ma.malina Re: Magnolia - kto juz byl?? 25.10.07, 12:51 Byłam chwilę - kupiłam buty w Bacie -20% , i dostałam w C&A kupony na 40 zł Klientów niewiele , większość sklepów ma zniżki -20% Nie dotarłam niestety do Bartka Odpowiedz Link Zgłoś
patrice7 Re: Magnolia - kto juz byl?? 25.10.07, 12:58 za co taki duzy kupon dostałas???? Odpowiedz Link Zgłoś
mmala6 Re: Magnolia - kto juz byl?? 25.10.07, 13:07 to dobrze, że mało ludzi. Jak tam wygląda parking? Odpowiedz Link Zgłoś
ma.malina Re: Magnolia - kto juz byl?? 25.10.07, 13:47 Dostałam 2 po 20 zł - jeden dla mnie , jeden dla dziecięcia w moim wielkim brzuchu . A co do parkingu to jest na dworze ,miejsca było dużo ale ja byłam koło 11, teraz wieści o otwarciu poszły w świat i może być inaczej Odpowiedz Link Zgłoś
pia_ do ma.malina 25.10.07, 14:07 Czyżby dziecię w Twoim brzuszku to była Olena? )) Odpowiedz Link Zgłoś
ma.malina pia_ 25.10.07, 15:37 Tak , widziałaś mnie ? Ojej a ja taka bez makijażu ... Odpowiedz Link Zgłoś
pia_ Re: pia_ 25.10.07, 15:55 Spokojnie , nie widziałam Cię, bo byłaś na dole, a ja na górze, ale dzięki mikrofonowi było słychać doskonale )). Odpowiedz Link Zgłoś
ma.malina Re: Magnolia - kto juz byl?? 25.10.07, 13:50 A i niestety jest Pijalnia Czekolady Wedla a ja mieszkam niedaleko, buuuuu A tyłek rośnie.. Odpowiedz Link Zgłoś
pia_ Re: Magnolia - kto juz byl?? 25.10.07, 14:02 Ja takze byłam. Niestety sporo sklepów z powodu opóźnienia w otwarciu centrum zrezygnowało z promocji na otwarcie - dotyczny to min Smyka (miało być -15%). Ale w sumie się opłaciło: w KappAhl jest -25% na wszystko (zaopatrzyłam dziecko w polarowy szlik- golfik), w C&A przy najmniejszym nawet zakupie pierwsze 100 osób dostawało bon na 50 zł: dodatkowo kobiety w ciąży, rodzice dzieci itp, itd. - niestety nagrody dla najbardziej zasmarkanego klienta nie przewidzieli, bo inaczej wygrałabym , obdarowywani byli bonami na 20 zł. Z C&A wyszłam z bluzką i bluzą dla siebie (dział dla starszych dzieci po 19,90/szt), bluzeczkami z nadrukami i gładkimi dla córki i siostrzeńca (po 12,90), piżamką frotte dla małej (24,90) i nareszcie dorwałam 7-pak majteczek chłopięcych w rozmiarze 110/110 (19,90). W salonie z bielizną Benettona za samo wejście dostałam ogromną różową hipopotamicę z czarownymi usteczkami, ubraną w fioletowe dessous z koronką - moja mała będzie zachwycona (był jeszcze do wyboru turkusowy hipcio ubrany w czerwono- białe, paskowane gatki). W Cubusie wszystko z nowej kolekcji jest - 30% i o dziwo mnóstwo rzeczy dali wyprzedażowych z poprzednich kolekcji: udało mi się kupić dla małej piękne jeansy z torebeczką w komplecie za 29 zł. Było dużo bluz po 19,90, spodni itp. W Bartku wszystko -30%, ale jakiś ten sklep taki pusty, o wiele mniej modeli niż na Bielanach, czy w Arkadach, jest Bartek, Noel, Eva Minge, Geox. Jest jeszcze sklep chyba Świat Dziecka, gdzie oprócz Geoxów i jakieś nieznanej, niemieckiej firmy, jest kilka modeli Superfitów. W Tesco jakoś tak biednie, pusto, promocje są, ale kiepskie: tamagotchi za 59 zł, jajko z małym smokiem za 39 zł, wielka skrzynia z ciastoliną po 99 zł. Chciałam kupić pojazdy budowlane Matchbox, plac budowy w walizce Matchbox (akurat tego zestawu nie było) i cukiernię Ponyville, ale ceny nie zachęcają, choć taniej niż w Smyku. Sporo jest zabawek drewnianych - bardzo ładnych. I tak w porównaniu z Bielanami i Tesco przy Długiej, to w Magnolii jest chyba najlepiej. Promocje są tylko na jakieś produkty spożywcze, choć ja dopatrzyłam się 3 tytułów z Amberka, w twardej oprawie za 6,99. Fajne są także na dziale z porcelaną zestawy do malowania zastawy dziecięcej: sama kupiłam mały kubek (4,99) i młoda udekoruje go samodzielnie farbkami. Z ciekawostek to sklep Body Shop, salon Svarowskiego, sklep Follie (dla fanów lat 70-tych i miłośników rzeczy typu telefon w różowym futerku . Aha, w Smyku jest Fabryka Misiów - cudo: maszyny fabryczne są z drewna, miła Pani siedzi przy maszynie i później zszywa takiego delikwenta. Jest kosz z misiami, zajączkami, lwami, pieskami itp - do wyboru, są wieszaczki z ubrankami dla zwierzaków - cudne , słój z serduszkami, które trzeba koniecznie wszyć do środka, no i ogromna księga imion. Dla dziecka (i nie tylko) musi to być ogromna frajda stworzyć sobie takiego przyjaciela. Smyk jest 2 poziomowy, z basenem z kulkami. Parking na pewno okaze się za mały, choć dzisiaj świecił pustkami. A pojechałam tam w zasadzie tylko do banku obok, który akurat dzisiaj okazał się zamknięty, bo wymieniali wszystkie kasy pancerne. No i z nerwów poszłam do Magnolii . Odpowiedz Link Zgłoś
grabasik Re: Magnolia - kto juz byl?? 25.10.07, 14:27 Byłam ale tylko przelotem. Była akurat awaria klimatyzacji i jedyne co pamiętem to b. wysoka temeratura zwłaszcza w sklepach na 1 poziomie. W C&A nic nie dostałam choć kupiłam bluzę dla córki za 12,90 i 4 pary getro-podkolanówek Disney za 9,90. W KappAhlu jest ogólna akcja 25% zniżki na całe zakupy dla Ciebie i Twoich przyjaciół (wszystkie sklepy). W Bartku od dziś do 28.10 jest 30% rabatu, ale Geoxy, które mi się podobały kosztują 359 zł, więc nawet po rabacie cena jest dla mnie za wysoka. Do Tesco nie wchodziłam, a w Cubusie nic mi się nie spodobało. Jedyny gratis, na który się załapałam to lody w kubeczku Magnolii Odpowiedz Link Zgłoś
mmala6 Re: Magnolia - kto juz byl?? 25.10.07, 14:39 Pia, jak zwykle wyczerpująco mimo zasmarkanego nosa Zaraz, tzn po pracy, się wybieram po Geoxy ale jakoś mało zachęcająco o nich pisałyście, więc obawiam się, że nie będzie.Szukam na 24 więc jeszcze z tych tańszych. Odpowiedz Link Zgłoś
pia_ Re: Magnolia - kto juz byl?? 25.10.07, 15:13 I jeszcze coś zabawnego. W C&A weszłam do przymierzalni, a tu naraz pan z ochrony zaczął sprawdzać dokładnie każdą kabinę (wiem, ze robi się to po zamknięciu sklepu, aby sprawdzić, czy jakiś maruder tam nie został, ale o 10.30?), no i nadział się na mnie - co prawda drzwi zamknęłam, ale owe drzwi były saloonowe (ucięte na dole i na górze), więc przez chwilę taksowaliśmy się wzrokiem: niemłody, 2 metrowy pan ochroniarz i ja w biustonoszu ))). Odpowiedz Link Zgłoś
babsee Re: Magnolia - kto juz byl?? 25.10.07, 15:14 Ja tez juz bylam.Urzekł mnie duzy parking wreszcie nie pietrowy(nie lubie takich).Nie spodziewalam sie ze ta Magnolia taka duża!Kupilam sobie kurtke Cheerokee przecenioną z 79 na 46 i mżeowi koszulki po 6 zl i 13 zl-zwykle T-schirty ale jakos te męskie koszulki Cheeroke sie nieżle trzymają.Corci tez koszulki bo przecenione i to sporo-po 11 zl i 6 zl. Piekny C&A!-nareszcie ktos pomyslal i dziecięcy zrobil obszerny!to co przeżywam zawsze w Galerii strącając kolejno ciuszki bo ciasno tam niemożebnnie to moje. W Bacie faktycznie-dzis 20%taniej wszystkie buty-piekne kozaczki widzialam dla cory ale kurcze nie znam baty w ogole i jakos balam sie zaufac. Generalnie jest w srodku ladnie.Bardziej mi sie podoba niz Grunwaldzki pasaz i galeria czarneckiego.I fontanna wysoka!!!Cora bedzie zachwycona. Odpowiedz Link Zgłoś
marie7 Re: Magnolia - kto juz byl?? 25.10.07, 15:54 Dziewczyny a czy w Bartku są Ecco? Odpowiedz Link Zgłoś
pia_ Re: Magnolia - kto juz byl?? 25.10.07, 16:00 Nie, jest tylko Bartek, Geox, Noel, Eva Minge i pewnie Puma na wiosnę. To jest firmowy sklep Bartka (asortyment taki sam jak w Grunwaldzim Pasażu). W Magnolii jest także sklep Step In z butami Ecco, ale napisów o zniżkach w dniu dzisiejszym nie widziałam Odpowiedz Link Zgłoś
magdakb2 A ja jestem trochę rozczarowana 26.10.07, 08:21 Ja wczoraj znalazłam się przypadkiem w Magnoli i trochę się rozczarowałam.Bartek to jedna wielka porażka mały sklep a butów jak na lekarstwo,Bardzo mało promocji przynajmniej jak na otwarcie, w C&A nic specjalnego przynajmniej dla mnie rozm.86/92,totalne pustki w perfumeriach(zresztą specjalnie pojechałam po krem).W step -in odniosłam wrażenie że niektóre rzeczy droższe niż np.w pasażu.Jest sklep Tchibo ale nie wchodziłam bo dużo ludzi.W zarze też żadnych promocji.Jedynie żałuję że nie weszłam do benettona.A poza ty żadnego nowego sklepu dla dzieci np. mothercare albo np.next(byłoby super).Wszystko to samo co w innych galeriach.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
mmala6 Re: A ja jestem trochę rozczarowana 26.10.07, 09:19 Niestety z Geoxów był jeden kolor dla chłopca w mniejszej rozmiarówce. Oczywiście rozm 25 (bo okazało się że 24 za małe a akurat było) nie ma i niewiadomo czy będzie do niedzieli. Sama Magnolia bardzo mi się podoba, szkoda że nie ma H&M, i chyba stanie się moją ulubioną galerią handlową Odpowiedz Link Zgłoś
krabe Re: A ja jestem trochę rozczarowana 26.10.07, 09:48 mi magnolia bardzo przypadła do gustu.Na pewno będzie moją ulubioną:- )Zara większa niż w pasażu i inne sklepy także mają większe przestrzenie.W bartku kupiłam super śniegowce za 109,00 przecenione ze 169,00.C&A też większy niż np w galerii dominikańskiej.Ogólnie wrażenie fajne.Żałuję tylko,że nie ma H&M((( Odpowiedz Link Zgłoś
asia_i_p Re: Magnolia - kto juz byl?? 26.10.07, 20:55 Ja byłam. W Tesco mi się bardzo podobało, bo jeszcze taki porządek, ludzie nic nie pozrzucali i nie poprzewieszali. I jest sporo obniżek w Cherokee, zwłaszcza letnich rzeczy - kupiłam upatrzony czteropak z krótkim rękawem przeceniony z 39,90 na 19,50, widziałam jeszcze jakieś dwupaki i trzypaki po 15 (bardziej fikuśne), a pojedyncze t- shirty nawet po 8 zł (zielone z nadrukami). Body też poprzeceniane. No i ten wybór w rozmiarach - jak coś jest to od najmniejszego do największego. Żeby tak mogło zostać . Odpowiedz Link Zgłoś
bestania31 Re: Magnolia - kto juz byl?? 26.10.07, 22:48 A JA WŁAŚNIE WRÓCIŁAM Z BARTKA W MAGNOLI Z DWOMA PARAMI ))) JEDNA BARTKA A JEDNA GEOXA SKLEP DUZY , PROMOCJA -30 % WIEC SIE OPLACILO DUZO ROZNYCH ATRAKCJI DLA DZIECI I MILA ZABAWA NIUNIA WROCILA Z POMALOWANYM BUZIAKIEM I JEST PRZESZCZESLIWA A I JESZCZE JEDNO - PANI Z OBSLUGI POWIEDZIALA MI W "TAJEMNICY" ZE JUTRO BEDZIE NOWA DOSTAWA Odpowiedz Link Zgłoś
pia_ Bartek w Magnolii 27.10.07, 11:59 No cóż, widocznie coś było nie tak z moim wzrokiem, bo nadal twierdzę, że asortymentowo Bartki na Bielanach, w Koronie i Arkadach są o wiele bogatsze. 30% zniżka to niezła gratka, ale dużo mam liczyło, że wykorzystają tę zniżkę na zakup zimowych Ecco, Naturino czy Superfit, no i obeszło się smakiem Odpowiedz Link Zgłoś
mmala6 Re: Bartek w Magnolii 27.10.07, 15:43 Ja się zeziliłam jak tam pojechałam i był tylko jeden kolor Geoxów, ten który akuart nam nie pasuje i nie było rozm. 25 a pani nie wiedziała kiedy będzie dostawa. Pojechałam do Arkad i kupiłam w niestety normalnej cenie. Zgadzam się z Pia, że sklepik biedny. A tak przynajmniej był w czwartek. Czy ja czas na loterii wygrałam żeby tam co chwilę jeździć i sprawdzać czy już przywieźli moje buty czy nie? Będę teraz kupować w Arkadach, bo bardzo mi się panie spodobały (tzn też skrytykowały Bartki z sympatexem a konkretnie ich megatwardą podeszwę). Odpowiedz Link Zgłoś