mieeke 09.12.07, 19:23 www.allegro.pl/item275421739_puccini_007a_walizka_duza_lekka_72cm_wys_gratis_.html www.allegro.pl/item277708852_walizka_abs_puccini_2216a_75cm_wysylka_gratis.html a moze lepiej wittchen? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jorgus8888 Re: walizki Puccini-polecacie? 03.03.14, 19:05 puccini ABS01....to był prezent naszej synowej na podróż naszych marzeń...a skończyło się na rozczarowaniu...tak reklamowanej firmie...gdzie sloganem była wytrzymałość powłoki ABS.Pęknięcie na długości około 100 mm deklasuje powłokę jako wytrzymałą.Po prostu bubel..za 322 złote.Zaznaczam iż leciałem linniami Qatar..które dbają o pasażera równie ..sądzę ze też o bagaż.była to pierwsza i ostatnia podróż tego BUBLA TECHNICZNEGO Oczywiscie producent umywa ręce i składa wszystko na bark przewożnika....a walizka typowa do lotów..stąd też naklejka reklamowa z samolotem linni puccini....NISKICH LOTÓW...to warto podkreslicmieeke napisała: > www.allegro.pl/item275421739_puccini_007a_walizka_duza_lekka_72cm_wys_gratis_.html > > www.allegro.pl/item277708852_walizka_abs_puccini_2216a_75cm_wysylka_gratis.html > > > > a moze lepiej wittchen? Odpowiedz Link Zgłoś
krosa1 Re: walizki Puccini-polecacie? 08.09.15, 15:21 Puccini to straszny bubel!!! Takiego maila napisałam, nawet nikt nie raczył odpowiedzieć: W tym roku kupiłam Państwa produkt w Złotych Tarasach. Piękną walizkę. Dotąd użyłam ją 2 razy: 1 raz do samolotu i teraz dziecko spakowałam na obóz. Walizka bez uszkodzeń wróciła z wyjazdu samolotem, natomiast po obozie, czyli podróży w autokarze, wróciła pęknięta!!! Otrzymałam odmowę wymiany na gwarancji i nadal nie mogę w to uwierzyć. Jak można powiedzieć, że to uszkodzenie mechaniczne i dlatego nie można jej wymienić. Chyba podróż w autokarze to normalne użytkowanie! Nikt jej nie rzucał jak to ma miejsce na lotniskach, najpewniej leżała pod innymi walizkami. Jestem oburzona na takie traktowanie klienta, a jak czytam na Państwa stronie o jakości produktów, to chce mi się szczerze mówiąc śmiać. Bo jak po dwóch użyciach może pęknąć walizka wysokiej jakości? Dodam, że moja praca ciągle zmusza mnie do podróży. Mam różne walizki, które wiele przeszły, były na lotniskach całego świata i wygląd ich jest może opłakany, bo są poobijane, ale nie pękły przez kilka lat długiego użytkowania. Odpowiedz Link Zgłoś
jo-asiunka Re: walizki Puccini-polecacie? 01.03.16, 18:11 Moja walizka, a właściwie męża, dość intensywnie użytkowana, zepsuła się po 9 latach, pękło kółko, a właściwie dwa, nie da się jej już używać. Poza tym trzymała się świetnie Odpowiedz Link Zgłoś
pe-likanek Re: walizki Puccini-polecacie? 03.03.14, 20:30 Nie, nie polecam. W walizce po jednym przelocie rozwaliła się rączka, nie można było jej schować, chyba, ze wywalić całą zawartość walizki i zrobić to od środka. Na samo wspomnienie krew mnie zalewa. Odpowiedz Link Zgłoś
mieeke Re: walizki Puccini-polecacie? 03.03.14, 20:32 o rety, to mój stary post. My kupiliśmy Puccini i jesteśmy zadowoleni, aczkolwiek nie podróżujemy dużo. Odpowiedz Link Zgłoś
bog101 Re: walizki Puccini-polecacie? 01.03.16, 13:00 Walizki Puccini - kupiłam niedawno taka dużą. Obiecywano, że mocna i wytrzymała i spokojnie można z nią podróżować samolotem, no bo przecież tak dzisiaj się w większości podróżuje. Ale okazało się coś zupełnie innego - walizka nie wytrzymała jednej trasy - pięknie pękła w kilku miejscach. Wiem, ze przewoźnicy się nie pieszczą, ale to powinno być brane pod uwagę przez producenta. Do tego linie były na prawdę szanowane - Emirates Airline, oni pieszczą pasażerów i dobrze traktują bagaże. Walizka ma być mocna a nie taka, która damy na szafę, gdzie pięknie się prezentuje. Po powrocie oddałam ją do reklamacji a to - o!!! - nowe zaskoczenie - producent odmówił reklamacji zrzucając winę na przewoźnika. Granda!!! To moja poprzednia szmaciana walizka z hipermarketu wytrzymała kilkanaście podróżny samolotem a ta po jednaj już rozwalona. To ja się pytam - po co komuś takie cuda markowe???? Jak można w takiej sytuacji promować polski produkt??? Nie dość, że produkują BUBLE to jeszcze się nie chcą do tego przyznać!!! Skandal! Nie polecam, nie dajcie się nabrać!!! Puccini to BUBEL!!! Odpowiedz Link Zgłoś
agus-ka Re: walizki Puccini-polecacie? 01.03.16, 21:52 Z tego co pamiętam to linie nie mają tu nic do rzeczy, lotnisko samo obsługuje załadunek i sortowanie. Ja w podobnej sytuacji zgłaszałam sprawę na lotnisku, przyznano mi zwrot za walizkę. Odpowiedz Link Zgłoś
patatajowa Re: walizki Puccini-polecacie? 01.03.16, 22:05 no ale ty myslisz rozsądnie, nie jesteś nickiem bog101 -jednorazowym w celu wiadomym Odpowiedz Link Zgłoś
nimistra Re: walizki Puccini-polecacie? 01.03.16, 13:36 Aż sprawdzałam w szafie, czy moja walizka to Puccini. Jest w intensywnym użytkowaniu od prawie 7 lat i wygląda (poza kółkami) jak nowa. Nic się nie rozpadło, nie uszkodziło, a naprawdę jej nie oszczędzamy. Ale ona jest z materiału, nie z tworzywa, może dlatego nic jej nie jest. Jeśli nie Puccini, to polecam też Vip Collection. Mam wersję materiałową i po kilku lotach nasza walizka jest cała. Odpowiedz Link Zgłoś
agni71 Re: walizki Puccini-polecacie? 02.03.16, 10:11 Przebiję cię, naszych walizek Puccini (również tych miękkich) używamy już chyba z 20 lat. Odpadł tylko przy jednej dzyndzelek od zamka. Odpowiedz Link Zgłoś
anuusia_80 Re: walizki Puccini-polecacie? 02.03.16, 11:38 polecam, dużej używamy 10 lat i wszystko OK, często w samolocie Odpowiedz Link Zgłoś
catala Re: walizki Puccini-polecacie? 02.03.16, 14:19 Ja mam 2 sztuki Wittchen - jedna kabinówka, druga taka wakacyjna - i z obu jestem bardzo zadowolona. Tę kabinówkę mam już z 8 lat, używana jest 2-3 razy w roku i nic jej nie jest. Dlatego tę większą kupiłam również Wittchen i od 3 lat zalicza ze mną 2 razy w roku wakacje. Obie są w pełni sprawne, nic nie odpadło, nie połamało się etc. Gdybym miała kupować kolejną też byłby to Wittchen. Odpowiedz Link Zgłoś
ewlinaem Re: walizki Puccini-polecacie? 09.05.16, 01:04 Polecam walizki Puccini, ja swoją kupiłam w Centrum Janki, często mają promocje! Odpowiedz Link Zgłoś