Dodaj do ulubionych

Gdańsk-najfajniejsze hurtownie

12.06.07, 12:43
Czy możecie mi pomóc i podać namiary na jakieś fajne hurtownie z artykułami
dla dzieci, a konkretnie niemowląt. Rodzę we wrześniu i w lipcu chciałabym
udać się na zakupy. Wcześniej myślałam o Poznaniu, ale ostatecznie wybraliśmy
Gdańsk, bo mamy bliżej. Chodzi mi praktycznie o wszystko - ciuszki, fotelik
samochodowy, akcesoria do karmienia, kąpania, karuzele do łóżeczka, pościel,
lóżeczko i inne. Wiem, że wcześniej pojawił sie podobyny wątek, ale mi chodzi
głównie o hurtownie. Chyba, że macie godne polecenia sklepysmile
Pozdrawiam ciepło
Obserwuj wątek
    • majora1 Re: Gdańsk-najfajniejsze hurtownie 12.06.07, 13:43
      jeśli chodzi o hurtownie- to myślę, że akpol na jaśkowej dolinie (gdańsk
      wrzeszcz), mają tam w zasadzie wszystko, co potrzeba dziecku i mamie, a i
      personel doradzi wybór. jest też duży sklep na przeciwko media markt na
      grunwaldzkiej- mama i ja.
      • silje78 Re: Gdańsk-najfajniejsze hurtownie 12.06.07, 15:33
        w akpolu jest taniej niż w mama i ja, poza małymi wyjątkami.
        • monikaa13 Re: Gdańsk-najfajniejsze hurtownie 12.06.07, 17:05
          w akpolu faktycznie tanio, np pieluszki swimmersy po 27 zl, a w intermarche po
          25 a w kauflandzie po 17zl
          jezeli chcesz naprawde tanio musisz poprostu szukac po wielu sklepach, taniej
          wyjdzie nieraz w tych malutkich niz w tych hurtowniach drogich
          ale sloiczki w akpolu sa tansze fakt
          no i jeszcze jest internet, tu to jest tanio, polecam
    • annia.m Re: Gdańsk-najfajniejsze hurtownie 12.06.07, 18:46
      Dziękuje za podpowiedzi! Też zastanawiam się, czy wielu rzeczy z mojej listy
      nie lepiej kupic wlasnie w internecie, np na allegro i poszukac od jednego
      dostawcy, zeby koszta wysylki byly mniejsze lub z jednego sklepu. Np
      sprawdzalam ze na stronie wlasnie proponowanej przez was hurtowni akpol
      laktator aventu jest po 165 zl, a na allegro 135..
    • dorotaifilip Re: Gdańsk-najfajniejsze hurtownie 12.06.07, 19:59
      W hipermarketach tak dwa razy do roku są organizowane promocje na dzieciowe
      rzeczy (od jedzenia, przez ciuszki, po akcesoria kąpielowe, wózki). Wydaje mi
      się, że wtedy jest najtaniej. Ja lubiłam kupować w Auchan ciuszki i zabawki. W
      Akpolu to lubię oglądać, bo mają rzeczy, które na przykład tu na forum cieszą
      się dobrą opinią (dotyczy to wózków, fotelików, zabawek Tiny Love). Ciuszki
      Cocodrillo są taniej niż w sklepie firmowym przy Auchan. Duży wybór ciuszków
      Marcinkowskiego. Pieluchy - taniej w hipermarketach.
      dorota
    • dorotaifilip Re: Gdańsk-najfajniejsze hurtownie 12.06.07, 20:00
      Gdańsk, Poznań. Skąd jesteś? z Pomorza Zachodniego?
      dorota
    • annia.m Re: Gdańsk-najfajniejsze hurtownie 12.06.07, 21:29
      Koszalin.. U nas wybór marny. A te promocje w hipermarketach to kiedy mniej
      więcej są, co by nie jechać w ciemnosmile
      • annia.m Re: Gdańsk-najfajniejsze hurtownie 12.06.07, 21:43
        I jeszcze jedno pytanie. Czy TESCO w Gdańsku różnią sie jakoś miedzy sobą? Tzn
        czy do ktoregos warto pojechać bardziej? znalazłam 3 adresy
        Gdańsk, ul. Obrońców Wybrzeża
        Gdańsk, ul. Opolska 3
        Gdańsk, ul. Żylewicza 1
        • anetuchap Re: Gdańsk-najfajniejsze hurtownie 12.06.07, 22:04
          Jeszcze zależy co chcesz kupować,tzn.jak drogie.
          Jeśli chcesz kupić wózek wypasiony za conajmniej 2 tys,to musisz pojechać do
          "Mama i ja" na Grunwaldzkiej. Jeśli jednak planujesz tańszy wózek,to
          udaj się do "Akpolu" we Wrzeszczu ul.Jaśkowa Dolina. Tak samo z fotelikami
          samochodowymi,łóżeczkami,leżaczkami,pościelą - więcej wypasionych jest w
          "Mama i ja",a w "Akpolu" są rzeczy bardziej przystępne cenowo.
          W "akpolu" można kupić praktycznie wszystko. Fakt,że pieluchy i mokre chusteczki
          są droższe,ale niedaleko jest Carfur (źle napisałam)i tam możesz kupić pieluchy
          i chusteczki. Wiadomo,że nie będziesz jeździć po całym Gdańsku i sprawdzać gdzie
          jest najtaniej,prawda? A naprawdę nie zawsze w hipermarkecie jest taniej.
          Jeśli chcesz ładne ubranka,to niedaleko "Akpolu" jest CH Manhattan,a tam
          H&M, 5-10-15 i niekoniecznie droższe niż w Akpolu.
          Ja radzę popatrzeć na Allegro,bo można trafić na świetne okazje. Jeśli nie masz
          oporów,to pokupuj ubranka używane,bo noworodek ma za mało czasu,aby zniszczyć
          ubranka. Ja body kupuję tylko na Allegro,za 7 szt płacę ok.50 zł i jestem
          bardzo zadowolona. Nigdzie nie kupię tak dobrych jakościowo body,w tak niskiej
          cenie.
          Życzę udanych zakupów!!!! Jakbyś jeszce miała jakiś problem lub pytanie,to wal
          śmiał,może być na priva.
          • annia.m Re: Gdańsk-najfajniejsze hurtownie 12.06.07, 22:26
            kochane dziewczyny jesteście, jeszcze raz dzieki za pomoc! Oczywiscie chodzi mi
            o to, żeby kupić jak najtaniej. Do CH Matarnia też na pewno się wybiorę, bo
            bylismy tam wczesniej na zakupach w ikei i innych sklepach i wiem, ze można sie
            tam zaopatrzyc w rzeczy dla dziecka.
            Na szczescie naleze do tych mam co nie maja oporów do kupowania rzeczy
            używanych. Juz sporo kupiłam i to bardzo fajne firmowe rzeczy Nexta, Mothercare
            i.in. To b.duże odciążenie budżetu. A poza tym w ciucholandzie do ktorego
            chodze jest całe mnóstwo super, w dobrym stanie cuszków. Wydaje 5 dych a
            wychodze z dwoma pelnymi siatami
    • bamboo Re: Gdańsk-najfajniejsze hurtownie 12.06.07, 21:59
      wtrace swoje 3 grosze smile w akpolu przy zakupie na ponad 500 zl, dostajesz karte
      stalego klienta uprawniajaca do znizki 10%, wtedy ceny robia sie calkiem
      calkiem. taka karte dostalam juz przy pierwszym zakupie, wiec juz wtedy byl
      rabat. smile wg mnie warto kupowac w sklepie "na zywo", gdzie mozesz wszystko
      dotknac obejrzec, a i sprzedawca doradzi, a przy tym negocjowac rabat smile

w mama i ja faktycznie jest drozej, a o kartach stalego klienta nic mi nie wiadomo.
      • izka39 Re: Gdańsk-najfajniejsze hurtownie 12.06.07, 22:21
        asortyment wózków fotelików wiekszy w mama i ja
        lepsze firmy,ale jaesli szukasz nizszego pułapu cenowego to akpol, ale ceny w
        necie, nawet jesli dodasz koszty wysyłki moga okazac sie niższe nawet, jak
        kupisz u róznych dostawców, oczywiście mówie o tych zakupach zasadniczych typu
        fotelik, wozek łozeczko, meelki, przewijak i inne takie
        • sophie05 Re: Gdańsk-najfajniejsze hurtownie 13.06.07, 15:12
          Jeśli chodzi o "ciężki sprzęt", a więc wózek, łóżeczko, fotelik zdecydowanie
          popieram Mama i ja. Tam przede wszystkim obsługa naprawdę zna się na wszystkim,
          doradzi i ma mnóstwo czasu dla kupującego. Tego z pewnością nie można
          powiedzieć o Akpolu, gdzie można przyjechać jeśli się jest na 100 %
          zdecydowanym co chce się kupić, bo na fachową pomoc to liczyć nie można.
          • bamboo Re: Gdańsk-najfajniejsze hurtownie 13.06.07, 16:27
            odnsnie obslugi w mama i ja... szukajac fotelika i nie bedac jeszcze zdecydowana
            zawitalam i tam wlasnie. stalam z pol godziny przy fotelikach, nikt nie
            podszedl, wiec sama poprosilam kogos na stoisko. niestety chyba nie speca od
            fotelikow, bo nie wyczerpal tematu. wyszlam stamtad wkurzona i z marudzacym
            dzieckiem.
            kupilam w akpolu, gdzie mily i sympatyczny pan wszystko wytlumaczyl,
            zaprezentowal i jeszcze zaniosl do samochodu, a zaparkowalam hen daleko smile tak
            wiec kwestia obslugi chyba wszedzie jest taka na kogo sie trafi smile))

najlepiej pojechac i tu, i tu, i sobie porownac, popatrzec, tym bardziej ze
            sklepy nie leza daleko od siebie.
    • olamad Re: tesco 13.06.07, 21:43
      adresy, które podałaś to są małe sklepy przejęte przez Tesco.
      Duże hipermarkety są tylko w Gdyni: jeden na samym końcu obwodnicy, a drugi w
      Gdyni Orłowie.
      • kontaminacja Re: tesco 13.06.07, 22:43
        W Orlowie nie ma tesco. Jeden jest przy wjezdzie na obwodnice, drugi na karwinach.
    • bamboo a moze w Poznaniu sa lepsze? 13.06.07, 22:57
      annia.m, moze zaloz nowy watek odnosnie Poznania smile wydaje mi sie, ze tam moga
      miec lepsze sklepy... smile
      • annia.m Re: a moze w Poznaniu sa lepsze? 14.06.07, 07:49
        hmm...smile myslicie, że w Poznaniu będzie aż taka róznica? Musiałabym miec twarde
        argumenty żeby przekonać mężasmile
    • dorotaifilip Re: Gdańsk-najfajniejsze hurtownie 14.06.07, 16:00
      Tak sobie pomyślałam, że jesteś z Koszalina smile
      Moja dzieciowa rodzina, jak jedzie na zakupy do Trójmiasta to zatrzymuje się
      właśnie w centrum Matarnia (Ikea, H&M, Smyk, Empik).
      Z Matarni jest łatwy dojazd do Akpolu na Jaśkowej Dolinie.
      W Realu Osowa jest sklep firmowy z butkami Bartka (ale taki sam też jest EMce).
      W Tesco są ciuszki Cheerokee, podobno sympatyczne zwłaszcza te dla
      niemowlaczków.
      Ja jednak jestem miło zaskoczona ofertą w Koszalinie. W tamtym roku w wakacje
      kupiłam Jane Energy w sklepie na Śniadeckich 29 ( bo było tańsze o 60 zł niż w
      Akpolu). Mieli mały wybor wózków, ale akurat mieli te, co mi się podobały.
      Kiepsko było z fotelikami (tu Akpol i Mama i ja jest lepsze). Lubiłam kupować
      książeczki twarde z wierszykami dla dziecka w sano w EMce. Ceny na Lego też
      mieli porównywalne, z tymi w naszych hipermarketach.
      pozdrawiam - dorota

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka