniejsze podobno najbezpieczniejszy w tej grypie wagowej. Spróbujcie zajrzeć na www.tanimarket.pl tam byly i prori zwykle i xp Agnieszka i Mikołaj (1,5 roku) Odpowiedz Link Zgłoś
cimcicha Re: fotelik 9-18 - który kupić 03.05.03, 14:09 No i masz babo placek, każdy poleca inna firmę. Najlepiej jak sie poświęcisz trochę czasu, pobiegasz po sklepach i sama zobaczysz co warto a czego nie. Pozdrowienia. Odpowiedz Link Zgłoś
kurkitrzy Re: fotelik 9-18 - który kupić 03.05.03, 16:59 Dzięki za opinie.Przed napisaniem zastanawiałam się nad Bebe-Confort (mam trójkołowca tej firmy i jestem zadowolona). Teraz dodatkowo obejrzę też Maxi-Cosi Priori. Pozdrawiam Edyta Odpowiedz Link Zgłoś
vivianto Re: fotelik 9-18 - który kupić 07.05.03, 20:32 Jesli jeszcze nie kupiłaś, polecam Twojej uwadze fotelika Play.Są do 25kg i .. jestesmy nim zachwyceni.Naprawde wart byl tych pieniedzy.W razie pytan pisz na oim@interia.pl. Odpowiedz Link Zgłoś
maja-t Re: fotelik 9-18 - który kupić 08.05.03, 08:00 Ja też zdecydowanie polecam Bebe Confort. Córka jeżdzi teraz w foteliku powyżej 18 kg, a właściwie na podkładce Bebe Confort, ale wcześniej miałam fotelik BC Cosmos i twierdzę że to był najlepszy fotelik jaki widziałam, zwłaszcza pasy które same dopasowywały się do dziecka. Zresztą ja to jestem w ogóle fanem tej firmy, ale przetestowałam już dwa wózki i trzy foteliki tej firmy i nigdy nie mogłam nic złego powiedzieć na jej produkty. Pozdrawiam Maja Odpowiedz Link Zgłoś
kajoa Re: fotelik 9-18 - który kupić 08.05.03, 10:02 Witam! Ja polecam Maxi-Cosi Priori. Łatwo się montuje w samochodzie, ma uchwyty za które można zaczepić pas podczas wsadzania dziecka do fotelika -b.pomocne, a przede wszystkim bardzo łatwo można regulować pozycję do spania - ja robię to jedną ręką prowadząc jednocześnie samochód. Bebe Confort ma inaczej rozwiązany mechanizm zmiany położenia fotelika - pokrętło, moim zdaniem gorsze. A już poza wszystkim do Maxi-Cosi Priori można dokupić frotowy pokrowiec na lato, żeby dziecku było milej (właśnie zamierzam zamówić) oraz specjalny stoliczek z zabawkami i uchwyt na kubek/butelkę (ale to już raczej dla trochę starszego podróżnika Aha, no i z informacji które zebrałam Maxi-Cosi Priori jest ponoć najszerszym fotelikiem na rynku - Miki jest raczej z górnych centyli więc zależało nam żeby było mu wygodnie. Bebe Confort ma z kolei rozszerzane boczki, ale siedzisko węższe nie Maxi-Cosi. Mam nadzieję, że nie zamotałam zanadto Podsumowując - polecam Maxi-Cosi. Odpowiedz Link Zgłoś