patka_s 26.09.08, 21:09 Czy ktoś zamawiał i może mi trochę wytłumaczyć 'jak to się robi' i jakie są koszty przesyłki? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
paliwodaj Re: Można z Polski zamówić ubranka Gymboree ? 27.09.08, 03:16 podobno ciagle - nie mozna- na podstawie tego co maja na stronie internetowej. Kiedys tez rozmawialam o osoba z Customer Service i ona tez mowila ze do Polski nie wysylaja. Ponizej wklejam ci kraje europejskie do ktorych wysylaja, Polski tam nie ma ... ... All Other Countries Additionally, Gymboree ships to these other international countries: Europe Austria Belgium Denmark Finland France Germany Ireland Italy Netherlands Norway Portugal Sweden Spain Switzerland U.K. North America Mexico* Middle East Bahrain Kuwait Saudi Arabia UAE (United Arab Emirates) * Standard service only. Some imported textile products may be subjected to an additional anti-dumping duty on orders shipped to Mexico. To learn more, we encourage you to contact your local customs office. Purchase Amount International Standard Delivery International Express Delivery $0 - $125 $22.00 $32.00 $125.01 - $225 $42.00 $57.00 $225.01 - $325 $62.00 $77.00 $325.01 - $425 $72.00 $87.00 $425.01 - $525 $82.00 $97.00 $525.01 - $1,500 $175.00 $200.00 $1,500.01 and over $325.00 $350.00 Odpowiedz Link Zgłoś
patka_s Re: Można z Polski zamówić ubranka Gymboree ? 27.09.08, 09:11 No właśnie też tą listę krajów widziałam, ale w wyszukiwarce forum 'zakupy' znalazłam wątki dziewczyn, które kupują... Domyslam się jednak, że nie mieszkają one w Polsce... A może ktoś w jakiś sposób kupuje? Przez jakiegoś pośrednika w Polsce? Tylko interesują mnie całościowe koszty transportu... Odpowiedz Link Zgłoś
bladyroz Re: Można z Polski zamówić ubranka Gymboree ? 27.09.08, 09:25 Ja zamawiałam w Gymboree,wysyłałam przez shipsmartusa. Po założeniu konta, wrzucasz rzeczy do koszyka i jako adres podajesz adres agencji shipsmartusa (przy tym adresie podajesz tylko swoje nazwisko). W shipsmartusa też zakładasz konto. Po potwierdzeniu przyjęcia zamowienia przez gymboree, wysypełniasz formularz z informacją, że na twoje nazwisko przyjdzie paczka (o jakiej wartości i co zawiera). Ja za zakupy w gymboree zapłaciłam ok. 145 dolarów, za wysyłkę o wadze 2,6kg zapłaciłam 72 dolary. Tak dużo, bo ubranka zapakowane były w o wiele za dużą paczkę (pisałam o tym już w innym wątku) i agencja posredniczaca w zakupach w sutuacj, gdy wymiary paczki sa duze, liczy wg gabarytów (wg wagi powinnam zapłacić 27 dol. Gdyby nie fakt, że nie policzyli mi cła i podatku (a tak też może się zdażyc), to zakup nie opłacałby mi się wcale (chociaż ubranka są super!) - mój bank policzył mi za 1 dol - 2,5zł, no i ta koszmarnie droga wysyłka. Całość od złożenia zamówienia do dotarcia do mnie trwła 20 dni. Odpowiedz Link Zgłoś
minkapinka Re: Można z Polski zamówić ubranka Gymboree ? 27.09.08, 09:29 dlatego moim zdaniem lepiej korzystac z pośrednika - nie liczy dolara po 2,5 zł tylko po kursie NBP z dnia zamówienia i zapakuje paczkę tak, zeby była mniejsza. Odpowiedz Link Zgłoś
bladyroz Re: Można z Polski zamówić ubranka Gymboree ? 27.09.08, 09:33 minkapinka napisała: > dlatego moim zdaniem lepiej korzystac z pośrednika - nie liczy dolara po 2,5 zł > tylko po kursie NBP z dnia zamówienia i zapakuje paczkę tak, zeby była mniejsza > . Ten kurs to był właśnie NBP - akurat był krach na giełdzie Co do pośrednika, możesz napisać ile zapłaciłaś za jakieś ostatnie zamówienie? Odpowiedz Link Zgłoś
green.moonka Re: Można z Polski zamówić ubranka Gymboree ? 08.10.08, 20:32 Pośrednik wprawdzie bierze 40-50 zł prowizji, ale dolicza duży koszt przesyłki, który wynosi z reguły 80-150 zł (oczywiście w zależności od zamówienia). Do tego pośrednicy zawsze ostrzegają, że w razie zatrzymania paczki do kontroli celnej będzie trzeba pokryć koszty. Kiedyś mnie to spotkało i cały interes zamawiania ubranek u pośrednika kosztował mnie ponad 600 zł!!! Od jakiegoś czasu zamawiam towar sama i wszyscy, którzy przyłączają się do moje paczki płacą za przesyłkę 15 zł i nie ponoszą odpowiedzialności w razie opłat celnych i VATu. Zainteresowanych zapraszam! Odpowiedz Link Zgłoś
paliwodaj Re: Można z Polski zamówić ubranka Gymboree ? 08.10.08, 21:18 to poprosze 20 kg ubran z USA do Polski, nowego laptopa, i zabawki na prezenty dla dzieci za jedyne 15 zl, oczywiscie to koszt calkowity z dostawa do domu w Polsce W razie cla trzymam za slowo ze nie place nic, bedzie tanie j niz gdybym sama sobie wyslala i dla scislosci jestem POSREDNIK - iem Odpowiedz Link Zgłoś
secret_name Brawo Paliwodaj;-) 08.10.08, 21:39 Pośrednikiem nie jestem ale sprowadzam mnóstwo rzeczy z USA kilka razy w miesiącu już od lat. 15 zł za przesyłkę brzmi super - szkoda tylko, że jest dalece odległe od prawdy. No chyba, że wspólnie zamawia 10 osób, a każda z nich kupuje w GAP jedną koszulkę dla dziecka... Odpowiedz Link Zgłoś
gadorka Re: Brawo Paliwodaj;-) 11.10.08, 16:01 nie pisz że coś sprowadzasz na tym forum bo mi usunęli posta dlatego że chciałam znaleśc pośrednika a podobno to korzyści materialne - handel - co tutaj jest zabronione A i jeszcze jedno zarzucono mi że na pewno jak coś sobie sprowadzę to nie zapłacę podatku ! na razie dopiero pomyślałam o tym a już zostałam ukarana za brak wpłaty podatku i cła !!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
green.moonka Re: Można z Polski zamówić ubranka Gymboree ? 10.10.08, 01:05 Tak wiek paliwodaj kazdy cie tu zna i nie oswiecaj mnie, ze jestes posredniczka )))) Troche nie w smak ci, ze konkurencje ci robie? Tak przy okazji ... rozmawiamy o ciuszkach a nie o laptopach, itp. SERDECZNIE POZDRAWIAM Odpowiedz Link Zgłoś
minkapinka Re: Można z Polski zamówić ubranka Gymboree ? 10.10.08, 08:46 green.moonka napisała: > o > pośrednicy zawsze ostrzegają, że w razie zatrzymania paczki do > Od jakiegoś czasu zamawiam towar sama i wszyscy, którzy przyłączają się do moje > paczki płacą za przesyłkę 15 zł i nie ponoszą odpowiedzialności w razie opłat > celnych i VATu. Przemyt? Ktoś kajakiem z towarem przez ocean płynie? Zdradź, please, tajemnicę, bo to świetny materiał na film sensacyjny! Odpowiedz Link Zgłoś
green.moonka Re: Można z Polski zamówić ubranka Gymboree ? 10.10.08, 11:41 Skad wiedzialas, ze kajakiem? Czasem wodolotem, ale rzadko. A tak przy okazji ... Wszystkie ciete jak osy dziewczyny, ktore sie wypowiadaja na tym formu to tylko o was swiadczy poziom kultury osobistej, odstawiacie dziecinade a niejedna z was pewnie juz ma 30-tke na karku Mimo wszystko pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
minkapinka Re: Można z Polski zamówić ubranka Gymboree ? 10.10.08, 11:54 green.moonka napisała: > Skad wiedzialas, ze kajakiem? Nie wiedziałam, dlatego na końcu zdania postawiłam pewien znak interpunkcyjny. > A tak przy okazji ... > Wszystkie ciete jak osy dziewczyny, ktore sie wypowiadaja na tym formu to tylko > o was swiadczy poziom kultury osobistej, odstawiacie dziecinade a niejedna z was > pewnie juz ma 30-tke na karku A to po trzydziestce nie wolno żartować? I trzeba we wszystko bezgranicznie wierzyć? Nawet w bajki? > Mimo wszystko pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
green.moonka Re: Można z Polski zamówić ubranka Gymboree ? 10.10.08, 12:18 Bez komentarza Odpowiedz Link Zgłoś
mamaemmy Re: ja chce berecik z pieskiem! 09.10.08, 00:20 heheh Ale jak masz mozliwosci to napisz mi na priwa) A moze za dużo wymagamIle toto kosztuje w ogóle?Moze 60zł plus 10zł wysyłka to kwota ok? Odpowiedz Link Zgłoś
secret_name Re: ja chce berecik z pieskiem! 09.10.08, 07:30 Mamoemmy, napiszę Ci jakie są wszystkie koszty zakupu tego berecika płacąc za niego z Polski. Beret kosztuje 14,5$, do tego tax (widoczny już w koszyku) 1,52$ i koszty przesyłki ze sklepu do firmy wysyłkowej 6,5$. W sumie 22,52$. Płacąc kartą z Polski musisz brać pod uwagę tzw. "podwójne księgowanie" przez bank, czyli po prostu podwówjne przeliczanie złotówek na $ po oględnie mówiąc niezbyt korzystnym kursie-mniej więcej 20gr wyższym niż podaje NBP. Czyli 22,52$ trzebaby było pomnożyć przez ok. 2,77 zł. Wychodzi 62,38 zł... Do tego koszty przesyłki do Polski. Jeśli kupujesz tylko berecik, to zapłacisz ok. 50 zł, jeśli złożysz się na przesyłkę z 5 osobami, zapłacisz 10 zł (jeśli oczwiście inne osoby nie będą chciały w tej cenie sprowadzić z USA lodówki. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
mamaemmy Re: ja chce berecik z pieskiem! 10.10.08, 01:06 ajajaj ;/ To jak któras będzie zamawiac to napiszcie do mnie Dzis uciekł mi na allegro za 60zł Odpowiedz Link Zgłoś
aniaop Re: ja chce berecik z pieskiem! 10.10.08, 11:32 Rozowe wciaz sa 3 szt na allegro Wlasnie z ciekawosci obejrzalam to cudo Cena 49, 59, 69 lub 79 w zaleznosci od rozmiaru. Odpowiedz Link Zgłoś
madlen_79 Re: ja chce berecik z pieskiem! 10.10.08, 01:38 Oświeć mnie bo nie rozumiem. Sama zamawiam kilka razy w roku ciuszki dla córy, ale jeśli chodzi o ten cudny berecik z pieskiem ten różowy to przecież jest ze starej kolekcji, więc jak wrzucasz go do koszyka??? On jest niedostępny na stronie Mnie konkretnie interesuje ta kolekcja z tulipanami, której też już nie ma na stronie Gymboree, czy można jakoś zamówić? Odpowiedz Link Zgłoś
secret_name Re: ja chce berecik z pieskiem! 10.10.08, 10:52 Miałam na myśli czerwony berecik z pieskami z nowej kolekcji... Rzeczywiście w poprzedniej kolekcji były różowe Jeśli chodzi o koszty, rodzaj berecika akurat nie ma znaczenia Odpowiedz Link Zgłoś
paliwodaj Re: napisałam nt 10.10.08, 17:10 e...konkurencja to ja bym Cie nie zwala.... Sama piszesz ze nie posredniczysz, wiec tu cos nie jasne ??? Znaja mnie , owszem , i wiedza ze nie pisze w celu zdobycia klienteli, bo od dluzszego czasu nie przyjmuje nowych klientow , wiec prosze daruj sobie....naprawde nie potrzebuje szukac klientow, sami mnie znajduja , oczywiscie odpisuje i polecam kogos innego. Udzielam sie na forum bo znam dobrze zwyczaje sklepow Amerykanskich, oczywiscie tych najbardziej popularnych na edziecko i chetnie dziele sie swoim wielkim doswiadczeniem z innymi ( zdobytym w ciagu 2 lat swojej pracy) Sumujac, laptopa odpuszcze bo moze z kajaka wypasc a taki zamoczony to juz nikomu nie posluzy , ale 20 kg ciuchow za 15 zl nie odpuszcze , a jak dlugo trwa przesylka ? zdazy na Swieta ? Odpowiedz Link Zgłoś
paliwodaj Re: napisałam nt 10.10.08, 17:11 kurcze, zapomnialam dodac ze po 30-tce jestem, ale tylko troche :- DDDD Odpowiedz Link Zgłoś