aleksandra1977 17.06.08, 10:13 z Allegro musza zniknac wszystkie nowe foteliki, wozki i akcesoria niemowlece firmy Emmaljunga. Producent zakazal ich sprzedazy na aukcjach Allegro. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
weronka77 Re: Emmaljunga nie na Allegro 17.06.08, 10:57 No coś ty? Jeśli sprzedają je sklepy to też? A cóż złego w tym allegro? Nie rozumiem;-((( Odpowiedz Link Zgłoś
pasik Re: Emmaljunga nie na Allegro 17.06.08, 10:59 aleksandra1977 napisała: > z Allegro musza zniknac wszystkie nowe foteliki, wozki i akcesoria > niemowlece firmy Emmaljunga. > Producent zakazal ich sprzedazy na aukcjach Allegro. jakiś joke? Odpowiedz Link Zgłoś
aleksandra1977 Re: Emmaljunga nie na Allegro 17.06.08, 11:06 nie, mowie powaznie. Mam sklep i producent zwrocil sie do mnie z prosba o wycofanie produktow Emmaljunga ze wszystkich aukcji (chodzi o nowe, nieuzywane). Argumentowal to tym, ze sami nie sprzedaja na aukcjach Allegro. Odpowiedz Link Zgłoś
aleksandra1977 Re: Emmaljunga nie na Allegro 17.06.08, 11:10 tez nie rozumiem takiej polityki firmy, bo przeciez sklep ma narzucona cene przez producenta, po ktorej wolno mu sprzedac jego towar. Moze chodzi o to, ze nie chca byc postrzegani przez pryzmat aukcji? Nie mam pojecia... Odpowiedz Link Zgłoś
weronka77 Re: Emmaljunga nie na Allegro 17.06.08, 12:16 wiesz co, zapytam o opinię prawnika i wieczorem napiszę Ci na proiv czy takie ich zachowanie ma jest uzasadnione. ok? Odpowiedz Link Zgłoś
aleksandra1977 Re: Emmaljunga nie na Allegro 17.06.08, 12:27 OK. Bede wdzieczna za takie informacje. Odpowiedz Link Zgłoś
weronka77 Re: Emmaljunga nie na Allegro 17.06.08, 12:30 Jest tak: jeśli w umowie pomiędzy Tobą a dystrybutorem tudzież dystrybutorem a Emmaljungą nie ma wyrażnie określone, że w taki sposób nie możesz prowadzić sprzedazy to z prawnego punktu widzenia nic Ci zrobić nie mogą. Niestety nie jest wykluczone natomiast, że Emmaljunga może się zwrócić do dystrybutora, żeby Tobie tych wózków nie dostarczał jeśli nie zaniechasz sprzedaży na allegro. Nie wiem dlaczego prowadzą taką polityke, skoro teoretycznie powinno im zależeć na jak największych obrotach... Odpowiedz Link Zgłoś
aleksandra1977 Re: Emmaljunga nie na Allegro 17.06.08, 12:41 bardzo Ci dziekuje! weronka77 napisała: Niestety nie jest wykluczone natomiast, że > Emmaljunga może się zwrócić do dystrybutora, żeby Tobie tych wózków > nie dostarczał jeśli nie zaniechasz sprzedaży na allegro. tego sie wlasnie obawiam, jesli nie spelnie ich prosby... Odpowiedz Link Zgłoś
k.galago Re: Emmaljunga nie na Allegro 01.07.08, 12:39 aleksandra1977 napisała: > tez nie rozumiem takiej polityki firmy, bo przeciez sklep ma > narzucona cene przez producenta, po ktorej wolno mu sprzedac jego > towar. > Moze chodzi o to, ze nie chca byc postrzegani przez pryzmat aukcji? > > Nie mam pojecia... Witam serdecznie, ja też sprzedaję na allegro, tyle, że produkty x-landera i producent zakazał mi ich sprzedaży w cenach niższych niż inni. Oczywiście moje ceny nie są poniżej zarobku tym bardziej nie poniżej cen hurtowych. Konsultowałam się z Rzeczniekiem. Otrzymałam odpowiedź, źe to śmieszne i nie Producent nie ma prawa narzucać mi cen!!! A straszą sądem!!! Odpowiedz Link Zgłoś
sylki to tak jakby chcieli 01.07.08, 20:16 zakazać konkurencji, może "sklepy" sie żalą, że na allegro jest taniej i przez to im towar nie schodzi. Odpowiedz Link Zgłoś