dlania 01.09.08, 10:37 www.biedronka.pl/str/2/i/6.php z Biedronki. Kupiłybyście sobie takiego, gdyby potrzebna wam była maszyna do pisania i przeglądarka internetowa? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mama_kotula Re: Laptop 01.09.08, 10:40 Lepiej kup poleasingowego (używanego), ale porządnego. Laptopowi z Biedronki czy z promocji w hipermarkecie bym nie zaufała Odpowiedz Link Zgłoś
julia1973 Re: Laptop 01.09.08, 10:43 zgodzę się z mama_kotula wydaje mi się, że nawet w skepach typu media coś w podobnej cenie, do pisania i przeglądania stron znajdziesz Odpowiedz Link Zgłoś
liwilla1 Re: tak 01.09.08, 10:44 co prawda nie widze dokladnych parametrow, wiec nie wiem, czy gdzies indziej nie znalazlabys taniej, ale acer to nie jest zla firma. Odpowiedz Link Zgłoś
dlania Re: tak 01.09.08, 10:46 Dziewczyny, kliknijcie na zdjęcie z tym laptopem! Wtedy sie wyswietla parametry. Ponoc sa niezłe jak na taka cenę. Odpowiedz Link Zgłoś
liwilla1 Re: dlaniu 01.09.08, 10:55 az zadzwonilam do malza malz potwierdzil. jako maszyna do pisania i przegladarka internetowa wystarczy. powinno rowniez wystarczyc do projekcji filmow czy zapuszczenia muzy. bardziej profesjonalne programy graficzne czy giery raczej nie pojda. cena atrakcyjna. Odpowiedz Link Zgłoś
liwilla1 Re: dlaniu 01.09.08, 10:58 my kupilismy miesiac temu lenovo ibm 14' za 3 kola, ale to narzedzie pracy malza, wiec musielismy troche zainwestowac. Odpowiedz Link Zgłoś
a.nancy Re: tak 01.09.08, 11:44 > ale acer to nie jest zla firma. ja bym jej dobra nie nazwala Odpowiedz Link Zgłoś
rita75 Re: tak 01.09.08, 14:26 > ja bym jej dobra nie nazwala Cos blizej? To nie jest dobra firma, bo....? Odpowiedz Link Zgłoś
a.nancy Re: tak 01.09.08, 23:41 rita75 napisała: > > ja bym jej dobra nie nazwala > > Cos blizej? glowna wada laptopow Acer jest niechlujne wykonanie nie wnikam, co w srodku (specyfikacje mozna sobie pocztac i porownac z konkurencja), ale problemem jest samo "pudlo". obudowa wykonana z kiepskiego plastiku, slabe zawiasy (maja tendencje do urywania sie) - jak laptop ma stac na biurku, to maly problem, ale jak nosze go wszedzie ze soba, to po roku wygladalby jak po tsunami. Odpowiedz Link Zgłoś
rita75 Re: tak 02.09.08, 12:50 > glowna wada laptopow Acer jest niechlujne wykonanie nie wnikam, co w srodku > (specyfikacje mozna sobie pocztac i porownac z konkurencja), ale problemem jest > samo "pudlo". obudowa wykonana z kiepskiego plastiku, slabe zawiasy (maja > tendencje do urywania sie) Ciekawe rzeczy opowiadasz- mam wlasnie przed oczyma laptop acer-swoj osobisty- co prawda za ok. 3,5 tys (do moich celów wystarczajacy- 2 latek)- mercedes to nei jest, ale z pewnoscia toyota wsrod laptopow Wad, o ktorych piszesz, nie zauwazylam. Odpowiedz Link Zgłoś
skoobus Re: Laptop 01.09.08, 10:51 Chyba bym się nie skusiła, używam laptopa firmy Toshiba, popatrz na allegro, tam kupisz coś starszego ale zdecydowanie lepszego. Odpowiedz Link Zgłoś
stillgrey Re: Laptop 01.09.08, 11:42 acer ma fatalny serwis, do tego vista z takimi parametrami to kosmiczna pomylka... ja bym sie nie ladowala w laptopa z biedronki, nawet po okazyjnej z pozoru cenie. poszukaj uzywanego na allegro, albo kup na raty cos porzadnego, z marek ja polecam dell, ibm i asus. Odpowiedz Link Zgłoś
deela Re: Laptop 01.09.08, 11:45 złom, nie piszą jaka karta graficzna ani ile RAMU nie ma kamery chyba sorka ale zeby to do lapa bylo podobne trzebaby drugie tyle w niego wlozyc :o Odpowiedz Link Zgłoś
dlania Re: Laptop 01.09.08, 11:48 Poczekam na przypływ gotówki i sie Was poradze za jakies 2 miesiące, co mam kupić Odpowiedz Link Zgłoś
mama_kotula Re: Laptop 01.09.08, 11:52 dlania napisała: > Poczekam na przypływ gotówki i sie Was poradze za jakies 2 miesiące, co mam kupić A to koniecznie laptop musi być? Czy może być stacjonarny? Bo jakby co, to służę projektem stacjonarnego za 2500, przeznaczenie: biuro. Odpowiedz Link Zgłoś
dlania Re: Laptop 01.09.08, 11:55 Wiesz co, przydałby mi sie laptop, bo mogłabym wykłady wreszcie robic na power poincie. I sobie popisac w autobusie. I zamknąc sie z nim w kiblu, jak mnie mój jubileuszowy małzonek wkurzy Stacjonarny komp tez bedzie do wymiany, ale tak za rok - to sie nie omieszkam upomniec o poradę, nie bój nic! Odpowiedz Link Zgłoś
mama_kotula Re: Laptop 01.09.08, 11:59 >Stacjonarny komp tez bedzie do wymiany, ale tak za rok - to sie nie >omieszkam upomniec o poradę, nie bój nic! Hih, to nie do mnie o poradę, ja po zaliczeniu przedmiotu pt. "architektura komputera" nie chcę mieć NIC wspólnego z hardware, nie cierpię się w tym grzebać, kosmiczna nuda, brrr - wydruki wykładów komisyjnie spaliłam na jednym z wakacyjnych ognisk Ale mój mężczyzna chętnie doradzi Odpowiedz Link Zgłoś
kropkacom Re: Laptop 01.09.08, 11:49 A co to znaczy kamery nie ma? To teraz do każdego laptopa dają kamerę onternetową? ) Odpowiedz Link Zgłoś
a.nancy Re: Laptop 01.09.08, 23:48 chicarica napisała: > Nie, ale powinien mieć wbudowaną. moj ma. nie uzylam ani razu. jakby mi odliczyli z 50 dolcow z ceny za model bez kamery, to bym wziela Odpowiedz Link Zgłoś
liwilla1 Re: Laptop 01.09.08, 14:27 jest wyraznie napisane jak klikniesz na ikonke: ram 1 gb, karta celeron M 560 2,13 ghz zgadzam sie z wypowiedziami ponizej, toshiba to plastykowy szajs, chociaz calkiem estetycznie wyglada. acer nie jest zla firma, nie jest tez tak dobra, jak lenovo ibm wlasnie, macbook apple'a czy sony vaio. mysle, ze spokojnie acer mozna z tansza toshibka porownac (taka w granicach poltora tysiaka) Odpowiedz Link Zgłoś
chicarica Re: Laptop 01.09.08, 12:14 To jest normalny laptop Acer, do kupienia również w innych sklepach. Wrzuć sobie na ceneo.pl porównanie, za ile kupisz go gdzie indziej (patrz na procek, wielkość dysku, ilość pamięci). Dla mnie ważne jest jeszcze, żeby miał 2 lata gwarancji (Fujitsu Siemens i Lenovo mają na pewno). Myślę, że za 1100-1300 zł spokojnie kupisz normalnie laptopa w sklepie (internetowym). Ale akurat tego z biedronki bym się nie bała, to jest zwykła firma, jak w innych sklepach. Odpowiedz Link Zgłoś
asia.asz Re: Laptop 01.09.08, 12:31 acer jest dobra firma tyle ze w polsce malo popularna, stad moze te problemy z serwisem... ktos tu sie chwalil toshiba, ze taka dobra, tu bym polemizowala, bo wlasnie mam 3 letni laptop meza i spore problemy, ale z drugiej strony nie oszukujmy sie laptopy sa robione na 2 lata (gwarancja) i jeszcze troche marginesu a potem juz zaczynaja nawalac, tak bylo wlasnie z toshiba meza, z moim hp (super go chwalilam a tu plyta glowna padla), i z kilkoma innymi laptopami znajomych, wiec mysle ze raczej od firmy to nie zalezy oczywiscie zdarzaja sie laptopy ktore zyja dlugo i szczesliwie, ale pewnie malo ruszane, ktos bardzo dba lub ma szczescie... my wlasnie jestesmy przed kupnem kolejnego, prawdopodobnie sony, tyle ze m. w usa kupi a tam sa sporo tansze Odpowiedz Link Zgłoś
piotrog Re: Laptop 01.09.08, 14:43 > oczywiscie zdarzaja sie laptopy ktore zyja dlugo i szczesliwie, ale > pewnie malo ruszane, ktos bardzo dba lub ma szczescie... Albo to IBM Nie żadne plastikowe cacko ale porządny sprzęt w tytanowej obudowie. A wracając do meritum - jako maszyna do pisania i surfowania to ten Acer jest za dobry, kobitki! 1GB RAMu, 2,13 GHz procesor - to spokojnie Vistę pociągnie. Na multimedia też mocy zostanie. Co do kamerki - w najtańszych laptopach tego nie ma albo jest kiepskiej jakości. Kupno lepszej to już żaden wielki wydatek. A Acer to z kolei żaden bylejaki składak ale skądinąd dobra marka. I cóż że z Biedronki? Jeśli najtaniej w okolicy to brałbym... No i oczywiście ten laptop to żadna rewelacja w porównaniu z takim za 6 tys złotych. Ale tyle za maszynę do pisania w życiu bym nie dał. Odpowiedz Link Zgłoś
mama_kotula Re: Laptop 01.09.08, 19:32 > 1GB RAMu, 2,13 GHz procesor - to spokojnie Vistę pociągnie 1 GB RAMU owszem, pociągnąć i pociągnie Vistę, ale przy wyłączonych wszystkich "bajerach" typu pulpit Aero i większości opcji. Jak się wyłączy - będzie śmigać. I Vista będzie zżerać w trakcie pracy większość pamięci. Do Visty przynajmniej 2 GB RAM. Przynajmniej - bo wg mnie to i tak jest za mało. Nota bene mam XP, z Visty po prawie roku męki zrezygnowałam. Odpowiedz Link Zgłoś
liwilla1 Re: ja mam na lapie viste 01.09.08, 19:52 ale mam 4gb ram i jestem zadowolona. Odpowiedz Link Zgłoś
deodyma Re: ja bym pewnie kupila, ale maz... 01.09.08, 14:52 za cholere. on uwaza, ze laptop z Biedronki, to badziew. Odpowiedz Link Zgłoś
piotrog Re: ja bym pewnie kupila, ale maz... 01.09.08, 15:02 A gdyby nie był z biedronki a z salonu to już nie byłby badziew? Porąbane myślenie. Można kłócić się ze słabe parametry i tylko tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
deodyma Re: pewnie tez... 01.09.08, 15:05 ale maz mowi, ze z Biedronki laptopa by nie kupil. ja tam sie nie znam. Odpowiedz Link Zgłoś
purpurowa_komnata Re: Laptop 01.09.08, 15:05 Jak do pisania i jako przeglądarka-to taki ok. Ja przed zakupem bym sprawdziła jakie są opinię na temat tego konkretnego modelu.Poza tym z Biedronki i tym podobnych sklepów bym raczej nie kupowała sprzętu komputerowego.Kiedyś słyszałam o przypadku, gdzie można było nabyć okazyjnie sprzęt komputerowy-nawet pracownicy nie wiedzieli,że jest to wycofana partia ze sklepów ze względu na wadę, której nie opłaca się naprawiać.Nie pamiętam w jakim ale w Polsce w sklepie "biedronkopodobnym" to było. Odpowiedz Link Zgłoś
purpurowa_komnata Re: Laptop 01.09.08, 15:07 Dla mnie podstawa to parametry oraz do czego mi taki sprzęt potrzebny no i dostępność do serwisu. Odpowiedz Link Zgłoś
zuzanka89 Re: Laptop 01.09.08, 18:45 O laptopach: www.notebookcheck.pl/ i forum www.nhl.pl/ i ewentualnie to www.notebookreview.com/ mi to bardzo pomoglo jak szukalam dla siebie. Odpowiedz Link Zgłoś
gaja78 Re: Laptop 01.09.08, 19:23 Nie, przy niskich wymaganiach kupiłabym to : www.ceneo.pl/1204450 Odpowiedz Link Zgłoś
jklk Re: Laptop 01.09.08, 22:37 Kup najpierw w Biedronce bombonierkę z wiśniami w czekoladzie, potem "soczki" w kartonikach z rurką, do tego herbatę ekspresową, piwo - i po spożyciu tych "smakołyków" zdecyduj, czy chcesz też kupic od nich laptopa No i zwróć uwagę na to, że Windows Vista ma baaardzo wyśrubowane wymagania, więc przy takim tanim laptopie masz szansę przezyć chwile nostalgii i poczuć się, jak przy komputerze z procesorem 386 (jesli oczywiście pamiętasz te czasy). Odpowiedz Link Zgłoś
kropkacom Re: Laptop 01.09.08, 23:03 Ale to nie jest laptop firmy krzak ani jakieś firmy produkującej dla Biedronki. Odpowiedz Link Zgłoś
a.nancy Re: Laptop 01.09.08, 23:54 > No i zwróć uwagę na to, że Windows Vista ma baaardzo wyśrubowane > wymagania, więc przy takim tanim laptopie masz szansę przezyć chwile > nostalgii i poczuć się, jak przy komputerze z procesorem 386 (jesli > oczywiście pamiętasz te czasy). to wywalic viste i cieszyc sie zyciem jak kupilismy ostatnio laptopa, stwierdzilismy ze poczekamy z tydzien z wywalaniem visty zeby troche potestowac. wytrzymalismy dwie godziny nie, nawet nie mulila, po prostu wkurzala Odpowiedz Link Zgłoś
osa551 Re: Laptop 01.09.08, 23:13 Jeśli chodzi o markę, to mój mąż miał kiedyś laptopa tej firmy i to był jedyny laptop, który nam się w rodzinie nie zepsuł. Mój IBM "poleciał" po dwóch i pół roku, jego HP pierwszy raz po 6 miesiącach a po roku mu w końcu wymienili na nowego. Acer działał bez żadnych zakłóceń dopóki go nie ukradli, nie pomnę ile to było lat. Odpowiedz Link Zgłoś
mijaczek Re: Laptop 02.09.08, 02:12 trzymajta sie od biedronki z dala... niedlugo chyba tam zaczna domy i samochody sprzedawac... badziewie... od toshiby tez sie raczej powstrzymajcie... chyba, ze sie uporaja ze swoim problemem z przegrzewajaca sie bateria... zlom, na ktorym pisze wlasnie teraz uwielbia sie wylaczac bez ostrzezen gdy tylko przegrzeje sie... polecam DELLa, mac'i.... Odpowiedz Link Zgłoś
rita75 Re: Laptop 02.09.08, 12:56 > trzymajta sie od biedronki z dala... niedlugo chyba tam zaczna domy i samochody > sprzedawac... badziewie... Te laptopy nie sa marki Biedronka- tylko Acer (tak na marginesie- ten laptop, sprzedawanay w Biedronce ma dosc slabe parametry, ale coz wymagac za te cene) Odpowiedz Link Zgłoś