micha11 02.07.08, 14:44 Natknęłyście się na jakiegoś bubla w tym sklepie?. Jak z reklamacją bo ikea słynie z tego ,że zawsze uznaje , czy ktoś się na tym przejechał?. Ja kupiłam sofę lillberg, która trzeszczy przy każdym ruchu i właśnie przymierzam się do reklamacji Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sir.vimes beznadziejną komodę malm czy coś takiego 02.07.08, 14:49 zepsuła się natychmiast - po dwóch miesiącach. poza tym kupiłam ją w jakimś amoku chyba bo zupełnie nie jest w moim guście, wręcz w przeciwnym. zatem cieszyłam się gdy się zepsuła i poszła do piwnicy. Na przetwory okazała się OK. Odpowiedz Link Zgłoś
mathiola Re: Dla ostrzeżenia .Co kiepskiego kupiłyście w 02.07.08, 14:56 wszystko, co kupiłam w ikei, z wyjątkiem łóżka, jest uszkodzone i posklejane po niedługim czasie użytkowania (fakt, że z wydatną pomocą dzieci). A komodę którą kupiłam synkowi do pokoju, taką tanią, najprostszą, nie pamiętam nazwy, musiałam posklejać od razu przy skręcaniu, bo się nie chciała trzymać kupy ;/ Odpowiedz Link Zgłoś
bakomas Re: Dla ostrzeżenia .Co kiepskiego kupiłyście w 02.07.08, 14:58 micha11 napisał: > Natknęłyście się na jakiegoś bubla w tym sklepie?. Jak z reklamacją > bo ikea słynie z tego ,że zawsze uznaje , czy ktoś się na tym > przejechał?. Ja kupiłam sofę lillberg, która trzeszczy przy każdym > ruchu i właśnie przymierzam się do reklamacji może za mocny seks))))) Odpowiedz Link Zgłoś
mathiola Re: Dla ostrzeżenia .Co kiepskiego kupiłyście w 02.07.08, 14:59 a z reklamacją chyba u nich ok, moja siostra kupiła kiedyś jakąś kanapę, chyba że trzy razy reklamowali, w końcu ikea zaproponowała im wymianę na coś innego, za dopłatą wzięli sobie porządny narożnik. Odpowiedz Link Zgłoś
demarta Re: Dla ostrzeżenia .Co kiepskiego kupiłyście w 02.07.08, 15:05 ja uważam, że wszystko co kupiłam w ikei jakość ma conajwyżej ze sredniej półki.wg mnie nie tam kupuje się solidne meble na lata. tylko, że ja kupując w ikei chcę zapłącić mniej niż za klera np PP i móc to za góra 3 - 5 lat bez wyrzutów sumienia wyrzucić na śmietnik. nudzą mnie wnętrza urządzone raz na 10 lat. a dzieki częstemu wyrzucaniu mebli nie będę się też z malowaniem ociągać za bardzo... może... ) Odpowiedz Link Zgłoś
demarta Re: Dla ostrzeżenia .Co kiepskiego kupiłyście w 02.07.08, 15:07 generalnie jak bym była zawzięta, to reklamowałabym wszystko, co tam do tej pory zakupiłam. Odpowiedz Link Zgłoś
to.ja.kas Re: Dla ostrzeżenia .Co kiepskiego kupiłyście w 02.07.08, 15:14 To ja mam jakąś inna IKEA koło domu, bo sofy ektrop swietne, obicia mozna wyprać, nawet pazury moich 5 kotów wytrzymują, stoliki i komoda rewelka, wszystko w takim stanie jakbym wczoraj kupiła, u córki mam taka metalową szafkę w kolorze wściekłej zieleni - rewelka i sofę (Beddinge chyba), tez swietrn, wymieniałam materac ale to z powodów którym IKEA niewnna tylko moje koty. Inna sofe oddałam mojej mamie i ona nia zachwycona bo taka wygodna....Najbardziej lubię regały Billy jakie mam w gabinecie. Stoja na nich tony książek i nic sie z regałem nie dzieje. Za to komplet ze skóry klera stoi w gabinecie bo koty załatwiły go w tydzień,sypialnia z włoch - zepsuta szafka. Dla mnie zupełne dno to meble z BRW...te to dopiero sa do niczego Odpowiedz Link Zgłoś
lilka69 Re: demarta 02.07.08, 15:10 nudza cie wnetrza urzadzone raz na 10 lat? to ktos kto ma meble w stylu secesji, antyczne,debowe ma je po 10 latach wyrzucic? wyrzuca to sie buble z plyty mdf. Odpowiedz Link Zgłoś
mathiola Re: demarta 02.07.08, 15:14 dlatego demarta nie mebluje się meblami antycznymi. Ma zresztą podobne podejście do sprawy jak ja. Wolę kupić stół z krzesłami za 300 zł, (który mi następnie dzieci porysują długopisem), bo nie żal będzie go wyrzucić za kilka lat. Ja wyznaję zasadę, że dom jest dla nas a nie my dla domu, wszyscy mają się czuć dobrze Odpowiedz Link Zgłoś
demarta Re: demarta 02.07.08, 15:19 lilka69 napisała: > nudza cie wnetrza urzadzone raz na 10 lat? to ktos kto ma meble w stylu secesji > , > antyczne,debowe ma je po 10 latach wyrzucic? lilka, jak ktoś ma ma antyki, to z pewnością nie jest mną, bo ja ich nie kolekcjonuję. a jeśli ten ktoś nie jest mną, to znaczy, ze nie musi w życiu postępować wg moich widzimisię. myślisz czasem? Odpowiedz Link Zgłoś
lilka69 Re: jakie ostrzezenie? 02.07.08, 15:12 przeciez jak sie kupuje kanape za 2-3 tys to chyba nie mozna spodziewac sie, ze przetrwa do nastepnego pokolenia. w ikei sa rzeczy tanie ale nie wieczne.i tak chyba trzeba patrzec na ten sklep i bedzie ok. a jak cos kiepskiego faktycznie to reklamowac! Odpowiedz Link Zgłoś
mathiola Re: jakie ostrzezenie? 02.07.08, 15:16 A jednak Ikea ma to do siebie że można kupić rzecz fajną i zaskakująco trwałą, jak również trafić na niezłego bubla (patrz komoda syna mojego). To prawda, że tam trzeba wiedzieć co brać. I nikt tu nie mówi o przetrwaniu do następnego pokolenia, a raczej do następnych wakacji Odpowiedz Link Zgłoś
joanna266 ikea ma... 02.07.08, 15:44 tak jakby dwie strefy cenowo-jakosciowe.cena bardzo idzie w parze z jakoscia.kupiłam tam kilka reczy do pokoi dzieciecych ale np łózka czy szafy sobie odpusciłam.gdzie zanjdziecie sofe skorzana za 1500zł? tylko w ikealubie ich akcesoria kuchenne:młynki,garnki,zastawe stołowa.fajne maja posciele i wypełnienia tez nie najgorsze.ostatnio zakupiłam meble ogrodowe z akacji tez sa superanckie.nie polecam mebli zwłaszcza tych tańszych. Odpowiedz Link Zgłoś
eilian Re: Dla ostrzeżenia .Co kiepskiego kupiłyście w 02.07.08, 16:11 największy bubel to taka narzuta, z której sypały się jakby koty, po całym mieszkaniu było tego pełno, a że narzuta brązowa była, to rzucało się w oczy, długo zastanawiałam się skąd się to bierze, aż w końcu zdjęłam narzutę i kanapa cała była oblepiona tymi włóknami, a narzuta, jak sitko... Skończyła w koszu rzecz jasna. Ale poza tym, to mam sporo mebli, sypialnię, łóżko dla Małego, wszystko jest ok, łóżko czasem trochę skrzypi co prawda, ale może po prostu przewidziane na szwedzki temperament, a nie nasz Odpowiedz Link Zgłoś
eilian Re: Dla ostrzeżenia .Co kiepskiego kupiłyście w 02.07.08, 16:13 o to chyba ta feralna narzuta: www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/60080598 Odpowiedz Link Zgłoś
rita75 Re: Dla ostrzeżenia .Co kiepskiego kupiłyście w 02.07.08, 16:40 > Natknęłyście się na jakiegoś bubla w tym sklepie?. Sporo razy. Szczególnie trzeba uważać na "okazje"- ostatnim razem byly to sztucce "bubblor", ktorym odpadają rączki. Odpowiedz Link Zgłoś
