Dodaj do ulubionych

Huggies Soft& Dry

11.06.03, 13:49
Obserwuj wątek
    • aniaasi Re: Huggies Soft& Dry 11.06.03, 13:53
      Przepraszam za pusty post, kliknęło mi się sad

Do rzeczy - same pieluchy:
      Nie polecam.
      To chyba zmutowane Huggies Standard (o czym nie wiedzieliśmy). W każdym razie
      po jednym dniu używania u małej wystąpiło pierwsze w życiu odparzenie (a ma
      1,5 roku) i wysypka na pleckach - pewnie od kleju.
      Nie są ani soft ani dry - pupka się zaparza, zwłaszcza w upały i tyle.
      Stanowczo nie polecam.

Ania
      • jl101 Re: Huggies Soft& Dry 11.06.03, 15:28
        a ja uzywam ich w dzien po domu i wszystko jest ok. ja polecam wink natomiast
        olek po pampersach caly w krostach.
        pozdr
        justyna
      • p_swiat Re: Huggies też nie polecam 15.06.03, 10:41
        są beznadziejne i rzeczywiście coś w tym jest bo moja niunia tez dostała
        wysypkę na pleckachsad
      • milucha Re: Huggies Soft& Dry 17.06.03, 15:38
        Ja się tez nabrałam. Myślałam ze to jakies nowe. Miki wysypki nie dostał ale są
        okropnie ceratkowe i w taki upal moze sie odparzyc, ma strasznie dlugi ten tył
        i to w folii, okropienstwo. nie ma jak freedom. chociaz my sie przerzucilismy
        ostatnio na pullups czyli na majteczki huggies polecam.
        pozdr
      • steffa Re: Huggies Soft& Dry 25.06.03, 22:26
        A ja (no i on) nie narzekam...
    • kamabs Re: Huggies Soft& Dry 12.06.03, 22:05
      Moja corcia tez ich nie toleruje- wysypa na pleckach od gumki- takie
      odparzenie, humka zyt szeroka. Usiskaja nozki. Nie ma to jak Pampers...
    • babajaga2 Re: Huggies Soft& Dry 16.06.03, 14:16
      Napiszcie czy one sa ceratkowe czy bawełniane z wierzchu.
    • monika_wroclaw Re: Huggies Soft& Dry 18.06.03, 17:52
      Witam!

o tym że jest to nowa wersja standard było już wcześniej napisane, pod postem
      zuzi i werki na temat tych pieluch.

Moja Maja nie toleruje pampersów, odparza się w nich, do tej pory cały czas
      używaliśmy huggies freedom i moim zdaniem są to najlepsze pieluchy na naszym
      rynku, ale wczoraj właśnie kupowałam w hurtowni Pull-Ups, żeby Maja miała do
      sukieneczek w te gorące dni i skusiłam się na małą paczkę Soft&Dry, żeby
      wypóbować, na razie wszystko ok, żadnej wysypki nie ma, a gumka z tyłu to moim
      zdaniem świetne rozwiązanie, przynajmniej nic nie wydostanie się na pleckismile
      Kiedyś Huggiesy też ją miały, jak jeszcze mój syn ich używał, ale to było dawno
      temu.
      Soft&Dry z zewnątrz nie są ceratkowe, to odpowiedź do dziewczyny, która o to
      pytała, są to pieluchy porównywalne z zielonymi pampersami, a może nawet lepsze
      bo nie śmiedzą chemią.

Pozdrawiam, Monika!
      • marzenus Re: Huggies Soft& Dry 18.06.03, 20:14
        Kupiłam wczoraj Soft&Dry. Przyznaję, skusiłam się ... Moja Ada dostała już
        uczulenia na Pampersy, w miejscu gumki na plecach też - od Lovme, Bella Happy -
        za drogie, jak na tę jakość. Kupiłam Huggiesy. Po jednej nocy mogę stwierdzić:
        są do niczego. Co to za chłonność? Z takim przesiąkaniem to jeszcze się nie
        spotkałam. Chyba nie ma pieluch, z których byłabym zadowolona.
        • monika_wroclaw Do marzenus 18.06.03, 20:36
          A używałaś Huggies Freedom? Jeszcze nigdy się nie zdarzyło żeby mojej Majeczce
          przemokła pieluszka Huggies freedom.

Pozdrawiam, Monika!
          • marzenus Re: Do marzenus 21.06.03, 11:39
            Nie używałam, ale głównie z powodu ceny. Są stosunkowo droższe. Mnaiejsza ilość
            za wyższą cenę. A o to się głównie rozbija ...
            • mama_ola rozmiary Huggies 23.06.03, 00:46
              a czy te pieluszki Huggies FREEDOM są w kilku rozmiarach? moja Maleńka waży ok.
              5 kg.
              Pozdrawiam
              Ola
              • dorotadu Re: rozmiary Huggies 23.06.03, 08:19
                pieluchy te są we wszystkich rozmiarach od noworoidka po sikajacego 3-latka smile)
    • monika_wroclaw Ja polecam!!! 26.06.03, 09:13
      Testujemy już Huggies Soft&Dry od tygodnia, Maja nosi je w dzień, na noc
      zakładam jej Freedom.
      I mogę z czystym sumieniem polecić te pieluchy, są chłonne ( żadna pieluszka mi
      jeszcze nie przemokła w ciągu tego tygodnia ), mała się w nich nie odparza, ani
      nie ma uczulenia, a poza tym gumka z tyłu jest ok, nic nie wydostaje się na
      pleckismile
      Raz nawet się pomyliłam i założyłam Mai Soft&Dry na noc i też wszystko w
      porządku.

Nie ma co porównywać tych pieluch z Huggies Freedom, bo są to tańsze pieluszki,
      więc ich jakość też musi być inna. Ale myślę, że jak na tą cenę to pieluszki są
      bardzo fajne.

Ale każda mama musi sama przetestować pieluszki na swoim dziecku, bo każde
      reaguje inaczej.

I nie chciałabym aby zaraz zaatakowały mnie przeciwniczki Huggies Soft&Dry, bo
      ja wyraziłam tylko własne zdanie i reakcję mojej Majeczki na te pieluszki.
      Chyba mam do tego prawo.

Pozdrawiam, Monika!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka