Dodaj do ulubionych

jaki wózek? prośba , rodzę w połowie grudnia.

30.08.03, 21:25
Witam! jaki powinnam kupić wózek, podoba mi się deltim voyager, można dokupić
do niego spiworek, ale to ewidentnie wózek spacerowy ( tak wynika z nazwy),
urodze zimą, to kilka miesiecy do wiosny , a chciałbym wózek głęboki ze
spacerowką, taki, który po prostu posłużył by mi kilka dobrych miesięcy.
Jaki wózek Waszym zdaniem byby najlepdszy, proszę pomóżcie, doradzcie, bo
jestem w wielkiej kropce. Z góry dziekuję za wszelką pomocsmile
Obserwuj wątek
    • jagienka.harrison Re: jaki wózek? prośba , rodzę w połowie grudnia. 30.08.03, 23:07
      Witam przyszłą mamę.
      Napiszę z własnego doświadczenia, gdyż mimo że Dominik ma 9 m-cy ma już 3
      wózek.
      Uważam, że bardzo dobre są wózki 3 w 1, w zależności od sytuacji finansowej.
      Można nakładać fotelik na ramę i tak jeżdzić, wszystko pasuje itp i koszt
      relatywnie jest mniejszy. Noworodek według mnie musi mieć gondolę, zwłaszcza
      taki urodzony w zimie!Taki wózek 3 w 1 to się przydaje na pierwsze mniej
      więcej 9 m-cy.
      Ja byłam posiadaczką Bebecara, jest dosć ciężki choć bardzo stabilny i po 6 m-
      cach zdecydowałam się doskupić zwykły wózek parasolkę do samochodu, na wakacje
      itp bo słoniowaty Bebecar zabierał pół bagażnika i jest dość nieporęczny na
      wyjazdy. Teraz go sprzedałam i kupiłam inną spacerówkę, zwykłą Graco, oraz
      muszę kupić nowy fotelik bo juz Dominik wyrósł.
      Masz dużo czasu, możesz pochodzić po sklepach, sprawdzić jakie wózki Ci się
      podobają, też zależy ile masz pieniążków, czy dużo podróżujesz, jaki masz
      samochód, czy masz schody itp. Mam nadzieję że coś Ci pomogłam...
      Ja z perspektywy czasu kupiłabym Bebecara jeszcze raz!
      • zuzia_i_werka Re: jaki wózek? prośba , rodzę w połowie grudnia. 31.08.03, 08:15
        Witaj! Na pewno dla zimowego dzidziusia musi być gondola albo przynajmniej
        torba ze sztywnym dnem.Poniewaz one czsem są mniejsze(musza się zmieścić w
        spacerówce) zobacz czy nie będzie za mała.Wiesz o co mi chodzi-jak np. rodzice
        wysocy to rzeba sie liczyć,że i dziecko nie małe.Mówię o tym dlatego,że sama
        mam dużą córkę,która szybko przestała się mieścićsmile Na zime i w zależności
        gdzie mieszkasz(warunki "jezdniowe") polecam duże koła,na śnieg,roztopy jak
        znalazł.Mądrzę się bo urodziłam w lutymsmile Z kolei winda,ew piętra do pokonania
        mogą być przeszkodą.No i bagazniksmile Jak możesz sobie pozwolić na droższy wózek
        to może bebecar,Emaljunga? Na pewno są warte swojej ceny.Może warto poszukac
        używanych.A może polski Polak np.Orion.Nie jest lekki ale dobrze się prowadzi.
        Jest w róznych wersjach(z gondolą,torbą) A może 3w1 np Chicco? Ale ten ma z
        kolei małe kółka,można ugrzęznąć. Tak jak mówila moja poprzedniczka masz
        jeszcze dużo czasu,pochodź,porozglądaj się,pomyśl o takich szczzegółach jak
        np.wnoszenie,składanie,przewożenie. Na pewno coś wybierzesz.Ja mam dwa wózki-
        jeden na pompowanych kołach(polski) służył mi jak dziecko było maleńkie ale i
        na wakacjach(Mazury) i teraz będę go używać w zimie i drugi lżejszy (PP Venezię)
        na spacery osiedlowe,wypady na miasto itp.Oba kosztowały mnie ok 700zł(z pomocą
        forumsmile) i będa jeszcze długo słuzyły.Pozdr!
    • benita30 Re: jaki wózek? prośba , rodzę w połowie grudnia. 31.08.03, 15:20
      Ja urodziłam w lutym i bardzo sobie chwale zwykły polski wózek z gondolą i
      dobra amortyzacją. Moje dzieciątko ma 18 m-cy i czwarty wózek-Bebecar Raider
      AT+ i bardzo sobię go chwalę.Ale dla maluszka moim zdaniem jest za 'twardy'
      (nie można praktycznie bujać).Mieliśmy też graco ale krótko tylko do samochodu
      bo składal sie do małego.No i ABC był świetny ale szybko z niego wyrośliśmy.

Teraz też wybrałabym gondolę na EL-jot'a i spacerówkę Raidea AT+
      • edyta774 Re: jaki wózek? prośba , rodzę w połowie grudnia. 31.08.03, 17:21
        Benito,
        jeśli można zapytać to dlaczego Twoje dzieciątko ma 4 wózek.... Wydaje mi się
        dość spora liczba. Czy niekóre z nich się nie sprawdzały i rezygnowałaś z
        nich? Pytam, bo też stoimy przed wyborem wózka a nie mamy w tym żadnego
        doświadczenia...

Edyta
        • benita30 Do Edyty 02.09.03, 20:25
          Sprawa ma się tak: pierwszy wózek kupiliśmy w komisie klasyczny polski gondola
          + spacerówka.Świetne rozwiązanie ale po półroku odpadlo kółko i nikt nie umiał
          go naprawić (tzw 'naprawy wózków dziecięcych').Na szczęście koleżanka oddała mi
          ąć - świetny z przekładaną rączką itp ale po rozłożeniu na płasko część oparcie
          składa się w gondolkę i dzieciątko szybko z niego wyrosło. Kupiliśmy (po
          zebraniu odp. kwoty) nowy wózek Grako Voyager reklamowany jako cudo i wygoda.
          Ale kompletny brak amortyzacji i plastikowe koła doprowadzały wszystkich do
          szału. W związku z tym grzebałam w sieci W aukcjach, komisach itp i wynalazłam
          Raidera AT+ za 730- i jestem wreszczie zadowolona. Ale dla niemowlaka bym go
          nie kupiła bo jest za twadry i nie ma przekładanego siedziska twarzą do
          prowadzącego a to ważne.
          • edyta774 Re: Do Edyty 03.09.03, 11:24
            Benito,

dziękuję za odpowiedź. Naświetliło mi o sprawę i myślę, że ułatwi wybór.

Edyta

• ninoczka28 Re: jaki wózek? prośba , rodzę w połowie grudnia. 31.08.03, 21:33
      serdecznie dziękuję za wszystkie odpowiedzi,niestety moge zdecydowac sie na
      wózek w granicach 700, 00, mam nadzieje,ze tzw. trojfunkcyjny w takiej cenie
      dostanę, no nawet jestem tego pewna , bo sie tym już od dłuższego czasu
      interesuję, z tym ze sa to najczęsciej polskie firmy, w zwiazku z tym, z
      doswiadczenia, który polski wozeczek byłby najlepszy? kazdy producent swoje
      chwali,a jak to naprawdę wygląda wychodzi dopiero w "praniu", zima jest
      doskonałym testerem dla róznych marek wózków, może jest nasz, w miarę tani a
      przy tym dobry, który moze posłuzyć nawet rok?
      • jagienka.harrison Re: jaki wózek? prośba , rodzę w połowie grudnia. 01.09.03, 16:15
        wiesz co, jeśli nie zraża Cię wizja używanego wózka, to spróbuj dać ogłoszenie
        na forum. Ja sprzedałam bebecara 3 w 1 (gondola+spacerówka+fotelik) za 850zł,
        więc może coś Ci się uda zanleźć za podobną cenę?
        Powodzenia
        Jagienka
    • benita30 Re: jaki wózek? prośba , rodzę w połowie grudnia. 02.09.03, 20:27
      Byle nie Adbor!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      Właśnie na forum o tym piszą negatywnie - czytaj
    • kopytko1 Re: jaki wózek? prośba , rodzę w połowie grudnia. 04.09.03, 10:00
      Hej,ja polecam Ci wózek polaka Orion,jest solidny,duże pomopowane
      koła,spacerówka z nosidłem,duża buda,okrycie na nóżki,folia
      przeciwdeszczowa,ogólnie super.Obejrzyj sobie na ich stronie www.polak.com.pl
      (albo bez com).A teraz najważniejsze ja zapłaciłam tylko 670 zł.Może nawet
      mniej ciut dokładnie nie pamiętam.Gorąco Ci go polecam.
    • magdalenkad Re: jaki wózek? prośba , rodzę w połowie grudnia. 05.09.03, 13:49
      Ja zdecydowanie polecam Ci wozek gleboki (gondola, twarda!!!) i spacerowke.
      Sama kupilam najnowszy model Mikado - to jedyny polski wozek z roczna
      gwarancja i wazy okolo 7 kg, ma pompowane kola.
      Wlasnie go sprzedaje, bo Tymus juz siedzi, ale gdy bede kupowala nastepny
      wozek, to na pewno bedzie to gondola...

pozdrawiam, magdalenka
    • joannawz Re: jaki wózek? prośba , rodzę w połowie grudnia. 07.09.03, 12:20
      witam
      mam 3 letnia corke, wiec troche doswiadczenia wozkowego chyba tez. miala 2
      wozki. najpierw jezdzila w klasycznym wozku z gleboka gondola, byl to wozek
      klasyczny, trojfunkcyjny NEONATO. Jest drogi, ale oplaca sie, bo przyda sie dla
      drugiego i wogole sie nie zniszczyl, kolor byl granatowy, a nie
      wyblakl.klasyczne wozki sa dobre dla maluszkow bo zima jest schowane dziecko
      glebolo i maja duze kola wiec nie trzesie. mozna dziecko bujac, wiec larwo
      zasypia. Potem zamienilam gondole na sp[acerowke, taka nakladka, byla w
      komplecie, miala regulowane oparcie wiec zosia mogla spac nawet jak miala
      roczek. A byly te same kolka, wiec ja lulalam. U nas na osiedlu pelno dzur,
      wiec malymi kolkami trudno przejechac. a drugim wozkiem jest parasolka,
      skladana do samochodu, ale to wozek tylko na krotsze trasy i na wyjazdy
      samochodowe. reasumujac, drugi raz kupilabym taki sam wozek. jesli mieszkasz
      wysoko to moze byc problem z wnoszeniem, bo te klasyczne sa dosc ciezkie. Ale
      te lekkie skladane maja duzo wad, nie mozna nimi bujac, maja mniejsza
      powierzchnie do lezenia, i potem dziecko sie nie miesci. I W zimie nie moze
      spac, bo sie nie miesci na lezaco. wybor wozka to trudny wybor. Wez pod uwage,
      to gdzie mieszkasz, czy bedziesz go musiala wnosic, czy chcesz aby dziecko w
      nim spalo?, czy chcesz go potem zostawic czy sprzedac? Aha, na ten stelarz
      mozna tez bylo nakladac fotelik samochodowy, to tez duzy plus. Pozdrawiam i
      trzymam kciuki.
    • benita30 Re: jaki wózek? prośba , rodzę w połowie grudnia. 07.09.03, 20:05
      Zobacz w allegro na aukcjach. Podają telefony i kontakty sprzedawcy nowych
      wózków. Nie wszystkie są używane.
      • agnysek Re: jaki wózek? prośba , rodzę w połowie grudnia. 09.09.03, 09:09
        a moze focus deltima - dostal nominacje miesiecznika dziecko na najlepszy
        produkt roku
        zobacz na www.deltim.com.pl - wydaje sie naprawde fajny.
        Ostanio na www.tanimarket.pl była promocja na te wózki

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka