Dodaj do ulubionych

Pierwszy pojazd

19.10.03, 22:33
Dobry artykuł. Pół roku temu poszukiwałam wózka. Wybór ogromny,
porady sprzedawców sprzeczne, ceny wysokie. Pomijając cenę -
byłam zachwycona wózkiem BEBECAR Raider 4+.Kupiłam Chicco 6WD z
gondolą i nikomu nie polecam. Gdybym wcześniej przeczytała
artykuł z pewnością nie miałabym teraz takiego problemu.
Obserwuj wątek
    • polczyk1 Re: Pierwszy pojazd 07.04.04, 14:11
      Ostatnio kupiłem wózek Maxi-Cosi SX na stronie www.bobasek.com wprawdzie strona
      sie dopiero rozwija ale po prostu zazwoniłem do obsługi. Wózeczek po prostu
      cudowny!! Prowadzi się go świetnie, do tego możliwość wpięcia fotelika i
      gondolki. Polecam wszystkim !! Krysia
      • agni71 Re: Pierwszy pojazd 07.04.04, 15:47
        No i znowu reklama wlasnego sklepu. Tylko czy nie uczciwiej napisac -
        sluchajcie, otwieram wkrotce sklep taki a taki. Zapraszam.

aga
      • monika26kr Re: Pierwszy pojazd 19.05.05, 22:30
        Krysia jest tak zachwycona ze plec sie jej pomylilawink
    • malenka1 Re: Pierwszy pojazd 08.06.04, 22:21
      Cztery m-ce temu kupilam wózek firmy Wóz-Tim. Nie jestem zadowolona. zakup
      przyznaje byl nie przemyslany. Wózek dwa razy oddawalam do reklamacji (na dwa
      tygodnie, przy czym moje dziecko ma piec miesiecy, z czego prawie miesiac nie
      mialo wozka). Poza tym strona tej firmy jest zablokowana www.woz-tim.pl
      • 1012ja Re: Pierwszy pojazd 15.04.05, 10:20
        Ja też mam wóżek tej firmy i jestem zadowolona. Korzystam z niego juz 9
        miesięcy i działa bez zarzutu.
        Sylwia
      • puchaczka Re: Pierwszy pojazd 04.04.06, 08:28
        Od pół roku moja córeczka jeździ w wózku Wóz-Tim. Miałam do czynienia wcześniej
        z wózkami innych firm...Polecam Wóz-Tim. Jest rewelacyjny. świetnie się
        prowadzi. Teraz mamy śliczną spacerówkę przerobioną z głębokiego.Przykro mi, że
        miałaś pecha...
    • bozena05 Deltim Premier - wózek na piątkę 29.08.04, 12:53
      Bardzo pomocny artykuł. Przy zakupie pierwszego wózka dla mojej córeczki
      zastosowałam większość rad z tego artykułu i w kwietniu tego roku kupiłam wózek
      Premier firmy Deltim.
      Jestem bardzo zadowolona z zakupu. Za cenę ok. 1.250 zł otrzymałam lekki stelaż
      na gumowych kołach, gondolę, nakładkę spacerową, zestaw do przewożenia niemoląt
      w gondoli samochodem, fotelik samochodowy, element umożliwiający zamontowanie
      go na stelażu wózka oraz torbę.
      Wózek świetnie się prowadzi: skrętne kółka, budka gondoli składa się cicho,
      stelaż składa się łatwo, szybko można również zdemontować kółka, możliwość
      podróżowania w gondoli bardzo podoba się mojej Emilce, gdyż może wygodnie spać
      i swobodnie się bawić w czasie długiej podróży, szybkie zakupy robię wożąc
      dziecko w foteliku na stelażu. A poza tym wózek jest ładny, w jasnych kolorach.
      Polecam ten wózek wszystkim rodzicom, którzy na ten zakup mają podobny budżet
      do mojego. Mam nadzieję, że równie bardzo będę zadowolona z jego wersji
      spacerowej, o czym przekonam się wkrótce.
      W przypadku osób zmotoryzowanych przy zakupie zalecam wypróbowanie, czy dany
      stelaż mieści się do naszego bagażnika.
      Bozena05 (Śląsk)
      • malgosiatka Re: Deltim Premier - wózek na piątkę 07.01.05, 23:09
        Witam!!! również szukałam funkcjonalnego i niedrogiego wózka, zupełnie nie
        wiedziałam co wybrać. Wiedziałam jedynie ze chce aby był lekki i poręczny.
        Dzięki artykułowi i bozenie05 trafiłam na stronę firmy deltim. Obejrzałam w
        sklepie wózek deltim fokus i po prostu mnie zachwycił. W porównaniu do innych
        wózków o wiele lzejszy, poza tym składa się na płasko i zajmuje naprawdę
        niewiele miejsca. Poza tym posiada wszystkie prawie zalety wymienione w
        artykule. Wózkiem jeszcze nie jeździłam po ulicy bo czekam na mojego
        dzidziusia, choć termin niedługo... i mam nadzieje że się nie rozczaruję.
    • agatka0606 Re: Pierwszy pojazd 26.09.04, 13:56
      ja nie miałam dużych funduszy na pierwszy pojazd mojego malucha.przypadkiem
      trafiłam na wózek firmy "boguś".zapłaciłam niecałe 400 zł.jest to głęboki wózek
      ze spacerówką i dołączone do tego było jeszcze nosidełko w formie takiej
      wygodnej w noszeniu torby.wadami tego wózka są nie skrętne koła i waga(trochę
      za duża).ale wózek posiada kilka kieszeni,torbę na drobiazgi umieszczoną na
      rączce i torbę na zakupy pod wózkiem.do tego jest duży,przestronny,każdy
      pokrowiec można zdjąć i uprać.moja córka bardzo lubi jeżdzić na spacery.
    • ice_ice Koniecznie przekładana rączka!!!! 01.12.04, 21:46
      Jestem zdumiona, że nigdzie nie powiedziano o tym ani słowa. Dla mnie uchwyt -
      rączka przekładana do tyłu i do przodu to absolutna rewelacja, największa chyba
      zaleta w wózkach. Szalona wygoda, i dla dziecka super, zwłaszcza, ,jak słońce
      uporczywie świeci maluszkowi w buzię, albo wiatr wieje.. wtedy myk, przekładamy
      raczkę i już dziecko osłoniete smile Dla mnie to podstawa, nie do przecenienia
    • madziulek8 Re: Pierwszy pojazd 01.12.04, 22:04
      Hej,
      My mamy ten wozek(to taki duzy na gumowych kolkach) i bardzo nam odpowiada.Co
      prawda kupilismy go z mysla o tym,ze mieszkamy pod miastem i nie poruszamy sie
      autobusami, inaczej jest rzeczywiscie ciezki i duzy.na takie niewielkie podroze
      kupilsmy jego pomniejszona wersje(NIE PAMIETAM JAK SIE NAZYWA), i jest tez OK,
      ale ma oczywiscie inne przeznaczenie.Inna rzecz ze najlepsze sa chyba Peg
      Perego, ale w Lodzi jakos ich nie widzialam..
      Pozdro
      Anka
    • eskaflon Re: Pierwszy pojazd 12.03.05, 18:46
      My kupiliśmy Deltim Fokus. CUDO! Nasza córeczka urodziła sie w maju i dzięki
      wielkiej, przestronnej gondoli mając 10 miesięcy przejeżdza teraz w niej zimę!
      A dodatkowo gondola składa sie zupełnie na płasko, co pozwala nam podróżować
      bez trudu zabierając ze sobą wózek. Plecki regulowane, teraz Hanusia podróżuje
      już na siedząco. Kółka zdejmowane, stelaż leciutki. Fotelik samochodowy Grillo
      mocuje się na stelażu bez problemu (trzeba tylko zakupic specjalny adapter,
      który potem zamocowuje się za pomocą 2 zatrzasków na stałe do fotelika) i
      fantastycznie sprawdza się np. na zakupach. A cena za te wszystkie luksusy:
      825 zł wózek z gondolą i spacerówką,
      199 zł fotelik grillo,
      30 zł adapter do fotelika.
      Nie zamienilibyśmy tego wózka na żaden inny. Wygodny dla Hanulki i dla nas,
      funkcjonalny i za rozsądną cenę. Czy można chcieć więcej? Gorąco polecam.
    • eskaflon Deltim Fokus - ten i żaden inny :) 12.03.05, 18:49
      My kupiliśmy Deltim Fokus. CUDO! Nasza córeczka urodziła sie w maju i dzięki
      wielkiej, przestronnej gondoli mając 10 miesięcy przejeżdza teraz w niej zimę!
      A dodatkowo gondola składa sie zupełnie na płasko, co pozwala nam podróżować
      bez trudu zabierając ze sobą wózek. Plecki regulowane, teraz Hanusia podróżuje
      już na siedząco. Kółka zdejmowane, stelaż leciutki. Fotelik samochodowy Grillo
      mocuje się na stelażu bez problemu (trzeba tylko zakupic specjalny adapter,
      który potem zamocowuje się za pomocą 2 zatrzasków na stałe do fotelika) i
      fantastycznie sprawdza się np. na zakupach. A cena za te wszystkie luksusy:
      825 zł wózek z gondolą i spacerówką,
      199 zł fotelik grillo,
      30 zł adapter do fotelika.
      Nie zamienilibyśmy tego wózka na żaden inny. Wygodny dla Hanulki i dla nas,
      funkcjonalny i za rozsądną cenę. Czy można chcieć więcej? Gorąco polecam.
    • apple5 Re: Pierwszy pojazd 11.05.05, 17:40
      Jestem włąśnie na etapie zakupu wózka głębokiego i funkcjonalnego. Czy ktoś ma
      może wyrobiona opinie na temat wózka Magnum Inglesina? Bardzo proszę o
      podpowiedź.
    • zuzzka2 Re: Pierwszy pojazd 19.05.05, 21:09
      Używałam Peg Perego Cula. Fantastyczny wózek jedyną jego wadą jest cena.
      Wygodny dla dzieciaczka i dla prowadzącego, To po prostu mercedes. Fakt jest
      ciężki i dużo zajmuje miejsca po złożeniu. Ale gdybym jeszcze raz kupowała to
      też wybrałabym ten model, zarówno głęboki jak i spacerówke. Obecnie wózek
      otrzymał mój siostrzeniec i nadal wygląda rewelacyjnie jak nowy a my mamy
      parasolke bo maluch ma już 2,5 roku.
    • salomea_ Re: Pierwszy pojazd 28.09.05, 18:35
      Zawieszenie:
      - Pośrednie jest super i za dużo niższą cenę niż te trójstopniowe! - to w wózku
      dla najmłodszych
      - W spacerówkach często jset nijakie - długo szukałam takiego, co ma
      amortyzatory z tyłu; jestem słabeuszem, bez takiego zawieszenia nie
      podjechałabym pod, zwykle wysokie, krawężniki.
      - W spacerówkach są małe i przez to wózek lzejszy, ale za to syfiaście jeździ
      się po piachu (u nas cała ulica piaszczysta...) - coś za coś.

Koła:
      - Ja mam zwykłe kółka. O pompowanych słyszałam, że jak złapie sie gume, to
      tragedia, bo zdobycie nowej dętki to wielki i długotrwały kłopot...

Rączka:
      - Przekładana jak najbardziej - ja niestety nie miałam i przez to męczyło mnie,
      jak słońce świeciło prosto w buzię maluszka rano czy wieczorem jadąc ze słońcem
      z tyłu.
    • pcserwisgp Re: Pierwszy pojazd 08.11.05, 16:07
      Witam,
      Moja córka urodziła się w listopadzie. Kupilam uzywany wózek Polaka Oriona.
      Bylam dosc zadowolona, jedynym mankamentem byla waga- jest dosc ciezki no i to
      iz nie ma takiej oslony do budki (jedynie na nozki) - zeby zaslonic dziecko
      przed wiatrem i sniegiem. Na szczescie w sniezyce wkladalam do wozka spiworek i
      unosilam do gory aby nic nic nie lecialo do srodka, a i waga nie byla takim
      minusem gdyz mieszkam nisko, a on jest na tyle wytrzymaly ze wytrzymal bez
      problemu ciagle wskakiwanie dwoma kółkami przez kilka schodów. Jeszcze jedno
      gdy padal deszcz, to folia nie zaslaniala całości i z tyłu budki kiedyś okazało
      się że jest przemoczony aż śpiworek...wiec odradzalabym spacery podczas ulew
      Poza tym wózek miał mnóstwo plusów:
      przekładana rączka, 5cio punktowe pasy, zdejmowana tapicerka do prania (co
      sprawdza się gdy dziecko zaczyna sobie podjadać w wózeczku, do tego duży kosz
      na zakupy.
      Teraz zakupiłam wózek Bebe komfort używany i nie jestem zadowolona. Jedynym
      plusem wydaje mi się być wygoda dziecka gdyż ma regulację amortyzowanych kół i
      możliwość jazdy po bardzo nierównych podłożach. Poza tym siedziecko opera jest
      moim zdaniem dla mojej 11sto miesięcznej córki za wąskie, cięzko włożyć tam
      dziecko i nie wiem czy nogi za 2 miesiące by nie wystawały poza podnóżek który
      nie jest rozkładany. Wózek jest ciężki tak jak Polak.
      Obecnie kupiłam chicco 6WD- ale dopiero ma do mnie trafić.
      Ogółem dla mnie ważne jest kilka rzeczy:
      *przekładana rączka - aby patrzeć czy dziecku nie spadła czapka lub można podać
      coś do rączki,
      *skrętne koła ale tylko przy możliwości ich blokowania inaczej na
      nierównościach nie można przejechać bo się przekręcają nie tak jakbyśmy chcieli,
      *pompowane i duże koła są super (w chicco nie ma ale sprawdze i jak cos napisze
      jak sie sprawdzaja)
      *5cio punktowe pasy - gdy maluszek zaczyna się wiercić nie wystarczy pałąk ,
      *hamulec w rączce jest świetny zwłaszcza jeśli jeżdzi się po nierównym terenie
      i zjezdza z jakiejs górki po drodze do domu lub w inna strone,
      *pozycja leżąca- żeby dziecko mogło się wyspać- moja niunia jeśli nie ma dość
      dużo miejsca spi 15min i potem jest marudna,
      *żeby się dobrze składał i zajmował mało miejsca - ważna nawet gdy ma się auto
      kombi- sprawdziłam..
      *pojemny kosz - głęboki żeby się nic nie gubiło (w bebe confort jest zbyt
      płytki i przy wietrze wylatywały mi różne rzeczy)
      *regulowany podnóżek -żeby nie zwisały nóżki.
      *osłonka na zimę - żeby zakrywała cho trochę przód budki..
      Osobiście wiedząc to co teraz - kupiłabym wózek gondolę na początek, a potem
      sprzedała i kupiła już spacerówkę. Chyba że poród ma trafić na okolice wiosny/
      lata, wtedy wystarczy juz nawet spacerowka,lub wielofunkcyjny wozeczek.
      Jescze jedno - przyszlym matkom jesli korzystaja czesto z samochodu -
      polecilabym taki wozezek ktory ma moliwosc zamontowania fotelika samochodowego
      lub zakup specjalnego wozeczka sluzacego wlasnie do tego - w Niemczech koszt
      takiego wynosi około 200zl z fotelikiem. Dzieka nie trzeba budzic, przekladac
      itp.
      W ogole polecilabym zakup na stronach www.ebay.de. Ceny nowoczesnych wozkow sa
      bardzo niskie w stosunku do naszych cen. Podam przyklad Maxi Cosi speedy sx
      mozna kupic za okolo 600zl, podczas gdy u nas taki sam za ponad 900zl.
      Warunkiem jest posiadanie karty kredytowej aby zalicytowac przedmiot, ja
      niestety nie mam i nie zakupilam takiego wozka jaki bym chciala. Zycze
      wszystkim dokonania dobrego wyboru i mam nadzieje ze choc troche rad przyda sie
      niektorym kupujacym. Pozdrawiam
      Irena
      • mama.zosi75 Re: Pierwszy pojazd-Chicco Tech 6 WD 30.12.05, 10:37
        Pcserwisgp - Chicco Tech 6 WD nie ma przekladanej raczki, mam ten wozek i to
        jest jedna z jego wad,kola sa ok,tylko slaba amortyzacja.Spacerowka jest moim
        zdaniem wygodna,szeroka.dobrze sie sklada,budka moglaby zachodzic troche
        dalej.Skretne kola b.wazne!Gondola tez wygodna,sztywna,mozna ja przekladac w
        obie strony.Wozek chyba nie jest najciezszy,spacerowka wazy chyba 12
        kg.Kupilismy go z karta rabatowa z "Dziecka" za 1099 zl,za te cene jest
        niezly,ale majac wiecej funduszy kupilabym np.bebecar.
    • ilonka.w Re: Pierwszy pojazd 26.11.05, 01:02
      w2002 urodzilam synka i kupilam wózek firmy Wychamet.Od tego czasu minely4 zimy,
      wozek jest bezkonkurencyjny.Zadnych popsuc(kiedys tylko mam najechal na
      pinezke)sprawdza sie w lesie,na plazy,wszedzie.to jego 4 zima,jest w dobrym
      stanie choc ma duzy przebieg.Goraco polecam,to naprawde solidne wozki!
    • mbb1 Re: Pierwszy pojazd 29.12.05, 17:22
      Hej, stoję przed dylematem kupna wózka stabilnego na resorach czy na tasmach?
      Doradżcie czy wózek City Voyager firmy Tako jest dobry?
      • izex Re: Pierwszy pojazd 28.01.06, 12:27
        moje dziecko ma sie urodzic w marcu i od jakiegos czasu szukam odpowiedniego
        wozika.Interesuje mnie aby byl lekki latwo sie skladal funkcjonalny.Znalazlam
        peg-perego Venezja. Kupie tylko spacerowke ktora kosztuje troche ponad 1000 zl,
        ale mozna ja rozlozyc zupelnie na plasko i dokupic tzw wklad.chociaz na wiosne
        i lato to w zupelnosci wystarczy pod plecki wlozyc kocyk lub poduche (becik).
        na wozik mozna zamontowac fotelik samochodowy bez bazy bo baza zostaje na stale
        w aucie.kulka sa obrotowe z mozliwoscia zablokowania no i rewelacja jako jedyny
        z tej firmy ma przekladana raczke. Mam nadzieje ze sie sprawdzi.nie kupujcie
        wielkich ciezkich wozikow bo sa niemodne i nieladne. pozdrawiam
    • agmod Re: Pierwszy pojazd 19.02.06, 23:23
      Ja niestety nie miałam przyjemności czytania tego artykułu przed kupnem wózka,
      jednak sądzę, że godziny spędzone w internecie na poszukiwanie pojazdu dla
      mojego maluszka nie poszły na marne.Po wielu naradach i porównywaniu ich cech
      zdecydowaliśmy się na zakup wózka firmy BEBE CONFORT. Oprócz ceny smile(moim
      zdaniem) nie ma żadnych wad.Bardzo praktyczny i cudownie się go prowadzi, składa
      się z łatwością i nie ma problemu ze śpiącym dzieckiem w foteliku , a jedziemy
      na zakupy -fotelik na stelaż i do sklepu bez wyciągania i budzenia dziecka!!!.
      NAprawdę polecam
    • maretina Re: Pierwszy pojazd 25.02.06, 18:00
      jedno sie nie zgadza w tych poradach, a mianowicie to, ze kola pompowane trudno
      sie zaklada. mamy wozek driver 4xl i zalozenie 4 kol to nie wiecej niz 2 minuty.
      kosz metalowy pod wozkiem dla mnie jest zbedny. nie jezdze z dzieckiem na
      zakupy.
      • lovable8 Emmaljunga Smart 26.02.06, 14:58
        Mnie od dłuższego czasu nęci wózek Emmaljunga Smart (bardzo polecany przez
        koleżankę, która używa go nonstop już 4 rok - z drugim dzieckiem). Czy ktoś z
        Was zna go z własnego doswiadczenia?
    • ptifur Re: Pierwszy pojazd 23.04.06, 13:48
      Guzik prawda, to odnosnie artykulu. Ponad rok pracvowalam jako sprzedawca i
      bylam na prawde dobra w tym, co robilam, jesli sprzedawca nie rozumie potrzeb
      klienta
      • beatadrz Re: Pierwszy pojazd 07.05.06, 21:48
        Cześć, czy w takim bądź razie mógłbyś się wypowiedzieć w kwestii, który z
        podanych wózków oceniach najlepiej: Deltim Voyager 2005, Wychamet Breaker,
        El-Jot Irydion. Wedle opisów wyglądają podobnie, wedle odpowiedzi na forum to
        doprawdy trudno się rozeznać. A niestety nie będę mogła osobiście ich obejrzeć i
        muszę dopytać innych. ewentualnie, które wózki z przekładaną/przesuwaną budką
        polecasz, jeśli rozwiązanie przekładanej rączki uważasz za niekoniecznie
        istotne. Pozdrawiam
    • ptifur Re: Pierwszy pojazd 23.04.06, 13:54
      zapomnialam: wazne jest rozwiazanie techn. mocowania kolek (!!!) , zawieszenie,
      owszem, i DOSTEP DO SERWISU. pamietajmy zawsze, ze za jakosc sie placi, ale
      mozna znalezc w ofercie polskich firm coraz lepsze oferty (jakosciowo i cenowo).

OPARCIE wozka
      • ehlanka Re: Pierwszy pojazd 07.02.07, 14:41
        Również jestem w trakcie wyboru wózka dla dziecka... czy ktoś z Was mial do
        czynienia z wózkiem Roan Marita? albo Emmaljunga SMART DUO COMBI ??? Pierwszego
        nie widziałam w realu za to drugi pomijając cene - około 1700 zł oglądałam w
        sklepie i zrobił na mnie niesamowite wrażenie...
    • spec_u Pierwszy pojazd 08.02.07, 02:31
      najlepsze wózki to takie: tanie i najlepsze ;asdf

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka