Dodaj do ulubionych

Statek piracki Lego Duplo

14.03.07, 14:57
Witam! Mam zamiar kupić statek Lego Duplo dla 4-letniego synka. Zastanawiam
sie tylko, czy mały, czy duży. Różnica w cenie jest znaczna, ciekawe jaka
jest różnica w "użytkowaniu"? Będę wdzięczna, jeśli ktoś podzieli się ze mną
swoimi uwagami. Pozdrawiam,
Ewa
Obserwuj wątek
    • iwek33 Re: Statek piracki Lego Duplo 14.03.07, 15:09
      Mój 4 latek dostał pod choinkę mały statek Duplo. Ten statek w rzeczywistości
      jest bardzo duży: 50 cm X 20 cm to wymiary samej łodzi-podstawy. ( nie wiem,
      jak w takim razie wygląda w rzeczywistości duży statek...)Zabawka bardzo udana,
      codziennie w użyciu. Statek faktycznie pływa ( w wanniesmile ) armata
      wystrzeliwuje bomby,a żagiel świeci w ciemności. Uważam, że dla 4 latka i
      wielkość zabawki i liczba elementów są wystarczające, nawet jak dzieciak
      przebuduje statek, czy rozwali, bez problemu potrafi sam go złożyć do wersji
      podstawowej. Podstawa-łódź jest nierozbieralna, dzięki temu statek pływa i nie
      tonie. Ma też ruchomy ster, kryjówkę pod pokładem, kotwicę.. Ja dokupiłam
      jeszcze rekina ( inny zestaw) i razem tworzą super komplet do zabawy. Nie
      żałuję, ze nie mamy wielkiego statku, ten mały jest super.
      • mamkube Re: Statek piracki Lego Duplo 14.03.07, 15:17
        Fajny jest i duży i mały, my mamy mały a duży ogladałam na zywca, myślę że mały
        jest poręczniejszy, mój synek ma 5 lat. Ale jakbym miała wiecej kaski to
        kupiłabym i ten wiekszy. Tylko ten duży już jest na prawdę duzy..takze myślę że
        ten mały wystarczysmile
    • eviluk Re: Statek piracki Lego Duplo 15.03.07, 13:30
      Bardzo dziękuję. A może znajdzie się jeszcze ktoś, kto ma duży? Ładniej wygląda
      wizualnie. Ma to być prezent zbiorczy dla synka od całej rodziny, więc
      powiedzmy, że pieniądze nie odgrywają roli, a wolę jeden prezent, bo liczba
      klamotów moich synków stale rośnie. Choć z drugiej strony macie rację, że
      mniejszy może być wygodniejszy do zabawy.
      • gandalf26 Re: Statek piracki Lego Duplo 15.03.07, 15:17
        Jako Mama posiadacza obu statkow zdecydowanie polecam ten wiekszy.
        Maly jest fajny ze wzgledy na swiecacy zagiel ale nie ma praktycznie zadnych
        dodatkow np. skarbu czy mapy wiec od razu musisz dokupic maly zestaw z wyspa i
        owymi dodatkami. Fajny jest tez do kapieli w wannie bo akurat sie miesci.
        Duzy za to daje pelna mozliwosc zabawy bo ma wszystko co tylko mozliwe.
        Jest naprawde duzy i maly wyglada przy nim jak szalupa...
        Powiem szczerze, ze odkad mamy wszystkie zestawy piracki (a jednego dorobilismy
        sie nawet dwukrotnie) widze ze klocki lego maja duzy sens.
        Gdybym teraz miala wybierac miedzy ktoryms wybralabym duzy statek + zestaw z
        rekinem.
        • mamkube Re: Statek piracki Lego Duplo 15.03.07, 17:39
          jak masz wiecej kasy kupuj dużysmile
        • iwek33 Re: Statek piracki do Gandalf26-pytanko 15.03.07, 23:58
          Proszę podaj mi wymiary tej dolnej części dużego statku pirackiego ( dł i szer).
          • gandalf26 Re: Statek piracki do Gandalf26-pytanko 16.03.07, 23:03
            Oj, nie odpowiem Ci na to pytanie bo zapodzial nam sie centymetr.
            Sam kadlub nie jest makabrycznie duzy (oceniam go na 2 razy wiekszy od malego).
            Caly urok tego statki tkwi w wysokosci i dodatkach.
          • bomaki długość 60cm, szerokość 25cm, wysokość 50cm 17.03.07, 15:02
            tak w ogóle to polecam, mój 3,5-latek jest zachwycony, polecam też lotnisko,
            młody bawi się już prawie rok i ciągle nie jest znudzony
            • iwek33 Re: długość 60cm, szerokość 25cm, wysokość 50cm 17.03.07, 16:42
              Tak, zgadza się, samolot i lotnisko też jest suuper!!! Mój synek dostał samolot
              1,5 roku temu i też codziennie się nim bawi. A ten duży statek, to tak w ogóle
              nie jest sporo większy od małego ( chodzi o kadłub : mały: 50 X 20 cm, a duży
              jak piszesz 60 X 25, pewnie największe wrażenie robi ta wysokość, bo maszty
              dużo większe...) zastanawiałam się, czy nie kupić czasem jeszcze dużego statku
              na urodzinki, ale doszłam do wniosku, ze mały wystarczy. Dziękuję za wymiary!
              • eviluk Re: długość 60cm, szerokość 25cm, wysokość 50cm 17.03.07, 19:14
                A co jest jeszcze w lotnisku? My mamy sam samolot ( w komplecie był jeszcze
                mechanik i cysterna do tankowania). Czy są jakies elementy lotniska, które
                można dokupić osobno? Mojemu synkowi samolot też się bardzo podoba.
                • gandalf26 Re: długość 60cm, szerokość 25cm, wysokość 50cm 18.03.07, 08:31
                  To utwierdza mnie w przekonaniu ze dzieci sa naprawde rozne...
                  U nas zestaw Lotnisko nie byl super zakupem. Syn bawil sie do tej pory nim moze
                  z 10 razy a mamy go juz 1,5 roku.
                  U nas najlepiej przyjela sie kolejka ktora rozbudowalismy do granic mozliwosci
                  oraz wlasnie piraci.
                  Teraz zastanawiam sie nad zamkiem. Najbardziej podoba mi sie zestaw 4985:
                  www.allegro.pl/item170448524_lego_4785_duplo_czarny_zamek_170cm_nowy_od_ss.html.
                  I wlasnie mysle czy 4777 nie bedzie wystarczajacy:
                  www.allegro.pl/item167973371_lego_4777_duplo_wielki_zamek_nowy_od_ss.html
                  A dylemat jedynie ze wzgledu na cenesmile
                  • eviluk Re: długość 60cm, szerokość 25cm, wysokość 50cm 18.03.07, 08:54
                    Mnie też się bardzo podoba ten duży zamek. Tym bardziej, że synek fascynuje się
                    rycerzami. Myślę, że może będzie to prezent świąteczny. Szkoda, że tyle
                    pieniędzy to wszystko kosztuje, ale z drugiej strony to zabawki na lata. A ja
                    mam w domu "spadkobiercę", który pewnie niedługo dołączy do zabaw starszego
                    brata.
                  • mamkube Re: długość 60cm, szerokość 25cm, wysokość 50cm 18.03.07, 09:51
                    Ja poluję na ten czarny zamek, one juz taniej dużo chodzą na allegro...myśle ze
                    go kupie tylko trezba na niego uzbierać, ten drugi mamy kawałek zniego, jest
                    ok, ale jest tam dużo mniej klocków niż w tym czarnym....
                    • bomaki odnośnie lotniska 18.03.07, 17:12
                      w lotnisku jest jeszcze pas startowy, wieża kontrolna i coś co mojemu młodemu
                      najbardziej się spodobało - wózek widłowy, dokupic można jeszcze osobno straż
                      lotniczą i helikopter ratowniczy
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka