Dodaj do ulubionych

nosidlo firmy JPA

17.06.07, 11:51
czy ktoras mama ma takie nosidlo?
www.allegro.pl/item202651576_nosidlo_tyrystyczne_jpa_klaudia_nowosc_kolory.html
czy lepiej dolozyc pieniazki i kupic Deuter,Tatonke lub Lafume?
dodam tylko ze nosidlo bedzie uzywane sporadycznie na krotkie wypady po
dolinkach
Obserwuj wątek
    • katka761 Re: nosidlo firmy JPA 17.06.07, 15:53
      dzidzia my po długich burzach stiwerdziliśy, że dokładamy i kupimy nosidło
      lafumy. ma wszystko co nam potrzeba. dokupimy najwyżej poncho przeciwdeszczowe
      z deutera.

www.allegro.pl/item204722303_nosidlo_lafuma_walkid_czerwone_nowe_gwarancja.html

chociaż ja w dalszym ciągu marzęo nosidle deutera. ale nie będziemy aż tyle
      hasać po górkach coby wydawać 600 czy więcej złotówek.
    • weronka77 Re: nosidlo firmy JPA 17.06.07, 15:58
      Magda..nosidła to się kupuje Red Castle albo Lafuma.Szkoda dziecka i pieniędzy
      na byle co.Nie ryzykuj.My tez na krótkie wypady( 3 razy w roku....) kupiliśmy
      Lafumę.
      • zulam3 Re: nosidlo firmy JPA 17.06.07, 17:46
        Mignęła mi gdzieś w necie wypożyczalnia nosideł, wygooglujcie sobie to pewnie
        wyskoczą jakieś
    • ewa_mama_jasia Re: nosidlo firmy JPA 17.06.07, 18:11
      Właśnie kupiłam Deuter Kid I. Drogie, ale myślę, że nie ma co oszczędzać. Te
      tańsze, między innymi to, które pokazałaś, są przeważnie do około 13 - 15 kg.
      Czyli roczne - dwuletnie dziecko + trochę bagażu smile. Moim zdaniem jeśli już
      kupować to warto kupić takie do 22 - 25 kg. A jeśli chcesz mieć tylko
      sporadycznie, na wycieczki raz na jakiś czas, to może warto wypożyczyć? Znam
      wypożyczalnię w Warszawie, sama z niej korzystałam, i chyba widziałam w
      internecie wypożyczalnię z Krakowa......
    • dora1001 mam JPA 17.06.07, 19:23
      Ja mam właśnie takie JPA, dla mnie OK, używałam tylko kilka razy, szkoda mi
      było dawać więcej kasy.
    • katka761 Re: nosidlo firmy JPA 17.06.07, 20:16
      Ewa - z tego co wiem to tylko deuter daje nośność 22kg.
      • dzidzia_ch Re: nosidlo firmy JPA 17.06.07, 21:53
        zdecydowalam ze w sklepie bedziemy wybierac miedzy nosidelkiem lafuma a Vaude
        Swing
        bardziej sie sklaniam do Vaude
        www.sfpl.pl/shop/view/Product/id/804/Vaude_Swing?productReferer=Category&context=1
      • ewa_mama_jasia Re: nosidlo firmy JPA 18.06.07, 08:45
        I chyba jeszcze Koala marki Salewa. Ja właśnie nabyłam Deuter. Bo jak już
        kupiłam to nie chciałabym żeby starczyło jedynie na kilka miesięcy. Dziecko
        waży już około 12 kg, do tego niech będzie ok. 2-3 kg obciążenia....... I już
        mamy te 15 maksymalne w większości nosideł.
        • alcantra Koala Salewa 18.06.07, 12:17
          Bardzo dobre nosidło i nie tak drogie, jak inne przyzwoite.
          • ewa_mama_jasia Re: Koala Salewa 18.06.07, 13:54
            nawet mialam kupic, ale akurat nie mieli w sklepie, kazali czekac itd. Ale
            widzialam je tylko w internecie, nie osobiscie. Natomiast Deutera wypozyczyłam
            prawie rok temu na tygodniowy wypad turystyczny i byłam zachwycona. Nawet
            wygrałam spór z mężem, bo on pomysł nosidła wysmiał i optował za spacerówką.
            Więc wzięliśmy to i to. Po pół dnia spędzonym na uliczkach i w kościołach
            Przemyśla ze spacerówką wypróbował opcję nosidła i przyznał mi rację.
    • katka761 Re: nosidlo firmy JPA 18.06.07, 09:09
      DZIDZIA TO VAUDE NIE STOI WG MNIE ZBYT STABILNIE. A DLA NIOSĄCEGO JEST TAKA
      SIATKA A NIE DOBRZE "WYŁOŻONE" PLECY.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka