mamaigorka2007 04.05.07, 14:33 jachich (ręcznych czy elektrycznych) i jakiej firmy laktatorów uzywacie - nie wiem czy jest sens inwestować w elektryczny (mały ma 4 miesiące)- za miesiąc wracam do pracy i może trochę zamroże mleczka Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
adad05 Re: laktator - ważne 04.05.07, 14:36 Używałam AVENT Isis (ręczny) i byłam bardzo zadowolona. Polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
przeciwcialo Re: laktator - ważne 04.05.07, 14:45 Używałam Canpola i Aventu. Mam oba. Avent był lepszy dla mnie. Odpowiedz Link Zgłoś
syx11 Re: laktator - ważne 04.05.07, 15:15 wszystko zalezy jak duzo mleka bedziesz sciągac i jak czesto, jaką masz podaż. ja sciagalam dwa miesiace aventem ręcznym i myslalam ze sie zajade a moja córcia jadla tylko po 60 -70 ml. przy elektrycznym oszczedasz czas, a jak wrocisz do pracy to bedzie sie liczyla kazda chwila. Musisz sama zdecydowac Odpowiedz Link Zgłoś
krztyna Re: laktator - ważne 04.05.07, 15:30 Wróciłam właśnie do pracy i używam Lakta Plus czy coś takiego. Ręczny. Teraz kupiłam Medelę ręczną - mam nadzieję, że bedzie lepszy. Elektrycznego nie rozważam, bo odciągam w pracy i w toalecie nie mam jak tego podłączyć. Poza tym dźwięki ssania z kabiny mogłyby spowodować niezdrowe zainteresowanie ------------ Aniołek Platek ma braciszka Skorpka Odpowiedz Link Zgłoś
hapkaj Re: laktator - ważne 04.05.07, 22:21 Medela reczna ze specjalnym adapterem do sciagania elektrycznego. Zanim kupilam adapter reka mi odpadla... Odpowiedz Link Zgłoś
leo2006 Re: laktator - ważne 04.05.07, 22:27 Ja uzywam elektryczny Aventu i jest super, odciaga sie b. latwo i lekko. Kiedys sie popsul i musialam odciagac recznie i wtedy dopiero widac bylo roznice. Tzn. w elektrycznym nawet jak odciaga sie recznie (ale przy wlaczonym zasilaniu) to jest to b. latwe, bez wysilku. Zasilanie jest tez bateryjne (akumulatorki) wiec nie trzeba podlaczac do pradu. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś