grzanka23 27.04.07, 00:16 Jaki kupic prezent 1,5 rocznemu siostrzencowi na chrzest? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
olamazur Re: Chrzest 27.04.07, 08:42 Mój synek dostał kiedyś coś ładnego od swojej prababci - był to medalik z wygrawerowanym napisem, włożony do pudełeczka w kształcie smoczka. (To było pudełeczko przeznaczone na tego typu jubilerski drobiazg, nie jakieś zaadaptowane). Oczywiście nie jest to prezent, którym dziecko się pobawi czy który doceni, raczej coś w rodzaju pamiątki. Gustowne są też ikony, na których można na zamówienie zrobić jakiś napis. No i tradycyjnie srebrna łyżeczka, również z napisem na zamówienie. A jeśli mały ma się ucieszyć, to cóż, autko albo klocki Odpowiedz Link Zgłoś
truscaveczka Re: Chrzest 27.04.07, 09:32 Ola, tradycja łyzeczki nie jest do końca polska Ja bym proponowała coś dla dziecka plus medalik. Taki medalik bardzo się docenia w wieku starszym Odpowiedz Link Zgłoś
olamazur Re: Chrzest 27.04.07, 10:16 > Ola, tradycja łyzeczki nie jest do końca polska Ooo! A skąd się wzięła w Polsce tradycja łyżeczki? Odpowiedz Link Zgłoś
pana-dam Re: Chrzest 14.07.14, 08:42 My daliśmy chrześniakowi małą sztabkę złota - na przyszłość, a na już - gryzaczek. W sumie zmieściliśmy się 800 zł. To lepsze niż kasa bo przynajmniej się nie "rozejdzie" i coś dziecku zostanie na przyszłość. Odpowiedz Link Zgłoś
olga727 Re: Chrzest 14.07.14, 17:31 Czy aby n pewno ? Może rodzice szybciej wykorzystają "dobrodziejstwo" prezentu. Odpowiedz Link Zgłoś
salma75 Re: Chrzest 14.07.14, 17:40 I żeby nam o tym napisać wygrzebałeś(-łaś) wątek sprzed... 7 lat? Odpowiedz Link Zgłoś
em-k-a Re: Chrzest 08.09.14, 10:17 A tak na poważnie... może mi podpowiecie co dla półroczniaka na chrzest można byłoby kupić... Odpowiedz Link Zgłoś
szangala_23 Re: Chrzest 08.09.14, 12:03 krzeselko do karmienia, nastepny fotelik, bony do sklepu, sesja zdjeciowa. Odpowiedz Link Zgłoś
mika8001 Re: Chrzest 08.09.14, 12:40 Następny fotelik jest fatalnym pomysłem, bo musi pasować do samochodu. No chyba, ze z wcześniejsza przymiarka... Odpowiedz Link Zgłoś
mika8001 Re: Chrzest 08.09.14, 12:44 Za wcześnie mi sie wysłało. Ja mojemu chrześniakowi kupiłam lego (8 lat temu były takie od 6 miesiecy chyba lego baby sie nazywaly), obrazek z aniołkiem oraz kompas z wygrawerowanym napisem "żebyś zawsze wybierał właściwy kierunek". Moja córka na chrzest dostała głownie książki (co nas bardzo cieszy) i pieniądze (co juz nas ucieszyło znacznie mniej). Poza tym trochę biżuterii, srebrny grzebień i srebrna grzechotke. Odpowiedz Link Zgłoś