Dodaj do ulubionych

Gdzie ładne stroje odświętns do szkoły?

24.06.08, 14:22
Witam!
Mam pytanie do mam dzieci szkolnych.Moja córka od września idzie do zerówki a
za rok do 1szej klasy.Czy możecie polecić jakieś sklepy
gdzie jest duży wybór czarnych lub granatowych spódniczek i jakieś
ładne białe bluzki.Mam jeszcze dużo czasu ale już pomału chciałam się zacząć
oglądać za takimi zakupami.Dziękuję za wszelkie cenne informacje...
Obserwuj wątek
    • pia_ Re: Gdzie ładne stroje odświętns do szkoły? 24.06.08, 14:31
      W połowie lipca pojawią się w Tesco specjalne stroje do szkoły z
      serii Cherokee. W zeszłym roku były bardzo ładne, spory wybór i
      niskie ceny. Można było kupić czarne i granatowe spódniczki w
      róznych fasonach, spodnie, bluzeczki i tiszerty białe (bardziej
      galowe i typu polo), sweterki granatowe i czarne itp.
      Na pewno stroje do szkoły będą także w reKids: sukienki, spódniczki,
      bluzeczki.
      • edzia.79 Re: Gdzie ładne stroje odświętns do szkoły? 24.06.08, 15:59
        mam ten sam problem z synem tylko z tego co pamietam pod koniec wakacji galowych ciuchow jest mnostwo lacznie z bazarami
        • iwek33 Re: Gdzie ładne stroje odświętns do szkoły? 24.06.08, 16:40
          Zgadza się, pod koniec wakacji w Reserved była w zeszłym roku super
          oferta "szkolna"-wszystkie galowe ciuszki były 40% tańsze. Kupiłam
          wtedy synkowi super marynarki z cieniutkiego sztruksu za niecałe 40
          zł i do tego świetne koszule białe w prażki. W innych sklepach też
          warto poczekać, w sierpniu zacznie się "ruch" w strojach szkolnych.
          • kuczynska78 Re: Gdzie ładne stroje odświętns do szkoły? 24.06.08, 17:01
            Iwek, ty chyba pisałaś kiedys o plecakach Topgala. Moja córka idzie do pierwszej
            klasy, stoje przed dylematem. Co kupić? Plecak Topgala, czy tornister Herlitza
            serii Toffy&Joy. Córce w sumie obydwa sie podobają. Wstrzymuję się jeszcze z
            zakupem, bo ciężko mi podjąć decyzje. Nie wiem, czy czekać do kiermaszów
            szkolnych w hipermarketach...
            Aga
            • mamba1234 Re: Gdzie ładne stroje odświętns do szkoły? 24.06.08, 20:22
              Herlitz'a odradzam, po roku używania cały plecak wygląda jak nowy, za to zapięcia zepsuły się baaardzo szybko. Tyle kasy za taką jakość.
              • mamba1234 Re: Gdzie ładne stroje odświętns do szkoły? 24.06.08, 20:25
                Mam na myśli z tego rodzaju www.allegro.pl/item389157747_herlitz_tornister_plecak_elementy_odblaskowe_nowy.html

Są też zapinane na zamek, tych nie znam.
            • iwek33 Re: Gdzie ładne stroje odświętns do szkoły? 24.06.08, 21:51
              Juz odpowiadam: mój syn ma plecak Topgala, nosi go już dwa lata i do
              następnej klasy nadal będzie go nosił, uwielbia ten plecak i nie
              chce słyszeć o innym ( chociaż ja chętnie bym mu jakiś inny wzór
              kupiłasmile ale z Topgalami jest tak, że warto jednak przymierzyć
              dziecku na pleckach. Mój syn jest szczupły i pomimo, że bardzo
              chciał ten:
              www.allegro.pl/item383245520_tornister_super_plecak_mercedes_od_firmy_topgal_.html
              to po przymierzeniu okazało się, ze szelki zsuwają mu się z ramion.
              Odradziłam mu go i wybrał taki:
              www.topgal-plecaki.pl/plecaki/CHI-548/D---Blue/
              Moim zdaniem dla mniejszych dzieci lepsze są te modele Topgala,
              które mają usztywnienie z wszytej sztywnej profilowanej pianki i na
              stałe przyszyte szelki w górnej części blisko siebie-te się fajnie
              trzymają na małych plecach i wąskich ramionach. ( dokładnie taki
              jest ten z piłeczką mojego syna). Natomiast te z szelkami
              wychodzącymi jakby z otworów na plecach-tak jak w tym:
              www.topgal-plecaki.pl/plecaki/CHI-561/G---Red/
              są mniej wygodne dla małych dzieci, bo te szelki się "rozjeżdżają "
              na boki i zsuwają. Pewnie są lepsze dla starszych lub większych i
              potężniejszych dzieci.Takie są moje spostrzeżenia.No i piórniki
              Topgala są nie za fajne, w środku są materiałowe i ten materiał
              zwija się, gumki są bardzo ciasne.
              Jeśli chodzi o inne firmy, to z tymi Herlitzami jest różnie ( uczę
              małe dzieci, więc plecaki i tornistry oglądam codziennie przez cały
              rok i widzę jak się sprawują) Jedne dzieci noszą Herlitzy dwa, trzy
              lata i jest ok, a innym szybko się prują i psują. Pewnie zależy to
              też od samego dziecka, ale faktycznie te tornistry kasetonowe są
              delikatniejsze. I co zauważam: tornister kasetonowy dzieci noszą
              przeważnie w pierwszej klasie ( większość) natomiast w drugiej
              zdecydowana większość nosi plecaczki różnego typu. Bardzo fajne są
              też tornistry i plecaki firmy Paso ( z moich obserwacji trwałe,
              lekkie i ładne, a i ceny mają niewygórowane, zerknij na ofertę na
              stronie Paso ( mają też możliwość kupienia zestawu: plecak lub
              tornister, piórnik, worek na kapcie, portfelik)
              www.paso.pl/DefaultPage.aspx?pageId=5&IdHosta=87&dostepne=1Pozdrawiam!
              • iwek33 Re: Gdzie ładne stroje odświętns do szkoły? 24.06.08, 21:53
                Jeszcze raz link do Paso:
                www.paso.pl/DefaultPage.aspx?pageId=5&IdHosta=87&dostepne=1
                • pasik Re: topgal 24.06.08, 23:29
                  Do pierwszej klasy syn dostał tornister Paso- materiał na szelkach wypruł sie po trzech dniach od rozpoczęcia roku szkolnego.
                  Padł blady strach bo paragonu nie posiadałam- plecak dostaliśmy w prezencie, zadzowniłam do Koziegłów- poprosili o przsłanie na ich koszt- naprawili.Firma stanęła na wysokości zadania.
                  Plecak aktualnie wystawiam na Allegro..wiecej produktów Paso nie kupię, straciłam zaufanie.

Topgal- linka ktoś znajomy mi podesłał.
                  Cena mnie lekko poraziła ale co tam, kupiliśmy po długich wyborach.

Syn nosi plecak 2 lata..kilka dni temu prałam go.
                  Wiecie co..porysowało się w nim szkiełko odblaskowe.
                  Reszta materiału, rączka, zamki w stanie niemal idealnym.
                  A chłopacy szargają tymi plecakami niesamowicie.

Pytałam się czy chce kolejny...nie bo ten mu się podoba, nic nie urwanego.

Polecamwink
                  • iwek33 Re: topgal 25.06.08, 08:04
                    To fakt, plecaki Topgal są mocne i trwałe, w naszym też od dwóch lat
                    nic się nie zepsuło, nie urwało, zamki chodzą jak błyskawica. Ale
                    pamiętam że kiedyś na forum była jedna wypowiedź mamy, że plecak
                    Topgal zepsuł się bardzo szybko i że zraziła się do tej firmy. Chyba
                    w każej firmie zdarzają się jakieś wpadki, choć faktycznie jeśli
                    chodzi o Topgala to jest ich niewiele. Moi znajomi też kupili
                    dzieciakom plecaki Topgala i cały czas są w intensywnym użyciu, a
                    ich stan jest świetny, choć jak piszesz dzieci strasznie szargają
                    nimi. Ja Topgala mojego syna piorę w pralce wink
                    • pasik Re: topgal 25.06.08, 16:03
                      iwek33 napisała:

> To fakt, plecaki Topgal są mocne i trwałe, w naszym też od dwóch lat
                      > nic się nie zepsuło, nie urwało, zamki chodzą jak błyskawica. Ale
                      > pamiętam że kiedyś na forum była jedna wypowiedź mamy, że plecak
                      > Topgal zepsuł się bardzo szybko i że zraziła się do tej firmy. Chyba
                      > w każej firmie zdarzają się jakieś wpadki

Oczywiście, ale potem trudno wydać większą kwotę przy braku zaufania co do jakości. Dzisiaj widziałam wielka reklamę w centrum Poznania plecaków Paso- tylko uśmiechnęłam sięsmile

, choć faktycznie jeśli
                      > chodzi o Topgala to jest ich niewiele. Moi znajomi też kupili
                      > dzieciakom plecaki Topgala i cały czas są w intensywnym użyciu, a
                      > ich stan jest świetny, choć jak piszesz dzieci strasznie szargają
                      > nimi. Ja Topgala mojego syna piorę w pralce wink

hehe bawię się szarym mydełkiem i ręcznie zasuwam szczoteczką.
                      ot takie zboczeniesmile
                    • kuczynska78 Re: topgal 04.07.08, 11:07
                      Jest już nowa kolekcja Topgala w sklepie internetowym-te oznaczone napisem
                      Nowość. Sa tez piórniki , pokrowce na komórki.
                      www.topgal-plecaki.pl/plecaki/szkolne/
                      Ja jednak zdecydowałam sie na zakup plecaka z poprzedniej kolekcji, właśnie
                      zapłaciłam przelew. Wybrałam taki:
                      www.topgal-plecaki.pl/plecaki/skolni/CHI-547/H---Pink/
                      Aga
              • kuczynska78 Re: Gdzie ładne stroje odświętns do szkoły? 25.06.08, 12:56
                Dziękuję za tak obszerny komentarz. Zdecydowałam się na Topgala. Właśnie
                rozmawiałam z Panią z firmy i poinformowała mnie, że w pierwszej połowie lipca
                będzie dostępna nowa kolekcja. Na stronie czeskiej już dostępna do
                obejrzenia:www.topgal.cz/
                Trzeba kliknąć na Chilli 2008. W związku z tym wstrzymuję się jeszcze chwilę z
                zakupem i jak tylko pojawią się nowe modele, to wybiorę jakiś z córką.
                Aga

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka