Dodaj do ulubionych

do iwek 33

12.06.07, 10:52
przepraszam ze tak bezpośrednio, ale czytałam ze urządzałas pokój synka w
stylu dżunglowym
piszesz ze kupiłaś krzesełka tra present- czy jestes zadowolona? dobrej
jakości? ładne? i na jak długo posłużą? do końca przedszkola starczą? moi
synkowie sa dość duzi- niespełna 3 latek ma 104 cm wzrostu
jaki stolik dokupiłaś do tych krzesełek?
jaką masz lampę sufitową? mi podobają się seria BAWI DECO dzungla- co sądzisz?
jeśli nie sprawiłoby Ci kłopotu byłabym wdzięczna za przesłanie jakiś zdjęć
na priva
Obserwuj wątek
    • iwek33 Re: odpowiedź 12.06.07, 14:29
      Hej!
      Krzesełka tra present są prześliczne, bardzo oryginalne i podobaja się
      wszystkim. Nie są malutkie, mój wysoki 4 latek siedzi na nich bardzo wygodnie,
      sądzę, ze do końca przedszkola nam na pewno posłużą. Czasami i ja przysiądę na
      tym krzesełku i też da się wysiedziećsmile
      Ze stoliczkiem to jest tak, że jak kupiłam krzesełka ( zebra, żyrafa, żaba) to
      nie było stoliczków do tej serii i nie wiadomo było, kiedy i czy w ogóle będą.
      Kupiłam więc zwykły sosnowy stoliczek i własnoręcznie wymalowałam boki pod
      blatem we wzory z krzesełek ( granatowo-niebieskie paseczki na jednym boku,
      żółte tło w pomarańczowe kropy na drugim boku, ciemno i jasnozielone fale na
      kolejnym itp. a na blacie węża, którego poszczególne odcinki są w różnych
      deseniach, ale też takich jak motywy na krzesełkach i bokach stoliczka.) Teraz
      pojawiły się oryginalne stoliki do kompletu z całym zielonym blatem i kupiłam
      taki oryginalny stoliczek, a ten malowany będzie chyba na sprzedaż.
      Lampy sufitowe Bawi Deco oglądałam, ale nie kupiłam, bo wydaje mi się, ze za
      bardzo w nich jest schowana żarówka i że nie byłoby jasno w pokoju, który
      oświetla tylko jedna żarówka opatulona kloszem. Ja kupiłam z Massive ( cena
      koszmarna, ale babcie się dołożyły) serię z wężem:
      www.allegro.pl/item202848157_massive_snakey_nowoczesna_lampa_sufitowa_.html
      zastanawiałam się też nad ptaszkami,ale bałam się, że te lampki za wysoko będą,
      choć lampka chyba jeszcze ciekawsza:
      www.allegro.pl/item202848132_massive_birdey_nowosc_w_promocyjnej_cenie_.html
      Niestety zdjęć na razie nie jestem w stanie zrobić, bo pokoiku jeszcze nie
      mamy. Na razie używamy tylko krzesełek i stoliczka ( tu mogę posłać fotki)
      reszta jest schowana, gdyż dopiero po wakacjach zaczniemy przeprowadzkę i
      zrobimy cały dżunglowy pokoik.
      Kupiłam też poduchy z Tra present: lwa, hipcia i krokodylka. Poduchy są o tyle
      ciekawe, ze mogą być jak normalne poduchy, a można je jakby spiąć rzepami i
      tworzy się wtedy z nich pluszak-zabawka. Oczywiście obrazki z Tra present (
      dżungla i zebra) i drobne drewniane gadżeciki np: klamerki-zwierzątka do
      przypinania obrazków itp. Jeśli chcesz fotki stoliczka krzesełek i poduszek,
      napisz na jaki adres mam posłać.
    • iwek33 Re: do iwek 33 12.06.07, 14:36
      A ostatnio kupiłam jeszcze takie witrażyki-ptaszki do okna dżunglowego pokoju,
      bardzo ładnie wyglądają w oknie ( nie mam żadnych firanek, tylko roletę i
      zasłonki z boku)więc światło ślicznie "przechodzi" przez te szkiełka
      www.allegro.pl/item204342894_ptaszki.html
    • iwek33 Re: fotki 12.06.07, 15:37
      POsłałąm fotki stoliczka i krzesełek na adres gazetowy.
      • mw115 Re: fotki 12.06.07, 17:13
        iwek dzięki piekne za Twoje rady
        ja do dżunglowego pokoiku mam zwykle sosnowe łóżko, komódkę też sosnową i szafę
        chyba też zwykłą kupię
        wybrałaś już kolor ścian? ja bym chciala jasny zielony, ale taki ciepły odcień
        myślałam też o pościeli IKEA BARNSLIG RAND
        ttp://www.ikea.com/webapp/wcs/stores/servlet/ProductDisplay?
        topcategoryId=15567&catalogId=10103&storeId=19&productId=85764&langId=-
        27&categoryId=15841&chosenPartNumber=20107745 ale narzuta nie mam pojęcia
        jaka?? też zielona? dywanik jaki? widziałam taki zielony IKEA z mrówkami,a le
        nie wiem czy są jeszcze w sprzedaży
        te lampki BAWI faktycznie moga byc zbyt ciemne, kurzce a tak mi sie podobają crying(
        na tego węża za taką cenę to mój mąż się nie zgodzi smile
        aha, i jeszcze chcę siedzisko podwieszane ekkore i jakąś linę do wspinania

dla drugiego synka wymyśliłam albo łóżko- auto, ale takie jakby piętrowe, ze
        zjeżdżalnią i do tego akcesoria- ale nic jeszcze nie wybrałam konkretnego, ew.
        łóżko- zamek lub statek i do tego tematyczne akcesoria
        • iwek33 Re: fotki 12.06.07, 21:19
          My też mamy sosnowe mebelki: szafę, łóżko i komodęsmile)( już teraz używane w
          starym mieszkaniu)
          Narzuta będzie w jednolitym limonkowym kolorze,( puszysty koc akrylowy)na nim
          fajnie wyglądają te poduchy z tra present: ostry pomarańcz, niebieski i mocny
          zielony) nad łóżkiem liść z ikea, ściany będa w dwóch kolorach: nad łóżkiem i
          przy oknach żółtawe ( delikatne) na pozostałych dwóch ciepłe zielonkawe ( takie
          wpadające w limonkowe). Dywan kupiłam shaggy niebieski. No i stoliczek z
          krzesełkami. Acha, mamy jeszcze mebel schodkowy Ikea z plastikowymi
          pojemnikami : niebieski, zielony, pomaranczowy: mebel używany już siódmy rok,
          kupiony dla starszego synka i nadal super się sprawdza. Zobaczymy jak ten pokój
          wyjdzie...
          Te lampki wcale nie muszą być ciemne, jeśli pokoik macie nie za duży to mogą
          być zupełnie wystarczające, nie widziałam ich na żywo, więc może moje wrażenie
          jest mylne!
          Siedzisko podwieszane też mi chodzi po głowie, bo jest suuuper! Myślałam też o
          takiej drabince sznurkowej zamiast jakiejś liny, ale wciąż się waham, bo
          dziecię moje wielce ruchliwe i boję się że spadnie z tej drabinki, a o jakiej
          linie do wspinania Ty myślałaś i gdzie takie coś można dostać, i jak zamocować?
          Czy pod nią planujesz jakiś materac?
          Nasz drugi synek będzie miał pokoik młodego sportowca, no ale to już prawie
          młodsza młodzież, więc to zupełnie inna bajka...
          • mw115 Re: fotki 12.06.07, 22:17
            o lampki boję się czy nie za ciemne bo pokoik będzie na poddaszu, będa w nim
            akurat tylko okna połaciowe- chociaż aż 3 szt.
            a taką linę jeszcze nie wiem gdzie można kupić, drabinkę sznurkową to napewno w
            ikea widziałam też chyba z serii ekkore

ale chyba pod to rzeczywiście coś miękkiego tzreba podlożyć
            dla starszego- obecnie 3 latka (przeprowadzka za jakieś 8 m-cy) myślałam o
            łóżku - aucie (mam takie na wzór z jakiegoś magazynu) albo o takim łózku:
            darwis.republika.pl/index3.html i do tego dodatki moze w stylu
            marynarskim?
            • iwek33 Re: fotki 12.06.07, 22:29
              Oj, cudne te łóżka!!!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka