Dodaj do ulubionych

PROSZE POMÓŻCIE TO SPĘDZA MI SEN Z POWIEK

31.10.03, 13:58
Moje dziecko konczy 9 miesiecy i juz nie miesci sie W FOTELIKU O-13.
Zrobilam wiec zwiad, pytalam Was jaki nastepny fotelik i wybralam maxi cosi
priori, juz wiedzialam w ktorym sklepie internetowym jest najtaniej, wybralam
juz tapicerke. Nawet dalam ogloszenie, ze sprzedam obecny fotelik.

Ale wczoraj pozna noca przeczytalam jeszcze watek, ktory sama zainicjowalam
okolo 3 miesiecy temu pytajac Was jak dlugo niemowlatko moze jezdzic w fotelu
0-13 i tam zwrocila moja uwage jedna wypowiedz, ze nimowle ma slabe miesnie
szyi i wystarczy mocniejsze hamowanie aby posadzone niemowlę przodem do
kierunku jazdy zostalo kaleka.

A co Wy kochani Rodzice na to? Od kiedy Wasze dzieci przesiadly sie do
doroslejszych fotelikow i czy nie martwil Was
taki wlasnie problem. Zaznacze, ze wiem iz moglabym kupic fotelik 0-18 ale
uwazam ze najlepszy bedzie wlasnie Priori, zreszta w tym d 0-18 pewnie by
wystarczyl jedynie na rok. Utalia
Obserwuj wątek
    • gugutek Re: PROSZE POMÓŻCIE TO SPĘDZA MI SEN Z POWIEK 31.10.03, 14:31
      Moją pulpę przesadziliśmy do większego fotelika mniej więcej w tym samym
      czasie. I to do zwykłego Renoluxa (do 18 kg) po ciotecznym bracie. Na początku
      trochę inaczej go mocowaliśmy, tzn. niezupełnie w pozycji siedziącej, był lekko
      przechylony jak poprzedni-kołyska.
      Moja panna dość szybko siadła (w czwartym miesiącu), w 10. zaczęła chodzić.
      Chyba musisz sama ocenić, czy Twoje dziecko jest silne, jak pracują jego
      mięśnie... Wydaje mi się, że ten Prori jest jednak trochę za dorosły? Moja
      panna była kolosem, ma niecale dwa lata i wazy 13 kg (wiecej od niejednego
      dwulatka). Mam jeszcze cale 5 kg na myslenie o nastepnym foteliku - na razie
      waga stanela smile
      • aga173 Re: PROSZE POMÓŻCIE TO SPĘDZA MI SEN Z POWIEK 31.10.03, 22:29
        My dopiero teraz dalismy synka do fotelika Deltim 9-36 kg (opłaca się ten zakup)
        Synek skończył 8 m-cy.Jak zaczął porządnie siedzieć to zdecydowaliśmy się go
        dać do fotelika.A teraz już chodzi sam w łóżeczku,chodziku i trzymany za rączki.
    • joana123 Re: PROSZE POMÓŻCIE TO SPĘDZA MI SEN Z POWIEK 31.10.03, 16:57
      Witaj,moja mała przesiadła sie do Priori w wieku 9 mcy,i uwazam że fotelik jest
      superrr!!!!!!Wiec się nie zastanawiaj tylko kup i sama sie przekonasz,że warto.
      A co do problemu,Maxi Cosi jest jednym z najbezpieczniejszych fotelików,więc
      producent chyba robił jakies badania skoro Priori jest od 9kg.Pozdrawiam-Joanna
      i Ola
    • libra.alicja Re: PROSZE POMÓŻCIE TO SPĘDZA MI SEN Z POWIEK 31.10.03, 20:58
      Moja córka przesiadła się do MC Priori w wieku 10 m-cy. Ważyła tylko 8 kg, ale
      była bardzo wysoka i nie mieściła się juz do fotelika-kołyski.
      Jeszcze nie chodziła sama, więc na początku żeby nie obciążać kręgosłupa
      jeździła w pozycji półleżącej.
      Teraz ma juz 2 lata, fotelik sprawdza się rewelacyjnie.
    • patyk.od.zosi Re: PROSZE POMÓŻCIE TO SPĘDZA MI SEN Z POWIEK 31.10.03, 21:59
      Witam,

Zosia zaczela jezdzic w Maxi Cosi Priori jak miala tez okolo 9 miesiecy. Teraz
      ma 2.5 roku i jezdzi w nim nadal. Zarowno na poczatku, jak i teraz, fotelik
      sprawdza sie znakomicie. Nie bylo problemow z przypinaniem, spanime, czy
      tez "lataniem" glowki. Przed kupnem fotelika sprawdzilam kilka crash testow na
      stronach: niemieckich, austriackich i angielskich i wlasnie maxi Cosi Priori
      plasowal sie w scislej czolowce.

---
      pozdrawiam,
      Patyk
    • amadores Re: PROSZE POMÓŻCIE TO SPĘDZA MI SEN Z POWIEK 31.10.03, 22:41
      Witaj!
      Moja corka rowniez przesiadla sie do "doroslego" fotelika na przelomie 8 i 9
      miesiaca, powodow bylo kilka po pierwsze ma chorobe lokomocyjna i jazda tylem
      konczyla sie czesto placzem lub nawet wymiotami, a po drugie nie miescila sie w
      foteliku ubrana wkombinezon.
      pozdrawiam
      a
      • utalia Re: PROSZE POMÓŻCIE TO SPĘDZA MI SEN Z POWIEK 31.10.03, 23:50
        Dzieki Mamuski,wiem, ze Priori jest chyba najsensowniejszym fotelikiem ale
        nadal obawiam sie, ze moze jeszcze do skonczenia roku to ryzyko wozic dziecie
        przodem do kierunku jazdy choc faktycznie moja Malwina jest dosyc silna
        poniewaz zaczela siadac w wieku 5 i pol miesiaca a teraz prawie chodzi. Podoba
        mi sie okreslenie "pulpa". Malwina tez jest taka pulpa. Pozdrawiam Utalia
    • anmala Re: PROSZE POMÓŻCIE TO SPĘDZA MI SEN Z POWIEK 01.11.03, 00:17
      Ja swojej pociesze sprawiłam taki od 0-18 kg, można go montować i przodem i
      tyłem, i to zadecydowało o tym, że kupiłam taki a nie od 13-36 kg. Przodem Ola
      zaczęła jeżdzić jak miała trochę ponad rok, wcześniej się bała. Może czeka mnie
      jeszcze wydatek na jeden fotelik, a może od razu kupię jej podkładkę, coprawda
      w foteliku bezpieczniej...
      • gugutek Re: PROSZE POMÓŻCIE TO SPĘDZA MI SEN Z POWIEK 02.11.03, 09:18
        Jeszcze tylko dodam slowo o pulpie wink
        Na probe wzielismy ja w foteliku do 36 kg w kilkugodzinna podroz do
        Czestochowy. To byla meka. Nie mogla usiedziec w proponowanej pozycji dluzej
        niz pol godziny. Fotelik oddalismy do sklepu (tak uzgodnilismy ze sprzedawca).
        Jesli masz mozliwosc, proponuje Ci pozyczenie fotelika na weekend.
        • utalia Re: PROSZE POMÓŻCIE TO SPĘDZA MI SEN Z POWIEK 02.11.03, 13:31
          Masz racje Gugutek
          Wypozyczenie fotelika jest dobrym rozwiazaniem. Przypomnialam sobie, ze siostra
          meza ma dla swojej 2-letniej pulpy maxi cosi priori, wiec wezmiemy od niej
          fotelik i zobaczymy jak sie sprawuje. Utalia
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka