magda120975 26.08.07, 22:13 Proszę o opinie na temat tego fotelika. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
b.bujak zapraszam na forum Zakupy 26.08.07, 22:43 forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=583 tu wpisz w wyszukiwarkę nazwę fotelika - było już sporo na ten temat Odpowiedz Link Zgłoś
mynia0 Re: Fotelik Ramatti Venus comfort 26.08.07, 23:01 fakt, duzo było ja sama wielokrotnie polecałam ten fotelik - jest duży, obszerny i naprawde fajny. Odpowiedz Link Zgłoś
magda120975 Re: Fotelik Ramatti Venus comfort 26.08.07, 23:14 Dzięki serdeczne.Opinie na temat tego fotelika są raczej negatywne więc nie mam pojęcia jaki mam kupić.Na roamera raczej mnie nie stać pozdrawiam serdecznie Odpowiedz Link Zgłoś
mynia0 Re: Fotelik Ramatti Venus comfort 27.08.07, 00:11 ja jestem z niego naprawde zadowolona. uzywam juz ponad 2 lata, moja córka ma juz skończone 3 latka i dopiero teraz powoli wyrasta z venusa. wagowo jest ok., wysokośc też - ale pasy robia sie za krótkie, chociaz maja spora regulację. jedno, co jest niezbyt udane w ramattim - to tapicerka. bardzo ładna, welurowa - ale jak dziecko zapaskudzi, to cięzko wyprać . Odpowiedz Link Zgłoś
slonko1335 Re: Fotelik Ramatti Venus comfort 27.08.07, 06:43 Napiszę Ci tak, w piątek pojechaliśmy po Ramatti, a wróciliśmy z Romerem, zalożyłam nawet nowy wątek na tą okoliczność. Ale Ramatti obejrzałam sobie bardzo dokładnie (tym bardziej, że nie miaalm ochoty na wydawanie 800 zł na fotelik) to mogę ci kilka słów napisać. Co do tapicerki Venus to są i niewelurowe więc to kwestia Twojego wyboru. My mamy ramattiego Marsa (kołyskę) z welurowym obieciem i nie ma na nim śladu użytkowania, była kilkakrotnie prana, raczej Młoda jej nieoszczędzała. Venus to bardzo dobry fotelik, szczególnie przy takiej cenie, bo za nią dostajesz naprawdę wydoki poziom bezpieczeństwa i wygody. W Adacu był testowany przy podwyższonej prędkosci do 71 km/h i wypadł w testach świetnie, nawet lepiej niż Maxi-Cosi (przy zderzeniu bocznym). Jest to obszerny fotelik, dziecko ma w nim dużo miejsca (to chyba ogólna cecha tych fotelików bo Mars służył nam póltroa roku, podczas gdy często czytam posty o 3-miesięczniakach które wyrsoły już z pierwszego fotelika. Teraz wady. Dla nas ogromną był system mocowania, który niestety nie jest dośc wygodny a my mamy trzydrzwiówkę i za każdym razem fotelik jest zdejmowany i zakładany na wyjazd więc mocowanie jest dla nas istotne. Przyjaciółka ma fotelik na stałe w samochodzie więc dla niej nie jest to żaden problem. Poza tym wada dla mnie dośc duża to taka, że i owszem jest system łatwej zmiany pozyji nachylenia jedną reką ale niestety po zmianie pozycji fotelika jest konieczność dociągania pasów za każdym razem gdy taka zmiana następuje, dla mnie to też problem, ponieważ to naciąganie do odpowiedniego napięcia wcale nie jest takie proste. Po trzecie stabilnośc fotelika po zamontowaniu. Ramatti niestety rusza się na wszystkie strony, Romer stoi jak wrośnięty w fotel samochodowy. To chyba mniej więcej tyle. uważam, że jak ktoś szuka dobrego fotelika w rozsądnej cenie to Venus jest ok, natomiast jeśli szukasz świetnego fotelika i stac Cię na droższy to polecam Romera. Odpowiedz Link Zgłoś
mynia0 Re: Fotelik Ramatti Venus comfort 27.08.07, 12:05 nie wiedziałam, że maja niewelurowe tapicerki co do mocowania - to racja, system nie jest za wygodny. natomiast jak chodzi o stabilnośc mocowania to sie nie zgadzam do końca - jak nam venusa zamontował facet ze sklepu, fotel ani drgnął. natomiast jak trzeba go było wypiąc i potem mocowaliśmy sami, to rzeczywiście troche jeździ. chyba to jednak zalezy od "ręki" mocującego Odpowiedz Link Zgłoś
slonko1335 Re: Fotelik Ramatti Venus comfort 27.08.07, 12:36 pewnie, że zależy od ręki mocującego, no ale trzeba sporo siły w to włożyć i tak jak pisałam w trzydrzwiówce nie ma za bardzo dojścia i bardzo trudno go zamontować, w pieciodrzwiowym już łatwiej a już szcególnie jak można zamontować i po prostu zapomnieć bo może być ciągle w aucie i nie trzeba w kólko wpinać i wypinać. Odpowiedz Link Zgłoś
mynia0 Re: Fotelik Ramatti Venus comfort 27.08.07, 13:54 wszystko sie zgadza my mamy 5-drzwiowa corsę i brak problemów z dostępem, a jednak mocowanie sprawiło nam kłopot. w 3-drzwiowym aucie to sobie tego nie wyobrażam Odpowiedz Link Zgłoś
magda120975 Re: Fotelik Ramatti Venus comfort 27.08.07, 15:41 dzieki dziewczyny! Ja mam corsę 3 drzwiową ale tak sobie myślę,ze przy zakupie poproszę sprzedawcę żeby mi zamontował bo wypinać fotelika raczej nie będę.Dzięki serdeczne.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś