olaiala 22.02.08, 21:34 Jakie CH sa najlepsze w Berlinie? Czy cenowo oplaca sie kupowac rzeczy tych marek co sa dostepne w Polsce ZARA,HM itd. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
coronella Re: Zakupy w Berlinie 22.02.08, 21:56 ja własnie wróciłam z Berlina, jeśli chodzi o Zare, H&M itp to z regularnej sprzedaży nie opłaca sie, wychodzi dokładnie na to samo. Wyprzedazy juz prawie koniec. ale jest sporo innych fajnych sklepów. Odpowiedz Link Zgłoś
olaiala do coronella 22.02.08, 22:51 Napisz, prosze jakie to sa fajne sklepy, bo w Berlinie nie bylam juz z 5 lat i sie nie orientuje , no i w jakim centrum handlowym najlepiej robic zakupy, w centrum czy na obwodnicy w CH A10 naprzyklad? Gdzie wiecej zostalo z wyprzedazy?Jade jutro i bede bardzo wdieczna, jesli cos mi jeszcze napiszesz na ten temat Odpowiedz Link Zgłoś
coronella Re: do coronella 22.02.08, 22:53 oj sorki, ale tu Ci nie pomogę za bardzo. Nie byłam "zakupowo" tylko turystycznie, z dziećmi, moją mamą, i nie chodziłam po sklepach. Byłam na gł placu i na alei Unter den Linden, tam wchodziłam do sklepików. Napisałam tylko, żebys nie traciła czasu na H&M bo jest to samo co u nas i w tych samych cenach. Sorki. Odpowiedz Link Zgłoś
aleksandra1977 Re: do coronella 23.02.08, 09:14 nie wiem jakich sklepow szukasz, z jakim asortymentem np. na Alexanderplaz masz sklep New Yorker. Odpowiedz Link Zgłoś
aleksandra1977 Re: do coronella 23.02.08, 09:27 na Alexanderplatz cale centrum handlowo-rozrywkowe "Alexa", w ktorym masz takie sklepy jak: Media Markt, Zara, Rossman, Douglas, Intersport (spozywczy) Sa rowniez polskie sklepy: Smyk, Vistula & Wólczanka S.A. - cenowo porownywalne z polskimi. Smyk jest rowniez w centrum handlowym "Das Schloss" w dzielnicy Steglitz. Polecam ulice Kurfürstendamm i slynny sklep "KaDeWe". oraz "Quartier 206" i "Galeries Lafayette" przy Friedrichstraße. albo centrum handlowe "Arkaden" przy Potsdamer Platz. Odpowiedz Link Zgłoś
kachho Re: A10 23.02.08, 10:29 Ja byłam tydzień temu w centrum A 10. Na wyprzedaze raczej nie ma co liczyc. Jest trochę w ESPRIT ale ceny i tak wysokie, około 30-40 Euro np za sweterek. Płaszczyk na 92 cm kosztuje tam 60 euro. ja ostatecznie kupiłam coś w C&A jest tam jednak wiekszy wybor niz w polsce a ceny w miarę, płaszczyk za 27 euro. W h&M ceny minimalnie mniejsze, np. bluzka na 128 wychodzi o 4 pln taniej. Przecen raczej nie ma. W centrum jest sklep dla dzieci Baby one, ciuszki i akcesoria, np. śliczne rajztuzki ale za 10-12 euro. No i Real , tam były promocje na Persil i Martini Polecam Martini D'oro, u nas niedostępne. to tyle, pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś