alexsc 03.01.08, 11:54 na pewno któraś dziewczynka dostała w prezencie kuchnię. Proszę o opinię i rady jaka kuchnię warto kupić. Dziękuję! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dusia00 Re: Kuchnia dla dziewczynki. proszę o radę 03.01.08, 12:12 Witaj, Moja córka dostała kuchnię Tefala- praktycznie się nią nie bawi Piekarnik otwiera się ciężko i po "szrpnięciu" wypada. To takie wady jakie zaobserwowałam. Odpowiedz Link Zgłoś
alexsc Re: Kuchnia dla dziewczynki. proszę o radę 03.01.08, 12:18 buuu a jaki model kupiłaś? Odpowiedz Link Zgłoś
dusia00 Re: Kuchnia dla dziewczynki. proszę o radę 03.01.08, 13:14 Tą mniejszą kuchenkę kupiłam Odpowiedz Link Zgłoś
mielin Re: Kuchnia dla dziewczynki. proszę o radę 03.01.08, 13:29 Moja córcia 2 lata 9 miesiecy dostała od Mikołaja kuchnię Tefal cheftronic (tę małą) i po prostu ją kocha. Wszystko otwiera sie i zamyka z łatwością, więc moze to z tamtym ezgemplarzem cos nie tak? Radzi sobie świetnie i no i wraca do tej kuchni raz po raz. Brakuje nam tylko odpowiedniej ilości garnków bo w komplecie tylko 1 rondel, ale jest za to kurczak, no i co chwila go piecze. Bardzo mi sie podoba ta zabawka, jedynie mąz chwilę dłuższą się pobiedził ze składaniem tego ustrojstwa, no ale przecież robi sie to tylko raz na szczęście. Jednak moja córcia w sklepach i na prywatnych placach zabaw typu w Arkadii Chicco, właśnie zawsze najwięcej czasu bawiła sie kuchniami, więc właśnie to lubi. Ja z czystm sumieniem mogę polecić, bo na gwiazdkę i w świeta cała rozdinka sie tym bawiła) Odpowiedz Link Zgłoś
beatazet Re: Kuchnia dla dziewczynki. proszę o radę 03.01.08, 14:25 Witam. My mamy taką picasaweb.google.com/beataimagda/29MiesiC/photo#5148651859136661378 Kupiona w Auchanie za 99 zł, zupełnie podobna tylko niebieska była w Biedronce. Jesteśmy zadowoleni. Magda gotuje, zmywa naczynia ( na sucho) garnki, talerzyki, sztućce , kubeczki w komplecie. Odpowiedz Link Zgłoś
figaroo Re: Kuchnia dla dziewczynki. proszę o radę 03.01.08, 21:22 Moja córka ma kuchnię Tefal Studio i bawi się nią. Tylko wg mnie jest trochę słabo wykonana jak na 200zł, które była warta Odpowiedz Link Zgłoś
martynak2005 Re: Kuchnia dla dziewczynki. proszę o radę 04.01.08, 00:45 ja za radami forumowymi zdecydowałam sie na Tefala (exellance) i nie polecę jej nikomu. plastik strasznie śmierdzi cena nieadekwatna do jakości (379 zł + przesyłka) plastik z rodzaju giętkich ogólnie taka chińszczyzna nie warta nawet 200 zł z atrakcji tylko palnik dźwiękowy a urządzenia typu czajnik i mikser na pewno ciężko obsługiwany przez małe rączki, sama mam kłopot aby te ustrojstwa nakręcać, taką potrzebują siłę ja na dzień dzisiejszy wybrałabym Little tikes ale dzieci zachwycone co najważniejsze Odpowiedz Link Zgłoś
pia_ Re: Kuchnia dla dziewczynki. proszę o radę 04.01.08, 09:15 Mamy kuchnię Exellance Tefala juz od ponad 2 lat (wtedy kosztowała ponad 500 zł i nie miała dodatków typu czajnik i mikser). Na początku śmierdziała, ale po niedługim czasie zapach się ulotnił, plastik jest z rodzaju "giętkich", lecz po 2 latach intensywnego użytkowania urwał się jedynie 1 zaczep od drzwi piekarnika, więc nie jest to aż taka tandeta, na jaką wygląda. Przyznam się, ze na początku byłam bardzo rozczarowana kuchnią, ale z biegiem czasu zmieniłam zdanie, bo zabawka okazała się solidna, estetyczna i gabarytowo odpowiednia zarówno dla 2 jak i 4 latki. Rozważałam kupno kuchni little tikes, ale przyznam się, że wizualnie niezbyt mi się podobały, a ich cena dwa lata temu była porażająca. Aha i jeszcze jedno, widziałam również na żywo wiele tańszych modeli kuchni Berchet i Smoby, jeśli Exellence to tandeta, to ja nie wiem jak nazwać tamte. Jeśli kogoś stać na kuchnie fischer price, little tikes, step2 to na pewno dostanie produkt wyższej jakości - choć tak naprawdę to ciekawa jestem opinii ich użytkowników Odpowiedz Link Zgłoś
annulak Re: Kuchnia dla dziewczynki. proszę o radę 04.01.08, 10:54 My mamy te kuchnie little tikes 4lata: www.allegro.pl/item291506688_little_tikes_4111_kuchnia_elektroniczna_wyprzedaz.html z kuchnia nie dzieje sie nic,jest dobrze wykonana,wlasnie druga coreczka zaczyna sie nia bawic.Ma wysoki blat a tam gdzie jest nakladana deseczka pod spodem jest miejsce do wsadzenia lali i karmienia.Ja polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
daria.1 Re: Kuchnia dla dziewczynki. proszę o radę 04.01.08, 22:56 Córka dostała od Mikołaja właśnie Tefal Studio. Jest to ta srednia kuchnia. Niestety tez uważam, że jest kiepska jak na ta cenę. Zdjęcie tej kuchni jest tak sprytnie zrobione, że wyglada na całkiem sporą kuchnię. W rzeczywistości z tyłu jest ścięta. Łatwo ją przechylić na jedną stronę. W piekarniku i lodówce brak półek. Drzwiczki piekarnika zamykaja się nierówno. Plastik jest giętki. Jeden odgłos gotowania przypomina jadącą ciuchcię. Córce się podoba. Ja żałowałam , że nie kupiłam innej. Na drugi raz nie sugerowałabym sie odgłosami. Może zdecydowałabym się na Brechet. Przynajmmniej cena niższa. Odpowiedz Link Zgłoś
betty_julcia Re: Kuchnia dla dziewczynki. proszę o radę 04.01.08, 23:38 My mamy kuchnie Berchet Moulinex od dwóch lat i jest super. Nie z tych wielkich wypasionych tylko taka jednostanowiskowa, zgrabna, w prześlicznych kolorkach, zresztą co ja będę opisywać jak mozna linka wkleić www.bobomarket.pl/x_C_I__P_27521872-27510001.html jest w niej wszystko co potrzebne malej dziewczynce tzn. mikrofalówka, zmywarka, piekarnik, elektryczna kuchenka wydająca odgłosy smażenia i kilka garnuszków i innych akcesoriów jedzeniowych. Kuchnia robiła furrorę wśród wszystkich zapraszanych dzieci a dziś robi furrorę u młodszego 15 miesięcznego braciszka. Nie wiem czy wie do czego słuzy ale namietnie gotuje Odpowiedz Link Zgłoś
betty_julcia Re: Kuchnia dla dziewczynki. proszę o radę 04.01.08, 23:42 W ogóle obejrzyj sobie kuchnie w tym sklepie bo są duze promocje. Odpowiedz Link Zgłoś
aguskin Re: Kuchnia dla dziewczynki. proszę o radę 03.04.08, 09:02 moze ktoś jeszcze coś innego poleci? chciałabym taka wyzsza, na allegro sa takie 92cm, a nawet 102 cm Odpowiedz Link Zgłoś
mamgabi Re: Kuchnia dla dziewczynki. proszę o radę 03.04.08, 22:35 Dzisiaj moja córcia dostała kuchnię firmy Palau, kupioną na allegro. Stabilna. Pralka, piekarnik- otwierane drzwi. Kranik z obiegiem wody nie zdążyliśmy jeszcze przetestować. Dla mnie dużym plusem jest wysokość- 114 cm. Dla 3- latki idealna. Nie musi bawić się zgarbiona. Odpowiedz Link Zgłoś
morelka80 Re: Kuchnia dla dziewczynki. proszę o radę 03.04.08, 23:49 my mamy drewnianą, baaardzo fajna dwustronna. Z jednej strony otwierana mikrofala, szafka i piekarnik, z drugiej otwierane 2 szafki, zegar z możliwością ustawiania wskazówek, zlew z kanem z którego leci woda. Moja Córka ma 16 miesięcy i praktycznie cały dzień bawi się tą kuchnią Odpowiedz Link Zgłoś
morelka80 Re: morelka80 05.04.08, 21:33 www.allegro.pl/item334851356_ekologiczna_drewniana_kuchnia_od_ 1zl_bcm_.html to ta kuchenka Odpowiedz Link Zgłoś
weronka77 Re: Kuchnia dla dziewczynki. proszę o radę 05.04.08, 15:46 My mamy duży Tefal Smoby.Super Odpowiedz Link Zgłoś
koza_w_rajtuzach Re: Kuchnia dla dziewczynki. proszę o radę 05.04.08, 19:44 Moja córka ma taką kuchnię jak ta: www.allegro.pl/item338086332_smoby_kuchnia_owalna_tradycyjna_berchet_501181akij.html Uwielbia ją. Zresztą nie tylko ona, bo bawią się nią wszystkie okoliczne dzieci. Na cały okres piaskowy wystawiam ją na dwór, aby dzieci mogły gotować na niej "prawdziwe" obiady. Kupiłam ją rok temu i już po poprzednim okresie piaskowym jest dosłownie zdewastowana, ale to dobry znak . Ogólnie to trzyma się w całości i dzieci ją uwielbiają. Ma piekarnik, dwa palniki, miejsce na brudne naczynia, zlew.. ) Odpowiedz Link Zgłoś
alexsc Re: Kuchnia dla dziewczynki. proszę o radę 05.04.08, 21:40 a my w koncu kupilismy step2. prezent składkowy, kupowałam na niemieckim ebayu i wyszła taniej niz w pl www.step2.de/product.php?prod=34&cat=4 piękna jest. córeczka zachwycona, synek jeszcze bardziej;p Odpowiedz Link Zgłoś