Dodaj do ulubionych

Łóżko piętrowe dla dzieci - sprawdza się?

18.07.08, 19:21
Zastanawiam się nad takim:
www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/60050290
i nie wiem czy się sprawdzi dla chłopców lat 7 i 4 (młodszy na dole).
Obaj są bardzo ruchliwi, ale takie łóżko rozwiązało by sprawę spania bo jak im
wstawię 2 oddzielne to już nic do pokoju się nie zmieścisad Boję się, że
spadnie któryś z góry...no ale przecież ludzie kupują...
Miałyście? Jak się sprawdza?
Obserwuj wątek
    • ocwiejka Re: Łóżko piętrowe dla dzieci - sprawdza się? 18.07.08, 20:10
      mam dwóch wiercipiętów ,dokładnie prawie w tym samym wieku
      jeden ma 7 a drugi 5 lat
      też na początku miałam obawy ale u nas się sprawdziło śpią na nim
      juz od roku ,bez problemów
      nawet czasem się zamieniają
      ja tylko pilnuje żeby w czasie zabawy nie wchodzili na góre,bo
      różnie może być
      ale generalnie- polecam
    • agni71 Re: Łóżko piętrowe dla dzieci - sprawdza się? 19.07.08, 00:34
      mam pietrowe, ale inne niz zalinkowane. U mnie sie sprawdza,ale
      starsza córka, ktore spi na górze (zaczęła tam spać jak miała 4 czy
      5 lat), spi raczej spokojnie. Mlodsza, ktore ma teraz 4 lata
      bardziej wędruje w nocy po łózku i ją chyba jeszcze bałabym sie na
      górze polozyć. wszystko zalezy od dziecka.
    • szyszunia11 Re: Łóżko piętrowe dla dzieci - sprawdza się? 19.07.08, 02:51
      ja nie mam doświadczeń z własnymi dziećmi, ale mam wspomnieniasmile
      rodzice kupili mi piętrowe łóżko bo o nim marzyłam, mimo, ze nie miałam jeszcze rodzeństwa. Spałam na dole, ten dół był dość wysoki (wyższy niż zwykłe łóżko) i pamiętam, że mama zrobiła z jakichś taśm czy wstążek takie specjalne zabezpieczenie przed spadaniemsmilepo jakimś czasie zostało usunięte. Uwielbiałam to łóżko. Na górę rzadko wychodziłam, ale cudownie było miec taki :domek" z dachem do spaniasmile ten mój dach został specjalnie wytapetowany tapetą dla dzieci w takie śmieszne stworzonka, które do dziś pamiętam.
      Potem urodził się mój brat, ale nigdy nie dzielił ze mną tego łózka. Natomiast bawił się na górze. Kiedyś spadł, uderzając głową o podłogę, dużo płaczu, ale na szczęście nic mu się nei stało.
      Kiedys na górze spała moja babcia, ale w nocy niefortunnie spadła i przecięła sobie uchouncertain skończyło się na pogotowiu...
      pewnie niewiele wniosłam do sprawy, wybacz, miło było wspomnieć to moje kochane łóżko...smile
    • przeciwcialo Re: Łóżko piętrowe dla dzieci - sprawdza się? 19.07.08, 07:04
      Nie pospadaja ci z tych łóżek. Moje dzieci korzystaja i maja się
      dobrze. My mamy robione na zamówienie drewniane a materace z IKEA.
    • demonii.larua Re: Łóżko piętrowe dla dzieci - sprawdza się? 19.07.08, 08:11
      Mamy drewniane, robione sprawdza się od kilku lat smile W tej chwili na górze śpi
      pięciolatka.
      • m.i.n.e.s Re: Łóżko piętrowe dla dzieci - sprawdza się? 19.07.08, 09:47
        Moj maly tez ma lozko pietrowe, ale bez dolu.
        Na dol kupilam gruby materac i teraz na nim spi.
        Takie lozko to fajna sprawa, szczegolnie jak ma sie maly metraz.
        U nas sprawdza sie kiedy koledzy syna przychodza na noc spac.
        • oli.nek Re: Łóżko piętrowe dla dzieci - sprawdza się? 19.07.08, 10:02
          Mam takie. a dokładnie takie
          www.meblobed.pl/index.php?option=com_zoom&Itemid=30&catid=1
          model CEZARY
          metalowe mi się nie podobają. Mam piętrowe 3-osobowe, takiego szukałam. swego
          czasu spałam na tym trzecim, bo starsza (3,5 roku) po mnie przychodziła w nocy.
          potem ona spała na tym trzecim, bo taką miała fanaberię. teraz śpi na dolnym,
