Dodaj do ulubionych

Co sądzicie o monitorach oddechu

02.05.07, 08:58
Zastanawiam się nad zakupem monitora oddechu z opcją niani elektronicznej
firmy Angelcare (model AC301-R). Czy któraś z was zna ten produkt, czy możecie
go polecić, czy raczej odradzacie jego zakup. Bardzo proszę o jakiekolwiek opinie.
Obserwuj wątek
    • apolonina13 Re: Co sądzicie o monitorach oddechu 02.05.07, 09:05
      ja nawet nie pomyślałam o tym

osobiście dla mnie to strata pieniędzysmile
      • natalusk Re: Co sądzicie o monitorach oddechu 02.05.07, 09:20
        ja kupilam ale wywalilam tylko kase w bloto!Nie potrzebny wydtek!Jesli ktos ma
        duzy dom to niania moze sie przydac ale monitoru nie polcam moze dlatego ze go
        uzywalam tylko okolo 3 tygodni!Ale to jest indywidualny wybor kazdej mamy!
        Pozdrwaiam
    • felixa1 Re: Co sądzicie o monitorach oddechu 02.05.07, 09:31
      Kupiłam i polecam ! Mam sam monitor oddechu i jestem bardzo zadowolona, nie
      budze się przerażona w nocy i nie sprawdzam czy mała oddycha.
      • asinek68 Re: Co sądzicie o monitorach oddechu 02.05.07, 09:37
        Ja również kupiłam i bardzo polecam ! Ja mam monitor baby sense i również jak
        Felixa spałam i śpię spokojnie, bez zrywania się i sprawdzania czy mała
        oddycha. Używam już 14 m-cy. Nianię również polecam, bo jak mała spała w drugim
        pokoju to mogłam spokojnie zająć się czymś. Nie nasłuchiwałam czy np. nie
        zakrztusiła się ulanym mlekiem.
    • amk79 Re: Co sądzicie o monitorach oddechu 02.05.07, 09:39
      Ja kupilam dokladnie ten monitor z niania. Niania jest super i bardzo ja
      polecam!!! a monitor oddechu trudno mi powiedziec czy dziala bo nie bylo okazji
      cale szczescie.
    • angelik1 Re: Co sądzicie o monitorach oddechu 02.05.07, 11:02
      ja polecam. Też czasem myślałam jak wiele mam czy to czasem nie jest zbędny
      wydatek.Zwłaszcza, że maluszek nie był wcześniakiem, jest duży i zdrowy.Czyli
      teoretycznie SIDS mu nie grozi.
      Aż pewnej nocy monitor oddechu się włączył... I nie była to awaria
      sprzętu.Dlatego bardzo się cieszę,że go mamy.Mamy właśnie Angelcare, nie
      pamiętam tylko czy ten model.
    • yoggi87 Re: Co sądzicie o monitorach oddechu 02.05.07, 11:37
      My mamy ten wlasnie monitor, tyle ze bez niani. Mysle, ze warto zakupic,
      kilkakrotnie sie u nas wlaczal nocami. Wole nie myslec co by bylo gdyby...
      • yoggi87 Re: Co sądzicie o monitorach oddechu 02.05.07, 11:40
        Sids grozi kazdemu dziecku! Mojem mamy przyjaciolka urodzila coreczke w
        terminie, byla silna, duza i zdrowa. Zmarla podczas snu na sids gdy miala
        skonczone 8 (!!!) miesiecy.
    • mureczek1 Re: Co sądzicie o monitorach oddechu 02.05.07, 12:05
      Ja mam właśnie ten model i bardzo polecam! Kilka razy alarm włączył się w nocy
      ale przyczyna tego była taka, że dziecko poprostu zsunęło się poza zasięg
      czujnika tak więc jak widać urządzenie jest super - wyczuwa brak oddechu! W
      dzień bardzo przydatne jak mały śpi w drugim pokoju a ja coś robię w innym...i
      jak pisały poprzedniczki nie muszę biegać i sprawdzać co chwilę czy śpi. Dla
      mnie super!!!
      • aghatta1 Re: Co sądzicie o monitorach oddechu 02.05.07, 12:50
        Ja bardzo polecam! włączył sie nam kilkakrotnie, miałam ciezki poród, synek źle
        oddychał, czasami zapadał tak głęboko w sen, że nam sie monitor uruchamiał. Nie
        wiem czy jesliby go nie było wszystko nadal byłoby ok.
        A jesli chodzi o pieniądze, monitor można odliczyc od podatku, bo jest to
        urządzenie ratujące życie, a sam sprzęt sprzedac jescze na gwarancji na allegro
        i właściwie jak dobrze pójdzie to nic Cię nie kosztuje. Właśnie dlatego kupiłam
        sam monitor, żeby szybciej go sprzedać, bo wiadomo, ze nianię uzywa się dłużej.
    • martyna1201 Re: Co sądzicie o monitorach oddechu 02.05.07, 20:27
      Również mam ten model i bardzo POLECAM.Nie zaglądam czy dziecko oddycha, nie
      wsłuchuję się czy wstało smile!!!
      • marcelin4 Re: Co sądzicie o monitorach oddechu 02.05.07, 20:45
        Ja używam już ponad pół roku, tym bardziej, że synek śpi dużo na brzuszku.
        Bardzo polecam, dla mnie rewelacja!!!
    • pmierzow Re: Co sądzicie o monitorach oddechu 02.05.07, 21:26
      Mam ten monitor razem z nianka, jestem bardzo zadowolona! Maly od wielu mcy spi
      na brzuchu a ja sie nie denerwuje, gdy ulewal tez nie musialam martwic sie, co
      bedzie, gdy sie zakrztusi Mieszkanie mamy sredniej wielkosci, ale nianka bardzo
      sie przydaje: zamykam drzwi do Malucha i moge spokojnie zmyc naczynia, lub
      pojsc do lazienki nie obawiajac sie, ze nie uslysze jego placzu, lub sygnalu
      monitora (odpukac) Zima, gdy Maly spal na balkonie nianke wkladalam mu do wozka
      i slyszalam kazde sapniecie Polecam!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka