majan2 21.12.07, 11:16 Wiem, ze pytanie jest niezbyt madre , ale czy takie testy sa (zakąłdam ze tak) i czy to drogie, czy kupuje sie w aptece i jak sie tego uzywa. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ulcia111 Re: Testy owulacyjne 21.12.07, 13:26 Tak, są takie testy najtańszy kosztuje coś ok 70 zł jak dobrze pamiętam, ale powiem Ci szczerze, że osobiście się przekonałam że taki test jest do bani. Kupiłam gdy starałam sie o dziecko i najlepsze jest to,że według testu owulacji jeszcze ani widu ani słychu, a własnie wtedy zaszłam w ciąże, więc jeśli planujesz dzieciaczka( bo testy kupuje się właśnie w tym celu), jak pisze na opakowaniu nie są one metodą anty, lepiej spokojnie poczekaj, poobliczaj itd, bo szkoda wydawac kase na te "super" testy pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
71gosik Re: Testy owulacyjne 21.12.07, 20:12 Zdecydowanie nie zgadzam się z poprzedniczką, że testy sa do niczego. Zastosowałam się do instrukcji i mam dziewczynkę, zdecydowanie tańsze niz monitoring cyklu na USG. Ja kupowałam przez internet na allegro, wtedy sprzedawała to dziewczyna o imieniu Ewa (rok 2004). Na pewno warto spróbować. Małgorzata Odpowiedz Link Zgłoś
a.dka Re: Testy owulacyjne 21.12.07, 21:35 A pamietasz jaka to byla nazwa testu?? Odpowiedz Link Zgłoś
71gosik Re: Testy owulacyjne 22.12.07, 07:25 Nie było na nich nazwy, otrzymałam bez opakowania zbiorczego, tylko w białym powlekanym folią opakowaniu, każdy osobno (było na nim fertility test-ale to nie konkretna nazwa). Wyglądał podobnie jak te: vitalmarket.home.pl/product_info.php/cPath/32/products_id/415? osCsid=33f060c94f8a7694e52375ddce722738 (tez byl zielony i granatowy-ciążowy), ale nie wiem jak wyglądają inne testy, bo skorzystałam raz i od razu ciąża. Małgorzata Odpowiedz Link Zgłoś
71gosik Re: Testy owulacyjne 22.12.07, 07:37 Odszukałam na allegro dziweczynę, od któej wtedy kupowałam, tyle, że wtedy te testy były zielone, teraz widzę różowe, no i kontakt plus termonowosc widac różnie: www.allegro.pl/item282133717_testy_owulacyjne_atest_wyprzedaz_super_okazja.html Małgorzata Odpowiedz Link Zgłoś
aldona_t1 Re: Testy owulacyjne 21.12.07, 21:37 Testy owulacyjne są sprzedawane na sztuki albo w zestawach. 1 Szt. kosztuje 1,50- 2 zł. Wpisz w Allegro hasło: testy owulacyjne- wyświetli się sporo... Ciekawe, jak wyglądają testy za 70 zł... Odpowiedz Link Zgłoś
71gosik Re: Testy owulacyjne 22.12.07, 07:28 Myslę, że 70 zł kosztuja testy w realnych aptekach, pakowane po kilka sztuk w kartonowym pudełku i zapewne "firmowe". Ja korzystałam z testów takich po parę złotych - 3 lata temu może nie było to 2 zł, ale zdecydowanie taniej niz w aptece. Małgorzata Odpowiedz Link Zgłoś
metis1 Re: Testy owulacyjne 27.12.07, 11:19 Na Allegro sprzedawane sa testy, ktore mozna bezposrednio kupic na www.testsforless.com Polecam, kupowalam kilkakrotnie - platnisc karta kredytowa, blyskawiczna, dyskretna przesylka. Sa rozne, takze w zestawach z ciazowymi. Cena tez rozna w zaleznosci od rodzaju testu i ilosci, ale bardzo korzystna! Odpowiedz Link Zgłoś
renne1 Re: Testy owulacyjne 27.12.07, 11:23 Testy owulacyjne kupowałam na allegro jakiś rok temu. Nie były drogie. Dzięki nim udało mi się zajść w ciążę, co wcześniej się nie udawało. Polecam Odpowiedz Link Zgłoś
asia_i_p Re: Testy owulacyjne 27.12.07, 18:57 Kupowałam "w realu", pakowane po 5, za około 50 zł (chyba). Były dobre, efekt właśnie marudzi w pokoju obok. Odpowiedz Link Zgłoś
mama-fifika Re: Testy owulacyjne 04.01.08, 20:29 ja jeszcze a propos tych testow...widze,ze opinie sa raczej pozytywne..ale mam pytanko..czy rozmawialyscie na ten temat ze swoimi lekarzami?co oni na to? chodzi o to,ze ja wlasnie dzisiaj sie mojemu pytalam i on stwierdzil,ze nie ma naukowych badan potwierdzajacych,ze przy pomocy takich testow mozna zaplanowac pleć dziecka..ze generalnie ktos wysnul takie teorie,ale nigdy tego nei zbadano i nie ma na to dowodow medycznych...wiec generalnie wszystko moze sie zdarzyc... hmm a szkoda,bo ja tez chcialabym sie nimi podeprzec przy nastepnej ciazy Odpowiedz Link Zgłoś
slonko1335 Re: Testy owulacyjne 04.01.08, 20:57 Oczywiście, ze nie ma dowodów medycznych nawet monitoring cyklu nie zapewni płci w stu procentach, tylko z większym prawdopodobieństwem. Metod na planowanie płci jest wiele, czy są skuteczne to już inna sprawa...ale jak ktoś ma ochotę z nich korzytsać to czemu nie. Odpowiedz Link Zgłoś
mama-fifika Re: Testy owulacyjne 04.01.08, 21:41 ja oczywiscie nie mowie o 100% pewnosci...w zyciu to nie mozliwe,ale pytajac sie lekarza myslalam,ze mi powie ze takie testy np daja chociaz troche wieksze prawdopodobienstwo danej plci,a on stwierdzil ze nie ma dowodow i tyle..czyli ze generalnie zadna z metod planowania plci nie daje wiekszego prawdopodobienstwa,wszystko to czyste przypadki..zawsze jest 50 % szans... Odpowiedz Link Zgłoś
biaemi Re: Testy owulacyjne 04.01.08, 22:31 Ale testy owulacyjne nie sluza do planowania plci dziecka tylko do okreslenia dni plodnych czyli najbardziej sprzyjajacych zajsciu w ciaze (alei tak przeciez nie ma gwarancji zajscia w ciaze w te dni). Odpowiedz Link Zgłoś
mama-fifika Re: Testy owulacyjne 04.01.08, 23:09 no dni plodne przede wszystkim,ale generalnie jedno z drugim sie wiąze...podobno dolaczona jest ulotka i opisane jest jak pomoc sobie w planowaniu plci.. Odpowiedz Link Zgłoś
slonko1335 Re: Testy owulacyjne 05.01.08, 11:55 Według jednej z metod testy owulacyjne mogą pomóc w planowaniu płci. Zasada prosta i udowodniona, plemniki męski są szybkie i zwinne ale mają krótszą żywotność, żeńskie przeciwnie, więc jeśli strzelasz dokładnie w owulację (bez seksu na kilka dni przed) męskie mają większe szanse żeby dostać się do jajeczka, jak przed owulacją żeńskie są na lepszej pozycji, teoretycznie przynajmniej, bo i środowisko w pochwie ma wpływ na żywotność plemników jedne wolą kwaśne drugie zasadowe, tak więc można by i dietą się wspomagać. Poza tym ktoś gdzieś wysnuł ostatnio jakieś wnioski, że niby mężczyźni którzy bardzo dużo czasu spędzają przy komputerze mają częściej córki, bo niby promieniowanie osłabia plemniki męskie, nie wiem w moim gronie znajomych to się nawet sparwdziło choć chyba przypadek. Oczywiście nie wspomnę o metodach typu, jeśli chcesz mieć syna seks trzeba uprawiać z głową na północ (strzelam nie wiem w którą strone ma być ta głowa) choć jednak pozycja w której się kochasz może mieć juz wpływ..No ale faktycznie pewne jest na 100 procent że będzie chłopiec albo dziewczynka Odpowiedz Link Zgłoś
biaemi Re: Testy owulacyjne 05.01.08, 23:05 No ja znam te teorie z zywotnoscia plemnikow - nie jest ona wyssana z palca, tylko, jak taki test mialby pomoc w zaplanowaniu corki, skoro pokaze dopiero czas, kiedy niby bardziej prawdopodobny jest syn . Ja uzywam Clear plan i bardzo mi te testy odpowiadaja - tylko cena jest zabojcza 75 zl za 5 sztuk, ale jest to test plytkowy - nie trzeba moczu zbierac do polemnika i potem zakraplac - to mnie wkurzalo w tych tanszych testach. Odpowiedz Link Zgłoś
anna.b Re: Testy owulacyjne 06.01.08, 14:59 Ja kupowalam test ok. 2 tygodni temu w "realnej" aptece - LH Test Domowy test owulacyjny - cena: 22.79 zl/5 sztuk. Uzywalam, gdy planowalam dziecko - i udalo sie za pierwszym razem (nie wiem, czy akurat dzieki testowi, ale wazne, ze wynik byl pozytywny. Mam nadzieje, ze tym razem tez tak bedzie Odpowiedz Link Zgłoś