Dodaj do ulubionych

CHICCO LONDON?

14.06.07, 10:06
zastanawiam sie nad kupnem tego wózka na wakacyjny wyjazd i mam pytanko: jak
wysoki jest wozek. mam 175cm i nie wiem czy wózek nie bedzie dla mnie za
niski. prosze równiez o opinie na temat tego wozka, a może ktos moze polecec
mi inny wozek w podobnej cenie.
Obserwuj wątek
    • bamboo Re: chicco london 14.06.07, 10:52
      wozek raczej dla niskich, mam 160 cm i dla mnie jest ok. opinii za bardzo wydac
      nie moge, bo mam go od niedawna i jako drugi wozek, wiekszosc czasu jezdzi w
      bagazniku smile jest zwrotny, dobrze sei prowadzi, jak na parasolke dobrze
      amortyzowany, ma duzy kosz na zakupy. narazie nie ma wad. smile
      przez wyszukiwarke pewnie znajdziesz wiecej opinii od uzytkowniczek, ktore
      dluzej z niego korzystaly.
      • burka11 Re: chicco london 14.06.07, 10:57
        a moglabys zmierzyc jaka wysokosc ma wozek?
        • bamboo Re: chicco london 14.06.07, 11:04
          moge, ale napisze popoludniu. zmierze, jak bedziemy jechac na dzialke, wozek
          jest w aucie, napisze, jak wroce. smile
          • burka11 Re: chicco london 14.06.07, 11:04
            ok, dziekuje
            • luna333 Re: chicco london 14.06.07, 14:30
              mój londonek ma wysokość rączek na ok 100cm tzn mówię tu o tym obszarze gdzie zwykle trzyma się dłonie na rączkach bo do górnej ich granicy to jeszcze kilka cm/ ja mam 168cm i prowadzi mi się go wspaniale - dodam jeszcze że mój mąż 182cm również nie narzeka - a dlaczego - ponieważ wózek ma trochę pochyloną konstrukcję czyli idąc nie wchodzi się na kółka z czym miałam problm w chicco caddy gdzie na nie wchodziłam tzn w nie kopałam i musiałam się lekko garbić/ myślę że powinnaś osobiście się do wózka przymierzyć - ja go uwielbiam smile no i mój synek też wink
              • burka11 Re: chicco london 14.06.07, 15:22
                dziekuje bardzo. ma to byc drugi wozek uzywany na zmiane-poprzedni jest duzy i
                nie miesci sie w bagazniku samochodow taty i tescia, wiec przyda sie mala
                parasolka, ale nie chce tez kupowac takiego by spacer-nawet krotki-byl dla mnie
                meczarnia
                • bamboo Re: chicco london 14.06.07, 21:48
                  przepraszam, ze tak pozno, ale nie mialam czasu wlaczyc kompa. sad widze, ze juz
                  masz wysokosc raczek, mi wyszlo od ziemi do szczytu raczki 101 cm, ale mierzylam
                  na nierownej powierzchni dzialkowej, wiec moze byc margines bledu 1 cm smile

pozdrawiam
    • koma.edziecko Re: 14.06.07, 16:13
      Wydaje mi się że będzie dla Ciebie za niski, ja mam 160cm i dla mnie rączki
      były na idelanej wysokości.
      Wózek fajny ale ma bardzo płytkie siedzonko.
    • burka11 Re: 15.06.07, 07:39
      Dziekuję bardzo, sama nie wiem juz teraz czy kupic london czy moze CT 0.5 (jest
      kilka cm wyższy) a różnica cenowa nie jest az tak wielka.
      • luna333 Re: 15.06.07, 07:42
        london ma troszkę dłuższy podnóżek tj to przedłóżenie siedziska niż ct05
        • luna333 Re: 15.06.07, 07:58
          przedłużenie hehe analfabetyzm smile
    • koma.edziecko Re: Chicco London? 15.06.07, 07:51
      Nie kupuj CT 0,5 to dużo gorszy wóżek od Londona,miałam obydwa więc mam
      porównanie.
      • burka11 Re: Chicco London? 15.06.07, 07:59
        To co juz lepiej London?
        • donkaczka Re: Chicco London? 15.06.07, 08:48
          iesz co moj maz ma ponad 180 i nigdy nie mowil z wozek za niski..

siedzisko tez ok, malej nozki leza nie dyndaja, ma rok teraz, rozklada sie
          fajnie i spi w nim wygodnie

dla mnie rewelacja uzytkowo-cenowo-gabarytowa, kompletnie do mnie nie trafia
          sens kupowania wiekszych wypasnych spacerowek
          no moze kolory mogly by byc bardziej szalone, bardzo podobal mi sie kolor caddy
          turkusowy w ciapki, ale podnozek mial krotki i to zawazylo.
        • koma.edziecko Re: Chicco London? 15.06.07, 08:51
          Tak Ct 0,5 jest ładniejszy ale beznadziejny w użytkowaniu, London brzydszy ale
          wygodniejszy i funkcjonalny dużo bardziej.
    • koma.edziecko Re: CHICCO ? 15.06.07, 08:53
      A tak ogólnie to musi być Chicco?
      W cenie ok 400zł już można kupić fajniejszą paraoslkę, do 300zł już gorzej wink
      • donkaczka Re: CHICCO ? 15.06.07, 08:59
        ale chicco kosztuje ciut ponad 200 i jest naprawe super, to po co kombinowac i
        doplaca..

molestuje go trzeci miesiac na zmiane z noszeniem w chuscie i rozwazam
        sprzeadanie wypasnej teutonii, choc pewnie gondolka mi sie przyda dla drugiego
        malucha..
        • koma.edziecko Re: CHICCO ? 15.06.07, 09:02
          W sklepie firmowym Chicco zapłaciłam za Londona 276zł te na allegro za ok 240
          są z zesżłorocznej kolekcji.
          Po to kombinować że jesli mają rączki być za nisko to chyba warto wziąć pod
          uwagę jeszcze coś innego? Dla mnie London był ok na dwa tygodnie potem go
          sprzedałam i kupiłam niewiele droższego Mutsy easyridera,ładniejszy
          wygląd,rewelacyjnie duże siedzonko ale kółka mniejsze więc rozumiem że nie
          każdemu może odpowiadać,rączki też ma wyżej.
          • burka11 Re: CHICCO ? 15.06.07, 09:13
            A ile kosztuje mutsy?
            • koma.edziecko Re: CHICCO ? 15.06.07, 09:15
              Ja zapłaciłam 375zł, Inglesina Trip też kosztuje podobnie, jest bardzo fajna ma
              wysoko rączki ale na Twoje potrzeby to nie ma chyba sensu wydawać.
            • donkaczka Re: CHICCO ? 15.06.07, 09:21
              moze sie powtorze, ale ja mam 168, maz 185 i zadne z nas nie zauwazylo by raczki
              byly za nisko..

mutsy konstrukcyjnie wyglada tak samo, a kosztuje dwa razy wiecej
              nie neguje ze z jakichs wzgledow pasuje Ci bardziej, ale kupowanie iks wozkow w
              poszukiwaniu idealu to lekki niefart

burka, a przejsc sie do sklepu i sprawdzic nie mozesz? i pamietaj ze jak kupisz
              cos online to mozesz bez slowa odeslac, taki plus zakupow przez internet, wiec
              duzo nie ryzykujesz - transport jedynie
              • koma.edziecko Re: CHICCO ? 15.06.07, 09:28
                Ja zawsze polecam oglądanie w realu, już kilka razy w necie coś mi się podobało
                a w rzeczywistości zupełnie nie spełniało moich oczekiwań, szkoda by mi było
                czasu i pieniędzy żeby wywalać na przezyłkę a potem odsyłać ale rozumiem że są
                miejsca gdzie nie ma dużego wyboru w sklepach i wtedy nie ma innego wyjścia.
                O mało nie kupiłam ostatnio przez net wózka firmy zooper w necie wyglądał
                pięknie ale na szczęście zobaczyłam go w sklepie i mi przeszło.

Mutsy kosztuje równo 100zł drożej a nie dwa razy tyle wink

• koma.edziecko Re: CHICCO ? 15.06.07, 09:30
                Myslę że będziesz z Londona zadowolona, to niezły wózek za taką cene chyba
                lepszy niż Coneco czy Babydreams.
                Ja miałam czerwony,był naprawdę ładny, mi brakowało w nim okienka i kiesoznki w
                budce no i siedoznko płytkie,reszta bez zarzutu.
          • aguskin do koma.edziecko??? 15.06.07, 09:45
            napisz mi, czy london czy mutsy jest lżejszy i nie chodzi tu tylko o wagę,
            tylko jak podnosiłaś z dzieckiem w środku, żeby pokonac jakieś schodki, bo
            czasem coś jest lżejsze ale gorzej podnieść, źle wyważone i przy podnoszeniu
            trzeba opierac o biodro, nogę, żeby sie nie kolebało i nie wypadło, taki
            zwinniejszy, potrzebuję wynosić go z malym z komórki, w sumie ok 10 stopni, od
            ppp3 mam wielkie siniaki na nodze,
            • koma.edziecko Re: do koma.edziecko??? 15.06.07, 09:56
              Mutsy i London mają bardzo podobną konstrukcję podnosi się całkiem wygodnie ale
              ja raczej nie noszę wózka, ja wciągam po schodach tyłem,mam uszkodzony
              kregosłup i nie podnoszę jak nie muszę.
              W Londonie hamulec jest w takim miejscu że nie da się wciągać w żaden sposób i
              to też zadecydowało o pozbyciu się tego wózka, Musty mozna wciągać ale czasem
              też mi się kółka blokują.
              Dlatego teraz kupiłam Maclarena questa,wciągam go bez problemu ale on sporo
              droższy jest, Mutsy stoi ale coraz częściej myśle o jego sprzedaży.
              • aguskin Re: do koma.edziecko??? 15.06.07, 10:04
                dzięki, ja nie mam nerwów na wciąganie i bałabym sie , że te kółeczka
                poodpadają, bo te cholerne schodki są wąskie ale wysokie i łup łup, wciągałam
                ten na pompowanych i było ok, ale tez ciężko, pewnie przydałby mi się jakiś
                kurs u Ciebie wciaganiawink, podobało mi się w Mutsy, że mały tak sie zapadł w
                siedzenie i podnóżek dłuższy niż w ppp, a Londona nie mieli był 05, ale taki
                jakis mały, a czy w Mutsym nie miałaś problemu Z opuszczaniem siedziska??? i
                czy te przednie kółka nadaja sie na spacery, takie miastowe, ale wiadomo nie
                tylko piękno asfaltowo - kostkowe???
              • donkaczka Re: do koma.edziecko??? 15.06.07, 11:02
                matko, koma niezla jestes z tymi wozkami
                ale kazdy ma jakiegos konika hehe

ja chyba malo wymagajaca jestem, bo najpierw wielofunkcyjny a teraz parasolka
                utrafily mi w 10, fakt ze tez sporo mala nosze, ale i tak wad sie w tych wozkach
                nie dopatrzylam, a szlag by mnie trafil gdybym miala kolejny kupowac

czasem zaluje ze bugaboo nie kupilam, ale nie przyszlo mi do glowy sprzedawac
                teutnoe i kupowac bugaboo, bo mi sie bardziej spodobal..
      • burka11 Re: CHICCO ? 15.06.07, 09:11
        mam spacerowke z ktorej jestem bardzo zadowolona, jednak ostatnio pojawil sie
        problem spakowania wozka przez moich rodziców, gdy chcieli Młodego do zoo
        zabrac, czasem jeździmy z mężem na zakupy do centrów handlowych, a wtedy nie
        chce wozić dużego wózka. A szkoda mi wydawac kasy na drogi wozek, skoro wiem ze
        nie bedzie on za bardzo eksploatowany.
        • koma.edziecko Re: CHICCO ? 15.06.07, 09:13
          ok w takim razie London dla Ciebie będzie w sam raz wink
          Ja używam tylko parasolek nie mamy wiekszego wózka dlatego kupuje bardziej
          rozbudowane.
          • luna333 Re: CHICCO ? 15.06.07, 09:20
            dla mnie london jest wózkiem podstawowym i jestem z niego bardzo zadowolona i dziecko również, w chicco caddy młody niespecjalnie lubił siedzieć natomiast w londonie i owszem - więc chyba jest dla niego wygodny
            • donkaczka Re: CHICCO ? 15.06.07, 09:23
              no ja lonodna kupilam wlasnie zeby dopchac zapakowany bagaznik, gdy pakowalam
              teutonie niewiele moglam wcisnac

a teraz mysle ze takie lekkie cos to ideal, masywna spacerowka sprawdza sie
              chyba glownie zima, bo lepiej mozna malucha opatulic

przynajmniej jak bede teutonie sprzedawac, to bedzie wygladala jak nowka hehe
              malo co uzywana
            • burka11 Re: CHICCO ? 15.06.07, 09:25
              Zdecydowalam sie juz na londona. mieszkam w takiej miescinie gdzie procz tako
              nic nie znajdesmile wiec by obejrzec wozek musze pojechac 60 km, a nie mam czasu.
              zamowie w necie londona bo ma moje potzreby mi wystarczy a i cena jest
              zachecajaca.
              dziekuje bardzo za pomoc
              • bamboo Re: CHICCO ? 15.06.07, 10:36
                jak bedziesz zamawiac przez net, to zwroc uwage, czy to jest nowy, czy stary
                london. te ktore sprzedaja na allegro sa starego typu, z listwa przy raczkach,
                nowy tego nie ma, jest troche zmieniony konstrukcyjnie /mam nadzieje -
                ulepszony/ smile.
                • burka11 Re: CHICCO ? 15.06.07, 10:38
                  czyli ten jest ten starszy
                  www.allegro.pl/item206007700_wozek_chicco_london_z_gwarancja_od_ss.html
                  a gdzie znajde ten nowszy? jak on wyglada?
                  • bamboo Re: CHICCO ? 15.06.07, 10:52
                    nie chcialabym cie wprowadzic w blad /choc juz troche namieszalam sad/, ale ten
                    jest chyba tym "ulepszony", ale nie z kolekcji 2007.

tu byla dyskusja na temat tego z allegro
                    forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=583&w=62546862&a=62546862
                  • donkaczka Re: CHICCO ? 15.06.07, 10:58
                    rzeczywscie moj nie ma tej popreczki przy raczkach, kupilam go jakies 2 miesiace
                    temu w sklepie

dopytaj sie sprzedawcy, bo moze miec zdjecie z netu i nie zwrocil uwagi na ten
                    szczegol, ja widze na ebayu wozki 2007 jeszcze z ta poprzeczka, wiec tez moze
                    byc to wina zlego zdjecia tylko
                    • burka11 Re: CHICCO ? 15.06.07, 11:02
                      a podpowiedzcie dziewczyny, ktory kolor bedzie najbardziej praktyczny i ktory
                      ciekawie wyglada w realusmile
                      • bamboo Re: CHICCO ? 15.06.07, 11:38
                        jesli chodzi o praktycznosc, to chyba wszystkie podobnie - maja jasniejsze
                        oblamowki, ktore najlatwiej sie brudza, ale mozna przemyc gabeczka. ja mam
                        czerwony /race z kremowymi oblamowkami/, mi sie podoba, pasuje mi do oprawek
                        okularow.
                        widzialam tez niebeski, ale nie granatowy, tez mi sie podobal. pozostalych
                        kolorow nie widzialam lub nie zwrocilam uwagi.
                    • burka11 Re: CHICCO ? 15.06.07, 11:33
                      Pyatlam sprzedajacego. twierdzi ze jest to model z tegorocznej kolekcji.
                      mozliwe?
                      • bamboo Re: CHICCO ? 15.06.07, 12:02
                        nie wiem sad
                        ja kupilam od koma.edziecko, wozek ze sklepu firmowego z konca kwietnia.... nie
                        wiem, dlaczego sprzedawcy z all. podaja, ze to nowa kolekcja. sad
                        moze napisz do chicoo www.chicco.pl/?p0=1&p1=4&p2=18
                        dziwne, ze nie maja do w esklepie.... mozesz podpytac, czy beda miec.
                        • luna333 Re: CHICCO ? 15.06.07, 13:46
                          ja mam model z 2006r - ma listwę przy rączkach ale to już ten lepszy model tzn pochylony i świetnie się sprawdza - tak więc pewnie wyprzedają te starsze choć już ulepszone
    • koma.edziecko Re: CHICCO ? 15.06.07, 18:12
      Napewno to są z zeszłorocznej kolekcji, nie wierzę ze by tak tanio sprzedawali
      z bieżącej. Mi się podoba czerwony (ten miałam) i niebieski jest to taki
      jeansowy kolor bardzo ładny, żółty jest strasznie jaskrawy a czarny z zieloną
      lamówką jak dla mnie za ciemny na lato.

A co do zmieniania wózków no kazdy ma jakiegoś bzika, ja Londona kupiłam na
      weekend majowy i wtedy się sprawdził,od końca kwietnia kupiłam już trzy nowe
      wózki i mój mąż twierdzi że pewnie jeszcze jakiś kupię hehe bo już kilka
      ostatnich miałam.
      • kuby.mama Jakie są wymiary tego wózeczka? 03.07.07, 10:07
        Niegdzie nie mogę znaleźć wymiarów siedziska, wymiarów po złożeniu no i wagi
        wózka, pomózcie proszęsmile
        • luna333 Re: Jakie są wymiary tego wózeczka? 04.07.07, 08:18
          wymiary siedzonka to szerokość ok 31cm, głębokość ok 21cm, po rozłożeniu podnóżka długość siedziska ok 36cm, wysokość oparcia ok 47/48 cm, waga jak pisałam w e-mailu na moje oko ok 7kg może trochę więcej
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka