renia1807 04.10.07, 20:09 jak się takie coś sprawdza? warto kupić czy nie, napiszcie, ale szczerze Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dlania Re: kołdra/poduszka z silikonowym wkładem 04.10.07, 20:50 Ja wole puchowe, ale mój małzonek jest alergikiem i spimy pod taka własnie silikonowa kołdrą. Sprawdza sie normalnie. Podobnie jak w przypadku wełnianych czy puchowych, mozna kupić kołdry na lato i zime, o róznej grubości. Chyba jest rochę cięzsza od zwykłej, ale za to łatwiej sie pierze. Odpowiedz Link Zgłoś
poccnr Re: kołdra/poduszka z silikonowym wkładem 04.10.07, 20:52 Cześć! Niestety ja Ci nie doradzę bo sama jestem przed dylematem kupienia dobrej kołdry i poduszki. Może mi coś poradzisz? Chętnie też poczytam rady eMam. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
renia1807 Re: kołdra/poduszka z silikonowym wkładem 05.10.07, 09:39 mieliśmy już chyba wszystkie rodzaje kołder z pierza po kilku latach zrobiły się jakieś takie ciężkie, z anilany też się zbiły ( nadawałyby się na derkę dla konia) sprawdzają się jak na razie z owczej wełny, bo są lekkie i dość puszyste i przede wszystkim ciepłe mamy zamiar wyrzucić łóżeczko z pokoju i kupić córce coś innego do spania, przydałaby się więc nowa, większa kołdra silikonowe oglądałam w sklepach, na pierwszy rzut oka wyglądają nieźle, tylko niw wiem jak zachowują się w użytkowaniu przede wszystkim, czy to jest zdrowe włókno? Odpowiedz Link Zgłoś
tamara30 Re: kołdra/poduszka z silikonowym wkładem 05.10.07, 10:35 Dla alergików i z podejrzeniem alergii - tak - najzdrowsze, co nie znaczy, że reszta nie może używać Może jak najbardziej, dla zdrowia i komfortu ciała. Jednak jak już wspomniałam, nie każdy wkład silikonowy jest taki sam. Można często prac itp.to jest duża zaleta, bo przecież pocimy się, zostaje na niej złuszczony naskórek, poza tym kurz i roztocza. Moja szwagierka ma poduszki z pierza. Pierze jest zbite a poduszki twarde jak kamień. I za nic nie mogę kobiety przekonać, żeby wymieniła. Twierdzi,że jest tradycjonalistką i tylko poduszki z pierza uznaje. Ok tyle, że nawet te poduszki z pierza trzeba co jakiś czas wymieniać a nie trzymać latami, nie poddając choć praniu chemicznemu. Odpowiedz Link Zgłoś
iwonag25 Re: kołdra/poduszka z silikonowym wkładem 04.10.07, 21:36 Za kołdrą nie przepadam (mam grubą i mi pod nią za gorąco i nie można jej sobie włożyć między nogi A nie wiem jakie są cienkie). Ale poduszkę uwielbiam. Śpię na niej już 3 rok i wcale się nie ugniotła. Mój mąż śpi pod poliestrową i tam gdzie ma głowę, ten wkład się ubił. Odpowiedz Link Zgłoś
tamara30 Re: kołdra/poduszka z silikonowym wkładem 05.10.07, 10:08 Moja mama ma kołdrę i poduszkę. Kołdra jest leciutka, ciepła. Sama przymierzam się do kupna takowej tyle, że w rozm. 200/220 . Poduszki mamy wszyscy, śpi się rewelacyjnie. Trzeba jednak kupując poszukac sprawdzonych firm. Bo nie wszystkie kołdry z silikonowym wkładem są sobie równe. Odpowiedz Link Zgłoś
issys Re: kołdra/poduszka z silikonowym wkładem 05.10.07, 14:16 ja mam moze ze 3 tyg taką kupiłam córce może ze 2 razy spałam pod nia tez i jest bardzo leciutka, narazie jestem zadowolona tylko tyle moge powiedzieć bo krótko ją mam Odpowiedz Link Zgłoś
patrice7 :) 06.10.07, 11:55 pracuje w sklepie z koldrami i poduchami pytajce o co chcecie chetnie doradze Odpowiedz Link Zgłoś
anicaf Re: kołdra/poduszka z silikonowym wkładem 06.10.07, 21:35 Ja dla synka kupiłam taką: www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/10052814 Mamy ją już rok jest super lekka i ciepła (na lato za ciepła), ale tak jest ekstra. Nic sie nie zbija, jak ją kupiłam to miała wielkość maleńkiego spiworu puchowej, po rozłożeniu "urosła". Przymierzam sie do kupna takiej dla nas. Polecam Anka Odpowiedz Link Zgłoś
panna_dziewanna Re: kołdra/poduszka z silikonowym wkładem 08.10.07, 10:32 Ja używam dla siebie kołdrę już kilka lat - jest super. Dawniej miałam puchową, ta jest dużo wygodniejsza, lżejsza, nie zbija się, mozna prać, nie ma żadnego zapachu. Nie widzę w niej żadnych wad. Dla dziecko też kupiłam takie głównie z powodu antyalergiczności i jest ok. Odpowiedz Link Zgłoś
ciotka.aka Re: kołdra/poduszka z silikonowym wkładem 11.04.13, 13:13 niespełna miesiąc temu kupiłam synkowi (alergik) póki co same pozytywne wrażenia, rozważam zakup takiej samej dla siebie. Odpowiedz Link Zgłoś
beem3 Re: kołdra/poduszka z silikonowym wkładem 11.04.13, 13:56 używam i dla siebie i dla dzieci-mocnych alergików i sprawdza się świetnie - mamy wszystkie w wersji: 4 pory roku - na lato odpinam (opcja: albo zamek albo napy) i jest cieńsza sklepu mogę polecić na privie Odpowiedz Link Zgłoś