rita75 Re: rita "bubblor"nazwa mówi sama za siebie;-) 02.07.08, 17:50 no wlasnie- "bubblor"- nomen omen heheh- a takie ladne byly- raczki jak z bursztynu. Odpowiedz Link Zgłoś
morsk2 Re: Dla ostrzeżenia .Co kiepskiego kupiłyście w 02.07.08, 17:31 Ja też chyba kupuję w jakiejś innej Ikei? Od jakichś 15 lat nabywam tam drobiazgi i meble i nigdy się nie nacięłam. Meble z salonu mają już ponad 10 lat i nic im nie dolega, a przeżyły w międzyczasie częściowe rozkręcanie i przeprowadzkę. W dziecięcym pokoju sama Ikea - łóżka, szafa, szafki, komoda i jedynie rozwaliła mi się ze 2 razy szuflada komody - trzeba było wymieniać prowadnice, ale to wina zbyt energicznych dzieci i zapakowania ponad miarę. Odpowiedz Link Zgłoś
osa551 Re: Dla ostrzeżenia .Co kiepskiego kupiłyście w 02.07.08, 19:41 Ja kupiłam lampę do kuchni. Była z transformatorem, psuła się 4 razy z czego raz byłam w IKEA i kupiłam nowy transformator, 3 razy oddawałam do naprawy. Dwa tygodnie temu trafiła do kosza. Odpowiedz Link Zgłoś
moni-ka7 Re: Dla ostrzeżenia .Co kiepskiego kupiłyście w 02.07.08, 21:04 mieszkalam kilka lat w szwecji i tam ikea to sprzety na przetrwanie.zadna rewelacja a nawet powiedzialabym ze "chleb powszedni".u nas niestety to nadal luksus i ewenement.pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
jo-asiunka Re: Dla ostrzeżenia .Co kiepskiego kupiłyście w 02.07.08, 21:34 hmmm, polemizowałabym z tym luksusem i ewenementem, dawno już u nas bociany nie zawracają. Sama mam większość mebli z ikei w domu, bo nie stać mnie na droższe, a podobne cenowo w agacie innych tego typu sklepach po prostu mi się nie podobają. Odpowiedz Link Zgłoś
mathiola u nas ikea to luksus?? 02.07.08, 21:44 a gdzie? Bo też mieszkam w Polsce i tu ikea to sprzęty dla oszczędnych Odpowiedz Link Zgłoś
lilka69 Re: nieprawda monika 03.07.08, 11:08 nie zauwazylam aby meble z ikea byly traktowane jako luksus. sa tak traktowane jak na to zasluguja. za te cene sa ok. Odpowiedz Link Zgłoś
joanna266 eikea to luskus .dobre ;-)))))) 03.07.08, 11:26 luskus to moze jest dla ludzi którym naprawde kiepsko sie powodzi.dla przecietnego Polaka nie nie jest zadnym luksusem.ot sklep w którym za niewielką cena mozna znalezc cos fajnego. Odpowiedz Link Zgłoś
dollores1 Re: Dla ostrzeżenia .Co kiepskiego kupiłyście w 02.07.08, 22:12 Kupiłam ostatnio ręczniki kąpielowe w kolorze fioletu / ciemnego różu. Pomimo dwukrotnego prania sypie się z nich różowy pył w ilości wystarczającej na pokrycie całego ciała i łazienki. Natomiast kanapa skórzana za 1500 zł w kolorze czarnym jest chyba niezniszczalna. Ma juz kilka lat i mimo wysiłków moich dzieciaków nadal wygląda prawie jak nowa. Mam sporo rzeczy z Ikea - zwłaszcza w pokoju dziecięcym i jestem z nich zadowolona Odpowiedz Link Zgłoś
ewelina_1 Re: Dla ostrzeżenia .Co kiepskiego kupiłyście w 02.07.08, 22:18 Bateria kuchenna zepsuła się nam po pół roku. Reklamacja -> dostaliśmy nową -> teraz jest bez problemu. Sofa ektorp na dzień dzisiejszy bez problemów. Porysowane przez dzieci pokrycie wypiorę i sofa dalej wygląda super. No ale sofa ma kilka lat, a wtedy podobno materiały były lepszego gatunku. Bublem był komplet pościeli. Biały z deliktanym wzorkiem. Inne rzeczy - bez problemów. Odpowiedz Link Zgłoś
jklk Re: Dla ostrzeżenia .Co kiepskiego kupiłyście w 02.07.08, 22:45 O, mnóstwo rzeczy mogę tu wymienić. Bawełniane zielone narzuty na łóżko, które były nie tylko krzywo poobszywane, ale też strasznie farbowały, komplet talerzy z dwoma utłuczonymi (ale wymienili mi i jak dotąd są całe), lampy z białymi kloszami z szorstkiego szkła, które cały czas są brudne. Najgorszy był jednak wełniany koc, który jak na koc był bardzo drogi, a strasznie śmierdział wełną. Dla mnie to był zapach nie do zniesienia, w całym domu było czuć. Wietrzyłam go do upadłego, chyba dwa miesiące wisiał na balkonie. W końcu go wyprałam - oczywiście zbiegł się i sfilcował - ale dalej śmierdział! Do tego wszędzie wyłaziły z niego kłaki. Mimo to wciąż mam do ikei słabość Odpowiedz Link Zgłoś
lilka69 Re: ikea jest ok 03.07.08, 11:12 lepszy stol jesionowy z ikei( lite drewno a nie fornir) niz meble z plyty mdf z black red white. Odpowiedz Link Zgłoś
mustardseed Re: Dla ostrzeżenia .Co kiepskiego kupiłyście w 03.07.08, 11:22 W czasie meblowania swojego mieszkania 7 lat temu - prawie wszystko kupiłam w Ikei, bo z reguły niedrogie, wszystko w 1 miejscu, transport zapewniony, składaja się bezbłędnie, a ja majster domowy jestem i to lubię. Wiec jest tego dużo. Buble - większość lamp, wełniany dywan strasznie obchodził, smierdzące kaczką poduszki. Reszta bardzo proporcjonalnie do swojej ceny - taniocha, więc bez żalu jak się połamało, droższe (np kuchnia) jest bardzo ok. Odpowiedz Link Zgłoś
kartoflana Re: Dla ostrzeżenia .Co kiepskiego kupiłyście w 03.07.08, 12:43 Ikea oferuje meble bardzo różne cenowo. Mozna kupić sofę za 3 tysiące, i można za 800 zł. Mnie się rozleciała komoda aneboda, ale była tania jak barszcz. natomiast regały, z tych droższych, są świetne, trzymają się, są stabilne, tak samo piękny, duży, okrągły stól z litego drewna. Takich rzeczy w innym meblowym sklepie nie kupię, w standardzie są witryny, ławy i rozłożyste fotele, mnie to nie odpowiada. Często coś zmieniam w domu, więc lubię mieć rzeczy na 2-3 lata, a potem bez skrupułów je wypieprzyć. Odpowiada mi funkcjonalnośc mebli ikea, która się sprawdza w niewielkim mieszkaniu. Odpowiedz Link Zgłoś
kotbehemot6 Luksus made ic China i inny tajwan 03.07.08, 14:33 99,9% rzeczy z Ikea to półprodukty z Chin i nnych azjatyckich mocarstw-czyli dużo , tanio i marnej jakości. Z Ikea miałam kilka pierdułek-największa był stolik-wszytsko wylądowało w koszu z powodu miernej jakości. Odpowiedz Link Zgłoś
dlania Re: Luksus made ic China i inny tajwan 03.07.08, 14:41 Ja sie po pierwszym zakupie (biurko, juz dawno na smietniku) pożegnałam z ikeą. A że z róznych względów (takich jak demarta i innych) potrzebuje mebli tanich , przerzuciłam sie na meble sosnowe: tańsze niż w Ikei lub w porównywalnych cenach, z drewna, a nie z plastiku, wiórów i kleju, trwalsze i ładniejsze. No i rodzime, nie z Chin. W mojej miejscowości jest kilka miejsc, gdzie mozna je dostać, wytwórców tego typu mebli jest w Polsce mnóstwo Ostatnio skusiły mnie te: www.meblo-wosk.pl Odpowiedz Link Zgłoś
lilka69 Re: do pseudo-przeciwnikow ikea 03.07.08, 21:16 stac was na meble antyczne lub debowe szafy "gdanskie" recznie robione? meblujecie pokoje za 60-100 tys zl(jeden pokoj rzecz jasna)? to dajcie ikei spokoj! tam mozna dostac lepsze rzeczy za niska cene( lepsze mam na mysli DREWNIANE) Odpowiedz Link Zgłoś
iberka Re: Dla ostrzeżenia .Co kiepskiego kupiłyście w 04.07.08, 00:03 Nic wszystko co mamy ( łóżko młodego, komody 7 letnie i młodsze, stół, krzesła, stolik tv itp) słuzy nam bardzo dobrze (tfu tfu ;P) kilka lat i nadal mi się podoba. Iza Odpowiedz Link Zgłoś
fajka7 Re: Dla ostrzeżenia .Co kiepskiego kupiłyście w 04.07.08, 00:18 Mam nadzieje, ze to glupio nie zabrzmi ani jakos wieloznacznie, ale IKEA to taki wg mnie sklep dla mlodych malzenstw na dorobku. Ja juz po prostu jestem za stara i regularna wymiana stolikow, krzeselek, regalow i biurek mnie nie bawi. W obecnym mieszkaniu mam sporo ikei (np. cala kuchnia), ale zakupy do tego mieszkania, to byly ostatnie zakupy w tym sklepie. W domu, ktory chce zbudowac, na pewno nie bedzie ikeowych mebli. No ale ja akurat lubie sprzety na lata wlasnie. Porzadne rzeczy mi sie nie nudza, bo cieszy mnie sama ich trwalosc i jakosc, i to ze moge przestac myslec o danym wyposazeniu, bo zmieniac to ja lubie, ale buty i ubrania Odpowiedz Link Zgłoś
zales239 Re: Dla ostrzeżenia .Co kiepskiego kupiłyście w 04.07.08, 09:57 A ja bardzo lubię IKEĘ ,mam dużo mebli z tego sklepu ,dzieciaki też i różne inne duperele.Lubię prostotę a meble z Ikei są właśnie takie,bez zbędnych udziwnień.No i cena też ok. Odpowiedz Link Zgłoś
fen-x Re: Dla ostrzeżenia .Co kiepskiego kupiłyście w 25.07.08, 23:22 mam do was pytanka ostrze sobie ząbki na ten fotel www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/S59840156 szczególnie kusi mnie gwarancja za niego za nie tak duże pieniądze jeśli ktoś z was ma ten fotel lub może mi coś powiedzieć o jego jakości będę wdzięczna bo szukam czegoś dobrego lub jeśli możecie mi polecić jakieś podobne fotele i solidnie wykonane było by świetnie Odpowiedz Link Zgłoś
gooochab Re: Dla ostrzeżenia .Co kiepskiego kupiłyście w 25.07.08, 23:42 Mam genialna tarkę z Ikei- nie rdzewieje, jest cały czas ostra. Po moich wcześniejszych doświadczeniach z tarkami jestem zachwycona nią już 4-5 rok!!!! Nawet wycierać jej nie trzeba, myję w zmywarce. Super. Siostrzeniec ma łóżko piętrowe z biurkiem na dole (metalowe)- trochę zaczęło trzeszczeć po 4 latach, ale siostrzeniec swoje waży... jakieś 80kg. Generalnie wszystkie małe rzeczy Ikea były ok. Szklanki do dziś wspominam (niestety wytłuczone). Figurki i statuetki- masowa produkcja, ale w całkiem niezłym stylu. Ładne doniczki. Bardzo ciekawe rozwiązania (światełko zapalane, kiedy otwiera się szafa, foremki na "kostki" lodu w kształcie długich pałeczek, świetne wnętrza szaf). Można wiele podpatrzeć Odpowiedz Link Zgłoś
soemi Re: Dla ostrzeżenia .Co kiepskiego kupiłyście w 26.07.08, 09:35 Jak coś kiepskiego kupiłam to od razu oddałam, albo przy reklamacji nie było problemu. Dużym plusem jest też to, że przy towarach składających się z kilku elementów kiedy jeden jest uszkodzony, wystarczy tylko ten jeden zawieść na wymianę i po problemie. Podoba mi się to, że właściwie wszystko jest dostępne od ręki, poskładane w kartonowe opakowania, czyste. W jednym miejscu można zrobić spore zakupy i nie ma problemu ze zwrotem. A przy urządzaniu mieszkania to ważne. Kupuję coś i jak w domu stwierdzam, że mi nie pasuje to oddaję. Styl jest do zaakceptowania, przyjemny dla oka. I nie na całe życie, nie szkoda się potem pozbyć. Odpowiedz Link Zgłoś