aga55jaga 08.09.07, 09:42 Jaką polecacie? Tylko nie teflonową, już się go "najadłam" przez te lata Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sionasble Re: patelnia 08.09.07, 10:09 ja od dawna mam chęć na piękną miedzianą patelę - ale nic z tego na razie nie będzie ceny powalają no i w zmywarce nie umyjesz Odpowiedz Link Zgłoś
kattkak Re: patelnia 08.09.07, 10:17 ja mam żeliwnego woka i jestem bardzo zadowolona. Odpowiedz Link Zgłoś
mathiola Re: patelnia 08.09.07, 10:17 Ja dostałam od mamy taką cięęężkąąąą, żeliwną, ręka odpada, ale jest super. Ma kratkowane dno. Tylko jajecznicy nie można na niej smazyć przez to kratkowane dno, bo zostaje w kratkach i się nie chce domyć Odpowiedz Link Zgłoś
dlania Re: patelnia 08.09.07, 10:33 Mój mąz od jakiś dwóch lat choruje na takie żeliwne, ciężkie jak sto pięćdziesiąt bydlę. Tylko trochę to kosztuje. Ale może mu kupie na gwiazdkę. Odpowiedz Link Zgłoś
kosjanka Re: patelnia 08.09.07, 20:04 Żeliwna.Kiedyś zakupiłam taką z ciekawości w promocji i na dzień dzisiejszy wiem, że nigdy nie miałam lepszej. Ciężka jak diabli, ale nie odkształca sie nie ściera i warto ją dźwigać. Odpowiedz Link Zgłoś
dorcia1234 Re: patelnia 08.09.07, 21:23 a ja mam ingienio tefala i jestem zachwycona. Ma swoją wagę, nic się nie przypala i nie rysuje, smaży pięknie. Ma tylko jedną wadę (poza ceną )- nie można jej myć w zmywarce Odpowiedz Link Zgłoś
aga55jaga kosjanka 09.09.07, 00:06 też zastanawiam się nad żeliwną. Może pamiętasz jaką kupiłaś??? Odpowiedz Link Zgłoś
kosjanka Re: kosjanka 09.09.07, 14:28 Oczywiście,że pamiętam . Używam jej stale od roku. Moja jest nieduża, około 24 cm. Ma drewnianą rączkę wkręconą na takiej długaśnej śrubie i dzióbek do zlewania tłuszczu. Kosztowała mało, jakieś 15 zł i była w zwykłym supermarkecie gdzie to krem , mydło, powidło Polecam ją bardzo. Odpowiedz Link Zgłoś
dlania Re: kosjanka 09.09.07, 14:41 To dobra promocja była, bo normalnie patelnie tej wielkości kosztują co najmniej 6-7 razy tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
siasiuszek Re: patelnia 08.09.07, 21:26 aga55jaga napisała: > Jaką polecacie? Tylko nie teflonową, już się go "najadłam" przez te lata teflon to najgorszy syf, nigdy nic już nie kupie z teflonem Odpowiedz Link Zgłoś
fajka7 Re: patelnia 08.09.07, 23:27 ingenio tefal- mozna uzywac widelca, wstawic do piekarnika i myc w zmywarce (wystarczy odpiac raczke) i pieknie miesci sie do lodowki bez tej raczki mam juz tego kilka sztuk i pewnie jeszcze dokupie Odpowiedz Link Zgłoś
74l Re: patelnia 09.09.07, 17:15 Ja mam tytanową.Też ciężka,ale doskonała.Kupiłam z pokrywą ,służy mi więc w razie konieczności jako wielki rondel-np wczoraj robiłam w niej kalarepki.Naprawdę godna polecenia. Odpowiedz Link Zgłoś
sionasble Re: patelnia 09.09.07, 20:26 coś mi nie halo z tym tytanem... ciężar właściwy tytany jest tylko minimalnie większy od aluminium - więc albo patela nie jest tytanowa albo nie jest ciężka .... Odpowiedz Link Zgłoś
mamkube Re: patelnia 09.09.07, 22:16 Ja kupiłam niedawno z Ikei, tą z serii +365 i jest fajna, bardzo jestem zadowlona. To jest tefolnowa ze stalą pod spodem Odpowiedz Link Zgłoś
abosa Re: patelnia 10.09.07, 08:33 A do czego? np.: do naleśników, grzanek: lekka, niska, z dużą średnicą, teflonowa , ja mam tefala i jestem zadowolona; do szybkiego smażenia z małą ilością tłuszczu lub bez: z dość wysokim brzegiem, dużą powierzchnią, "nierównym" dnem (najlepiej "grill") ja używam berghoffa "grillowego" z powłoką platinum, taką mogę polecić do duszenia: z wysokim brzegiem, dobrze trzymająca ciepło, z dopasowaną pokrywką, może być żeliwna, mnie wystarcza berghoff stalowy z miedzianą płytką w dnie, dobrze się nagrzewa; do szybkiego smażenia i podduszania lub smażenia w wysokim tłuszczu (rzadko mi się to zdarza więc nie mam frytkownicy) używam woka; Odpowiedz Link Zgłoś