Dodaj do ulubionych

fotelik 9-18 - który kupić

02.05.03, 13:51
Zamierzam zmienić córce fotelik samochodowy. Proszę doraźcie, jaki kupić.
Dużo podróżujemy i zależy nam na dobrym wyborze.

Pozdrawiam
Edyta
Obserwuj wątek
    • cimcicha Re: fotelik 9-18 - który kupić 02.05.03, 17:06
      Proponuje zastanowić się nad fotelikami f-my Bebe Confort. Drogie ale najlepiej
      wykonane, przemyslane, mają wiele udogodnień (np kilka pozycji ustawień oparcia
      itd.). Mam w tej chwili fotelik właśnie tej firmy (ale od 18 kg w zwyż).
      poprzednio moje dziecko jeździło w Chicco. Nie mówię,że chicco są złe, ale w
      interesującym mnie przedziale wagowym bebe Confort miał najlepszą ofertę.
      W przedziale wagowym od 9-18 kg jest bardzo duży wybór tych fotelików.
    • monad2 Re: fotelik 9-18 - który kupić 02.05.03, 18:42
      My kupiliśmy w lutym Maxi-cosi priori i bardzo polecamy. Ponoć to
      najbezpieczniejsze dostępne na rynku. Mają dodatkowe zabezpieczenia na bokach.
      Ma 5 pozycji regulacji oparcia, szerokie siedzisko i pasy regulowane jednym
      przyciskiem w nogach-to bardzo wygodne. Łatwo zmienia się pozycje do spania.
      Tapicerka ściągalna do prania. Ja polecam i mała też. My zapłaciliśmy 513 zł. A
      jeszcze ważna sprawa bajecznie prosto montuje się w samochodzie, a to pamietam
      jak koszmar parę lat temu przy starszej córci. Pozdrawiam i życzę udanego
      wyboru Monika
    • agnysek Re: fotelik 9-18 - który kupić 03.05.03, 10:51
      Zdecydowanie polecam priori niestety ze wzgledu na zmiane Vat w tym roku jest
      to juz wydatek blisko 600zł (Xp jeszcze droższy). Razem z Mikolajem uzywamy od
      zeszlego roku i naporawde polecam. Wygodny, obszerny, latwa zmian pozcyji i co
      najwazniejsze podobno najbezpieczniejszy w tej grypie wagowej. Spróbujcie
      zajrzeć na www.tanimarket.pl tam byly i prori zwykle i xp

Agnieszka i Mikołaj (1,5 roku)
    • cimcicha Re: fotelik 9-18 - który kupić 03.05.03, 14:09
      No i masz babo placek, każdy poleca inna firmę. Najlepiej jak sie poświęcisz
      trochę czasu, pobiegasz po sklepach i sama zobaczysz co warto a czego nie.
      Pozdrowienia.
    • kurkitrzy Re: fotelik 9-18 - który kupić 03.05.03, 16:59
      Dzięki za opinie.Przed napisaniem zastanawiałam się nad Bebe-Confort (mam
      trójkołowca tej firmy i jestem zadowolona).
      Teraz dodatkowo obejrzę też Maxi-Cosi Priori.

Pozdrawiam
      Edyta
      • vivianto Re: fotelik 9-18 - który kupić 07.05.03, 20:32
        Jesli jeszcze nie kupiłaś, polecam Twojej uwadze fotelika Play.Są do 25kg i ..
        jestesmy nim zachwyceni.Naprawde wart byl tych pieniedzy.W razie pytan pisz na
        oim@interia.pl.
    • maja-t Re: fotelik 9-18 - który kupić 08.05.03, 08:00
      Ja też zdecydowanie polecam Bebe Confort. Córka jeżdzi teraz w foteliku
      powyżej 18 kg, a właściwie na podkładce Bebe Confort, ale wcześniej miałam
      fotelik BC Cosmos i twierdzę że to był najlepszy fotelik jaki widziałam,
      zwłaszcza pasy które same dopasowywały się do dziecka. Zresztą ja to jestem w
      ogóle fanem tej firmy, ale przetestowałam już dwa wózki i trzy foteliki tej
      firmy i nigdy nie mogłam nic złego powiedzieć na jej produkty.
      Pozdrawiam Maja
    • kajoa Re: fotelik 9-18 - który kupić 08.05.03, 10:02
      Witam! Ja polecam Maxi-Cosi Priori. Łatwo się montuje w samochodzie, ma uchwyty
      za które można zaczepić pas podczas wsadzania dziecka do fotelika -b.pomocne, a
      przede wszystkim bardzo łatwo można regulować pozycję do spania - ja robię to
      jedną ręką prowadząc jednocześnie samochód. Bebe Confort ma inaczej rozwiązany
      mechanizm zmiany położenia fotelika - pokrętło, moim zdaniem gorsze. A już poza
      wszystkim do Maxi-Cosi Priori można dokupić frotowy pokrowiec na lato, żeby
      dziecku było milej (właśnie zamierzam zamówić) oraz specjalny stoliczek z
      zabawkami i uchwyt na kubek/butelkę (ale to już raczej dla trochę starszego
      podróżnikasmile Aha, no i z informacji które zebrałam Maxi-Cosi Priori jest ponoć
      najszerszym fotelikiem na rynku - Miki jest raczej z górnych centyli więc
      zależało nam żeby było mu wygodnie. Bebe Confort ma z kolei rozszerzane boczki,
      ale siedzisko węższe nie Maxi-Cosi. Mam nadzieję, że nie zamotałam zanadtosmile
      Podsumowując - polecam Maxi-Cosi.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka