gosia2122 25.08.08, 10:36 Wystawiłam 4 nowe bluzeczki na allegro od 1 zł (nie brzydkie))i zadna sie nie sprzedała(Czy to zły moment, wakacje? Czy moze spada sprzedaż na allegro i sie nie opłaca? Co myslicie, przyznam sie ze jestem troche zawiedziona i zaskoczona. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ilonsa Re: Czy mi sie wydaje, spada sprzedaż??? 25.08.08, 10:57 Napiszę Ci jako kupujący: wzrost cen za przesyłkę był tak duży w porównaniu do poprzednich lat, że obecnie ja kupuję jedynie wówczas gdy u danej osoby spodoba mi sie kilka rzeczy, pojedyńczych reczy nie opłaca się kupować... Odpowiedz Link Zgłoś
tzka Re: Czy mi sie wydaje, spada sprzedaż??? 26.08.08, 12:46 Mam tak samo. Kupuje sporo ksiazek na Allegro. Zazwyczaj wybieram tak, bm mogla kupic kilka i wtedy koszt przesylki sie rozklada. Albo odbieram pojedyncze sztuki osobicie. A na ciuszki jest chyba jeszcze nieco za wczesnie. Ludziska jeszcze na wakacjach. Albo kupuja raczej podreczniki i zeszyty teraz jeszcze. Odpowiedz Link Zgłoś
beata77_77 Re: Czy mi sie wydaje, spada sprzedaż??? 25.08.08, 11:09 ...też tak myślę, zdecydowanie odstraszają ceny usług poczty polskiej... nie ma się już nawet ochoty zaglądać na allegro. Pocieszę Cię jednak, że schyłek lata i początek jesieni (a w ogóle to schyłek każdej pory roku i przedsmak nadchodzącej) sprzyjają "poszukiwaniom" nowych ubrań, zwłaszcza dla szybko rosnących dzieciaczków Powodzenia... Odpowiedz Link Zgłoś
gdunia1 Re: Czy mi sie wydaje, spada sprzedaż??? 25.08.08, 12:22 Też uważam, że wzrost kosztów przesyłki ma duze znaczenie. Nawet kupując prtzedmit za 1 zł + 10 zł koszt przesyłki to za tą sumę można kupić coś na wyprzedażach, a tych było dużo w ostatnim czasie. Odpowiedz Link Zgłoś
katka761 Re: Czy mi sie wydaje, spada sprzedaż??? 25.08.08, 12:39 u mnie też przeważyły koszty przesyłki. staram sie kupować minimum 3 rzeczy u danego sprzedawcy. Odpowiedz Link Zgłoś
mamaemmy dlatego ja większosc wysyłam listami 25.08.08, 12:59 za 5,5 priorytet, Dopeiro wielkie rzeczy paczka Ale ubranka,małe zabaweczki-wszystko w liscie i nawet za koperte nie doliczam,pakuje w reklamówke i z szarego papieru robię koperte. Odpowiedz Link Zgłoś
babajaga-only Re: Czy mi sie wydaje, spada sprzedaż??? 25.08.08, 14:55 Pewnie to też zależy od asortymentu - ja " lato" już schowałam Teraz wystawiam " zimę" po córci i zainteresowanie jest duże.Fakt,że jak już ktoś licytuje to zazwyczaj kilka rzeczy na raz - czyli ta przesyłka ma duże znaczenie Odpowiedz Link Zgłoś
kowalikm Re: Czy mi sie wydaje, spada sprzedaż??? 25.08.08, 21:42 to ja tak przy okazji zapytam... Do tej pory wystawiałam możliwość "za pobraniem" generalnie dla rzeczy pow. 40 zł (ewentualnie jeśli ktoś kupił na kilku aukcjach). Dostałam maila z prośbą o przesyłkę pobraniową. Wartość transakcji to 20 zł. Ok. 13 zł samo pobranie + pakowanie. Czy spełnilibyście taką prośbę dla osoby z 20 komentarzami i 1/2 rocznym stażem na Allegro. Sama już nie wiem... Odpowiedz Link Zgłoś
kinas3 Re: Czy mi sie wydaje, spada sprzedaż??? 25.08.08, 21:53 Ja tylko raz zaryzykowałam pobranie i tego żałowałam Trudno teraz ocenić czy można komuś zaufać. Mi jest trudno po mojej przygodzie z wysyłką za pobraniem. Na moich aukcjach umieszczam już teraz że nie mam takiej opcji wysyłki. Odpowiedz Link Zgłoś
babajaga-only Re: Czy mi sie wydaje, spada sprzedaż??? 25.08.08, 22:38 Ja też mam w opisie,że nie wysyłam za pobraniem choć zdarza mi sie zrobić wyjątek Jak mi pisze kobieta,że nie ma konta elektronicznego w banku a na pocztę daleko i dodatkowo kupuje ciuszki dla niemowlaka to wiadomo,że takiej wyślę. Sprawdz komentarze - może podsuną Ci rozwiązanie Odpowiedz Link Zgłoś
tzka Re: Czy mi sie wydaje, spada sprzedaż??? 26.08.08, 13:00 Ja bym nie zaryzykowala. A jesli chcesz uniknac takich sytuacji, to napisz w swoich warunkach, ze nie akceptujesz tej formy platnosci. Po prostu. Odpowiedz Link Zgłoś
busy_bee A ja troche z innej beczki;-) 25.08.08, 22:35 Tez powoli rozgladam sie za jesienno-zimowymi rzeczami dla moich pociech i zastanawia mnie fakt dlaczego chlopiecych ubranek zawsze jest mniej niz dziewczecych? Porownuje zarowno Allegro jak i Ebay i na kazdym serwisie wybor ubranek chlopiecych jest niestety zdecydowanie ubozszy(( Odpowiedz Link Zgłoś
babajaga-only Re: A ja troche z innej beczki;-) 25.08.08, 22:41 Ja mam syna i córkę i muszę stwierdzić,że synowi znacznie mniej kupowałam ubranek niż córci/ choć pewnie też nie jest bez znaczenia fakt,że na córcie czekałam... 14 lat więc teraz oszalałam na jej punkcie )) Dla dziewczynki jest większe "pole do popisu"- te spodniczki, sukienki, geterki, poncza ))- nic tylko kupować )) Odpowiedz Link Zgłoś
mmala6 Re: A ja troche z innej beczki;-) 26.08.08, 08:13 ale przecież w sklepach 'naziemnych' też jest więcej ciuchów dla dziewczynek niż dla chłopców. A już zdecydowanie więcej jest dla kobiet niż dla mężczyzn. Ja nie narzekam, te parę sklepów (H&M, Cherokee, Dectahlon, Cubus, C&A, KappAhl, lumpeksy-ale ostatnio rzadziej, bo nie chce mi sić szukać)wystarczy abym mogła ubrać syna. Denerwuje mnie tylko kolorystyka, najczęściej smutna szarobura zwłaszcza w okresie jesienno-zimowym. Córkę ubierałabym w tych samych sklepach Odpowiedz Link Zgłoś
busy_bee do mmala6 27.08.08, 11:40 mmala6 napisała: > ale przecież w sklepach 'naziemnych' też jest więcej ciuchów dla > dziewczynek niż dla chłopców. A już zdecydowanie więcej jest dla > kobiet niż dla mężczyzn. No ja raczej malo po sklepach chodze Poki mlode byly male kupowalam glownie przez internet, a nawet i teraz wybrac sie z nimi na zakupy to jest meczarnia. Dobrze, ze od wrzesnia juz oboje beda w szkole, to WRESZCIE bede miala pare godzin luzu na spokojne pobuszowanie po sklepach > Denerwuje mnie tylko > kolorystyka, najczęściej smutna szarobura zwłaszcza w okresie > jesienno-zimowym. Córkę ubierałabym w tych samych sklepach Ja uwielbiam niebieski (a ze synek ma sliczne niebieskie oczki to daje to super efekt), wiec po prostu zawsze szukam czegos niebieskiego. Mloda tez bym najchetniej w niebieskim widziala, ale ona ma juz wlasne upodobania (obecnie na topie jest roz i BARBIE). Odpowiedz Link Zgłoś
lis888 Re: Czy mi sie wydaje, spada sprzedaż??? 26.08.08, 10:19 Może to kwestia zdjęć? Albo: Istnieje na Allegro cos takiego jak "pech rzeczy od złotówki" - nikt sie na nie nie łasi((( A jak wystawisz to samo od 29 zł - za chwilę znajduje się chętny... Mi się tak juz parę razy zdarzyło, dlatego więcej prawie niczego nie sprzedaję od złotówki, tylko od razu wystawiam minimalną cenę, która mnie usatysfakcjonuje, no i w takim układzie nigdy się nie zawiodłam - jeśli za pierweszym razem sie nie sprzeda, to za drugim, a ja dostaję tyle kasy, ile chciałam Odpowiedz Link Zgłoś
gosia2122 do lis808 26.08.08, 10:53 Dziekuje wszystkim za odp. i czekam na wiecej lis808 mysle ze jest duzo racji w tym co napisałas)Dzieki ta wypowiedz bardzo mi pomogła. Teraz sproboje wystawic "nie mniej niz" i zobaczymy, mam nadzieje ze pojdzie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
dagusia_29 Re: do lis808 26.08.08, 11:22 A nie myślicie że powodem mogą być też coraz liczniejsze lumpeksy??? Jest tam często taniej niż na allegro brak kosztów przesyłki i czekania no i nie ma wtopy bo ja się czasem natnę na nieuczciwego sprzedawce. W tych ciucholandiach jest coraz ładniejszy towar i bardzo firmowy. Większość moich koleżanek tam kupuje ciuszki dla dzieci są na prawdę prześliczne i za parę groszy koleżanka kupiła dla 3 miesięcznej córki sukienkę z dzinsu za 4.50 oczywiście na wagę co na allegro było by niemożliwe ze względu choćby na przesyłkę. Dagusieńka ...bo kiedy rozum śpi budzą się demony... Odpowiedz Link Zgłoś
pia_ Re: do lis808 26.08.08, 11:26 Ja już od dawna zamiast sprzedawać ciuszki po mojej córce na Allegro oddaję do lumpeksu sąsiadki. Idą jak woda, na allegro wystawiam tylko szczególne rodzynki, które wiem, że uzyskają wysoką cenę. Odpowiedz Link Zgłoś
mmala6 Re: do lis808 26.08.08, 11:39 Też bym chętnie oddała do jakiegoś lumpeksu. Pia, to tak można, czy Ty tak po znajomości? Odpowiedz Link Zgłoś
pia_ Re: do lis808 26.08.08, 11:58 Ona ma lumpekso-komis przy Godlewskiego, więc Twoje rejony. Bierze 30% prowizji, ale ja pozbywam się z domu wszystkiego: ciuchów i obuwia całej rodziny i mam wreszcie pustki w szafie Odpowiedz Link Zgłoś
pade pia_ 26.08.08, 13:03 bardzo zainteresowało mnie to co napisałaś Czy ta Twoja znajoma przyjmuje wszystko w komis czy np. tylko wybrane marki, fasony, jak to jest? ja wystawiam ciuszki po Paulisi, bo wiem, ze je dobrze sprzedam, natomiast swoich zwyczajnie mi się nie chce zresztą teraz pracuję i nie mam na to czasu Odpowiedz Link Zgłoś
pia_ Re: do pade 26.08.08, 15:40 Przyjmuje wszystko, zresztą najlepiej porozmawiać z Nią osobiście. Teraz jest na urlopie do końca tygodnia. Odpowiedz Link Zgłoś
mmala6 Re: do lis808 26.08.08, 13:15 rejony rejonami ale musiałam sprawdzić na zumi gdzie to jest. Faktycznie moje rejony zajrzę tam dzisiaj po drodze do domu jak nie zapomnę. Odpowiedz Link Zgłoś
pia_ Re: do lis808 26.08.08, 15:45 Lumpeks jest czynny, choć moja znajoma jest na urlopie. To jest taki po schodkach na górze - obok biblioteki. Dla dzieci jest kiepski wybór, bo mało bierze takiego towaru i dlatego ubranka po młodej nieźle schodzą. Odpowiedz Link Zgłoś
tzka Re: do lis808 26.08.08, 13:04 Powiem wiecej - na Allegro jest b. wielu handlarzy, ktorzy sie wlasnie w lumpeksach zaopatruja i wystawiaja ciuchy, czesto jako "paki". A ida te "paki" za kosmiczne pieniadze... Odpowiedz Link Zgłoś