Dodaj do ulubionych

pieluchy z Reala ?

21.07.03, 11:14
Do tej pory używałam wyłącznie Pampersów. Nie mam do nich żadnych zastrzeżeń.
Będąc przypadkowo w Realu zauważyłam że ich pieluchy ( z serii produktów TIP)
są nieco tańsze. Jak zwykle mam jednak wątpliwości do niesprawdzonych
produktów. Czy któraś z was ich używała i jak oceniacie ich jakość?
Aga
Obserwuj wątek
    • km14 Re: pieluchy z Reala ? 21.07.03, 11:41
      Używałam ich w ciągu dnia od około 14 miesiąca. Na noc - koło północy łóżko
      już tonęło. To samo tyczy się marek prywatnych Auchan i Hypernova. Podobno
      niezłe są tanie pieluchy z Biedronek, ale nie mam w tym względzie doświadczeń.
      Pozdrawiam
      Kasia
    • ann_mart Re: pieluchy z Reala ? 21.07.03, 12:53
      REAL do kitu, co prawda sama nie używałam ale widziałam użytkującą córke
      koleżanki pupa odparzona i przeciekają (dodam, że po innych pieluchach nie
      odparzała sobie pupy).

Na forum polecono mi fioletowe TESCO (są też białe ale folię mają na wierzchu).
      Skusiłam się bo kosztowały 36 zł za 60 szt. (12 zł taniej niż pampersy) i są
      bardzo dobre (moim zdaniem gorsze niż huggies freedom, ale pampersom nie
      ustępują). Jedyny minus to rzep trochę mały i łatwy do odpięcia. ale dziecka w
      samej pieluszce już dawno nie kładę bo zdejmował wszystkiesad(( Tesco polecam.
      Anka
      • brendastar Re: pieluchy z Reala ? 22.07.03, 09:54
        ann_mart napisała:

> REAL do kitu, co prawda sama nie używałam ale widziałam użytkującą córke
        > koleżanki pupa odparzona i przeciekają (dodam, że po innych pieluchach nie
        > odparzała sobie pupy).
        >
        > Na forum polecono mi fioletowe TESCO (są też białe ale folię mają na
        wierzchu).
        >
        > Skusiłam się bo kosztowały 36 zł za 60 szt. (12 zł taniej niż pampersy) i są
        > bardzo dobre (moim zdaniem gorsze niż huggies freedom, ale pampersom nie
        > ustępują). Jedyny minus to rzep trochę mały i łatwy do odpięcia. ale dziecka
        w
        > samej pieluszce już dawno nie kładę bo zdejmował wszystkiesad(( Tesco polecam.
        > Anka

A to bardzo dziwne, ze Realowe są do kitu a Tesco są super, bo mają tego samego
        producents - Ontex smile)))
    • adamskakamila Re: pieluchy z Reala ? 21.07.03, 14:05
      Cześć - nie zgadzam się z tymi opiniami , ja używałam przez 16 miesięcy tylko
      Pampersów i na dzień dzisiejszy barzdo żałuje , że nie zaczęłam wcześniej
      stosować TIP- owskich z Realu . Uważam , że w ogóle nie ustepują Pampersom ,
      uzywam ich 4 miesiące , nigdy mój synek nie miał odparzonej pupy ani nigdy mi
      nie przesiąkły !!!!!!!!!!!!!!!!
      Nie wiem dlaczego ktoś sie wypowiada na forum i służy radą jeżeli nigdy ich
      nie użył ???????

Naprawdę Ci polecam i sprawdz najlepiej sama , możesz kupić małą paczkę za 8
      pln .
      Pozadrwiam KAMILA MAMA BARTOSZA
      • ann_mart Re: pieluchy z Reala ? 21.07.03, 15:24
        Ten ktoś co prawda sam nie użył ale obserwował efekty uzycia codziennie przez
        tydzień, więc chyba wystarczy żeby się wypowiedzieć. Nb. ty tez chyba nie
        używałaś tylko twoje dziecko?
        O ile wiem forum nie służy do pisania wyłącznie o własnych doświadczeniach, ale
        także o zasłyszanych czy zaobserwowanych więc po co te wykrzykniki?
    • brendastar Re: pieluchy z Reala ? 21.07.03, 17:05
      Mój synek do tej pory biegał wyłącznie w Huggies Freedom ( ma 2 lata). Miesiąc
      temu (szkoda że tak późno)kupiłam małą paczkę pieluszek TIP w Realu za 6
      złotych z kawałkiem.Co prawda ich jakość odbiega od Huggiesów, ale czego można
      oczekiwać za tę cenęsmile)) Natomiast do tej pory nie ma żadnych odparzeń, uczuleń
      (jak było np. w przypadku pampersów). Na noc dalej zakladamy Huggiesa.

W końcu nikt nie kisi dziecka pół dnia w jednej pieluszcze więc jeśli komuś
      zależy żeby płacic 27 PLN za 56 sztuk (największy rozmiar) zamiast około 50 za
      paczkę pampersów to baaaaardzo polecam.
    • adamskakamila Re: pieluchy z Reala ? 21.07.03, 21:02
      ann_mart - o co chodzi ?????
      nie masz o czym pisać to odpowiadasz nawet jak nie wiesz ??
      no może jestes obserwatorką ...........
      dzięki za Twoje opinie tak naprawdę każdy ma prawo sie wypowiedzić , tylko
      czasami szkoda czasu na czytanie ....

• anna.michal Re: pieluchy z Reala ? 21.07.03, 21:59
      Ja bym zaryzykowała i sprawdziła.
      Tak testowałam pieluchy Tesco - najpierw fioletowe(super), a potem również białe
      (gorsze(folia i taśma klejąca z zewnątrz), ale też się sprawdzają, a od
      firmowych dużo tańsze).
      Na noc na początku dla pewności zakładałam Pampersy, ale teraz już z nich
      całkiem zrezygnowałam. I żałuję, że wcześniej tego nie zrobiłam (mały miał ok.
      rok) - jest tyle możliwości wydania pieniędzy i dlaczego robić to akurat na
      pieluchy, które czasem trzeba zmieniać po 5 minutach. Odparzenia jeżeli się
      zdarzą, to nie są spowodowane pieluszką, ale "toksycznymi kupkami", które
      czasem się pojawiły. Pieluchy Tesco produkowane są przez czeski Ontex.

Pozdrawiam

Ania
    • ingi Re: pieluchy z Reala ? 29.07.03, 18:20
      Poczatkowo moj synek chodzil w "firmowych" pieluszkach. Na szczescie w pore
      zaczelam kupowac pieluszki z Reala. Na poczatku przemakaly, ale sztuka jest
      umiejetne i dokladne zakladanie. Pozniej takich wpadek nie bylo. Moim zdaniem
      sa bardzo dobre. Synek mial czesto zmieniane pieluszki wiec pupa miala sie
      dobrze smile. Niektore mamy wola Pampersy, bo ich pociechy przez caly dzien maja
      zmieniane tylko 3 pieluchy, bo nie sa przeciez mokrewink (znam takie baby).
      Raz jeszcze kupilam Pampersy. Odstawaly z tylu i nie trzymaly sie pupy -
      opadaly przy chodzeniu. Rowniez 2 sztuki wspanialych majteczek tej firmy
      pozostawily piekne plamy na przescieradle. Czy nikt nie mial takiej wpadki
      przy pampersach?
      PO CO PRZEPLACAC JAK NIE TRZEBA? A SPROBOWAC WARTO!!!
    • ewok Re: pieluchy z Reala ? 30.07.03, 09:23
      Bardzo ciekawe. Na razie (Anton ma 10,5 mies.) używaliśmy (oczywiście on a nie
      ja - to dla dociekliwychsmile) pampersów i huggiesów, ale wczoraj robiłam duże
      zakupy w Rossmanie i dostałam jako gratis ich firmowe pieluchy. Na noc bałam
      się założyć młodemu taką pieluchę, ale dzisiaj w dzień będzie ją (a raczej je)
      testował. Pieluchy Rossman zrobiły na mnie pozytywne wrażenie,
      ich "bawełnianość" plasuje się po środku między huggiesami freedom a
      pampersami. Pielucha ma z tyłu b. fajną gumkę - mam nadzieję, że będzie ją
      trzymać w okolicach pasa (bo pampers się zzsuwa).
      Dam znać jak się sprawują w dłuższym okresie czasu. Pozdr
      • polozna1 Re: pieluchy z Reala ? 30.07.03, 09:34
        mam pytanie od jakiej wagi sa fioletowe tesco, czy dla nowonarodzonego tez
        mozna ich sprobowac?
    • bczerwin1 Re: pieluchy z Reala ? 30.07.03, 09:51
      Ostatnio będąc w Tesco kupiłam ich fioletowe pieluchy. Faktycznie są w porządku
      z jednym ale. Te od 10 do 20 kg niestety są trochę za ciasne dla mojej córki.
      Mała waży ponad 12 kg. Szkoda bo faktycznie trochę tańsze od pampersów.
      Pozdrawiam
      Beata
    • martin.9 Re: pieluchy z Reala ? 01.08.03, 08:23
      TIP-y pieluchy z Reala są takie same jak pierwsze orginalne Pampersy, których
      używałam 8 lat temu dla synka.Gabrysi zakładałam tylko na dzień , bo na noc są
      trochą za mało chłonne , no chyba ,że Twój Bobas mało siusia w nocy.W ogóle są
      O.K. , no i cenowo połowę tańsze od Pampersów.Polecam.Marta
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka