Dodaj do ulubionych

od 1.07. wzrost cen przesylek Poczty Polskiej

19.06.08, 20:27
www.poczta-polska.pl/aktualnosci.php?id=13645
Obserwuj wątek
    • grabasik Re: od 1.07. wzrost cen przesylek Poczty Polskiej 19.06.08, 21:29
      No to nieźle pojechali z cenami zwłaszcza paczek - zwykła do 1 kg będzie
      kosztować 8,50 a priorytetowa 10 zł. Za chwilę naprawdę kurier będzie tańszy,
      szybszy i pewniejszy. Przegięcie...
      • so-cold Re: od 1.07. wzrost cen przesylek Poczty Polskiej 19.06.08, 21:32
        ktos za strajk musi zaplacic uncertain szkoda ze my.
        • aleksandra1977 Re: od 1.07. wzrost cen przesylek Poczty Polskiej 19.06.08, 22:07
          konkurencja ma szanse zaistniec
          • alexsc Re: od 1.07. wzrost cen przesylek Poczty Polskiej 19.06.08, 22:32
            a jest w ogóle jakaś konkurencja dla poczty polskiej?
            • aleksandra1977 Re: od 1.07. wzrost cen przesylek Poczty Polskiej 20.06.08, 10:50
              alexsc napisała:

> a jest w ogóle jakaś konkurencja dla poczty polskiej?

mialam na mysli innych operatorow pocztowych np. PAF, InPost.
              • busy_bee Re: od 1.07. wzrost cen przesylek Poczty Polskiej 20.06.08, 11:01
                aleksandra1977 napisała:

> alexsc napisała:
                >
                > > a jest w ogóle jakaś konkurencja dla poczty polskiej?
                >
                > mialam na mysli innych operatorow pocztowych np. PAF, InPost.

Tylko, ze oni nie wszedzie docieraja lub po prostu nie wyrabiaja
                sie. Ostatnio podczas strajku Poczty chcialam cos wyslac PAFem to mi
                powiedzieli, ze dopiero za 2 dni beda mogli ew. przyjac, a ze do ich
                punktu mam dosyc daleko to sie po prostu nie oplacalo dojezdzac do
                nich, zeby sie dowiedziec czy dzis beda w stanie przyjac przesylki
                czy nie.

• aleksandra1977 Re: od 1.07. wzrost cen przesylek Poczty Polskiej 20.06.08, 11:12
                  zgoda, ale moze zmieniliby swoja postawe, gdy widza, ze monopolista winduje
                  ceny...? Oczywiscie jest tez druga strona medalu - wzrost cen poczty polskiej
                  moze spowodowac podwyzki u operatorow uncertain
      • r0sie Re: od 1.07. wzrost cen przesylek Poczty Polskiej 19.06.08, 22:56
        grabasik napisała:
        > No to nieźle pojechali z cenami zwłaszcza paczek - zwykła do 1 kg będzie
        > kosztować 8,50 a priorytetowa 10 zł. Za chwilę naprawdę kurier będzie tańszy,
        > szybszy i pewniejszy. Przegięcie...

Tylko na to czekam!!

W kulki sobie lecą!
    • katka761 Re: od 1.07. wzrost cen przesylek Poczty Polskiej 19.06.08, 22:44
      przegięli

szkoda, że terminów nie dotrzymują, a chrzanią, że chcą poprawy
      swojej konkurencyjności na rynku.

szkoda że są monopilistą, na którego póki co nie ma bata.
    • beata.londyn InPost 20.06.08, 11:32
      Wlasnie zerknelam na ich oferte i wyglada bardzo kusząco, szkoda
      tylko ze przyjmuja paczki wylacznie do 5 kg i do okreslonych
      wymiarow.
      Czy ktos juz korzystal z usług inpost? Jakie doswiadczenia?
      • aleksandra1977 Re: InPost 20.06.08, 11:44
        korzystam. 100% zadowolenia. Nigdy nie zdazylo sie, aby przesylka zaginela.
        • pasik Re: InPost 20.06.08, 11:48
          Chciałam skorzystać z InPostu podczas strajku PP..i co........
          nie mieli znaczków w punkcie.
          Taka ot konkurencjasmile
          • oliwia244 Re: InPost 20.06.08, 21:57
            a jakie ceny ma INpost??

poczta przegina!!!!!!
            słabo dla allegrowiczów sad(((
            • aleksandra1977 Re: InPost 20.06.08, 22:11
              tu masz cennik:
              inpost.pl/?id=208
              • aurinko PAF 22.06.08, 10:12
                PAF przyjmuje paczki bez ograniczeń wagowych i wymiarowych, mają dużo niższe
                ceny za cięższe paczki, a list polecony z ubrankiem w bąbelkowej kopercie na
                poczcie wycenili mi na 4,70 (zwykły, nie priorytet) w PAFie kosztował 2,50.
                Przesyłki doręczają na trzeci dzień roboczy.
                www.paf.pl/node/6
                • aniulekq Re: PAF 22.06.08, 11:45
                  Również mam dobrą opinię o PAFie. Listy, paczki dochodzą szybciutko.
                  Można także zamówic kuriera z PAFu jeśli paczka jesr spora. Przyjadą
                  w każde miejsce, to samo jeśli chodzi o dostarczenie.
                  • iwek33 Re: Poczta -przesyłka zagraniczna 22.06.08, 22:48
                    Pomijając ceny usług Poczty Polskiej, bo te rzeczywiście są baardzo
                    wygórowane, chciałam napisać, że doznałam wielkiego szoku na korzyść
                    dla Poczty. W poniedziałek wysyłałam paczkę do Niemiec, dość sporą (
                    12 kg) i niestety chociaż zależało mi na szybkim dostarczeniu nie
                    zdecydowałam się na priorytet ( bo cena usługi 170 zł!). Posłałam
                    paczką zwykłą ( 100zł ) choć Pani uprzedziła mnie, że paczka pojdzie
                    na pewno dwa tygodnie, a może nawet trzy. No i doznałam szoku, gdyż
                    za cztery dni paczka była dostarczona!!! Toż to nawet w kraju zwykła
                    paczka idzie z tydzień, a tu do Niemiec szła 4 dni!
                    • pandziksa Re: Poczta -przesyłka zagraniczna 23.06.08, 12:47
                      to po prostu deutsche post!!! nasz apoczta pewno szybko przekazała a
                      oni działaja tak jak nasza poczta obiecuje, że niby pracuje.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka