Dodaj do ulubionych

pieluchy z Lidla w czewonej paczce

29.05.07, 14:48
są teraz w promocji, rozmiar 4 liczy 50 sztuk za 23zł.
używałyście tych pieluch?
wiem, że w małych zielonych opakowaniach pieluszki są ok, a te?
w czerwonych (pomarańczowych)?
Obserwuj wątek
    • truscaveczka Re: pieluchy z Lidla w czewonej paczce 29.05.07, 16:07
      Używałam i używam - te w dużych sa jeszcze lepsze smile
    • stefania123 Re: pieluchy z Lidla w czewonej paczce 29.05.07, 16:34
      Jak mozna używać takich pieluch? Mega badziew!!!
      • tina10121 Re: pieluchy z Lidla w czewonej paczce 29.05.07, 17:13
        tez tak myślałam dopóki nie spróbowałam, są o niebo lepsze od pampersów czy
        huggisów..., a Ty tak piszesz bo próbowałaś czy tak,bo nie reklamują????
      • deela a co probowalas idiotko? 30.05.07, 18:37
        zreszta nawet jak probowalas to cha cie obchodzi jakich kto uzywa pieluch ja
        uzywam i uwazam ze sa lepsze od gownianych pampersow
    • gosiekszew8 Re: pieluchy z Lidla w czewonej paczce 29.05.07, 16:43
      Ja używam i moim zdaniem są super (lepsze od zielonych). Dodatkowy bajer to
      pasek, który pod wpływem moczu zmienia kolor.
      • kaasma Re: pieluchy z Lidla w czewonej paczce 29.05.07, 21:51
        My też używamy rych pieluch i uważam ,że są najlepsze i najtańsze.pozdrawiam
      • mariuszmaszynista Re: pieluchy z Lidla w czewonej paczce 01.06.07, 23:00
        Witam ja też używam tych pieluch są super .A o tym pasku nie wiedziałam?
        Pozdrawiam Maria
    • olus1984 Re: pieluchy z Lidla w czewonej paczce 29.05.07, 16:54
      Szczerze? dla mnie sa super. Dawniej uzywalam huggiesow classic ale tak
      przemakaly ze szok! Pozniej kupilam lidlowskie, bylam milo zaskoczona, pielucha
      cala noc, nic nie przecieka, kupa nie wychodzi. Kilka dni temu cos mnie
      podkusilo i kupilam huggiesy flexy w carrefourze bo byla promocja:/. I kapasad 3
      razy kupa wyszla, zabrudzone pajace:/. Wracam do lidlowskich!smile
      • buggi21 Re: pieluchy z Lidla w czewonej paczce 29.05.07, 20:02
        moje dziecko dostalo po nich odparzen,podobnie jak po huggisach,pampersy to
        chyba jedyne "zdrowe" pieluchy
        • yoggi87 Re: pieluchy z Lidla w czewonej paczce 29.05.07, 21:34
          Pampers to pampers. Nie zalozylabym dziecku niczego typu cien, dada, rossman
          itp. Sama nie chcialabym miec czegos takiego na tylku.
        • jponikowska Re: pieluchy z Lidla w czewonej paczce 31.05.07, 21:56
          No to chyba nie za bardzo dbasz o skórę swojego dziecka skoro sie doparza we
          wszystkich oprócz pampersów smile A pampersy taaaaak zdrowe baaardzo... śmierdzą
          jak diabli nawet jak się na nie zwykłej wody naleje, a w dotyku jak cerata smile
    • denea Re: pieluchy z Lidla w czewonej paczce 29.05.07, 21:54
      O, super, dzięki za info ! Jutro polecę zakupić.
      Narazie kupowałam te zielone, ale myślę że w dużej paczce nie będą gorsze, a z
      tego co tu czytam wręcz jeszcze lepsze smile
    • jogga Re: pieluchy z Lidla w czewonej paczce 29.05.07, 22:02
      Dzieki za info. Jak tylko znajdę czas to pędzę po dwie paki. Pieluszki są
      super!!! Polecam takę biedronkowe dady( skoro masz zamiar kupic te z lidla w
      czerwonym opakowamiu, to te biedronkowe są w takiej rozmiarówce w zielonym
      opakowaniu). Pozdrawiam, mama Zuzi.
    • kasika75 Re: pieluchy z Lidla w czewonej paczce 29.05.07, 22:33
      taa ja sie tez nabrałam na te promocje w lidlu , dzieciak dostał takiego
      uczulenia ze sie przez dwa miesiace po dermatologach bujałam , szmelc taki
      • mamatrunia Re: pieluchy z Lidla w czewonej paczce 30.05.07, 07:43
        A mój synek właśnie po przereklamowanych pampersach miał uczulenie,a już te z
        zielonym paskiem wewn.okazały się dla nas totalną pomyłką.Dopiero czyt.to forum
        postanowiłam spróbować lidlowskich pieluch i jesteśmy zadowoleni.Odezwałam się
        w tym wątku bo troszkę nie rozumiem mam,które próbują wmówić tym używającym
        tańszych pieluch nie zawsze jak np.w moim przypadku tylko ze wzgledu na
        cenę,poczucie winy,że są gorsze bo jak można używać pieluch za 25zł a nie za
        50zł.Każde dziecko jest inne,więc moja prośba do krytykujących za nim ocenicie
        wypróbujcie.Pozdrawiamysmile
        • loramira Re: pieluchy z Lidla w czewonej paczce 30.05.07, 08:14
          Wydaje mi się, że pampersowi została już tylko nazwa, która kojarzy się z dobrą
          jakością. Miałam pampersy na samym początku i byłam zdziwiona, że to tylko taka
          cerata, cieńkie, wszystko z nich wychodziło. Potem miałam huggisy i już byłam
          bardziej zadowolona natomiast teraz używam lidlowskich i jestem bardzo
          zadowolona. A to, że są tańsze świadczy tylko o tym jak pampers winduje cenę
          swoich produktów - niestety płacimy za reklamę.
          • yoggi87 Re: lora... 30.05.07, 18:54
            pampersy nie maja ceraty...
        • kowalikm Re: pieluchy z Lidla w czewonej paczce 30.05.07, 08:15
          Są super, ani pampers ani huggies się nie umywa.
          Moje dziecko nigdy co prawda nie miało odparzeń -
          zmieniam pieluchę co najmniej raz na 2 godziny lub
          jak jest potrzeba - co łatwiej kontrolować dzięki
          paskowi "wskaźnikowi" na pieluszce.

Porzuciliśmy pampersy z dżdżownicą i huggisy flexy
          na rzecz lidlowego badźiewia wink.

Nie wiem jak u was ale jak młody siknie w pampersa (kończyłam zapasy) to często
          na świeżo zmienijąc mu pieluszkę czuję, że ma mokrą pupę - w
          lidlowych (czerwonych) tego nie mam...
        • kwiatulineska Re: pieluchy z Lidla w czewonej paczce 30.05.07, 11:13
          Podoba mi sie ze Pampersy sa cienkie i to wszystko.
          Cienie z Lidla maja sciagacz z tylu dzieki czemy kupka nie wychodzi na plecy (w
          Pampersach wychodzi)
          Poza tym Cienie maja swietny pasek zmieniajacy kolor jak dzidzia nasiusia. Super
          przydaje mi sie w nocy, wystarczy rozpiac jeden guzik pajaca i juz wiem czy
          trzeba zmienic pieluche czy nie.
          No i te pieluszki maja lagodzacy wyciag z zielonej herbaty.
          Uzywam pieluszek z Lidla i nic sie mojemu maluchowi z pupa nie dzieje.
          Nie nazywjacie tych pieluszek badziewiem bo sa swietne, a to ze niektore dzieci
          sa na nie uczulone...coz na Pampersy tez zdazaja sie uczulenia.
        • jponikowska Re: pieluchy z Lidla w czewonej paczce 31.05.07, 22:00
          No ja wypróbowałam i nie wyobrażam sobie zakładania dziecku folii na pupkę, mam
          wrażenie, ze one w ogóle nie przepuszczają powietrza. I te zapięcia tekie
          niestabilne. Nie chcę nikogo oceniać ani przekonywać, ale po prostu te
          "papierowe" wydają mi się przyjemniejsze dla skórki malucha.
    • mrowka777 Re: pieluchy z Lidla w czewonej paczce 30.05.07, 08:23
      no właśnie
      pampersy to dopiero odparzają!!!
      gdy zaczęłyśmy używać tych z zielonym wkładem to również pojawiły się okropne
      odparzenia = bujanie z dermatologiem 2 miesiące
      huggiesy super flexy tez wcale nie są rewelacyjne, według mnie są bardzo wąskie,
      ściskają dziecku brzuszek

a rossmannowskie sa według mnie ok, z lidla też
      słyszałam że bordowe tesco są dobre ale jeszcze nie miałam okazji próbować
      • olazur A mniejsze też w promocji? 30.05.07, 08:47
        Czy mniejsze rozmiary też są w promocji np. 4-9kg?
        • mrowka777 nie wiem, bo o promocji wyczytałam w necie 30.05.07, 08:51
          • tina10121 Re: nie wiem, bo o promocji wyczytałam w necie 30.05.07, 08:53
            wszystkie rozmiary sa w promocjismile
    • czarna743 Re: pieluchy z Lidla w czewonej paczce 30.05.07, 09:17
      zaraz ide kupic do lidla mialam kiedys te zielone i byly super a pampersy zeszly
      na psy dopiero co wyleczylam malemu pupe mysle ,ze cos jest nie tak z tym
      zielonym wkladem a cena wzieta chyba z kosmosu placimy za reklame-kiedys byly
      lepsze moja corka ma 8 lat i pamietam jak dopiero wchodzily u nas na rynek te
      przewiewne bez ceratki
      • kowalikm Re: pieluchy z Lidla w czewonej paczce 30.05.07, 09:51
        moja niania też mówiła, że 12-13 lat temu pampersy
        sprowadzali z Francji dla swojej córki (nie było ich jeszcze w Polsce).
        Teraz miała okazję przetestować różne - Pampersów używała z
        sentymentu, komentując że to zupełnie inne pieluchy...
        Jak zobaczyła lidlowe z paskiem - pół opakowania pamków leżało
        przez miesiąc, stwierdziła że Pampersy się nie umywają do tych
        Lidla.
        Chyba rzeczywiście przekombinowali coś z tą zieloną wkładką w Pampersach...
    • ilon29 Re: pieluchy z Lidla w czewonej paczce 30.05.07, 10:21
      Chce wypróbować lidlowskie tylko mam pytanie jak to wygląda z rozmiarówką?Czy
      nie jest zaniżona?Mały waży 7 kg.
      • kwiatulineska Re: pieluchy z Lidla w czewonej paczce 30.05.07, 11:19
        jak wazy 7kg to kup czworeczke.
        Ja mojemu ubieram czworeczke odkad "skonczyl" 6kg smile
    • czarna743 Re: pieluchy z Lidla w czewonej paczce 30.05.07, 11:10
      wlasnie wrocilam z lidla i kupilam te pieluchy wygladaja super musimy je
      sprawdzic kupilam rozmiar 4 od 7 -18 kg przylozylam do pampersa 4+ i na
      dlugosc takie same i lidlowskie sa ladniejsze i bardzo mieciutkie
      • mucha2007 Re: pieluchy z Lidla w czewonej paczce 30.05.07, 12:08
        Nie wiem jakie są pampersy lidla,ale spróbuje,dobre są też rosmana
        fioletowe.Mi odpowiadają.
      • kowalikm Re: pieluchy z Lidla w czewonej paczce 01.06.07, 07:53
        Ja wczoraj "doposażyłam" się w 2 opakowania
        23 zł w porównaniu do 29 to spora różnica...
        Niezależnie od ceny (no oczywiście w rozsądnych granicach wink
        i tak będę używać lidlowych no chyba, że (jak już się
        zdażyło,) skończą się na półce w naszej rozmiarówce.
    • gosiam76 Re: pieluchy z Lidla w czewonej paczce 30.05.07, 17:38
      Czy moge prosić Cie mrowka777 o napisanie jaki przedział wagowy mają te
      pieluszki i czy mają rozciągane boki? pozdrawiam
      • mrowka777 kupiłam 30.05.07, 18:33
        rozmiar 3 - przedział wagowy 4-9 kg, sztuk 56
        rozmiar 4 - przedział wagowy 7-18 kg sztuk 50
        rozmiar 5 - przedział wagowy 11-25 kg sztuk 44

rozmiar 4 na pewno nie ma rozciągliwych boczków jak pampersy, tylko z tyłu
        gumeczkę tak jak huggiesy

na oko są naprawdę ok! mięciutkie, kolorowe, wygladają na przewiewne.
        jeszcze nie próbowałam, ale zdaje sie, ze warte choćby wypróbowania
    • mrowka777 gosiam76 30.05.07, 18:39
      sprawdziłam dokładnie
      okazuje sie, że przy rzepie jest jednak mała gumeczka, która sie rozciąga, nie
      aż tak bardzo jak w pampersach, ale daje możliwość dopasowania pieluszki do ciała

gosiam76 - jak masz możliwość to kup, warto spróbować, wydaje mi sie, że nie
      pożałujesz

są o niebo lepsze od rossmannowskich
    • gosiam76 Re: pieluchy z Lidla w czewonej paczce 30.05.07, 18:45
      Bardzo dziękuje za odpowiedz i dokładny opis smile))
      • k.chomik Re: pieluchy z Lidla w czewonej paczce 30.05.07, 21:18
        Kupiłam dzisiaj i jestem zadowolona. Pieluchy są super. Wczesniej kupowalam te w
        mniejszych paczkach, ale wydaje mi sie ze te w wiekszych sa fajniejsze, na pewno
        ciensze. Pampersy moga sie schowac.
    • denea Re: pieluchy z Lidla w czewonej paczce 31.05.07, 20:55

• denea Kupiłam i rzeczywiście świetne są :D 31.05.07, 20:57
      Jeszzce fajniejsze niż te w małych paczkach !
      Jeszcze raz dzięki za info, zrobię sobie zapasik bo promocja jest do niedzieli.
      Za post powyżej przepraszam, za szybko kliknęłam.
      • czarna_buzia do mrowka777 31.05.07, 21:07
        mój synek ma mocną odparzoną pupkę (własnie od markowych pampersów), pisalaś,
        że też mieliście problemy dermatologiczne.

co Wam poomogło?

próbowaliśmy: sudokrem, bepanthen,penaten, linomag zielony, linomag puder -
        wszystko nic. od wczoraj używamy lidlowskich pieluszek.

pozdrawiam Asia
        • mrowka777 Re: do czarna-buzia 31.05.07, 21:21
          wszystkiego próbowałam co ty smile
          natrafiłam przypadkowo na maść TORMAZOL - odpowiednik tormentiolu-można stosować
          u dzieci. maść kosztuje ok. 3 zł i kupuje się ją w aptece, tyle że trudno ją dostać.
          u mnie w aptece są super panie, które mi po prostu tę maść zamówiły w hurtowni i
          sprowadziły. jest rewelacyjna.

poza tym maść pośladkową ziajki-podobna do sudokremu.
          a przede wszystkim bardzo często zmieniałam pieluszke, co 1-1,5 godzinki,
          wietrzyłam dużo, przemywałam jedynie wacikami zmoczonymi w chłodnej wodzie (bez
          mydła), a przy zmianie pieluszki osuszałam pupę suszarką do włosów (oczywiście z
          bezpiecznej odległości). suszarka extra ściągała rany!!! rewelacyjny sposób -
          bardzo dużo pomogła.

niestety jest to uciążliwe i wymaga czasu....
        • kr1976 Re: do mrowka777 31.05.07, 21:42
          Wlasnie przed chwila napisalam prosbe o pomoc z odpazona pupcia mojej corci i
          postanowilam wtracic swoje spostrzezenia dotyczace pieluszek. Od narodzin corci
          (teraz ma prawie 8 m-cy) zakladam jej pampersy. Najpierw byly to Pampers New
          Baby, teraz jestesmy na etapie Pampers Active fit. Nie zdazaly sie nam zadne
          odpazenia i nie bylo zadnych reakcji alergicznych, pomimo tego, ze mala ma
          alergie np ma kosmetyki Nivea i Johnsona.Nie mieszkam w Polsce, ale niedawno
          bylismy w kraju z wizyta u rodziny. W Polsce skonczyly sie nam pieluszki i
          musialam kupic inne. Poniewaz naszych Active Fit nigdzie nie moglam dostac,
          pokusilam sie na Active Baby rowniez Pampersy. W koncu to ta sama firma. A
          jednak nie! Te ktore kupilam w Polsce (bez obrazy) ale w porownaniu z tymi
          ktore kupuje zazwyczaj wygladaly jak podrobki!!! Skora corci jeszcze nigdy nie
          byla tak odpazona!I to ma byc wielce szanowana firma? Wyglada to tak, jakby
          traktowali roznie klientow w roznych krajach! Podzial na gorszych i lepszych? W
          glowie sie nie miesci, uwazam, ze to jest skandal. Firma ktora oferuje swoje
          produkty w wielu krajach, powinna dbac rowniez i o to aby jakosc tych produktow
          byla jednakowa!
          • azza4 Re: do mrowka777 31.05.07, 22:14
            A ja mieszkam w Holandii i tez uwazam,ze tutejsze Pampersy to kicha.Kupuje w
            Lidlu po przetestowaniu wielu innych i na tym poprzestane bo sa superowe!
            • szyszunka82 Re: do mrowka777 01.06.07, 08:48
              Dziewczyny mają rację z tymi pampersami. Ja dostałam jedną paczkę od koleżanki z
              Anglii i WOGÓLE nie ma porównania z naszymi polskimi pampersami, jak by całkiem
              inna firma. Ja od samego początku używałam pampersów,przeciekały, kupa
              wychodziła bokiem, czy na plecach, ale myśląłam, że to czasem od złego
              zakłądania, ale spróbowałam przerzucić się na inne, stosowałam biedronkowe,
              nawet były ok, potem wyczytałam na forum o lidlowskich i było super, nic nie
              ciekło, nic nie odparzało, super po prostu, a jak w promocji nadziałam się znów
              na pampersy(te z zielonym paskiem), i dziecko dostało mega odparzenia to
              postanowiłam już używać tylko badziewia z lidla!!!
              A co do uczuleń, to jedne dzieci mają na lidlowskie, inne na pampersy, więc nie
              ma co porównywać.No i oczywiście tańsze nie znaczy gorsze, a jak ktoś chce
              płacić za reklamę pamersów to jego wybór.
              Pozdr.
              • nowamz Re: do mrowka777 01.06.07, 10:43
                Mam są super nie wylatują siki bokiem ani kupka nie wychodzi plecami tak jak to
                było u nas z Pampersami i z Hagisami clasic. Tanie nie znaczy złe.
                po co płacić za reklamę ale to już wybór mam.Rossmanowskie i biedronkowe też nie
                są złe, ale lidlowskie wydaje mi się że lepsze.
                A może nie pomyślałyśćie że nie trzeba ich reklamować bo są tak dobre że i tak
                sie sprzedają.
                Wydaje mi się że reklamy wymaga produkt ktury jest bardzo drogi a spełnia taką
                samą funkcje co inny taki sam produkt tańszy a efekt ten sam, albo produkt
                niezbyt dobry i trzeba ludziskom wcisnąć kit że ów produkt jest super!
                A co do odparzeń to w każdej pieluszce dziecko może dostać jeżeli długo będzie
                leżeć w sikach, już nie wspomnę o kupie, a jeszcze niech będzie do tego gorąco
                to odparzenia murowane.
                A uczulenia no cóż jedno dziecko będzie mieć na te uczulenie , a inne na inne
                pieluchy.
                Pozdrawiamy!!!
                • czarna_buzia Re: do mrowka777 01.06.07, 12:08
                  mrowka 777 dzięki za odpowiedź, zaraz suszarkę zastosuję, o maść zapytam!

smile
                  pozdrawiam Asia
                  • bbarbie Re: do mrowka777 02.06.07, 11:48
                    Niewiem dlaczego ale w moim Lidlu jest promocja ale tylko ma czerwone pieluchy,
                    ja używam zielonych czyli midi i one sa w cenie 29.9 zł! Czy tylko moj lidl tak
                    sępi?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka