aniaasi Re: Huggies Soft& Dry 11.06.03, 13:53 Przepraszam za pusty post, kliknęło mi się Do rzeczy - same pieluchy: Nie polecam. To chyba zmutowane Huggies Standard (o czym nie wiedzieliśmy). W każdym razie po jednym dniu używania u małej wystąpiło pierwsze w życiu odparzenie (a ma 1,5 roku) i wysypka na pleckach - pewnie od kleju. Nie są ani soft ani dry - pupka się zaparza, zwłaszcza w upały i tyle. Stanowczo nie polecam. Ania Odpowiedz Link Zgłoś
jl101 Re: Huggies Soft& Dry 11.06.03, 15:28 a ja uzywam ich w dzien po domu i wszystko jest ok. ja polecam natomiast olek po pampersach caly w krostach. pozdr justyna Odpowiedz Link Zgłoś
p_swiat Re: Huggies też nie polecam 15.06.03, 10:41 są beznadziejne i rzeczywiście coś w tym jest bo moja niunia tez dostała wysypkę na pleckach Odpowiedz Link Zgłoś
milucha Re: Huggies Soft& Dry 17.06.03, 15:38 Ja się tez nabrałam. Myślałam ze to jakies nowe. Miki wysypki nie dostał ale są okropnie ceratkowe i w taki upal moze sie odparzyc, ma strasznie dlugi ten tył i to w folii, okropienstwo. nie ma jak freedom. chociaz my sie przerzucilismy ostatnio na pullups czyli na majteczki huggies polecam. pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
kamabs Re: Huggies Soft& Dry 12.06.03, 22:05 Moja corcia tez ich nie toleruje- wysypa na pleckach od gumki- takie odparzenie, humka zyt szeroka. Usiskaja nozki. Nie ma to jak Pampers... Odpowiedz Link Zgłoś
babajaga2 Re: Huggies Soft& Dry 16.06.03, 14:16 Napiszcie czy one sa ceratkowe czy bawełniane z wierzchu. Odpowiedz Link Zgłoś
monika_wroclaw Re: Huggies Soft& Dry 18.06.03, 17:52 Witam! o tym że jest to nowa wersja standard było już wcześniej napisane, pod postem zuzi i werki na temat tych pieluch. Moja Maja nie toleruje pampersów, odparza się w nich, do tej pory cały czas używaliśmy huggies freedom i moim zdaniem są to najlepsze pieluchy na naszym rynku, ale wczoraj właśnie kupowałam w hurtowni Pull-Ups, żeby Maja miała do sukieneczek w te gorące dni i skusiłam się na małą paczkę Soft&Dry, żeby wypóbować, na razie wszystko ok, żadnej wysypki nie ma, a gumka z tyłu to moim zdaniem świetne rozwiązanie, przynajmniej nic nie wydostanie się na plecki Kiedyś Huggiesy też ją miały, jak jeszcze mój syn ich używał, ale to było dawno temu. Soft&Dry z zewnątrz nie są ceratkowe, to odpowiedź do dziewczyny, która o to pytała, są to pieluchy porównywalne z zielonymi pampersami, a może nawet lepsze bo nie śmiedzą chemią. Pozdrawiam, Monika! Odpowiedz Link Zgłoś
marzenus Re: Huggies Soft& Dry 18.06.03, 20:14 Kupiłam wczoraj Soft&Dry. Przyznaję, skusiłam się ... Moja Ada dostała już uczulenia na Pampersy, w miejscu gumki na plecach też - od Lovme, Bella Happy - za drogie, jak na tę jakość. Kupiłam Huggiesy. Po jednej nocy mogę stwierdzić: są do niczego. Co to za chłonność? Z takim przesiąkaniem to jeszcze się nie spotkałam. Chyba nie ma pieluch, z których byłabym zadowolona. Odpowiedz Link Zgłoś
monika_wroclaw Do marzenus 18.06.03, 20:36 A używałaś Huggies Freedom? Jeszcze nigdy się nie zdarzyło żeby mojej Majeczce przemokła pieluszka Huggies freedom. Pozdrawiam, Monika! Odpowiedz Link Zgłoś
marzenus Re: Do marzenus 21.06.03, 11:39 Nie używałam, ale głównie z powodu ceny. Są stosunkowo droższe. Mnaiejsza ilość za wyższą cenę. A o to się głównie rozbija ... Odpowiedz Link Zgłoś
mama_ola rozmiary Huggies 23.06.03, 00:46 a czy te pieluszki Huggies FREEDOM są w kilku rozmiarach? moja Maleńka waży ok. 5 kg. Pozdrawiam Ola Odpowiedz Link Zgłoś
dorotadu Re: rozmiary Huggies 23.06.03, 08:19 pieluchy te są we wszystkich rozmiarach od noworoidka po sikajacego 3-latka ) Odpowiedz Link Zgłoś
monika_wroclaw Ja polecam!!! 26.06.03, 09:13 Testujemy już Huggies Soft&Dry od tygodnia, Maja nosi je w dzień, na noc zakładam jej Freedom. I mogę z czystym sumieniem polecić te pieluchy, są chłonne ( żadna pieluszka mi jeszcze nie przemokła w ciągu tego tygodnia ), mała się w nich nie odparza, ani nie ma uczulenia, a poza tym gumka z tyłu jest ok, nic nie wydostaje się na plecki Raz nawet się pomyliłam i założyłam Mai Soft&Dry na noc i też wszystko w porządku. Nie ma co porównywać tych pieluch z Huggies Freedom, bo są to tańsze pieluszki, więc ich jakość też musi być inna. Ale myślę, że jak na tą cenę to pieluszki są bardzo fajne. Ale każda mama musi sama przetestować pieluszki na swoim dziecku, bo każde reaguje inaczej. I nie chciałabym aby zaraz zaatakowały mnie przeciwniczki Huggies Soft&Dry, bo ja wyraziłam tylko własne zdanie i reakcję mojej Majeczki na te pieluszki. Chyba mam do tego prawo. Pozdrawiam, Monika! Odpowiedz Link Zgłoś