          trzecie wysuwamy by sobie usiąść. mam jeszcze 14 m-czną córę, która niedługo
          będzie spać w łóżeczku dziecięcym, bo marzę by się pozbyć tej zawalidrogi no i
          to trzecie łóżko to idealne rowiązanie, bo moje są jeszcze za małe by spać na
          górze - chociaż raz starsza spała, miała około 3 lat, i nie spadła. ale nie chce
          tam spać, bo się boi wysokości.
          • ru-da oli.nek 19.07.08, 14:19
            Podobają mi się łóżka firmy której link wkleiłaś. Możesz powiedzieć, ile
            kosztowało takie łóżko, czy można kupić przez internet i najważniejsze - czy
            łóżko nie skrzypi (widziałam już drewniane łóżko piętrowe które skrzypiało przy
            każdym ruchu dziecka...)
            • oli.nek Re: oli.nek 19.07.08, 14:31
              moje nie skrzypi, mam je od listopada. tę firmę znalazłam właśnie w internecie
              szukając łózka piętrowego 3osobowego i wysłałam do nich maila czy mogę kupić
              przez net, okazało się, że tak, ale potem trafiłam na tę firmę w jednym z moich
              miejscowych sklepów meblowych, więc kupiłam przez nich i właściwie kosztowało
              wręcz tyle samo co bym kupiła przez net i płaciła za dowóz. byłam strasznie
              zadowolona, gdy znalazłam moje wymarzone łóżko w tym meblowym - tzn. w katalogu
              smile) mąż z teściem skręcili z łatwością i stoi smile) a w szufladach zamiast
              pościeli zabawki. mebel solidny. jestem b. zadowolona. jest identyczne jak na
              zdjęciu smile
              • oli.nek Re: oli.nek 19.07.08, 14:32
                acha, kosztowało jakieś 1200-1300, nie pamiętam dokładnie, ale ten przedział i
                jak dla mnie to było całkiem niedrogo.
        • anita.anita80 Re: Łóżko piętrowe dla dzieci - sprawdza się? 19.07.08, 10:08
          moje dzieci spią na łóżku piętrowym jak kupilismy łóżko starsza miała 3 lata i 3
          miesiące
          a młodsza 1 rok i 2 miesiące spaly bez żadnych zabezpieczen nigdy nie spadły
          a miesiac temu zamieniły się mała spi na górze ma 2 lata i 5 miesięcy i jest ok
    • biedro_neczka Re: Łóżko piętrowe dla dzieci - sprawdza się? 19.07.08, 12:20
      Ja także polecam piętrowe. Starszy syn 6 lat (na górze) i młodszy
      2,5 roku (na dole) spią na piętrowym. Nie ma możliwości, aby dziecko
      spadło (choć miałam takie obawy). U nas sprawdza się rewelacyjnie,
      bo też mam mały pokoik.
      • mariolka55 Re: Łóżko piętrowe dla dzieci - sprawdza się? 19.07.08, 14:00
        mój syn ma teraz 4,3 lata córka niecałe 2,od jakiegos juz czasu sie
        zastanawiam nad kupnem pietrowego i mam te same obawy,czy starszy
        nie spadnie,ale chyba sie zdecyduje,tylko te z ikei mi sie nie
        podobaja,ja mysle o drewnianym takim co mozna potem rozłozyc na dwa
        oddzielne łózka.
    • parasol-ka Lozko Kapitanskie 19.07.08, 14:18
      Ja balabym sie takiego dwupietrowego lozka.
      Tutaj (w USA) jak jest malo miejsca popularne sa tez tzw. lozka
      kapitanskie, gdzie w ciagu dnia nizsze wsuwa sie w to wyzsze.
      Rozsuwa sie tylko na noc. Fajna sprawa!

www.kidsfurnishings.com/bedroom-furniture-45/unisex-full-size-beds-112/timber-creek-captains-bed-w-trundle-natural-2281.html

• anna-pia Re: Łóżko piętrowe dla dzieci - sprawdza się? 20.07.08, 02:05
      No pewnie smile Super sprawa. Mam ikeowską Kurę, bardzo polecam ze względu na to,
      że górne łóżko też jest nisko. "Kapitańskie" nie sprawdza się, jak oba dzieciaki
      chorują - koleżanka miała i szybko się pozbyła po ospie ;p - ciężko przeszkodzić
      bójkom, podać leki.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka