aleksandra1977 19.06.08, 20:27 www.poczta-polska.pl/aktualnosci.php?id=13645 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
grabasik Re: od 1.07. wzrost cen przesylek Poczty Polskiej 19.06.08, 21:29 No to nieźle pojechali z cenami zwłaszcza paczek - zwykła do 1 kg będzie kosztować 8,50 a priorytetowa 10 zł. Za chwilę naprawdę kurier będzie tańszy, szybszy i pewniejszy. Przegięcie... Odpowiedz Link Zgłoś
so-cold Re: od 1.07. wzrost cen przesylek Poczty Polskiej 19.06.08, 21:32 ktos za strajk musi zaplacic szkoda ze my. Odpowiedz Link Zgłoś
aleksandra1977 Re: od 1.07. wzrost cen przesylek Poczty Polskiej 19.06.08, 22:07 konkurencja ma szanse zaistniec Odpowiedz Link Zgłoś
alexsc Re: od 1.07. wzrost cen przesylek Poczty Polskiej 19.06.08, 22:32 a jest w ogóle jakaś konkurencja dla poczty polskiej? Odpowiedz Link Zgłoś
aleksandra1977 Re: od 1.07. wzrost cen przesylek Poczty Polskiej 20.06.08, 10:50 alexsc napisała: > a jest w ogóle jakaś konkurencja dla poczty polskiej? mialam na mysli innych operatorow pocztowych np. PAF, InPost. Odpowiedz Link Zgłoś
busy_bee Re: od 1.07. wzrost cen przesylek Poczty Polskiej 20.06.08, 11:01 aleksandra1977 napisała: > alexsc napisała: > > > a jest w ogóle jakaś konkurencja dla poczty polskiej? > > mialam na mysli innych operatorow pocztowych np. PAF, InPost. Tylko, ze oni nie wszedzie docieraja lub po prostu nie wyrabiaja sie. Ostatnio podczas strajku Poczty chcialam cos wyslac PAFem to mi powiedzieli, ze dopiero za 2 dni beda mogli ew. przyjac, a ze do ich punktu mam dosyc daleko to sie po prostu nie oplacalo dojezdzac do nich, zeby sie dowiedziec czy dzis beda w stanie przyjac przesylki czy nie. Odpowiedz Link Zgłoś
aleksandra1977 Re: od 1.07. wzrost cen przesylek Poczty Polskiej 20.06.08, 11:12 zgoda, ale moze zmieniliby swoja postawe, gdy widza, ze monopolista winduje ceny...? Oczywiscie jest tez druga strona medalu - wzrost cen poczty polskiej moze spowodowac podwyzki u operatorow Odpowiedz Link Zgłoś
r0sie Re: od 1.07. wzrost cen przesylek Poczty Polskiej 19.06.08, 22:56 grabasik napisała: > No to nieźle pojechali z cenami zwłaszcza paczek - zwykła do 1 kg będzie > kosztować 8,50 a priorytetowa 10 zł. Za chwilę naprawdę kurier będzie tańszy, > szybszy i pewniejszy. Przegięcie... Tylko na to czekam!! W kulki sobie lecą! Odpowiedz Link Zgłoś
katka761 Re: od 1.07. wzrost cen przesylek Poczty Polskiej 19.06.08, 22:44 przegięli szkoda, że terminów nie dotrzymują, a chrzanią, że chcą poprawy swojej konkurencyjności na rynku. szkoda że są monopilistą, na którego póki co nie ma bata. Odpowiedz Link Zgłoś
beata.londyn InPost 20.06.08, 11:32 Wlasnie zerknelam na ich oferte i wyglada bardzo kusząco, szkoda tylko ze przyjmuja paczki wylacznie do 5 kg i do okreslonych wymiarow. Czy ktos juz korzystal z usług inpost? Jakie doswiadczenia? Odpowiedz Link Zgłoś
aleksandra1977 Re: InPost 20.06.08, 11:44 korzystam. 100% zadowolenia. Nigdy nie zdazylo sie, aby przesylka zaginela. Odpowiedz Link Zgłoś
pasik Re: InPost 20.06.08, 11:48 Chciałam skorzystać z InPostu podczas strajku PP..i co........ nie mieli znaczków w punkcie. Taka ot konkurencja Odpowiedz Link Zgłoś
oliwia244 Re: InPost 20.06.08, 21:57 a jakie ceny ma INpost?? poczta przegina!!!!!! słabo dla allegrowiczów ((( Odpowiedz Link Zgłoś
aurinko PAF 22.06.08, 10:12 PAF przyjmuje paczki bez ograniczeń wagowych i wymiarowych, mają dużo niższe ceny za cięższe paczki, a list polecony z ubrankiem w bąbelkowej kopercie na poczcie wycenili mi na 4,70 (zwykły, nie priorytet) w PAFie kosztował 2,50. Przesyłki doręczają na trzeci dzień roboczy. www.paf.pl/node/6 Odpowiedz Link Zgłoś
aniulekq Re: PAF 22.06.08, 11:45 Również mam dobrą opinię o PAFie. Listy, paczki dochodzą szybciutko. Można także zamówic kuriera z PAFu jeśli paczka jesr spora. Przyjadą w każde miejsce, to samo jeśli chodzi o dostarczenie. Odpowiedz Link Zgłoś
iwek33 Re: Poczta -przesyłka zagraniczna 22.06.08, 22:48 Pomijając ceny usług Poczty Polskiej, bo te rzeczywiście są baardzo wygórowane, chciałam napisać, że doznałam wielkiego szoku na korzyść dla Poczty. W poniedziałek wysyłałam paczkę do Niemiec, dość sporą ( 12 kg) i niestety chociaż zależało mi na szybkim dostarczeniu nie zdecydowałam się na priorytet ( bo cena usługi 170 zł!). Posłałam paczką zwykłą ( 100zł ) choć Pani uprzedziła mnie, że paczka pojdzie na pewno dwa tygodnie, a może nawet trzy. No i doznałam szoku, gdyż za cztery dni paczka była dostarczona!!! Toż to nawet w kraju zwykła paczka idzie z tydzień, a tu do Niemiec szła 4 dni! Odpowiedz Link Zgłoś
pandziksa Re: Poczta -przesyłka zagraniczna 23.06.08, 12:47 to po prostu deutsche post!!! nasz apoczta pewno szybko przekazała a oni działaja tak jak nasza poczta obiecuje, że niby pracuje. Odpowiedz Link Zgłoś