scarlet26 11.09.07, 23:25 Dziewczyny! Proszę o pomoc w wyborze lalki dla 4-letniej córeczki. Chou Chou, Annabell czy Baby Born? Co radzicie? Najlepiej żeby do tej lalki można było w przyszłości dokupić łóżeczko, nosidelko, ubranka... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sielka Re: Chou Chou, Annabell czy Baby Born? 11.09.07, 23:33 mam ten sam problem ale ja nie mogę się zdecydować czy Chou Chou GADUŁKA czy Chou Chou rocke bay (czy jakoś tam)może ktoś wie czy gadułka oprócz tego ze dużo mówi to jeszcze coś robi np śpi, ssie smoczek itp. Odpowiedz Link Zgłoś
pia_ Re: Chou Chou, Annabell czy Baby Born? 12.09.07, 00:37 Dziewczyny, polecam forumową wyszukiwarkę. Temat wałkowany wielokrotnie, ostatnio przed Dniem Dziecka. Odpowiedz Link Zgłoś
aga_olen Re: Chou Chou, Annabell czy Baby Born? 12.09.07, 13:57 Witam Gadułka mówi kilkanaście zdań, poza tym nie ma żadnych funkcji moja córka Gadułką praktycznie się nie bawi, jej ulubiona lalka to Baby Annabell ( wcześniejszy model, nie płaczący łzami ) podstawowe różnice pomiedzy lalkami: Baby Born - 43 cm, lalka twarda, mechaniczna, nie wymaga baterii Baby Annabell - 46 cm, lalka częściowo pokryta tkaniną ( tułów, część raczek i nóżek ), na baterie CHOU CHOU Rock-a-Bye - 48 cm, podobnie jak Baby Annabell, ale nie odbija jej się po jedzeniu lalki różnią się funkcjami, tylko CHOU CHOU i Baby Annabell wydają dźwięki typowe dla niemowlaczka, za to tylko Baby Born korzysta z nocniczka i można ją kąpać w tej chwili dla wszystkich lalek można kupić akcesoria typu wózek, łóżeczko itp., wkrótce to się trochę zmieni zazwyczaj kolorystyka akcesoriów: Baby Born - w ubiegłym roku mocny róż+ fiolet, w tym roku już jaśniejszy Baby Annabell - ecru i bardzo jasny róż CHOU CHOU - amarant kolorystyka nieco się zmienia w poszczególnych latach w sprawie lalek chętnie odpowiem na maila, zajmuję się nimi "zawodowo" - mamy sklep patronacki firmy Zapf Creation maile z pytaniami proszę pisać na adres: sklep@tgaleria.pl na forum jestem co kilka dni, pocztę czytam codziennie Odpowiedz Link Zgłoś
kostea Re: Chou Chou, Annabell czy Baby Born? 13.09.07, 11:42 A jaką lalkę polecałybyście dla rocznej dziewczynki? Odpowiedz Link Zgłoś
aga_olen Re: Chou Chou, Annabell czy Baby Born? 13.09.07, 12:37 dla rocznej dziewczynki polecam lalkę "funkcyjną" CHOU CHOU 21 cm, są trzy modele tych lalek: <br> - lalka, która się śmieje gdy przyłozy się jej misia do brzuszka ( moja córa dostała ją gdy miała 1, roku i nadal sie nią bawi ) - lalka, która "cmoka" podczas ssania smoczka - lalka która po przyłożeniu główki do poduszki wydaje odgłosy zasypiania lalki te nie mają żadnych innych funkcji są małe, lekkie, świetne właśnie dla małych dziewczynek tułów, część rączek i nożek są miękkie i pokryte tkaniną większe modele to lalki niefunkcyjne Baby Born o długości 32 cm ( mozna je kąpać ) lub lalki Baby Annabell 36 cm, w zestawie z torbą do przewijania, smoczkiem, butelką i dodatkowym ubrankiem lalki CHOU CHOU 21 cm już nie są produkowane, a szkoda bo to bardzo udane zabawki mamy jeszcze po kilka sztuk z każdego modelu, ale to już końcówka i więcej ich nie będzie szczególnie polecam model z misiem, ze względu na ten śmiech, chociaż mi najbardziej podobało sie ubranko lalki ze smoczkiem Odpowiedz Link Zgłoś